Sarajevo Construction
- nosara
#8901 Re: Sarajevo Construction
Sve gradovi u 10 kvadratnih kilometara kotline. 
- scarface32
#8902 Re: Sarajevo Construction
Bullet Tooth Tony wrote:Jel ovo utrecht ili amsterdam? De mi reci koja ulica ako znas da odem da pogledam (cesto idem u Amsterdam)? Da li su ovo prsten kanali ili je negdje dalje?scarface32 wrote:....
Amsterdam ali cu danas provjeriti koja je ulica. To je bilo prije dvije godine.
- Bullet Tooth Tony
#8903 Re: Sarajevo Construction
Nedavno sam bas se vozio brodom kanalima , ... frajer rodjen u Amsterdamu... i bas prica oko gradnje i stanova ... ma kaze nema sanse da se to rusi kako ko hoce ... tipa hoces da renoviras i ti srusis da napravis novo .... Mozda se ovo moralo srusiti na fotki...scarface32 wrote:Bullet Tooth Tony wrote:Jel ovo utrecht ili amsterdam? De mi reci koja ulica ako znas da odem da pogledam (cesto idem u Amsterdam)? Da li su ovo prsten kanali ili je negdje dalje?scarface32 wrote:....
Amsterdam ali cu danas provjeriti koja je ulica. To je bilo prije dvije godine.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#8904 Re: Sarajevo Construction
Đe nađe Šestinski dol
Zagrebačka periferna naselja su uglavnom sterilna, ali ne i neuredna.
Kako se zove ono ilegalno naselje u Beogradu gdje ima 200 000 kuca bez dozvole? Kad prodjes Gazelu i Autokomandu prema Avali i dalje prema autoputu za Niš sa lijeve strane?
Kako se zove ono ilegalno naselje u Beogradu gdje ima 200 000 kuca bez dozvole? Kad prodjes Gazelu i Autokomandu prema Avali i dalje prema autoputu za Niš sa lijeve strane?
- scarface32
#8905 Re: Sarajevo Construction
[quote="Bullet Tooth Tony"]
Ruse oni iznutra, ali vanjski izgled ne smiju.A i to zavisi od mnogih faktora. Zato na kanalima imas zgrade koje kad pogledas izgledaju isto kao prije par stotina godina, a iznutra su nove. pogledaj slike na linku.
https://www.funda.nl/koop/amsterdam/app ... cht-783-b/
Ruse oni iznutra, ali vanjski izgled ne smiju.A i to zavisi od mnogih faktora. Zato na kanalima imas zgrade koje kad pogledas izgledaju isto kao prije par stotina godina, a iznutra su nove. pogledaj slike na linku.
https://www.funda.nl/koop/amsterdam/app ... cht-783-b/
-
Nivelacija
#8906 Re: Sarajevo Construction
Kaludjerica._BataZiv_0809 wrote:Đe nađe Šestinski dol![]()
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#8907 Re: Sarajevo Construction
Eh da Kaludjerica, bravo. Tako blizu ekskluzivi Beograda na vodi, a tako daleko. Alan Ford.Nivelacija wrote:Kaludjerica._BataZiv_0809 wrote:Đe nađe Šestinski dol![]()
- alibaba_i_30_godina
#8908 Re: Sarajevo Construction
Ma nemojte tako, ti gradovi su svjetlosne godine ispred nas. How yes no.

- So What!
#8909 Re: Sarajevo Construction
Pravu medijsku pompu je izazvala nelegalna zgrada u naselju Zvezdara, koja bi mogla ući u uži izbor, najuže zgrade na svijetu:

U istom naselju se mogu pronaći i ovakve nadogradnje:

U istom naselju se mogu pronaći i ovakve nadogradnje:

-
black64
#8910 Re: Sarajevo Construction
Da li je moguće i da li ima dovoljno prostora da se Titova ukopa kod BBI, pa da dobijemo jedan veliki trg ispred BBI koji je spojen sa Velikim parkom?
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#8911 Re: Sarajevo Construction
i onda kupi stan i čeka knjiženje a tehnički prijem nikad da prođe...So What! wrote:
http://www.novosti.rs/upload/images/201 ... -1012-.jpg
- saibaba
#8912 Re: Sarajevo Construction
Pogotovo Beograd u ilegalnog gradnji. Mi se zalimo kako je komsija nadogradio jednu sobu i kuhinju bez dozvole. Kod njih jaro naselja od 30 000 stanovnika bez dozvole.... e gdje su oni gdje smo mialibaba_i_30_godina wrote:Ma nemojte tako, ti gradovi su svjetlosne godine ispred nas. How yes no.![]()
- thekupus
#8913 Re: Sarajevo Construction
Prevelika investicija za koju nema potrebe. Trg ispred BBI centra je dovoljno velik, a druge lokacije su povoljnije za glavni, veći trg. Prvenstveno mislim na Park Svjetlosi.black64 wrote:Da li je moguće i da li ima dovoljno prostora da se Titova ukopa kod BBI, pa da dobijemo jedan veliki trg ispred BBI koji je spojen sa Velikim parkom?
-
high_volume
#8914 Re: Sarajevo Construction
Koliko košta? Pretpostavljam da imaš predračun, jer pišeš da je prevelika investicijathekupus wrote:Prevelika investicija za koju nema potrebe..black64 wrote:Da li je moguće i da li ima dovoljno prostora da se Titova ukopa kod BBI, pa da dobijemo jedan veliki trg ispred BBI koji je spojen sa Velikim parkom?
- JThomas
#8915 Re: Sarajevo Construction
našli ste glavne gradove dvije od četiri-pet zemalja u evropi gdje se živi gore i neuređenije i nego kod nas, kao primjer da eto ipak može gore. i šta s time saznajemo? uvijek može gore. ne trebamo se mi na to ugledati tim prije što imamo sto puta manje raspoloživog prostora.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#8916 Re: Sarajevo Construction
Pa dobro Senade sta bi ti uradioJThomas wrote:našli ste glavne gradove dvije od četiri-pet zemalja u evropi gdje se živi gore i neuređenije i nego kod nas, kao primjer da eto ipak može gore. i šta s time saznajemo? uvijek može gore. ne trebamo se mi na to ugledati tim prije što imamo sto puta manje raspoloživog prostora.
- P308
#8917 Re: Sarajevo Construction
Ako se trebamo ugledati na neki od ex-YU gradova, neka to bude Ljubljana.
- JThomas
#8918 Re: Sarajevo Construction
čak i jesmo slovenci mentalitetom, i da hoćemo - ljubljana ima duplo manje stanovnika na duplo više prostora nego sarajevo...
-
Sociolog
#8919 Re: Sarajevo Construction
Mentalitetom,nismo ni sekunde bliski,najhladniji ljudi u regioni,kao ljudi su 0,mozes se onesvjestit u sred Kopera u parku,nece niko prici da pomogneJThomas wrote:čak i jesmo slovenci mentalitetom, i da hoćemo - ljubljana ima duplo manje stanovnika na duplo više prostora nego sarajevo...
- JThomas
#8920 Re: Sarajevo Construction
grozno stvarno. otiđi reci onima što su svako jutro pred slovenačkom ambasadom, da se ne zajebu.
-
Nivelacija
#8921 Re: Sarajevo Construction
Grad Ljubljana ima 279 000 stanovnika a okrug oko 550 000 ili po nasem kanton.JThomas wrote:čak i jesmo slovenci mentalitetom, i da hoćemo - ljubljana ima duplo manje stanovnika na duplo više prostora nego sarajevo...
Grad Sarajevo ima 271 000 stanovnika a kanton Sarajevo oko 438 000.
- dječak sa šibicama
#8922 Re: Sarajevo Construction
Predrasuda, jesu hladni u smislu da ih ne zanima sta kona Šefika kuha za rucak i koji komsija je stavio nova vrata da ga mrzimo iz zavisti, gledaju svoja posla ljudi i to je to.Sociolog wrote:Mentalitetom,nismo ni sekunde bliski,najhladniji ljudi u regioni,kao ljudi su 0,mozes se onesvjestit u sred Kopera u parku,nece niko prici da pomogneJThomas wrote:čak i jesmo slovenci mentalitetom, i da hoćemo - ljubljana ima duplo manje stanovnika na duplo više prostora nego sarajevo...
A hoce li pomoci nekom ko se onesvjestio, ni vise ni manje nego prosjecan tuzlak, novosadjanin ili splicanin.
Ljubljana kao uzor, sto da ne, jedino je problem sto je Ljubljana prostorno savrsena, ogromna poljana na kojoj mozes raditi sta hoces, graditi gdje zelis, ne guraju se u centar, nikada i nisu. Jankovic napravio zelenu eko zonu u centru grada, automobili nepozeljni, osim gradskih elektricnih cije iznajmljivanje platis turisticki. Mislim da istim elektrikanerima vrse i dostavu prodavnicama i lokalima u eko zoni.
Saobracajno su jos u Jugoslaviji uradili logicnu stvar, kako se grad sirio ukrug tako su na sve strane svijeta izgradjene siroke avenije koje cak i nose imena gradova u cijem pravcu ides ili izlazis iz LJ, Trzaska prema Trstu, Dunajska prema Dunaju/Becu, Celovska prema Celovcu/Klagenfurtu, Dolenjska prema Dolenjskoj, i na kraju opalili gradski autoput oko grada, naprimjer hoces sa sjevera grada na jug, ne moras kroz gradsku guzvu nego obidjes okolo ko gospodin.
Sarajevo nema te mogucnosti.
- JThomas
#8923 Re: Sarajevo Construction
naprosto fizički nema tog prostora ni kad bismo imali idealan mentalni sklop i vlast. zato je u nas potreban još veći oprez i pamet, jer su posljedice zagrađivanja teže i teže za popraviti...a mi imamo puno manje.
- dječak sa šibicama
#8924 Re: Sarajevo Construction
A ima nesto i u kulturi zivljenja, ja sam recimo u Ljubljani prvi put vidio da na pjesackom prelazu nema semafora i svi vozaci staju pjesaku, bez izuzetka. To je sok kad dodjes iz Sarajeva. To su oni mali pjesacki prelazi u naseljima, cisto da predjes ulicu, semafor je nepotreban jer svaki bukvalno svaki vozac staje cim ugleda pjesaka nebitno koliko je daleko. Odmah koci ili smanjuje brzinu, nema sanse da te ne propusti preko ceste.
To je kod nas SF.
O cistoci da ne govorim, nije da nema tu i tamo bacenog papirica, ali uglavnom to neces vidjeti. Divlje deponije ne znam imaju li, imaju divljih naselja uglavnom po periferiji i to su nasi ljudi mahom, takva sam naselja vidio Dugi Most ili Izanska cesta odnbosno Crna vas/Crno selo (ime koje odgovara
), nisu to velika naselja par makadamskih ulica sa kucama bez fasade. To je bilo uz rat, poslije rata i prije rata, prije par godina sam vidio recimo Dugi Most ni traga kucama bez fasade. Sve regulisano, napravili duplekse, teniske klubove sa lijepim kucama i terenima. Kod nas bi to za 20 godina samo naraslo na par hiljada takvih kucerina.
To je kod nas SF.
O cistoci da ne govorim, nije da nema tu i tamo bacenog papirica, ali uglavnom to neces vidjeti. Divlje deponije ne znam imaju li, imaju divljih naselja uglavnom po periferiji i to su nasi ljudi mahom, takva sam naselja vidio Dugi Most ili Izanska cesta odnbosno Crna vas/Crno selo (ime koje odgovara
- saibaba
#8925 Re: Sarajevo Construction
Dodaj istocni dio jos 100 000. Oni se mozda ne vode administrativno pod gradom ali centru je bliza je lukavica nego IlijasNivelacija wrote:Grad Ljubljana ima 279 000 stanovnika a okrug oko 550 000 ili po nasem kanton.JThomas wrote:čak i jesmo slovenci mentalitetom, i da hoćemo - ljubljana ima duplo manje stanovnika na duplo više prostora nego sarajevo...
Grad Sarajevo ima 271 000 stanovnika a kanton Sarajevo oko 438 000.