Novi Izborni zakon BiH
- Zlocin&Kazna
#8901 Re: Novi Izborni zakon BiH
Znaci ove godine slavimo 3 Uskrsa/Vaskrsa: jedan po starom, drugi po novom i treci po najnovijem (hdz) kalendaru.

- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#8902 Re: Novi Izborni zakon BiH
svjestan si da se to odnosi samo na odnos b i h komponente u fbih
- Haris.ba
#8903 Re: Novi Izborni zakon BiH
Sto na Vasingtonski sporazum 1994?Black swan wrote: ↑04/02/2022 15:06 svjestan si da se to odnosi samo na odnos b i h komponente u fbih
Ako se moze tako birati, idemo na ustav Republike Bosne i Hercegovine i na 1992. Evo, Bosnjaci ce sada zaguliti za 1992.
Zna se kako se postupa sa paradrzavnim tvorevinama tipa HZHB.
- Tvrtko II Kotromanić
#8904 Re: Novi Izborni zakon BiH
na stanje iz 1994. bi se, u nekom ludom univerzumu, mozda i moglo vratiti ALI 1994. jos nisu bile presude za UZP.
Ne moze se vratiti udruzeni zlocinacki poduhvat molim lijepo, valjda bi nositelji europskih vrijednosti trebali štovati presude međunarodnog tribunala iz srca eUrope
Ne moze se vratiti udruzeni zlocinacki poduhvat molim lijepo, valjda bi nositelji europskih vrijednosti trebali štovati presude međunarodnog tribunala iz srca eUrope
- Truba
#8905 Re: Novi Izborni zakon BiH
kakvo naivno razmišljanje
- Truba
#8906 Re: Novi Izborni zakon BiH
ne može 1992 neće srbiHaris.ba wrote: ↑04/02/2022 15:13Sto na Vasingtonski sporazum 1994?Black swan wrote: ↑04/02/2022 15:06 svjestan si da se to odnosi samo na odnos b i h komponente u fbih
Ako se moze tako birati, idemo na ustav Republike Bosne i Hercegovine i na 1992. Evo, Bosnjaci ce sada zaguliti za 1992.
Zna se kako se postupa sa paradrzavnim tvorevinama tipa HZHB.
- Haris.ba
#8907 Re: Novi Izborni zakon BiH
svjestan si da se to odnosi samo na odnos b i h komponente u fbih
- BHCluster
#8908 Re: Novi Izborni zakon BiH
Nemoguce je pregovarati u uslovima gdje s jedne strane velikosrBska politika cini sve da urusi drzavne institucije dok s druge strane velikohrvatska politika prijeti urusavanjem federacije it o ni manje ni vise dok glorifikuje tzv "rs". Imal neki bosanskohercegovacki politicar da ovo izjavi?
- BHCluster
-
RtrnOfSalisbury
#8910 Re: Novi Izborni zakon BiH
ne kontam jebatga, da se vrnemo na 1994 pa onda ope naprijed do 2022 pa nazad u 1994 ...tajmlup

- sinuhe
#8911 Re: Novi Izborni zakon BiH
Gradjanska drzava je svaka u kojoj se odrzavaju slobodni izbori.
Nazalost malo ko je svjestan ozbiljnosti ove situacije nakon prekida pregovora.
Nazalost malo ko je svjestan ozbiljnosti ove situacije nakon prekida pregovora.
-
RtrnOfSalisbury
#8912 Re: Novi Izborni zakon BiH
...naj pitanje je kolko je naroda za bejundha a kolko protiv, ako je to nedze dzene- dzene, fifti-fifti ... onda hjustone imamo problem. dejtonci su svojijem maloumnim akrobacijama nahranili sve moguce protivnike bejundha pa je cudo da ikako i postoji. treba se samo sjetiti hapsenja rase durmitorca i mnogije drugije igrokaza. navodno kad se zaba kuha lagano more izdurat jako visoke temperature ... to je sansa 
- Haris033
#8913 Re: Novi Izborni zakon BiH
Ja da se pitam, ako ne može građanska država, dao bi im cijelu z. Hercegovinu pa neka se prikljuce Hrvatskoj, ali pod uslovom da u BiH ostane cijela srednja Bosna, Mostar, Neum i Stolac..
Ako hoće dogovor, onda bio to bilo jedino realno rješenje.
Čim prođem Mostar kao da i nisam u BiH i ništa me ne privlači u tim primitivnim sredinama poput Gruda, Lištice, Ljubuškog, Međugorja, Čapljine, Prozora, Duvna, Livna, Posušja itd.
Pogotovo što znam da bi se osjećao neugodno kada bi morao nekom reći kako se zovem, jer ne znam šta bi u tim iskompleksiranim glavama moglo da se desi..
Nego, baš me zanima koliko bi hercegovački katolici mogli participirati vlasti u Hr u slučaju da se pripoje Hr?
Gdje im je tržište, obzirom da sva veće svjetske brendove oni zastupaju.. Kome prodati robu, gdje otvarati kladionice?
Ostatku BiH bi svanulo da se ovi odcjepe.. Ostala bi BiH sa 2 entiteta, gdje bi se, vjerujem, sve lakše rješavalo..
Naravno, znam da se ništa od ovoga neće desiti..
Btw, želim još reći da imam veliki broj prijatelja u Hr, baš kao i hrvata po BiH i za njih mogu reći sve pozitivno, ali ove katolike iz hercegovine uopšte ne smatram hrvatima..
Ako hoće dogovor, onda bio to bilo jedino realno rješenje.
Čim prođem Mostar kao da i nisam u BiH i ništa me ne privlači u tim primitivnim sredinama poput Gruda, Lištice, Ljubuškog, Međugorja, Čapljine, Prozora, Duvna, Livna, Posušja itd.
Pogotovo što znam da bi se osjećao neugodno kada bi morao nekom reći kako se zovem, jer ne znam šta bi u tim iskompleksiranim glavama moglo da se desi..
Nego, baš me zanima koliko bi hercegovački katolici mogli participirati vlasti u Hr u slučaju da se pripoje Hr?
Gdje im je tržište, obzirom da sva veće svjetske brendove oni zastupaju.. Kome prodati robu, gdje otvarati kladionice?
Ostatku BiH bi svanulo da se ovi odcjepe.. Ostala bi BiH sa 2 entiteta, gdje bi se, vjerujem, sve lakše rješavalo..
Naravno, znam da se ništa od ovoga neće desiti..
Btw, želim još reći da imam veliki broj prijatelja u Hr, baš kao i hrvata po BiH i za njih mogu reći sve pozitivno, ali ove katolike iz hercegovine uopšte ne smatram hrvatima..
- Gandalf
#8914 Re: Novi Izborni zakon BiH
Pristao bih ja i na 3. I na Izborni zakon po volji hadezea, za uzvrat momentalno članstvo BiH u EU i NATO-u
Naravno entitetima promijeniti imena, bez ikakvih etničkih prefiksa i zabrana poduzimanja bilo kakvih separatizama, secesionizama, pripajanja kojekakvim maticama.
Eto tri entiteta, bez separatizama, EU, Nato, pošteno, ne moraju više ni eu dušebrižnici razbijati glavu šta i kako
Naravno entitetima promijeniti imena, bez ikakvih etničkih prefiksa i zabrana poduzimanja bilo kakvih separatizama, secesionizama, pripajanja kojekakvim maticama.
Eto tri entiteta, bez separatizama, EU, Nato, pošteno, ne moraju više ni eu dušebrižnici razbijati glavu šta i kako
- duh_sa_sjekirom
#8915 Re: Novi Izborni zakon BiH
Vi očito ne razumijete hdz politiku: kod njih nema ni razgovora ni kompromisa već samo po principu uzmi ili ostavi onako kako mi kažemo...
-
Schumann
#8916 Re: Novi Izborni zakon BiH
Sreca pa se ti nista ne pitasHaris033 wrote: ↑04/02/2022 17:47 Ja da se pitam, ako ne može građanska država, dao bi im cijelu z. Hercegovinu pa neka se prikljuce Hrvatskoj, ali pod uslovom da u BiH ostane cijela srednja Bosna, Mostar, Neum i Stolac..
Ako hoće dogovor, onda bio to bilo jedino realno rješenje.![]()
Naravno, znam da se ništa od ovoga neće desiti..![]()
- kokakolas
#8917 Re: Novi Izborni zakon BiH
Sta je samo Bosna prosla kroz istoriju i prezivjela, a ti bi onom jadu od legitimnog predstavnika dao komad tisucljetne zemljeHaris033 wrote: ↑04/02/2022 17:47 Ja da se pitam, ako ne može građanska država, dao bi im cijelu z. Hercegovinu pa neka se prikljuce Hrvatskoj, ali pod uslovom da u BiH ostane cijela srednja Bosna, Mostar, Neum i Stolac..
-
Lex77
#8918 Re: Novi Izborni zakon BiH
Tako je. Njihov cilj je stvaranje trećeg entiteta i njegovo priključenje Hrvatskoj. Sad su dobili krila jer je RH u EU i Plenkovic dobro pozicioniran u njoj. Ne treba pristajati na apsolutno ništa. Pogotovo zbog konstantnog dehumaniziranja Bošnjaka. Oni Hrvati koji se nisu s tim slagali su ili pobijeni ili prodani od strane HDZ-A.duh_sa_sjekirom wrote: ↑04/02/2022 18:42 Vi očito ne razumijete hdz politiku: kod njih nema ni razgovora ni kompromisa već samo po principu uzmi ili ostavi onako kako mi kažemo...
- Point.
#8919 Re: Novi Izborni zakon BiH
HDZ ko da ih vodi John Titor, pa bi se vraćali u prošlost.
-
zenit dozic
#8920 Re: Novi Izborni zakon BiH
Utripovo da je babo avdicSchumann wrote: ↑04/02/2022 18:44Sreca pa se ti nista ne pitasHaris033 wrote: ↑04/02/2022 17:47 Ja da se pitam, ako ne može građanska država, dao bi im cijelu z. Hercegovinu pa neka se prikljuce Hrvatskoj, ali pod uslovom da u BiH ostane cijela srednja Bosna, Mostar, Neum i Stolac..
Naravno, znam da se ništa od ovoga neće desiti..![]()
Btw, želim još reći da imam veliki broj prijatelja u Hr, baš kao i hrvata po BiH i za njih mogu reći sve pozitivno, ali ove katolike iz hercegovine uopšte ne smatram hrvatima..Nije BiH od ilidze do bascarsije
- Gandalf
#8921 Re: Novi Izborni zakon BiH
Svi desničari žive u nekoj izmišljenoj boljoj prošlosti i imaju neke ideje o važnosti nekih najdebilnijih stvari iz njihove primitivne tradicije, to je desničarenje,
Fantazirana prošlost kao ključ neke nemoguće budućnosti
Fantazirana prošlost kao ključ neke nemoguće budućnosti
- video
- Haris033
#8923 Re: Novi Izborni zakon BiH
Bas ste duhoviti
- Truba
#8924 Re: Novi Izborni zakon BiH
Ne daju ti da cepas necepljivu
- Truba