Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
mali_milojica wrote:
Najbolju Barchetu ima Gera. Mislim da covjek radi na TV. Crvena. Apoteka. Sad bi smio ruku staviti u vatru da joj ravne nema u drzavi,mozda i sire. Kod Suada Hote odrzava auto,pere,mazi,pazi. Auto cilim ima u garazi. Samo se ljeti provoza,maksuzija. Cim se provoza,ide detaljno pranje,ciscenje,lickanje. Pola novih auta bi se trebalo sakriti pored nje.
Svaka cast svakome, ali meni licno je opisano za nekoga ko ima puno slobodnog vremena i ko ima barem jos jedno "regularno" auto za svaki dan.
Nije mi vala to neki cejf, dodje mi nekako kao robovanje autu. Opet kazem, postujem, u cejf se ne treba petljati.
Roba za mene i to rani model, prednji vezni lim sa grilom, a ne prorezima, retrovizor na vratima, stara komandna tabla, drugaciji nosaci metlica brisaca, zadnja oznaka na crnoj podlozi itd itd... Dugo je jedinog u Sa i to crnog sa bijelim presvlakama imao moj komsija Relja Reljic!
Znam da je momak Mirza (radi u ASI) isto imao e21 crni sa 6cil motorom,ali ne sjecam se jel bio orginal,vjerovatno ne. I sad vozi te stare BMW,cini mi se sedmicu.
Roba za mene i to rani model, prednji vezni lim sa grilom, a ne prorezima, retrovizor na vratima, stara komandna tabla, drugaciji nosaci metlica brisaca, zadnja oznaka na crnoj podlozi itd itd... Dugo je jedinog u Sa i to crnog sa bijelim presvlakama imao moj komsija Relja Reljic!
Znam da je momak Mirza (radi u ASI) isto imao e21 crni sa 6cil motorom,ali ne sjecam se jel bio orginal,vjerovatno ne. I sad vozi te stare BMW,cini mi se sedmicu.
Znam na koji auto mislis i nisam ga odavno vidio na cesti, mislim da nije original i ako se dobro sjecam imao je dosta prepravki i dijelova sa novijih modela, a predpostavljam da je njegov E23 kod zgrade Comtradea (iza ASA-e).
tempuser wrote:
Znam na koji auto mislis i nisam ga odavno vidio na cesti, mislim da nije original i ako se dobro sjecam imao je dosta prepravki i dijelova sa novijih modela, a predpostavljam da je njegov E23 kod zgrade Comtradea (iza ASA-e).
Vidim Mirzu s vremena na vrijeme,a jeste njegov e23.
Japanska auta iz 90.-ih su stvarno odlična, što se dizajna tiče, pouzdanosti itd., ali nešto im se desilo i promijenili su totalno kurs. Naravno da i sada imaju odličnih auta, ali ipak puno više je iz devedesetih.
almir90 wrote:Japanska auta iz 90.-ih su stvarno odlična, što se dizajna tiče, pouzdanosti itd., ali nešto im se desilo i promijenili su totalno kurs. Naravno da i sada imaju odličnih auta, ali ipak puno više je iz devedesetih.
Dizajn japanski auta 80-ih i 90-ih je poznat kao "dosadan" i "konfekcijki" (meni se licno to svidja), ali se i oni moraju napraviti istu stvar koju su napravili i 70-80-ih kad su osvajali svijet, ponuditi ono sto trziste trazi.
commendatore wrote:meni su mazde 90ih bile daleko ispred svog vremena i tehnologijom i opremom i dizajnom....
To je bio bljesak sa 626 GE, dva Xedoxa i 323F, ali su se naglo vratili u prosjek, pogledaj dizajn modela poslije toga, Mazde 626 GF (sljedeca generacija), Mazde 323 BJ, Tributea, Demia, cista konfekcija! Meni Mazda 626 GE izgleda i danas 3 x bolje i modernije od GF, cak sam bio nekad u pregovorima za jednu!
Last edited by tempuser on 21/05/2016 12:27, edited 2 times in total.
tempuser wrote:
Dizajn japanski auta 80-ih i 90-ih je poznat kao "dosadan" i "konfekcijki" (meni se licno to svidja), ali se i oni moraju napraviti istu stvar koju su napravili i 70-80-ih kad su osvajali svijet, ponuditi ono sto trziste trazi.
Meni je također mnogo auto dobro dizajnirano, pogotovo kupei japanski iz devedesetih.
tempuser wrote:
Meni je također mnogo auto dobro dizajnirano, pogotovo kupei japanski iz devedesetih.
Kupei su prica za sebe, a klasicni auti od 80-ih do 00-ih, bilo koje klase, bez obzira da li je to Toyota, Nissan, Mitshu, Daihatsu, pa i Subaru koji vazi za avangardu, su konfekcija i slucni k'o odijela u ormaru!
Mene puno vise privlaci dizajn 60-ih i 70-ih koji se naslanja na americki i ponekad na talijanski!