PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

nedim73m

#8901 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by nedim73m »

Kakva demokratija to nije za nas čuj nitko nije kriv dok se ne dokaže suprotno.

PRIVATIZACIJA se rješava na veoma jednbostavan način Izet Fazlinovič objasnio.

Kod privatizacije SVI SU KRIVI DOK SE NE DOKAŽE DA SU KRIVI.
hellue

#8902 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by hellue »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
hellue wrote:
Za tvoje dobro asap napusti taj paralelni svemir u koji si upao, kakav crni kraj
Možda, ali se barem sada mogu nadati nečemu boljem, da se nisam pokrenuo ne bih se mogao ni nadati. Je li to vrijedno trunke nade koju imam? Jeste, jebeno je vrijedno, zato se pokrećem iznova i iznova svaki dan.
Nama treba evolucija, malo evolucije i sve ce biti dobro
LEDA

#8903 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by LEDA »

hellue wrote:
Za tvoje dobro asap napusti taj paralelni svemir u koji si upao, kakav crni kraj
Možda, ali se barem sada mogu nadati nečemu boljem, da se nisam pokrenuo ne bih se mogao ni nadati. Je li to vrijedno trunke nade koju imam? Jeste, jebeno je vrijedno, zato se pokrećem iznova i iznova svaki dan.
I ja se nadam i vjerujem u bolje sutra ,za našu djecu ......za nas.

hajde da se nadamo zajedno :)
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#8904 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by JoseMujica »

evo čitam sutra protesti najavljeni u Crnoj Gori po uzoru na sarajevske........jel se ovo Tornjak vraća u maticu? :lol:
Paranoid

#8905 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Paranoid »

nedim73m wrote:Kakva demokratija to nije za nas čuj nitko nije kriv dok se ne dokaže suprotno.

nedim...ma jesi li to ti...oooo nedim... :mrgreen:
Drvosjeca iz Dejcica

#8906 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

JoseMujica wrote:evo čitam sutra protesti najavljeni u Crnoj Gori po uzoru na sarajevske........jel se ovo Tornjak vraća u maticu? :lol:
Heh, kod njih ako nije gore Bog me ubio. Ruska mafija u sprezi sa njihovom političkom elitom poklopila sve što se dalo poklopiti. Bacaju se bombe na novinare gotovo svake sedmice...čudi me da nisu ranije ustali.
Drvosjeca iz Dejcica

#8907 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

LEDA wrote:
hellue wrote:
I ja se nadam i vjerujem u bolje sutra ,za našu djecu ......za nas.

hajde da se nadamo zajedno :)
Bujrum, ja danas opet idem na plenum. :wink:
rokan

#8908 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by rokan »

LEDA wrote:
TI si mene zamijenio s nekim drugim.

Ja sam izašla na proteste ,ali pobjegla kada je nastupio obračun,vatra,kamenje.
I da, žao mi je arhiva ,ali sam na svojoj strani ,strani naroda. ;-)
dje cu tebe zamijeniti... nema radikalnih promjena bez radikalnih mjera sve drugo je kupovina vremena od strane rezima koja mu omogucava konsolidaciju i kontraudar. ne treba izmisljati toplu vodu kad imamo primjer iz srbije kako se skinuo milosevic uz malo paljevine i bez zrtava. copy-paste i to je to.
hellue

#8909 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by hellue »

JoseMujica wrote:evo čitam sutra protesti najavljeni u Crnoj Gori po uzoru na sarajevske........jel se ovo Tornjak vraća u maticu? :lol:
Culi da Fahro nece da tuce svoj narod :D
Alfons Kauders

#8910 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

nedim73m wrote:Kakva demokratija to nije za nas čuj nitko nije kriv dok se ne dokaže suprotno.

samo sto je to trebalo raditi prije 10 i vise godina

prica o nekoj ratnoj privatizaciji je za idiote... skoro nista nije "privatizirano" u ratu, barem ne na teritoriji gdje je bila vlast RBiH...

zna se kad je bila privatizacija, zna se ko ju je vodio, zna se ko je sta kupovao i upropastio...

isto tako nemoguce je amnestirati radnike pojedinih preduzeca (konjuh je najbolji primjer), koji su na osnovu markoviceve privatizacije sami postali vecinski vlasnici svojih firmi, da bi poslije dopustili da kojekakvi mesetari sve sjebu... konjuh je sjebo covjek koji je uletio preko radnika, vlada nije imala skoro nista s tim... i onda kad ih je upropastio, mi smo drzavna firma - pomozite nam... a pravnog osnova nema, jednostavno nema da im se daje nesto direktno iz budzeta... preko razvojne mozda, ali i to je upitno jer je vec previse upropastena firma... oni govore o pokretanju proizvodnje i koliko bi to bilo jeftino, u diti takodjer - ali sta cemo s ostalim obavezama tih preduzeca? ko ce to namiriti? i gdje je uopste trziste? da je dita konkuretna i danas bi radila...

drzava ne moze rijesiti sve te probleme, bez obzira na to da li je bilo kriminala ili ne... ne moze sada npr. TK svake godine ulupati par desetina miliona u posrnule firme koje uopste vise nisu nase vlasnistvo... to je isto ko da sutra dodju i bilo kom privatniku koji je u belaju daju par miliona nasih para... da se radi o nekim malim parama pa hajde, imali bi indirektnu korist i isplatilo bi se potrositi koji milion jer bi poslije hajrovali zato jer firma radi i ljudi trose pare, placaju porez...

ali sad davati milione firmama koje nemaju buducnost, koje ne rade i koje zaposljavaju par stotina ljudi - nidje veze... isplativije bi bilo tim ljudima podijeliti otpremnine od tih para i pomoci im da pokrenu nesto, ili da se prekvalificiraju... ko god sanja nekakve fabrike i dimnjake jednostavno ne zivi u ovom mileniju
say_cheese

#8911 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by say_cheese »

Paranoid wrote:Hellue... Džuma se naravno može iskoristiti u te svrhe, ali mišljenja sam da je to više "propaganda" nego istina, a prvi bi napustio džamiju da mi neki imam želi nametnuti mišljenje....a siguran sam da nisam jedini.
Komunikacija se odvija na dvije razine: verbalnoj i non-verbalnoj. Ova druga je daleko znacajnija i opasnija, nit je mozes kontrolisati, nit je mozes cenzurirati. Pogledaj koliko Bakirovih pulena sjedi u prvom safu i odmah ces shvatiti kako marketing funkcionise.
animus

#8912 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by animus »

jastuk1 wrote:
Alfons Kauders wrote:
ostavke su trebale pljustati u tuzilastvu - a nema nijedne
Tačno, ALI, tužioci ne osjećaju nikakvu moralnu odgovornost da daju ostavke, jer ni nemaju odgovorajuća sredstva ni uslove za rad. Koliko ja znam, plate tužilaca su po nivoima pravodunih insitutcuja izjednačene sa platama sudija. A krivični zakon prije 10 godina ukide istražnog sudiju i sav teret dokazivanja svali na tužioca. !!!!!! Ko fakat onda treba imat veću platu?!?!? Zar ne!

Za utuživanje i pokretanje postupaka prizatizacijske pljačke i ostalog kriminala trebalo bi ići pred druge instance i zahtjevati uspostavljanje specijalnih odjela sa odgovarajućim resursima da to procesuiraju, gdje će raditi domaći i strani istražitelji ako treba koji bi pomagali domaćim tužiocima. Nešto slično kako su se rješavali predmeti ratnih zločina na Sudu BiH.

Tužilaštva su ogoljena i bez sredstava da uspješno sakupljaju dokaze i pobjede u sudskom postupku, odnosno dokažu krivnju kad pokrenu neku tužbu. U tome je čini mi se najveća tuga od svega. Preslaba tužilaštva. (Pored gladnih ljudi naravno)
Ne slazem se sa amnestiranjem tuzilaca jer ko je imao dodira sa istima zna da tuzilac koji hoce da radi nema takvih problema, samo ih je malo koji hoce da rade posteno. Jedini problem koji oni mogu imati je glavni tuzilac koji moze opstruirati istrage ako ima interesa ili nekih pritisaka.
Opetja033

#8913 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Opetja033 »

say_cheese wrote:
Paranoid wrote:Hellue... Džuma se naravno može iskoristiti u te svrhe, ali mišljenja sam da je to više "propaganda" nego istina, a prvi bi napustio džamiju da mi neki imam želi nametnuti mišljenje....a siguran sam da nisam jedini.
Komunikacija se odvija na dvije razine: verbalnoj i non-verbalnoj. Ova druga je daleko znacajnija i opasnija, nit je mozes kontrolisati, nit je mozes cenzurirati. Pogledaj koliko Bakirovih pulena sjedi u prvom safu i odmah ces shvatiti kako marketing funkcionise.
Ma ja, treba dzamije zatvoriti pred izbore. Za svaki slucaj. Izvor svakog zla. :oops:
Last edited by Opetja033 on 14/02/2014 10:30, edited 1 time in total.
nedim73m

#8914 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by nedim73m »

Alfons Kauders wrote:

samo sto je to trebalo raditi prije 10 i vise godina

prica o nekoj ratnoj privatizaciji je za idiote... skoro nista nije "privatizirano" u ratu, barem ne na teritoriji gdje je bila vlast RBiH...

zna se kad je bila privatizacija, zna se ko ju je vodio, zna se ko je sta kupovao i upropastio...

isto tako nemoguce je amnestirati radnike pojedinih preduzeca (konjuh je najbolji primjer), koji su na osnovu markoviceve privatizacije sami postali vecinski vlasnici svojih firmi, da bi poslije dopustili da kojekakvi mesetari sve sjebu... konjuh je sjebo covjek koji je uletio preko radnika, vlada nije imala skoro nista s tim... i onda kad ih je upropastio, mi smo drzavna firma - pomozite nam... a pravnog osnova nema, jednostavno nema da im se daje nesto direktno iz budzeta... preko razvojne mozda, ali i to je upitno jer je vec previse upropastena firma... oni govore o pokretanju proizvodnje i koliko bi to bilo jeftino, u diti takodjer - ali sta cemo s ostalim obavezama tih preduzeca? ko ce to namiriti? i gdje je uopste trziste? da je dita konkuretna i danas bi radila...

drzava ne moze rijesiti sve te probleme, bez obzira na to da li je bilo kriminala ili ne... ne moze sada npr. TK svake godine ulupati par desetina miliona u posrnule firme koje uopste vise nisu nase vlasnistvo... to je isto ko da sutra dodju i bilo kom privatniku koji je u belaju daju par miliona nasih para... da se radi o nekim malim parama pa hajde, imali bi indirektnu korist i isplatilo bi se potrositi koji milion jer bi poslije hajrovali zato jer firma radi i ljudi trose pare, placaju porez...

ali sad davati milione firmama koje nemaju buducnost, koje ne rade i koje zaposljavaju par stotina ljudi - nidje veze... isplativije bi bilo tim ljudima podijeliti otpremnine od tih para i pomoci im da pokrenu nesto, ili da se prekvalificiraju... ko god sanja nekakve fabrike i dimnjake jednostavno ne zivi u ovom mileniju
Može sa onom rečenicom SVAKO JE KRIV DOK SE NE DOKAŽE DA JE KRIV.

Kupio si fabriku ODAKLE TI PARE. Ne treba dokazivati država da je nelegalno nego ti da je legalno. Upropastio si fabriku, nemaju se iz čega namiriti dugovanja, ništa d.o.o. (ograničena odgovornost), treba zaplijeniti svu ličnu imovinu i namiriti dugovanja (ostaviti za socijale da gazda ima recimo 300 KM kao minimalnu penziju)
Jolpaz

#8915 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Jolpaz »

Netransparetno trošenje sredstava angažmanima zaštitara na obezbjeđenju Kantona i opštine Centar, od naših para.
Koliko će ovo obezbjeđenje koštati, gdje je obezbjeđenje opštine i Kantona koje je u radnom odnosu istih.
Hoće li nam šef ureda odjela marketinga ili neke druge ublehaške varijante koja troši budgetski novac dati objašnjenje???
Nikad pameti, opet po starom!!!
http://** No links **.ba/media/pictures/2014/02/1 ... e7c868.jpg
:evil: :evil: :evil:
Gojeni H

#8916 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Gojeni H »

Alfons Kauders wrote: ... ljudi su obarali vlade koje su imale legitimitet, njihov, cist kao suza... vlast se istim putem i mijenja, bujrum neka se angazuje ko hoce i neka ih rusi... a sad da 5% - 10% glasaca u kantonu rusi vladu ...
Vidis, ovo je najveca zabluda koju je sejtan prodao zabludjelom puku.
Rekacija na "trazili ste gledajte", odnosno "sami ste birali" bile su brzorastuce frustracijame i "kupovina" ove jeftine propagande, na zalost, kod vecine ljudi.
Tako smo dobili more "neglasaca", jer zaboga "zasto da ucestvujem u biranju onih koji ce nas zavaliti u jos vece crnilo".
Ovo vise nece moci ove noci.

Osnovni princip biranja i jeste stalno ispitivanje rada izabranih. Odnosno pojednostavljeno, ako sam te izabrao nisam te ustolicio na mjesto meleka i ti to nisi - nisi nepogrjesiv.
Zato sam tu ja, tvoj birac, da te podsjetim sta si obecao, a gdje grijesis. Na kraju trebam da ti kazem da nisam zadovoljan tvojim radom.

Ponovo, ovo je historijski odgovor civilnog drustva na godine neodgovornosti i javasluka.
Politicari se ni po guzici nisu cesali na mirne proteste i kampovanje ispred njihovih dvorova.
Na engleskom se, pretpostavljam da znas, budzetlija vabi "civil servant" iliti "gradjanski sluga".
E, begovi i komesari ce morati postati sluge drustva koje ih je izabralo.
Nema vise na kurcu meda.

Zao mi je sto to ne prepoznajes, jer je velika mogucnost da ce ti dijete ovo uciti iz udzbenika zvanog Historija.
Opetja033

#8917 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Opetja033 »

nedim73m wrote:
Može sa onom rečenicom SVAKO JE KRIV DOK SE NE DOKAŽE DA JE KRIV.

Kupio si fabriku ODAKLE TI PARE. Ne treba dokazivati država da je nelegalno nego ti da je legalno. Upropastio si fabriku, nemaju se iz čega namiriti dugovanja, ništa d.o.o. (ograničena odgovornost), treba zaplijeniti svu ličnu imovinu i namiriti dugovanja (ostaviti za socijale da gazda ima recimo 300 KM kao minimalnu penziju)
To ide onako pod ruku sa ljudskim pravima, jel' de? Prvo sto je tvoj prijedlog nebulozan. Drugo sto NIKADA ne moze proci iz milion razloga (na kraju krajeva jer krsi osnovna ljudska prava i sve moguce povelje o ljudskim pravima).

Podrzavao sam demonstrante, cak nisam ni paljevine osudjivao (jedino mi je zao arhiva, mada mi nije bilo svejedno kada sam gledao da predsjednistvo gori - ali mi nije bilo zao).

Naravno ljudi koji su bili na ulicama i ovi koji ih predstavljaju su DOVOLJNO inteligentni i imaju DOVOLJNO obrazovanja da ne postavljaju tako imbecilne zahtjeve jer znaju da oni nikada nece moci proci.

Da, revizija privatizacije - odmah i sada. Od rata na ovamo. Svaki predmet. Ali ovo sto ti predlazes nema veze ni sa mozgom ni sa logikom. Pa natovarices na drzavu tuzbi u visini od nekoliko desetina (ako ne i stotina) miliona maraka, koje ce drzava kad tad morati platiti jer su slucajevi jasni kao dan.

O vi ekonomski magovi. :lol:
say_cheese

#8918 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by say_cheese »

Opetja033 wrote:
say_cheese wrote:
Ma ja, treba dzamije zatvoriti pred izbore. Za svaki slucaj. Izvor svakog zla. :oops:
Fulio si poentu :oops: Nije tema vjera, dzamija i crkva. Pricamo o predizbornim kampanjama i instrumentima propagande.
seoBIH

#8919 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by seoBIH »

Sta ova slika dokazuje ? Da i ja stavim one s Zlajom ili Bakirom ? Kako lahko razbise proteste uvodjenjem radoncica, nevjerovatno :bih:

Bolje nam ni ne treba!
Paranoid

#8920 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Paranoid »

say_cheese wrote:
Ne može Bakir biti u prvom saffu na džumi istovremeno u svim džamijama ovog prostora i nonverbalni feedback se može postići samo kod onih koji nerazmišljaju svojom glavom. Mnogi su 2010 ostali u istom safu, a dali svoj glas Lagumdžiji..i šta ćemo sad?

Bošnjački narod je volio Aliju, njegov sin obzirom na sličnost i način govora je prilično dobro iskoristio taj potencijal i zato jestu tu gdje jeste.

Na sreću svi oni koji su tako razmišljali danas stoje uz protestante i traže promjene..
Opetja033

#8921 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Opetja033 »

say_cheese wrote:
Opetja033 wrote:
say_cheese wrote: Komunikacija se odvija na dvije razine: verbalnoj i non-verbalnoj. Ova druga je daleko znacajnija i opasnija, nit je mozes kontrolisati, nit je mozes cenzurirati. Pogledaj koliko Bakirovih pulena sjedi u prvom safu i odmah ces shvatiti kako marketing funkcionise.
Fulio si poentu :oops: Nije tema vjera, dzamija i crkva. Pricamo o predizbornim kampanjama i instrumentima propagande.
Pa po tvom onda postoje dvije opcije kako bi se odgovorilo na te "instrumente propagande":
1) Prihvatiti situaciju onakvom kakva jeste i pomiriti se sa tim da nema promjene na bolje.
2) Zatvoriti dzamije pred izbore. Za svaki slucaj.

Kako si postavio stvari ne postoji treca opcija.
Janjicar

#8922 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Janjicar »

Paranoid wrote:
say_cheese wrote:
Ne može Bakir biti u prvom saffu na džumi istovremeno u svim džamijama ovog prostora i nonverbalni feedback se može postići samo kod onih koji nerazmišljaju svojom glavom. Mnogi su 2010 ostali u istom safu, a dali svoj glas Lagumdžiji..i šta ćemo sad?

Bošnjački narod je volio Aliju, njegov sin obzirom na sličnost i način govora je prilično dobro iskoristio taj potencijal i zato jestu tu gdje jeste.

Na sreću svi oni koji su tako razmišljali danas stoje uz protestante i traže promjene..
Pustite te price o politickoj propagandi na Hutbi i dzumama...
Jednostavno hodza odgovara Dzematskom odboru za sve sto prica tako da i on ne smije pricati a narocito na hutbi... Idem hvala Bogu redovno i nisam nikada cuo da se prica Efendija prica o politici...
Reglan

#8923 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Reglan »

Evo kise,danas ce doci najuporniji
Paranoid

#8924 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Paranoid »

Janicar..U tome jeste poenta, ali kako dokazati da nije tako onima koji se samo "ibrete" na količinu vozila kada prolaze kraj džamije u vrijeme džume..
ultima_palabra

#8925 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by ultima_palabra »

Pa ako neko više vjeruje nekom Šljivi, Kruški ili petom-desetom imamu nego svojim očima... šta da mu radiš? Neka uživa u narednih 50 najtežih godina.
Post Reply