Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
- Zaitsev
#8901 Re: Ateizam
Pa Allah se smilovao, jer je najmilostiviji i to, pa mekanskom nepismenom pedofilu rekao tako, prije 1500 godina, ovaj izdiktirao catama, oni zapisali i eto... Na taj nacin cete lako doci u nas program...
Logika!
Logika!
-
sekerbay
#8902 Re: Ateizam
Perioda, hakizov advokatu.Towelie wrote:Lijepi Islam, tamo se zna da su nebesa i Zemlja stvoreni u 6 dana ili perioda
A šta kae ateizam, onako odoka il od prilike?
A ja sam taj koji ih prijavljuje. Ev i ovaj za pedofila.Zaitsev wrote:reaguju na prijavljeni post
- Towelie
#8903 Re: Ateizam
Rec koja se koristi u tom ajetu je yawm, a njemo primarno znacenje je dan, pa tek zatim period i epoha. Kad su teolozi shvatili da od stvaranja Zemlje u 6 pravih dana nema nista, onda su posegnuli za alternativnim znacenjima reci. Naknadna pamet hodza u svrhu daljnje apologije "kur'anske nauke".Perioda, hakizov advokatu.
- skupljac_zeljeza
#8904 Re: Ateizam
O mu'mine, zaboravio si da je vrijeme relativno. Nema sekunda istu dužinu na ringli i na ženskom dupetu.Towelie wrote:Rec koja se koristi u tom ajetu je yawm, a njemo primarno znacenje je dan, pa tek zatim period i epoha. Kad su teolozi shvatili da od stvaranja Zemlje u 6 pravih dana nema nista, onda su posegnuli za alternativnim znacenjima reci. Naknadna pamet hodza u svrhu daljnje apologije "kur'anske nauke".Perioda, hakizov advokatu.
"On (Allah,dž.š.) upravlja svima, od neba do zemlje, a onda se sve to Njemu vraća u danu koji, prema vašem računanju vremena, 1.000 godina traje."
" K Njemu se penju meleki i Džibril u danu koji 50.000 godina traje."
-
sekerbay
#8905 Re: Ateizam
Bravo, pobedio si. Gasi mješalicu, motaj kablove.
Gasi islam. Valja nam postat ateistama.
Al čekaj...
Ibn abas, r.a., jedan od uglednih ashaba je rekao da to nije dan.
Znao sam. Imo je vremensku mašinu, putovao kroz vrijeme, vidio šta će bit i napiso u svoj tefsir.
Kako su pokvareni ti muslimani
Nego, tema ateisti...
Šta kažu, je l 4 il 5 milijardi?
Nemere ba odoka, jele? To je precizno, ba. il je od prilike tj. kako im treba?
Gasi islam. Valja nam postat ateistama.
Al čekaj...
Ibn abas, r.a., jedan od uglednih ashaba je rekao da to nije dan.
Znao sam. Imo je vremensku mašinu, putovao kroz vrijeme, vidio šta će bit i napiso u svoj tefsir.
Kako su pokvareni ti muslimani
Nego, tema ateisti...
Šta kažu, je l 4 il 5 milijardi?
Nemere ba odoka, jele? To je precizno, ba. il je od prilike tj. kako im treba?
- Towelie
#8906 Re: Ateizam
Ajnštajn na aparatima, teorija relativnosti je u Kur'anu 1300 godina pre njega.skupljac_zeljeza wrote:O mu'mine, zaboravio si da je vrijeme relativno. Nema sekunda istu dužinu na ringli i na ženskom dupetu.Towelie wrote:Rec koja se koristi u tom ajetu je yawm, a njemo primarno znacenje je dan, pa tek zatim period i epoha. Kad su teolozi shvatili da od stvaranja Zemlje u 6 pravih dana nema nista, onda su posegnuli za alternativnim znacenjima reci. Naknadna pamet hodza u svrhu daljnje apologije "kur'anske nauke".Perioda, hakizov advokatu.![]()
![]()
"On (Allah,dž.š.) upravlja svima, od neba do zemlje, a onda se sve to Njemu vraća u danu koji, prema vašem računanju vremena, 1.000 godina traje."
" K Njemu se penju meleki i Džibril u danu koji 50.000 godina traje."
- skupljac_zeljeza
#8907 Re: Ateizam
A gdje stoji da je Kur'an udžbenik fizike i hemije? Kur'an je Uputa da čovjek otkriva Božije zakone od Njega postavljene u prirodi i da ih koristi za korist na planeti kao halifetul-erdi, a jezik Kur'ana nije u kontradikciji sa evo spomenutom teorijom relativiteta. Jel' tako?Towelie wrote: Ajnštajn na aparatima, teorija relativnosti je u Kur'anu 1300 godina pre njega.Kako onda samo muslimani ne dodjose do ovog epohalnog otkrica kad je tako očito da stoju u Allaxovoj knjizi, nego mrski Jevrej, potomak svinja i majmuna? Allaxova odredba, nema sta drugo bit.
-
mali jomu
#8908 Re: Ateizam
Idem jednom, kad ih jos petero mene ide za mnom iza mene. Kucete vi, upitah sebe upetero odjednom, a kud ces ti, petero me pet puta odjednom upita. Prije nego se upetero odgovorih kad ih jos petero mene iza brda preko dodje. Gledam se sad tamo pa vamo, sta ce mene ovoliko ovdje te bjez, a ja zamnom za sobom jurim se kroz livadu. Umaloh se ne stigoh, te srecom skocih na drvo, pa na drugo preko rijeke, pa na krov i u sobu. Sutra cu opet da se nadjem sa sobom, ako bude lijepo vrijeme.
I dodje i sutra jednom, tamo se vamo trazih, ali nidje me nigdje, sam se vrath kuci sa sobom.
Opet cu.... sutra.
I dodje i sutra jednom, tamo se vamo trazih, ali nidje me nigdje, sam se vrath kuci sa sobom.
Opet cu.... sutra.
-
L u c i f e r
#8909 Re: Ateizam
To se podrazumijeva. Naravno. Ali takve su i sve ostale izjave.arzuhal wrote:Moraš (ne moraš, ali je pošteno, logično, i razumno) navesti za ovu tvrdnju da je ona tvoja vlastita, ne i da je nužno istinita po sebi nego da za tebe vrijedi kao istinita, tačna i nedvojbena.L u c i f e r wrote:vjera i razum su kao zivot i smrt
gdje jedno udje na vrata
drugo iskoci kroz prozor
Ne govorim to u pezorativnom smislu. Hocu da kazem da su ta fundamentalna pitanja za covjeka van domena racionalne spoznaje. Bar zasad.
Ali mi je sasvim ok da neko vjeruje jer mu tako srce govori. Samo ne treba nazor natezati kvaziracionalne argumente.
Npr vozimo se nocu, farovi bacaju 15 metara. Sudeci po onom sto vidim i znakovima ja pretpostavljam da smo na putu koji vodi za x. Moj saputnik ne zna ni put ko ni ja, ali ima osjecaj da smo na putu za y. I sve je ok. Pod uslovom da ne pocne govoriti kako on zna put i ubjedjivati me da skrenem desno kod Albukerkija.
- Towelie
#8910 Re: Ateizam
Da, mogu se sloziti. No, s druge strane sam si svedok kako nas Allahoxovi forumski ratnici zatrpavaju nekakvim kuranskim cudima, kodovima, prorocanstvima..predstavljajuci ih kao nekakve dokaze za postojanje Boga. Nije to samo Smrle pa da kazemo kako je on neka izgubljena ovcica, imas jos hejbet tih kuranskih numerologa po Internetima.skupljac_zeljeza wrote:A gdje stoji da je Kur'an udžbenik fizike i hemije? Kur'an je Uputa da čovjek otkriva Božije zakone od Njega postavljene u prirodi i da ih koristi za korist na planeti kao halifetul-erdi, a jezik Kur'ana nije u kontradikciji sa evo spomenutom teorijom relativiteta. Jel' tako?Towelie wrote: Ajnštajn na aparatima, teorija relativnosti je u Kur'anu 1300 godina pre njega.Kako onda samo muslimani ne dodjose do ovog epohalnog otkrica kad je tako očito da stoju u Allaxovoj knjizi, nego mrski Jevrej, potomak svinja i majmuna? Allaxova odredba, nema sta drugo bit.
- Zaitsev
#8911 Re: Ateizam
Samo prijavljuj... Lik koji zeni dijete od 7 godina i kara isto dijete kad napuni 10 je pedofilcina, taman da je moj otac a ne Poslanik s.a.v.s.sekerbay wrote:Perioda, hakizov advokatu.Towelie wrote:Lijepi Islam, tamo se zna da su nebesa i Zemlja stvoreni u 6 dana ili perioda
A šta kae ateizam, onako odoka il od prilike?A ja sam taj koji ih prijavljuje. Ev i ovaj za pedofila.Zaitsev wrote:reaguju na prijavljeni post
-
mali jomu
#8912 Re: Ateizam
Ne kacite se bezveze..... ako ne dopustate da svako ima svoje misljenje i da ga slobodno moze ovdje napisat, onda se i vi bezveze. 
- Laertes
#8913 Re: Ateizam
Zaitsev wrote:Samo prijavljuj... Lik koji zeni dijete od 7 godina i kara isto dijete kad napuni 10 je pedofilcina, taman da je moj otac a ne Poslanik s.a.v.s.sekerbay wrote:Perioda, hakizov advokatu.Towelie wrote:Lijepi Islam, tamo se zna da su nebesa i Zemlja stvoreni u 6 dana ili perioda
A šta kae ateizam, onako odoka il od prilike?A ja sam taj koji ih prijavljuje. Ev i ovaj za pedofila.Zaitsev wrote:reaguju na prijavljeni post
-
sekerbay
#8914 Re: Ateizam
Ovo je laž, a čvrsto sam ubijeđen da zna i opet je gura kako bi se ismijavo.Zaitsev wrote:Lik koji zeni dijete od 7 godina i kara isto dijete kad napuni 10 je pedofilcina
- arzuhal
#8915 Re: Ateizam
Dobro je, standardno: duram & šućuramZaitsev wrote: Inace Arzo, sve ok?
- Connaisseur Karlin
#8916 Re: Ateizam
Hakiz, pisem o konceptu Svetog Trojstva, a u kojem je upravo Isus Sin Boziji rodjenjemHakiz wrote:Ne umanjujem ja značaj način na koji je Isus rođen, ali to nije osnov hrišćanstva.Connaisseur Karlin wrote:
ali,sve je povezano, ne mozes umanjiti vaznost virigin-birth , jer je ista preduslov za Isusovo usksrnuce, konkretno u hriscnastvu, jer hriscnastvo je mesijanstvo, Krist znaci Mesija![]()
Biblija i hriscan isitucu, Isus je bio istovremeno covjek i sin Bozijizato je morao imati majku
Krist ne znači mesija. Isus se od hrišćana smatra mesijom za kojeg je u Starom zavjetu rečeno da će se pojaviti.
Ali: "Judaism rejects the belief that Jesus was the awaited Messiah, arguing that he did not fulfill Messianic prophecies and asserting that his resurrection is a Christian legend.[42]"
A kako je Stari zavjet jevrejski tekst, valjda oni najbolje znaju da li je Isus onaj kojeg su čekali.
Kao što sam već rekao, da ne bih ja filozofirao, pitaj autoritete za hrišćanstvo i oni će ti reći da hrišćanstva nema bez uskrsnuća. Nisam ja to izmislio.
Kao što islam počiva na pet stubova, tako i hrišćanstvo počiva na uskrsnuću.
rijec Krist/Hrist je znatno mladja , grckog porijekla, a ima jednako znacenje kao hebresjka rijec mesija , no akt mesijanstva u judaizmu i hriscnastvu je definiran potpuno drugacije , tj. kod jevreja uslovi i ocekivanja mesijanstva je drugaciji od krscnaskog
u Hriscanstvu Isus je "morao " uskrsnuti, i zato je doticni dogadjaj vazan u hriscanstvu kao dokaz Isusovog mesijanstva i da je doticni Sin Boziji
njegovo rodjenje i smrt su religijska cuda, a koja su postavljena zajedno sa posebnim smislom i znacenjem
- Connaisseur Karlin
#8917 Re: Ateizam
stari jezici nisu imali srednji rod, pa su iabrali muski rod, no kod prevodjenja na mladje jezike, prebacivanje Boga na srednji rod , naravno, nije se nikad desilobeni-bu-man wrote:
I da se vratim na to, to sto rece a krscanstvo istice muskog boga, ma hajte molim gdje ce zeMsko biti bog (sarkazam) sama znas koliko je zenski rod bio tad vrijedan....
- Connaisseur Karlin
#8918 Re: Ateizam
a zato je Marija Magdalena uvijek seksi na uljanim platnimaHakiz wrote:Ma dobro, Petar (sveti) je bio ljubomoran na Mariju Magdalenu jer je bila bliža sa Isusom od njega. Pa šta je mislio, Isus, 30-godišnjak pun sebe ima izbor: Marija, stručnjak u seksu i Petar, ribar. Mislim da je izbor jasan.beni-bu-man wrote: I da se vratim na to, to sto rece a krscanstvo istice muskog boga, ma hajte molim gdje ce zeMsko biti bog (sarkazam) sama znas koliko je zenski rod bio tad vrijedan....
A ko zna, možda je i Petar trznuo na Mariju pa je bio ljut i ljubomoran na Isusa što je on ima?
To što su žene patile, naročito od strane katoličke crkve, zbog Petrove mržnje prema Mariji (Magdaleni, ne majci Isusovoj), pa zaboga, svaki sukob nosi kolateralnu štetu ili, kako se voli treći, nevine žrtve. Pa makar to bila posljedica frustracija ljubomornog muškarca.
no, ako cemo dalje pisati o zenama, Bog je reako Djevici Mariji da ce biti trudna, znaci,nije je pitao za odobrenje,misljenje, samo je naredio
- Zaitsev
#8919 Re: Ateizam
Bruda, nije Muhammed oženio curicu od 7 godina i čekao da konzumira s njom brak dok nije ušla u pubertet?sekerbay wrote:Ovo je laž, a čvrsto sam ubijeđen da zna i opet je gura kako bi se ismijavo.Zaitsev wrote:Lik koji zeni dijete od 7 godina i kara isto dijete kad napuni 10 je pedofilcina
- Zaitsev
#8920 Re: Ateizam
Dupli.
- Zaitsev
#8921 Re: Ateizam
Mašala brate...arzuhal wrote:Dobro je, standardno: duram & šućuramZaitsev wrote: Inace Arzo, sve ok?
- Connaisseur Karlin
#8922 Re: Ateizam
covjek je prakticirao kao i ostali muskarci doticnog vremena , zasto bi on bio postedjen doticne tradicijeZaitsev wrote: Bruda, nije Muhammed oženio curicu od 7 godina i čekao da konzumira s njom brak dok nije ušla u pubertet?
Bog je reako Mariji da ce zatrudniti kad je imala 11 godina, rodila Isusa sa 12 godina
-
sekerbay
#8923 Re: Ateizam
Mudžtehidi davno opovrgli tu bezočnu laž.Zaitsev wrote:nije Muhammed oženio curicu od 7 godina i čekao da konzumira s njom brak dok nije ušla u pubertet?
Suprotno mogu tvrditi neupućeni ili lažovi, a mogu i licemjerni provokatori.
-
KIseljak12
#8924 Re: Ateizam
Hoces reci da su idztihadom oborili Buharijine hadise (sahih)? Ako ti nije puno problem, mozes li pojasniti, nama fukari (duhovnoj), kako?sekerbay wrote:Mudžtehidi davno opovrgli tu bezočnu laž.Zaitsev wrote:nije Muhammed oženio curicu od 7 godina i čekao da konzumira s njom brak dok nije ušla u pubertet?
Suprotno mogu tvrditi neupućeni ili lažovi, a mogu i licemjerni provokatori.
Za slucaj da neces, ja hocu: Taj idztihad se temelji na djelima Ibn Kesira i Zriklija, drugim rijecima, njihova rijec je uzeta prije nego rijec sahih hadisa Buharije i Muslima. Ako su oni pogrijesili (na vise mjesta), pa umjesto 19, dali 9 kao broj Aisinih godina u vrijeme hidzre, a ibn Kesir bio u pravu i upuceniji od njih, kako onda mozemo znati za druge razne hadise da su ispravni, a koji predstavljaju osnov mainstream islama (ehli sunnet vel dzemaat)?
- aurora313
#8925 Re: Ateizam
”Splitska sportašica Blanka Vlašić uvijek je iskreno govorila o svojem obraćenju pa tako i u obraćanju mladima na tribini u gradu Ljubuški u Bosni i Hercegovini gdje je opisala svoj put i razmišljanja.
- Sve je nekako počelo s ozljedom. Sigurna sam da mi je Gospodin progovorio oduzevši mi ono najdraže, ono za što sam živjela, kako bi mi pokazao da postoji nešto bolje i slađe od pobjeda i od onoga što ja smatram najvećim ostvarenjem...” (Iz Jutarnjeg Lista)
Eh Blanka, ako si zaboravila, ima tu i nešto oko tvojih godina. Ujedno, frustriranost se najbolje rješava ovozemaljskom emotivnom vezom i dobrim, redovnim seksom. A tu ti ‘gospodin‘ nije od pomoći.
- Sve je nekako počelo s ozljedom. Sigurna sam da mi je Gospodin progovorio oduzevši mi ono najdraže, ono za što sam živjela, kako bi mi pokazao da postoji nešto bolje i slađe od pobjeda i od onoga što ja smatram najvećim ostvarenjem...” (Iz Jutarnjeg Lista)
Eh Blanka, ako si zaboravila, ima tu i nešto oko tvojih godina. Ujedno, frustriranost se najbolje rješava ovozemaljskom emotivnom vezom i dobrim, redovnim seksom. A tu ti ‘gospodin‘ nije od pomoći.