Znam da nije, ali eto u dosadašnjem dijelu izgrađenog Gradskog autoputa, koji se u nekim izvorima Kantona Sarajevo numeriše još kao BC1, a čiji su dio LOT2a, LOT2b i LOT2c je ispoštovan uglavnom TZI-ov projekat. Naravno i meni je nerealno da se pruga izmješta, ali po meni prostora za Gradski autoput ovdje svakako ima.Haris.ba wrote:To je nikada usvojeni plan. I koji planira ukidanje nekoliko traka pruge. Ko je pitao Federaciju smije li se ukidati pruga? Ne funkcioniše to tako.
Ja ne znam jesam li ja ćorav, ali izgleda da jesam. Na tom planu (mislim da ga je radio TZI), a gledajući trenutno rješenje sa stubovima, čitava trasa postojeće pruge se ukida i izmještaju 2 trake tamo gdje nema pruge (udesno), ko misli da je to realno - nek i dalje misli. Samo treba pogledati čija je to zemlja, može li pruga se izmjestiti "udesno".
Jedina šansa je bila da gdje se sada pravi zid koji će držati nasip stave stubovi (uz trasu pruge) i ostavi trasa za put.
Semir Efendić je nažalost za sada jedina javna figura koja taj koncept nameće, a mene iskreno zanima, po čijem dekretu to radi i ko je rodonačelnik ove sablasne i po Sarajevo destruktivne ideje.tec wrote:I ptice već znaju da se radi sve da bi se ukinula prugu ili gradski autoput ili obadvoje. Po videu se vidi jasno, a na to dodaj da su legalizirani objekti bespravno izgrađeni na zemlji u vlasništvu željeznica onda više ne postoji tajni o situaciji na terenu.