Jedino sto je Reddevil platio cini mi se 60km za prevoz TV-a.
Al eto dobio novi TV, mada doduše i stari TV je nov bio
Ipak garancija pije vodu
Moderator: Benq
U jednom su mi pravcu naplatili 30 KM i vise nisu kad sam se zalio sony podrsci u vezi neregularnosti sa servisomPlusSA wrote:Znaci Sony i Samsung u ova dva primjera pokazali klasu sto se tice garancije.
Al eto dobio novi TV, mada doduše i stari TV je nov bio![]()
Ipak garancija pije vodu
Meni jos uvjek nema OTA za Sony TV a sve to zahvaljujuci Yamaha Soundbar i kucnim kinima pa su obustavili updatecrnivrag wrote:Sinoć mi je došao OTA update za Philips 43PUS6412/12, koji je donio upgrade na Android verziju 8.0 Oreo, sa security patch-om od 1 februara.
Skini update sa Sony-jeve stranice i apdejtuj ga preko usb-a..REDDEVILS wrote:Meni jos uvjek nema OTA za Sony TV a sve to zahvaljujuci Yamaha Soundbar i kucnim kinima pa su obustavili updatecrnivrag wrote:Sinoć mi je došao OTA update za Philips 43PUS6412/12, koji je donio upgrade na Android verziju 8.0 Oreo, sa security patch-om od 1 februara.
REDDEVILS wrote:U jednom su mi pravcu naplatili 30 KM i vise nisu kad sam se zalio sony podrsci u vezi neregularnosti sa servisomPlusSA wrote:Znaci Sony i Samsung u ova dva primjera pokazali klasu sto se tice garancije.
Al eto dobio novi TV, mada doduše i stari TV je nov bio![]()
Ipak garancija pije vodu
Ja sam to preko USB-a prije nekoliko dana i radi za sada sve uredno. I kućno kino i STB i BR player.alipasijaner wrote:Skini update sa Sony-jeve stranice i apdejtuj ga preko usb-a..REDDEVILS wrote:Meni jos uvjek nema OTA za Sony TV a sve to zahvaljujuci Yamaha Soundbar i kucnim kinima pa su obustavili updatecrnivrag wrote:Sinoć mi je došao OTA update za Philips 43PUS6412/12, koji je donio upgrade na Android verziju 8.0 Oreo, sa security patch-om od 1 februara.
Kodi redovno to nakuplja i može ići do gige , gige i po, ili čak više, sve zavisi koliko gledaš. To možeš izbrisati preko postavki, aplikacije/Kodi,i onda izbriši podatke ali će ti resetovati Kodi na sam početak, kao da si ga tek instalirao.vatrogasac wrote:Skini update sa Sony-jeve stranice i apdejtuj ga preko usb-a..alipasijaner wrote:Meni jos uvjek nema OTA za Sony TV a sve to zahvaljujuci Yamaha Soundbar i kucnim kinima pa su obustavili updateREDDEVILS wrote:Sinoć mi je došao OTA update za Philips 43PUS6412/12, koji je donio upgrade na Android verziju 8.0 Oreo, sa security patch-om od 1 februara.
Ja sam to preko USB-a prije nekoliko dana i radi za sada sve uredno. I kućno kino i STB i BR player.
Nego i dalje mi se skuplja nešto na internoj memoriji iako brišem sve sumnjivo File managerom i opet raste. Jedva da ima par sedmica kako sam prešao na Kodi 18 sa Elementumom i preko 200 MB se nakupilo pod Razno.
A briše li i addone? Ako ne briše nije mnogo posla postaviti jezike i instalirati OpenSubtitles i Titlovi.com.moke_31 wrote:
Kodi redovno to nakuplja i može ići do gige , gige i po, ili čak više, sve zavisi koliko gledaš. To možeš izbrisati preko postavki, aplikacije/Kodi,i onda izbriši podatke ali će ti resetovati Kodi na sam početak, kao da si ga tek instalirao.
Nažalost briše i addone, bar je tako na 17-ci bilo, a sigurno je sve isto i na Kodi 18.vatrogasac wrote:A briše li i addone? Ako ne briše nije mnogo posla postaviti jezike i instalirati OpenSubtitles i Titlovi.com.moke_31 wrote:
Kodi redovno to nakuplja i može ići do gige , gige i po, ili čak više, sve zavisi koliko gledaš. To možeš izbrisati preko postavki, aplikacije/Kodi,i onda izbriši podatke ali će ti resetovati Kodi na sam početak, kao da si ga tek instalirao.
Evo isto u dr techno-u malo veci a ne puno skuplji 58NU7102 za 997KM:majstor.yoda wrote:Samsung UHD UE55NU7172UXXH TV u dr. technu 957km. cisto ako koga interesuje
https://drtechno.ba/samsung-ue55nu7172uxxh-uhd.html
Šteta samo što još nije dostupan.crnivrag wrote:Ovo je zvijer od TV-a: https://www.sony.ba/electronics/televiz ... ifications
Ne zvijer nego zvjerina ali kao sto je @vatrogasac napisao cijena ce biti astronomska jer ovaj 8K TV dolazi samo u velicinama od 85" i 98".crnivrag wrote:Ovo je zvijer od TV-a: https://www.sony.ba/electronics/televiz ... ifications
ma to je samo za pokazivanje ciji je duziCooK wrote:Ne zvijer nego zvjerina ali kao sto je @vatrogasac napisao cijena ce biti astronomska jer ovaj 8K TV dolazi samo u velicinama od 85" i 98".crnivrag wrote:Ovo je zvijer od TV-a: https://www.sony.ba/electronics/televiz ... ifications
Ma i proizvođači su počeli srati čuj 8K, ljudsko oko nemoze vidjeti 4K a kamoli 8Kzippoo87 wrote:ma to je samo za pokazivanje ciji je duziCooK wrote:Ne zvijer nego zvjerina ali kao sto je @vatrogasac napisao cijena ce biti astronomska jer ovaj 8K TV dolazi samo u velicinama od 85" i 98".crnivrag wrote:Ovo je zvijer od TV-a: https://www.sony.ba/electronics/televiz ... ifications
gdje staviti tv od dva ipo metra...moras imati soburinu
4K se itekako vidi a moze se vidjeti i 8K samo TV mora biti ogroman. A slazem se da je glupiranje u ovom momentu uvoditi 8K kada ni 4K nije 100% zazivio i sta gledati na 8K televizoru kada se na prste jedne ruke moze nabrojati 8K sadrzaj. U to ne racunam poneki 8K youtube video jer to sluzi samo za testiranje tih televizora nego mislim na 8K filmove, serije, kanale, itd. Medjutim i dalje stoji da je onaj TV zvjerina ali trenutno mu dzaba sve kada ne moze iskoristiti svoj puni potencijal.REDDEVILS wrote:Ma i proizvođači su počeli srati čuj 8K, ljudsko oko nemoze vidjeti 4K a kamoli 8Kzippoo87 wrote:ma to je samo za pokazivanje ciji je duzi
gdje staviti tv od dva ipo metra...moras imati soburinu![]()
Ako griješim nek me neko ispravi
CooK wrote:4K se itekako vidi a moze se vidjeti i 8K samo TV mora biti ogroman. A slazem se da je glupiranje u ovom momentu uvoditi 8K kada ni 4K nije 100% zazivio i sta gledati na 8K televizoru kada se na prste jedne ruke moze nabrojati 8K sadrzaj. U to ne racunam poneki 8K youtube video jer to sluzi samo za testiranje tih televizora nego mislim na 8K filmove, serije, kanale, itd. Medjutim i dalje stoji da je onaj TV zvjerina ali trenutno mu dzaba sve kada ne moze iskoristiti svoj puni potencijal.REDDEVILS wrote:Ma i proizvođači su počeli srati čuj 8K, ljudsko oko nemoze vidjeti 4K a kamoli 8Kzippoo87 wrote:ma to je samo za pokazivanje ciji je duzi
gdje staviti tv od dva ipo metra...moras imati soburinu![]()
Ako griješim nek me neko ispravi
Za sport i film xf9000 za ps4 q6, manji imput lag...photo&video wrote:Kakav 8k, imam dilemu za 55icu samsungovu qled 6 seriju ili sony 55ica 9005.
Sta uzeti, sport, film, ps4?
XF9005 imam ga ja i TV je fantastičan koristim ga za Playstation 4 Pro, Netflix, Amazon Prime a od TV aplikacija koristim Eon i Moja TV Webphoto&video wrote:Kakav 8k, imam dilemu za 55icu samsungovu qled 6 seriju ili sony 55ica 9005.
Sta uzeti, sport, film, ps4?