Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
°u°

#88901 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by °u° »

Telemach wrote:
°u° wrote:
DON_eARL wrote:
Pa naravno, ulažu u nešto novo i bolje. EON imaš svakako u paketu koji koristiš, ako imaš podržan smart tv, možeš aplikaciju i na njega instalirati.
Ne sumnjam ja da je to bolje, ali zašto bi neki bili oštećeni uslugom ako ne mora?
Nemam smart tv, i još uvijek plaćam akcijsku cijenu za paket pa mi se ne isplati za sad preći na EON.
@°u°,
Eon aplikaciju možete koristiti i na dodatnim uređajima, laptopu, tabletu, mobilnom telefonu...
Koristim kad prigusti, ali baš i nije neki ćeif palit i spajat laptop svako malo.
Tablet ili mobilni ne vidim nikakav smisao koristit za gledanje tv emisija. Posebno filmova ili serija.
°u°

#88902 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by °u° »

DON_eARL wrote:
°u° wrote: Ne sumnjam ja da je to bolje, ali zašto bi neki bili oštećeni uslugom ako ne mora?
Nemam smart tv, i još uvijek plaćam akcijsku cijenu za paket pa mi se ne isplati za sad preći na EON.
Možeš uvijek računar na tv preko hdmi kabla i riješen problem. Dalje imaš opciju Mi Box-a, koji je čini mi se podržan za smart aplikaciju, imaš neka ulaganja, ali je box tvoj i može poslužiti prilično dobro.

D3 ili pozadinska oprema preko koje ide VOD moguće imaju neke limite vezane za kapacitet sadržaja. Ipak se radi o platformi koja je prisutna na tržištu skoro 10 godina, ako sam upravu, a tehnologija zastarijeva i više se isplati uložiti u nove tehnologije sa kojima se može dobiti kvalitetnija usluga.
Već sam rekao, nikakav komfor nije spajati i paliti laptop radi gledanja neke emisije, serije ili filma. Lakše mi je poskidat torrent i na usb pa rahat gledat. Od VODa ima 7 ponuda, a kao što kolega gore reče nikakvog smisla nema jednim naplaćivati a drugima ne istoj kategoriji korisnika, onim koji jednako plaćaju. Ili neka ukinu D3 ili neka izjednače ponudu.
Pogotovo se ne usplati ulagati svoj novac za nešto što drugi dobije.
crnivrag

#88903 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

M416 wrote: Ne razumijem odgovor zbunjujete korisnike.Kakve veze ima je li koristim eon box ili d3 resiver ili web eon.tv,ako sam premium korisnik zar ne bi trebalo na svemu navedenom da je VOD besplatan ?
Ima veze, jer sadržaj koji se nudi putem te dvije platforme nije identičan.

Putem EON platforme (EON box, smart tv aplikacija, mobilna aplikacija, web, windows 10 aplikacija) dostupno je 14 SVOD kataloga, u kojima je dostupno preko 16000 naslova, i svi ti sadržaji su besplatni i trenutno dostupni za premium korisnike.

Međutim putem D3 platforme razvijen je drugi sistem, odnosno neki od ovih kataloga koji su dostupni putem EON plaforme, dostupni su i putem D3 platforme, ali sa znatno smanjenom ponudom sadržaja, a svi ostali sadržaji se nalaze u posebnim kategorijama, gdje se vrši naplata sadržaja po regularnom cjenovniku, što je navedeno i u najnovijem cjenovniku na stranici 18: https://telemach.ba/Binary/20714/Cjenov ... 7.2019.pdf
M416

#88904 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by M416 »

crnivrag wrote:
M416 wrote: Ne razumijem odgovor zbunjujete korisnike.Kakve veze ima je li koristim eon box ili d3 resiver ili web eon.tv,ako sam premium korisnik zar ne bi trebalo na svemu navedenom da je VOD besplatan ?
Ima veze, jer sadržaj koji se nudi putem te dvije platforme nije identičan.

Putem EON platforme (EON box, smart tv aplikacija, mobilna aplikacija, web, windows 10 aplikacija) dostupno je 14 SVOD kataloga, u kojima je dostupno preko 16000 naslova, i svi ti sadržaji su besplatni i trenutno dostupni za premium korisnike.

Međutim putem D3 platforme razvijen je drugi sistem, odnosno neki od ovih kataloga koji su dostupni putem EON plaforme, dostupni su i putem D3 platforme, ali sa znatno smanjenom ponudom sadržaja, a svi ostali sadržaji se nalaze u posebnim kategorijama, gdje se vrši naplata sadržaja po regularnom cjenovniku, što je navedeno i u najnovijem cjenovniku na stranici 18: https://telemach.ba/Binary/20714/Cjenov ... 7.2019.pdf
Crni nisam znao za to,ali vjeruj niko me ne moze ubijediti da se na oba uredjaja to ne moze izjednaciti.Druga stvar je sto ne zele i nece,a to je vrlo lako izvodivo da bude sve free za premium korisnike.
nlt

#88905 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by nlt »

Možete li da kažete ljudima koji donose račune da te iste račune ne bacaju ispred vrata. Neka stave u sanduče ili zakace za vrata ili ogradu.
Hvala
doff

#88906 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by doff »

sencobih wrote:
Onda je položen na crnjaka bez građevinske, da ima dozvolu onda bi bio i snimljen
Kakve veze ima građevinska dozvola sa geodetskim snimkom? U kojoj su korelaciji?
Maharadza

#88907 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

Vratite premotavanje za EUROSPORT 2 kanal, počela je Bundesliga pa da makar na SD verziji kanala možemo premotati utakmice koje eventualno propustimo.
sencobih

#88908 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sencobih »

doff wrote:
sencobih wrote:
Onda je položen na crnjaka bez građevinske, da ima dozvolu onda bi bio i snimljen
Kakve veze ima građevinska dozvola sa geodetskim snimkom? U kojoj su korelaciji?
Kad radiš nešto sa dozvolom onda je u njoj navedeno koje obaveze moraš da izvršiš da bi se nešto tehnicki primilo, da bi dobio upotrebnu dozvolu,i da bi to nešto mogao uknjižiti u svoju imovinu. Isti je pravilo za sve ili pravio kuću, ogradu, polagao nekakav kabl, objekat je objekat. A kad radiš na crno onda to ne postoji ni za koga osim za onoga koji je to radio, ne bi se smjelo pustiti u rad , ne možeš ga prodati jer zvanično ne postoji itd. Ali u državi kakva jeste tako je kako je.
REDDEVILS

#88909 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by REDDEVILS »

Dali se ikako može na SK 2 HD promjeniti komentator da bude srbski a ne hrvatski :)
diablobih

#88910 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by diablobih »

REDDEVILS wrote:Dali se ikako može na SK 2 HD promjeniti komentator da bude srbski a ne hrvatski :)
Normalno, u settings stavis prvo srpki, drugi koji god i eto :D
REDDEVILS

#88911 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by REDDEVILS »

diablobih wrote:
REDDEVILS wrote:Dali se ikako može na SK 2 HD promjeniti komentator da bude srbski a ne hrvatski :)
Zaboravio sam napomenuti da je kod mene aplikacija Eon van Telemach mreze i nemogu nikako da nadjem promjenu audio jezika :)
crnivrag

#88912 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

REDDEVILS wrote: Zaboravio sam napomenuti da je kod mene aplikacija Eon van Telemach mreze i nemogu nikako da nadjem promjenu audio jezika :)
Na EON aplikacijama (osim EON box uređaja na mreži) nije moguće mijenjati audio jezik i jezik titla na kanalima.

Vjerovatno bi morali omogućavati duple streamove, pa da se prešalta na onaj stream čiji jezik odabereš.
REDDEVILS

#88913 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by REDDEVILS »

crnivrag wrote:
REDDEVILS wrote: Zaboravio sam napomenuti da je kod mene aplikacija Eon van Telemach mreze i nemogu nikako da nadjem promjenu audio jezika :)
Na EON aplikacijama (osim EON box uređaja na mreži) nije moguće mijenjati audio jezik i jezik titla na kanalima.

Vjerovatno bi morali omogućavati duple streamove, pa da se prešalta na onaj stream čiji jezik odabereš.
Nista onda trenutno gledam utakmicu na SK 2 SD gdje je srbski komentator
doff

#88914 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by doff »

sencobih wrote:
Kad radiš nešto sa dozvolom onda je u njoj navedeno koje obaveze moraš da izvršiš da bi se nešto tehnicki primilo, da bi dobio upotrebnu dozvolu,i da bi to nešto mogao uknjižiti u svoju imovinu. Isti je pravilo za sve ili pravio kuću, ogradu, polagao nekakav kabl, objekat je objekat. A kad radiš na crno onda to ne postoji ni za koga osim za onoga koji je to radio, ne bi se smjelo pustiti u rad , ne možeš ga prodati jer zvanično ne postoji itd. Ali u državi kakva jeste tako je kako je.
Ja kažem da građevinska dozvola nema veze sa geodetskim snimkom. Dobiješ dozvolu, izvodiš radove, završavaš obaveze, to je redoslijed. Ti kažeš da su radili bez građevinske, a ja ti garantujem da se s tim niko ne zeza, žestoke su kazna, još pogotovo što ti proizvođač neće preuzeti obaveze ako papiri nisu čisti, nije niko lud da plaća kazne.

Druga stvar, i kad dodje do katastra, i oni svoj dio otegnu do maksimuma. Nije to slučaj samo sa službama, nego i sa JP, pogotovo kod vas u Sa. Ja vodovod mjesecima molim da očituju brojilo i naplate, al jok.
dzeko1

#88915 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dzeko1 »

Pozdrav. Nedavno su mi mijenjali router ovi iz telemacha, stari router rikno valjda, sta ja znam, nije isporucivao brzinu. Donijeli novi i skopcali ga i sve, i evo od tog istog dana kako su donijeli povremeno samo zazuji, ono se bas cuje, i nema interneta nikako, mora se iskljuciti iz struje na 30-ak minuta da se vrati u normalu, danas mi usra cejf dok sam gledao utakmicu na eonu. O cemu se radi, da li je defektan taj novi router ( cisco je neki) ili je nesto drugo u pitanju?
aditon

#88916 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aditon »

Image

Telemach, šta je ovo? Ping sky high, upload ko prije 8 godina a ni download ništa ne valja...

Image

katastrofa!
DON_eARL

#88917 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

Nešto ti se uploaduje istovremeno 100% :D
Tesla Edison

#88918 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tesla Edison »

dzeko1 wrote:Pozdrav. Nedavno su mi mijenjali router ovi iz telemacha, stari router rikno valjda, sta ja znam, nije isporucivao brzinu. Donijeli novi i skopcali ga i sve, i evo od tog istog dana kako su donijeli povremeno samo zazuji, ono se bas cuje, i nema interneta nikako, mora se iskljuciti iz struje na 30-ak minuta da se vrati u normalu, danas mi usra cejf dok sam gledao utakmicu na eonu. O cemu se radi, da li je defektan taj novi router ( cisco je neki) ili je nesto drugo u pitanju?
Ako zuji, probija struja u njega i mora se zamijeniti. Prijavi kvar.
Telemach

#88919 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

nlt wrote:Možete li da kažete ljudima koji donose račune da te iste račune ne bacaju ispred vrata. Neka stave u sanduče ili zakace za vrata ili ogradu.
Hvala
@nlt,
Izvršit ćemo detaljnu provjeru navedenog.
Telemach

#88920 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

REDDEVILS wrote:
diablobih wrote:
Zaboravio sam napomenuti da je kod mene aplikacija Eon van Telemach mreze i nemogu nikako da nadjem promjenu audio jezika :)
@REDDEVILS,
Na aplikaciji nije moguća promjena zvuka.
Telemach

#88921 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

dzeko1 wrote:Pozdrav. Nedavno su mi mijenjali router ovi iz telemacha, stari router rikno valjda, sta ja znam, nije isporucivao brzinu. Donijeli novi i skopcali ga i sve, i evo od tog istog dana kako su donijeli povremeno samo zazuji, ono se bas cuje, i nema interneta nikako, mora se iskljuciti iz struje na 30-ak minuta da se vrati u normalu, danas mi usra cejf dok sam gledao utakmicu na eonu. O cemu se radi, da li je defektan taj novi router ( cisco je neki) ili je nesto drugo u pitanju?
@dzeko1,
Dostavite nam broj Ugovora i kontakt telefon u pp.
Telemach

#88922 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

aditon wrote:Image

Telemach, šta je ovo? Ping sky high, upload ko prije 8 godina a ni download ništa ne valja...

Image

katastrofa!
@adition,
Ukoliko i dalje imate poteškoće, dostavite nam broj telefona na koji ćemo Vas kontaktirati ili pozovite podršku.
Sarabon96

#88923 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Sarabon96 »

@Telemach

Prijavio sam juče oko 14h bespravan priključak, još niko nije došao da vidi o čemu se radi. Ne vjerujem da je legalan jer bi onda ovo bila sramota kako su kablovi postavljeni u haustoru.

ImageImageImageImage

Ulica Logavina, Sarajevo, ostale detalje znate jer je prijavljeno.
kakaljin

#88924 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Sarabon96 wrote:@Telemach

Prijavio sam juče oko 14h bespravan priključak, još niko nije došao da vidi o čemu se radi. Ne vjerujem da je legalan jer bi onda ovo bila sramota kako su kablovi postavljeni u haustoru.

ImageImageImageImage

Ulica Logavina, Sarajevo, ostale detalje znate jer je prijavljeno.
Vidis da je vise stanova priključeno. I da kablovi nisi sakriveni.
Sarabon96

#88925 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Sarabon96 »

kakaljin wrote: Vidis da je vise stanova priključeno. I da kablovi nisi sakriveni.
Samo bez pričanja napamet. Nije više stanova priključeno, nego samo ovaj jedan na prizemlju, a ovaj drugi dole (odakle kabal i ide), prebacio je svoj kabal kad je selio iz stana u stan, čovjek uredno plaća EON paket, ali svakako je i on trebao pozvati Telemach da se to propisno odradi kroz kanalice. Ostala instalacija po spratovima je uredna, u kanalicama i kutijama, samo su ovo na prizemlju uništili a i to je bilo uredno u kanalici.
Locked