Druga se promoviše, a kako piše u obavijesti, taj AMC SVOD katalog će uskoro letiti iz ponude.fusion_ba wrote:Sta su seriju Terror u AMC video klub ubacili samo drugu sezonu, a prve nigdje?
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- crnivrag
#88876 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
-
Sarabon96
#88877 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nigdje to u obavijesti ne piše!crnivrag wrote: Druga se promoviše, a kako piše u obavijesti, taj AMC SVOD katalog će uskoro letiti iz ponude.
- clicks
#88878 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Već mjesec dana se ne mogu konektovati na UNIFI i hajde pred kraj jula ga ugasim na portalu i upalim početkom augusta kontam da nije šta, opet ne radi. Imao 3 korisnika pa ih izbrišem i opet ništa.
Jučer zovem podršku kažu resetovat ćemo vam aplikaciju pa probajte opet (šta god to značilo) i opet ne može.
Danas zovem i objasnim šta je da bi se prvo 6 minuta raspravljao sa operaterom koji me ubjeđuje da moj ruter i ruter od bilo koga u gradu nema UNIFI. Čekam da nazove nekog tehničara koji joj je objasnio da moj i skoro svaki drugi ima UNIFI. E sad mi kaže pošto sam izbrisao sve zakačene korisnike sa UNIFI uključujuči i sebe da moram da odem na neku od lokacija sa mape gdje je UNIFI i da se tu prvi put konektujem. U mom ih gradu nema pa bi trebao do susjednog grada da idem.
1. Zašto sam u posljednje 2-3 godine od kako postoji UNIFI mreža bio u mogućnosti da svoj uređaj i uređaje od još 4-5 ljudi konektujem PRVI PUT, brišem, i ponovo dodajem bilo gdje u mom gradu gdje ne postoji UNIFI lokacija nego samo ruteri koji emituju UNIFI mrežu na te iste rutere?
2. Ako mi je rečeno da trenutno nemam uređaja na listi i da trebam otići do najbliže UNIFI lokacije da se konektujem prvi put da bi radilo, zašto nije UNIFI radio jučer dok sam imao moj uređaj na listi spojenih i dan prije toga i dan prije toga..... ni moj ni jedan od ostala 3 spojena?
Ovo je lista spojenih i to je moj uređaj.

Jučer zovem podršku kažu resetovat ćemo vam aplikaciju pa probajte opet (šta god to značilo) i opet ne može.
Danas zovem i objasnim šta je da bi se prvo 6 minuta raspravljao sa operaterom koji me ubjeđuje da moj ruter i ruter od bilo koga u gradu nema UNIFI. Čekam da nazove nekog tehničara koji joj je objasnio da moj i skoro svaki drugi ima UNIFI. E sad mi kaže pošto sam izbrisao sve zakačene korisnike sa UNIFI uključujuči i sebe da moram da odem na neku od lokacija sa mape gdje je UNIFI i da se tu prvi put konektujem. U mom ih gradu nema pa bi trebao do susjednog grada da idem.
1. Zašto sam u posljednje 2-3 godine od kako postoji UNIFI mreža bio u mogućnosti da svoj uređaj i uređaje od još 4-5 ljudi konektujem PRVI PUT, brišem, i ponovo dodajem bilo gdje u mom gradu gdje ne postoji UNIFI lokacija nego samo ruteri koji emituju UNIFI mrežu na te iste rutere?
2. Ako mi je rečeno da trenutno nemam uređaja na listi i da trebam otići do najbliže UNIFI lokacije da se konektujem prvi put da bi radilo, zašto nije UNIFI radio jučer dok sam imao moj uređaj na listi spojenih i dan prije toga i dan prije toga..... ni moj ni jedan od ostala 3 spojena?

Last edited by clicks on 16/08/2019 19:18, edited 1 time in total.
- crnivrag
#88879 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zadnji pasus: https://telemach.ba/a53841/podrska/vije ... klubu.htmlSarabon96 wrote: Nigdje to u obavijesti ne piše!
-
Sarabon96
#88880 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
I opet nigdje ne piše da se ukida katalog već da će njegov sadržaj biti na raspolaganju određeno vrijeme.crnivrag wrote: Zadnji pasus: https://telemach.ba/a53841/podrska/vije ... klubu.html
Uživajte u preko 16.000 naslova koje vam trenutno nudi Video klub i novom AMC katalogu čiji će sadržaj biti na raspolaganju određeno vrijeme, a mi ćemo konstantno da proširujemo kataloge i uvodimo nove, kako bismo zadovoljili sve ljubitelje sedme umetnosti.
- Telemach
#88881 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@funky_w4,funky_w4 wrote:Već mjesec dana se ne mogu konektovati na UNIFI i hajde pred kraj jula ga ugasim na portalu i upalim početkom augusta kontam da nije šta, opet ne radi. Imao 3 korisnika pa ih izbrišem i opet ništa.
Kako bismo izvršili detaljnije provjere, zamolit ćemo za broj Ugovora i kontakt telefon u pp.
-
mirza_15
#88882 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Tamo gdje je bio BH Cabel Net kablovi su ucrtani. Za područja koja su pokrivali drugi operateri mislim da nije tako. Na tom području je mislim bio HS. Mada, redovno se dešava da se i ucrtan kabal presječe.doff wrote:U katastru nisu, neko ne radi svoj posaokakaljin wrote:
PA zar nisu ucrtani kablovi kuda idu
-
doff
#88883 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Telemachova traka je nađena pri iskopu.mirza_15 wrote:
Tamo gdje je bio BH Cabel Net kablovi su ucrtani. Za područja koja su pokrivali drugi operateri mislim da nije tako. Na tom području je mislim bio HS. Mada, redovno se dešava da se i ucrtan kabal presječe.
-
mirza_15
#88884 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Aha. Znači novija instalacija. E ne znam onda. Glupo je ne vršiti snimanje i ucrtavanje instalacija jer to nije samo zakonska obaveza i trošak. Kada imaš ucrtane instalacije manja je vjerovatnoća da će biti prekinuti, a prekid nanosi višestruku štetu (prekid signala, nezadovoljstvo korisnika, pritisak na call centar, sama sanacija...). S druge strane, kada se desi prekid ucrtanog kabla možeš štetu da naplatiš od onoga ko je prekid napravio.doff wrote:Telemachova traka je nađena pri iskopu.mirza_15 wrote:
Tamo gdje je bio BH Cabel Net kablovi su ucrtani. Za područja koja su pokrivali drugi operateri mislim da nije tako. Na tom području je mislim bio HS. Mada, redovno se dešava da se i ucrtan kabal presječe.
- diablobih
#88885 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ma kakvi, zavisi koga zaposle. Imas neprofesionalne firme, pa ih boli gdje kopaju i da li ima ista ispod.
-
sencobih
#88886 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
mirza_15 wrote:Aha. Znači novija instalacija. E ne znam onda. Glupo je ne vršiti snimanje i ucrtavanje instalacija jer to nije samo zakonska obaveza i trošak. Kada imaš ucrtane instalacije manja je vjerovatnoća da će biti prekinuti, a prekid nanosi višestruku štetu (prekid signala, nezadovoljstvo korisnika, pritisak na call centar, sama sanacija...). S druge strane, kada se desi prekid ucrtanog kabla možeš štetu da naplatiš od onoga ko je prekid napravio.doff wrote:Telemachova traka je nađena pri iskopu.mirza_15 wrote:
Ako će snimati instalacije i predavati u katastar, onda bi ih valjda trebalo i ukopavali na pravu dubinu.kakva je korist snimati kabl koji je ukopan 15-20cm, mislim da je propis pa barem 60cm ako ne i dublje, zamisli facu onog i koji snima i onog kome predaju snimak kad vidi dubinu 15-20cm. Mislim da taj snimak ne bi ni prihvatili u katastru
-
°u°
#88887 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Gdje vam je taj AMC katalog, ja ga nemam ili ne vidim?
Trio Grande Extra, Tuzla
Trio Grande Extra, Tuzla
-
DON_eARL
#88888 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
EON box i aplikacija.°u° wrote:Gdje vam je taj AMC katalog, ja ga nemam ili ne vidim?
Trio Grande Extra, Tuzla
-
DON_eARL
#88890 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa naravno, ulažu u nešto novo i bolje. EON imaš svakako u paketu koji koristiš, ako imaš podržan smart tv, možeš aplikaciju i na njega instalirati.°u° wrote:Baš im hvala
-
doff
#88891 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ukopan je na propisanoj dubini, označen trakom, al eto nije uočen na vrijeme jer ga nema u katastru podzemnih instalacija.sencobih wrote:
Ako će snimati instalacije i predavati u katastar, onda bi ih valjda trebalo i ukopavali na pravu dubinu.kakva je korist snimati kabl koji je ukopan 15-20cm, mislim da je propis pa barem 60cm ako ne i dublje, zamisli facu onog i koji snima i onog kome predaju snimak kad vidi dubinu 15-20cm. Mislim da taj snimak ne bi ni prihvatili u katastru
-
°u°
#88892 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne sumnjam ja da je to bolje, ali zašto bi neki bili oštećeni uslugom ako ne mora?DON_eARL wrote:
Pa naravno, ulažu u nešto novo i bolje. EON imaš svakako u paketu koji koristiš, ako imaš podržan smart tv, možeš aplikaciju i na njega instalirati.
Nemam smart tv, i još uvijek plaćam akcijsku cijenu za paket pa mi se ne isplati za sad preći na EON.
-
DON_eARL
#88893 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Možeš uvijek računar na tv preko hdmi kabla i riješen problem. Dalje imaš opciju Mi Box-a, koji je čini mi se podržan za smart aplikaciju, imaš neka ulaganja, ali je box tvoj i može poslužiti prilično dobro.°u° wrote: Ne sumnjam ja da je to bolje, ali zašto bi neki bili oštećeni uslugom ako ne mora?
Nemam smart tv, i još uvijek plaćam akcijsku cijenu za paket pa mi se ne isplati za sad preći na EON.
D3 ili pozadinska oprema preko koje ide VOD moguće imaju neke limite vezane za kapacitet sadržaja. Ipak se radi o platformi koja je prisutna na tržištu skoro 10 godina, ako sam upravu, a tehnologija zastarijeva i više se isplati uložiti u nove tehnologije sa kojima se može dobiti kvalitetnija usluga.
-
bocaboca
#88894 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jel neko probao na kineskim TV Box_ovima instalirati EON aplikaciju sa Play stora i da li radi ili treba tražiti neku staru koja radi
- fusion_ba
#88895 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ja jesam i standardnu i verziju za TV. Sve normalno azurira za sad.bocaboca wrote:Jel neko probao na kineskim TV Box_ovima instalirati EON aplikaciju sa Play stora i da li radi ili treba tražiti neku staru koja radi
- M416
#88896 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Telemach
Da li je kompletan VOD besplatan za Eon premium korisnike ?
Da li je kompletan VOD besplatan za Eon premium korisnike ?
Last edited by M416 on 17/08/2019 14:02, edited 2 times in total.
- Telemach
#88897 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@°u°,°u° wrote:Ne sumnjam ja da je to bolje, ali zašto bi neki bili oštećeni uslugom ako ne mora?DON_eARL wrote:
Pa naravno, ulažu u nešto novo i bolje. EON imaš svakako u paketu koji koristiš, ako imaš podržan smart tv, možeš aplikaciju i na njega instalirati.
Eon aplikaciju možete koristiti i na dodatnim uređajima, laptopu, tabletu, mobilnom telefonu...
- crnivrag
#88898 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
U okviru EON ponude, svi katalozi su dostupni i besplatni premium korisnicima, odnosno ovi korisnici mogu pratiti preko 16000 naslova iz Video Klub ponude.M416 wrote:@telemach
Da li je kompletan VOD besplatan za premium korisnike ?
Ukoliko korisnik koristi D3 resiver, onda se neki sadržaji naplaćuju, i na svakom takvom sadržaju je navedena cijena iznajmljivanja, koja se kreće od 2 do 6 KM.
- M416
#88899 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne razumijem odgovor zbunjujete korisnike.Kakve veze ima je li koristim eon box ili d3 resiver ili web eon.tv,ako sam premium korisnik zar ne bi trebalo na svemu navedenom da je VOD besplatan ?crnivrag wrote:U okviru EON ponude, svi katalozi su dostupni i besplatni premium korisnicima, odnosno ovi korisnici mogu pratiti preko 16000 naslova iz Video Klub ponude.M416 wrote:@telemach
Da li je kompletan VOD besplatan za premium korisnike ?
Ukoliko korisnik koristi D3 resiver, onda se neki sadržaji naplaćuju, i na svakom takvom sadržaju je navedena cijena iznajmljivanja, koja se kreće od 2 do 6 KM.
EDIT : ok nasao sam na mojtelemch da je neko smetlje od filma pokrenuto 29.07 roker sa pistoljem
Last edited by M416 on 17/08/2019 15:21, edited 4 times in total.
-
sencobih
#88900 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Onda je položen na crnjaka bez građevinske, da ima dozvolu onda bi bio i snimljendoff wrote:Ukopan je na propisanoj dubini, označen trakom, al eto nije uočen na vrijeme jer ga nema u katastru podzemnih instalacija.sencobih wrote: