Sirija vol. 2

Locked
Ammaar

#88801 Re: Sirija vol. 2

Post by Ammaar »

insomnia78 wrote:Osim sto tuces dunjalucare kaki si sa šijama?
Sta ima o njima da se misli? Naprimjer Hommeini me jako podsjeca na Teodora Hercela, naime njihova ideoloska ubjedjenja su tu negdje.
insomnia78

#88802 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

:-D :thumbup: :run:
madner

#88803 Re: Sirija vol. 2

Post by madner »

sarajevoxxxx wrote:
salik79 wrote:
zrakomlat wrote: Da si iz dijela Hercegovine, ili drugog područja gdje je bilo pukovnija i satnija paralo bi ti itekako.
Upravu si, razumijem te u potpunosti. Jos pocetkom '96. mi je to objasnjavao Lorens Listo. Svakog vise zulja njegov kamen.

Uglavnom, kao sto vec davno rekoh, savo veze nema s ARBiH.
U Armiji RBiH sam bio od 24. novembra '93 pa do kraja rata.Prije toga sa 15 godina bio sam uključen u aktivnosti oko odbrane onoliko koliko sam mogao. Dvije godine i deset dana mislim da sam proveo u Armiji. Demobilisan sam sa 18 godina. Napustio sam drugi razred gimnazije tj kada sam imao 16 godina i dva mjeseca i priključio se Armiji.. Bio sam ranjen na Pišanoj jelici zajedno sa još nekoliko prijatelja.Cijeli rat sam proveo u akcijama ili na liniji. Jedan amidža mi je posthumno dobio Zlatnog ljiljana, drugi amidža isto tako, kao prvi borac Armije koji je poginuo u mom gradu posthumno mu se općina zahvalila. Sa mamine strane dajdža mi je bio diverzant, teško ranjavan, jedan od najomiljenijih u jedinici.

Imam dvije firme, plaćam sve obaveze, završio fakultet, hafiz Kur'ana, trenutno nastanjen u Sarajevu, oženjen, otac troje djece.Nemam razloga da govorim neistinu.
Image
zrakomlat

#88804 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

Nadzornik wrote:
dječak sa šibicama wrote:Ima savo dvije firme, nije ti sala.

Jednu krojacku i jednu obucarsku radnju.
..............
Jedna je mobitel shop 99%.
salik79

#88805 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Hakan Fidan i Hulusi Akar u Hataju na granici -nacelnik generalstaba turske armije se informisao o toku operacije
Image
Image
Image
i kao sto je vidljivo sa zadnje slike-pokazujuci srednjim prstom tacku na mapi koja je, iz sigurnosnih razloga skrivena (insajderi tvrde da je pokazao shupak tzv revolucije), rekao-ovdje cemo ga zabit HTŠu :izet: Hakan Fidan vidno impresioniram planom borbenih dejstava ostao bez rijeci
dzihadisti tvrde da se Idlib mora uzeti da bi se izolovao Afrin-u slici (bez rijeci) to izgleda ovako
Image
Image
Image
Image
cime je presjecena ciionisticko-izraelska zmija u pokusaju da preko Idliba dode do sredozemlja
Image
Ammaar

#88806 Re: Sirija vol. 2

Post by Ammaar »

Kikibombona wrote:
salik79 wrote:

Sav se crvenim. :oops: Boli me kita, taman posla da provjeravam svaku sliku. Jesam ja kriv sto kod muslimana ima pravilo da se moze lagati kada je ratno stanje? To je posebno izrazeno kod sija, ako se ne varam. Ja ne lazem nikada.

]
Sta reci cojk' pravi dobrica jer nikada ne laze. Znaci u ratu te zarobe neprijatelji i ti izdas svoje saborce jer je nemoralno lagati?
Ammaar

#88807 Re: Sirija vol. 2

Post by Ammaar »

salik79 wrote:
zrakomlat wrote: Pa nisam bio u ARBiH nego kao civil jbg

Pa, ustase su se pomamile '93, kada je tebi bilo 10 godina. Rece da si sa 16 bio u Armiji, sto bi znacilo da je to bilo 1999, a demobilisan si 2001.

Kontas? :D
Bio na Kosovu 99-te kao dobrovoljac niste ga skontali. haha
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#88808 Re: Sirija vol. 2

Post by japin_mutapi »

evo posle humorista, zajebanata, analitičara, geostratega, forenzičara, trolova, stručnjaka raznih profila, profesionalnih forumaša, plaćenika, psihika što drkaju na fosfor, opsjednutih, zaljubljenih u asada, zaljubljenih u tigra, zaluđenih ideologijama, sektaša, konzumenata meinstrim medija koji su nasjeli na propagandu, prosvijetljenih, slobodnomislećih, sada imamo i jednog što se tuče
taman je falio jedan taki
japin_mutapi

#88809 Re: Sirija vol. 2

Post by japin_mutapi »

salik79 wrote:Hakan Fidan i Hulusi Akar u Hataju na granici -nacelnik generalstaba turske armije se informisao o toku operacije
Image
Image
Image
i kao sto je vidljivo sa zadnje slike-pokazujuci srednjim prstom tacku na mapi koja je, iz sigurnosnih razloga skrivena (insajderi tvrde da je pokazao shupak tzv revolucije), rekao-ovdje cemo ga zabit HTŠu :izet: Hakan Fidan vidno impresioniram planom borbenih dejstava ostao bez rijeci
dzihadisti tvrde da se Idlib mora uzeti da bi se izolovao Afrin-u slici (bez rijeci) to izgleda ovako
Image
Image
Image
Image
cime je presjecena ciionisticko-izraelska zmija u pokusaju da preko Idliba dode do sredozemlja
Image
šta se ovo sunce logovao na pogrešan nalog
sarajevoxxxx

#88810 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Komandant iranske Revolucionarne garde: Ako Vašington Revolucionarnu gardu stavi na terorističku listu u tom slučaju prema američkoj vojsci ćemo se odnositi kao prema Isilu

‏وسائل إعلام إيرانية | قائد الحرس الثوري الإيراني : إذا وضعت واشنطن الحرس الثوري على لائحة الإرهاب فسيتم التعامل مع الجيش الأميركي مثل داعش
#neoIRT
Last edited by sarajevoxxxx on 08/10/2017 11:16, edited 1 time in total.
sarajevoxxxx

#88811 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Video: Ulazak turskih vozila u Idlib preko prelaza Atme u pratnji HTŠ-a

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 0076805908
Nadzornik

#88812 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Ovako Turci vide podjelu Idliba.

Image
Nadzornik

#88813 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Iako nepripada ovoj temi,mislim da mnoge interesuje jer ovako sve pocinje od Sirije do Katalonije.

Vojnici trce ulicama Barselone pokazujuci da su spremni na sve... :shock:

7.10.2017.
https://casoaislado.com/gran-victoria-f ... aratistas/

Image
Nadzornik

#88814 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

TOS na raspolaganju Tigrovim jedinicama kod Al-Mayadeen-a.

Image

Ilustracije radi:

Image
sarajevoxxxx

#88815 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

- HTŠ uzeo Ebu Dali u sjeveroistočnoj okolini Hame. Prije toga zauzeo je sela Tel Usud i Mušejrefeh, u sklopu operacije koja je počela 19.09.2017. Ruski avioni nisu djelovali zadnjih nekoliko dana, a režimski su ograničili djelovanje na sela koja se nalaze u blizini sukoba. Ebu Dali se smatra strateškim naseljem. Zapravo radi se o velikoj pijaci i tzv "slobodnoj zoni" preko koje je išla roba iz grada Hame na oslobođena područja. Pijacom su upravljali lokalna plemena na čelu sa rođakom od Ahmeda Derviša koji je poslanik u sirijskom parlamentu.

- SDF zauzeo selo Sava u zapadnoj okolini gdje je Isilu ostalo još samo 4 sela. Također zauzeli su 17 farmi i napredovali 2 kilometra prema naselju Merkede u sjeveroistočnoj okolini Deir Ez-Zoura. SDF napreduje i jyžno od nedavno zauzetog sela Al Suwer.

- Isil pogodio velika skladišta ruskog oružja u centru grada Deir Ez-Zoura.
Maystor

#88816 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

Svi uspjesi orka u posljednjoj ofanzivi su preokrenuti, a još pride Tigrovi ulaze u Majadin :-)

Cionisti će morati smisliti neku novu ideju, ovo nije prošlo :idea:

Image
sarajevoxxxx

#88817 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

HTŠ počeo sa povlačenjem snaga sa sjevera Idliba prema jugoistoku kako je dogovoreno u "Astani 6" a ćemu se HTŠ do sada protivio.

http://stepagency-sy.net/archives/165682
japin_mutapi

#88818 Re: Sirija vol. 2

Post by japin_mutapi »

Svi uspjesi orka u posljednjoj ofanzivi su preokrenuti, a još pride Tigrovi ulaze u Majadin :-)

Cionistiće morati smisliti neku novu ideju, ovo nije prošlo :idea:
ahahaahhaaahaha :lol:
Kikibombona

#88819 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

85% grada Rake pod kontrolom SDF. Kazu da bi grad mogao biti oslobodjen za 10-ak dana.

ISIL je okruzen u kvartu Nahda!

Image

Bice da se u Raki juce gadno provelo 'Vojno vijece al-Baba'. Poginuo je njihov komadant, novinar koji je pratio grupu i jos nekoliko boraca...

https://pbs.twimg.com/media/DLm358vXUAA ... name=small
insomnia78

#88820 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Opa. Oslobodjen
Kikibombona

#88821 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

insomnia78 wrote:Opa. Oslobodjen
Ti mislis da samo sije mogu biti osloboditelji?
salik79

#88822 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

japin_mutapi wrote:

Cionistiće morati smisliti neku novu ideju, ovo nije prošlo :idea:
ahahaahhaaahaha :lol:

:lol: :lol: :lol:

Israel acknowledges it is helping Syrian rebel fighters
http://www.timesofisrael.com/yaalon-syr ... raeli-aid/

BREAKING: Former Israeli Defense Minister Confirms Israeli Collaboration with ISIS in Syria
https://www.richardsilverstein.com/2017 ... sis-syria/

REPORT: ISRAEL TREATING AL-QAIDA FIGHTERS WOUNDED IN SYRIA CIVIL WAR
http://m.jpost.com/Middle-East/Report-I ... war-393862
japin_mutapi

#88824 Re: Sirija vol. 2

Post by japin_mutapi »

ma hajte molim vas
liječe ih u bolnicama
salik79

#88825 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Sta reci - dijete Al-Kaidinog teroriste, maskota Zinki umjerenih koljaca, bez osnovnog znanja engleskog jezika "pise" i " objavljuje" knjige na engleskom i to - ni manje ni vise nego - u New Yorku, obilazeci UN, slikajuci se sa poznatim sportistima, dajuci "intervjue" na TV stanicama...

Image
Image
Image
Image

:-) :-) :-) :-) :-)

Ovo da su birvaktile nadrealisti snimali rekao bih da pretjeruju, pogotovo imajuci u vidu zabranu ulaska osobama iz "pojedinih muslimanskih zemalja" i muslimana opcenito. Nema ko nije bio sikaniran na aerodromima, i pored urednih pasosa i viza, od univerzitetskih profesora, preko sina Muhammeda Alija, do 5-godisnjeg djecaka. Ali zato supruga i kcerka istaknutog teroriste ne da nemaju problema, nego ih docekuju kao VIP.

Sta kaze: "Bilo nam je tesko, jeli smo samo meso, povrce i voce...", twittali S8-cama, al' sve se nekako predeveralo. Nek je ziva glava. :roll: :roll: :roll:
Locked