Zahvaljujem!Telemach wrote:thekupus wrote:Na uređaju koji inače koristim za EON kad pokušam ući piše:
Registrovan je maksimalan broj uređaja
Uđem na mojtelemach, izbrišem jedan od uređaja, opet ista poruka kad probam ući.
Zdravo thekupus,
Izbrisali smo uređaje koje ne koristite.
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- thekupus
#88776 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
-
traver
#88777 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ima li ikakav nacin da se dobije originalni zvuk (npr.engleski) u crtanim filmovima u video klubu? Pored imena crtanog pise da je zvuk engleski,medjutim,i pored podesavanja jezika zvuka i titlova i resetovanja uredjaja,crtani su i dalje iskljucivo sinhronizovani.....ima li ikakav nacin da se to promijeni?
Edit: u pitanju je EON Box
Last edited by traver on 12/08/2019 11:02, edited 1 time in total.
- ortodont
#88778 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
PozdravTelemach wrote: Svi parametri odlični
Vec koji dan SK3 HD na eon aplikaciji ledi svako par sekundi. To je jedini kanal koji ima ovaj problem.
P.S. Je li moguće na SK2/3 HD i SK HD na eon aplikaciji podesiti da komentator bude iz Srbije, prije je tako bilo, ali u zadnje vrijeme je hrvatski?
- crnivrag
#88779 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Telemach
Već skoro 7 dana nema tona na kanalu "RTL Living" u okviru D3 i EON ponude.
- chakany
#88780 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nikako na zelenu granu sa tim kanalom.Pomenuti kanal primaju sa dva izvora.crnivrag wrote:@Telemach
Prvi izvor: odlična slika, odličan zvuk.
Drugi izvor: lošija kvaliteta slike, lošiji zvuk.
Bude nekoliko sedmica ok, onda vrate na drugi izvor i tako u krug.
Ja sam jedan period kao papagaj dosađivao sa tim kanalom i problemom koji ima, i prestao sam.
Nije to do mene, to je jednostavno do toga odakle preuzimaju kanal.
- MTV
#88781 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Vjerovatno prvi izvor optika a drugi pitaj Boga a mozda je uradjena i neka kompresija.
Inace njihova 3 zemaljska kanala se pripremaju za HD format.

A Nova TV HR HD i Doma TV HD su sada 1080i, koliko se sjecam prije su bili 720p.
Inace njihova 3 zemaljska kanala se pripremaju za HD format.

A Nova TV HR HD i Doma TV HD su sada 1080i, koliko se sjecam prije su bili 720p.
-
Nanox7
#88782 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Da li ste vi zadovoljni sa eon smart box ?
- crnivrag
#88783 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ja sam prezadovoljan, a koristim dva komada kući.Nanox7 wrote:Da li ste vi zadovoljni sa eon smart box ?
- vkmiro
#88784 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Sve poruke,mailovi, viber poruke i OLX poruke kasne na telemahu po 2-3 sata 
- Benq
#88785 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Meni viber savrseno funkcionise preko telemacha, nikakvih kasnjenja nema. Kome kasne poruke neka procacka malo po opcijama telefona, vjerovatno je ukljucen neki power saving mod za odredjene aplikacije.vkmiro wrote:Sve poruke,mailovi, viber poruke i OLX poruke kasne na telemahu po 2-3 sata
- i agree
#88786 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
nije do opcija jednostavno na telemahu viber nekad radi dobro nekad kasne poruke i kod mene dok mi na mobilnom internetu radi bez problema.isto se desava na dva-tri uređaja razlicitog proizvođaca na razlicitim lokacijama...nesto je do njihBenq wrote:Meni viber savrseno funkcionise preko telemacha, nikakvih kasnjenja nema. Kome kasne poruke neka procacka malo po opcijama telefona, vjerovatno je ukljucen neki power saving mod za odredjene aplikacije.vkmiro wrote:Sve poruke,mailovi, viber poruke i OLX poruke kasne na telemahu po 2-3 sata
- Benq
#88787 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne kazem da ne moze biti do telemacha, samo sto se meni to jos nije desilo da kasne poruke, cesto sam i na unifi mrezi i poruke prolaze uredno.i agree wrote: nije do opcija jednostavno na telemahu viber nekad radi dobro nekad kasne poruke i kod mene dok mi na mobilnom internetu radi bez problema.isto se desava na dva-tri uređaja razlicitog proizvođaca na razlicitim lokacijama...nesto je do njih
- vkmiro
#88788 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nije samo kod mene, svi se žale u gradu. Na drugim mrežama radi sve OK.i agree wrote:nije do opcija jednostavno na telemahu viber nekad radi dobro nekad kasne poruke i kod mene dok mi na mobilnom internetu radi bez problema.isto se desava na dva-tri uređaja razlicitog proizvođaca na razlicitim lokacijama...nesto je do njihBenq wrote:Meni viber savrseno funkcionise preko telemacha, nikakvih kasnjenja nema. Kome kasne poruke neka procacka malo po opcijama telefona, vjerovatno je ukljucen neki power saving mod za odredjene aplikacije.vkmiro wrote:Sve poruke,mailovi, viber poruke i OLX poruke kasne na telemahu po 2-3 sata
- Benq
#88789 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Eh ne znam ondavkmiro wrote: Nije samo kod mene, svi se žale u gradu. Na drugim mrežama radi sve OK.
- i agree
#88790 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nije iskljuceno da je do lokacije,modema...bitno je da svima ne radi a trebalo bi.
- crnivrag
#88791 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Mila moja modemoproždrljušaBenq wrote: Eh ne znam onda, dodji kod mene, spoji se na modem, ako ne prodje svaka poruka ja cu modem pojest
- Telemach
#88792 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@crnivrag, @chakany,chakany wrote:Nikako na zelenu granu sa tim kanalom.Pomenuti kanal primaju sa dva izvora.crnivrag wrote:@Telemach
Prvi izvor: odlična slika, odličan zvuk.
Drugi izvor: lošija kvaliteta slike, lošiji zvuk.
Bude nekoliko sedmica ok, onda vrate na drugi izvor i tako u krug.
Ja sam jedan period kao papagaj dosađivao sa tim kanalom i problemom koji ima, i prestao sam.
Nije to do mene, to je jednostavno do toga odakle preuzimaju kanal.
Trenutno je ton uredan na kanalu. Naravno, pratit ćemo signal i dalje i vršiti provjere.
- crnivrag
#88793 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Evo sad sam provjerio, i dešava se prilično čudan problem.Telemach wrote: @crnivrag, @chakany,
Trenutno je ton uredan na kanalu. Naravno, pratit ćemo signal i dalje i vršiti provjere.
Naime, na jednom EON box uređaju i D3 v2.0 resiveru ton na ovom kanalu ide sasvim normalno, dok na drugom EON box-u nema zvuk.
Resetovao sam zahvaćeni box i mijenjao postavke zvuka na "Original zvuk" i isporučivanje zvuka putem HDMI-a, međutim ništa ne pomaže, a problem se javio samo ma ovom kanalu i to prije nekih 6-7 dana.
Npr. zvuk ide bez problema putem EON mobilne aplikacije, međutim kada uradim cast ovog kanala na box, opet nema zvuka.
- Telemach
#88794 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@traver,traver wrote:Ima li ikakav nacin da se dobije originalni zvuk (npr.engleski) u crtanim filmovima u video klubu? Pored imena crtanog pise da je zvuk engleski,medjutim,i pored podesavanja jezika zvuka i titlova i resetovanja uredjaja,crtani su i dalje iskljucivo sinhronizovani.....ima li ikakav nacin da se to promijeni?
Ne. Jezik koji je postavljen na samom sadržaju će biti postavljen i prilikom gledanja sadržaja.
- Telemach
#88795 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@ortodont,ortodont wrote:PozdravTelemach wrote: Svi parametri odlični
Vec koji dan SK3 HD na eon aplikaciji ledi svako par sekundi. To je jedini kanal koji ima ovaj problem.
P.S. Je li moguće na SK2/3 HD i SK HD na eon aplikaciji podesiti da komentator bude iz Srbije, prije je tako bilo, ali u zadnje vrijeme je hrvatski?
Poteškoće sa kanalom, nismo zabilježili. Ukoliko i dalje budete imali iste, zamolit ćemo da nas obavijestite ili pozovete podršku.
Na Eon aplikaciji nemate mogućnost postavljanja jezika zvuka. Ostaje onaj koji je podešen na samoj aplikaciji po defaultu.
Na Live sadržaju se može mijenjati jezik:
https://telemach.ba/Binary/20700/UPUTST ... ERFACE.pdf
Last edited by Telemach on 12/08/2019 15:35, edited 1 time in total.
- Telemach
#88796 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@crnivrag,crnivrag wrote:Evo sad sam provjerio, i dešava se prilično čudan problem.Telemach wrote: @crnivrag, @chakany,
Naime, na jednom EON box uređaju i D3 v2.0 resiveru ton na ovom kanalu ide sasvim normalno, dok na drugom EON box-u nema zvuk.
Resetovao sam zahvaćeni box i mijenjao postavke zvuka na "Original zvuk" i isporučivanje zvuka putem HDMI-a, međutim ništa ne pomaže, a problem se javio samo ma ovom kanalu i to prije nekih 6-7 dana.
Npr. zvuk ide bez problema putem EON mobilne aplikacije, međutim kada uradim cast ovog kanala na box, opet nema zvuka.
Zahvaljujemo se. Proslijeđeno je na provjeru.
- fusion_ba
#88797 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Telemach
8.epizoda serije Nos4a2 u AMC katalogu ima problem sa titlovima. Od sredine kasne po 2-3 sekunde.
8.epizoda serije Nos4a2 u AMC katalogu ima problem sa titlovima. Od sredine kasne po 2-3 sekunde.
- REDDEVILS
#88798 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zadnje tri epizode imaju problem s titlovimafusion_ba wrote:@Telemach
- fusion_ba
#88799 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Haha, ja dosao do 8.REDDEVILS wrote:Zadnje tri epizode imaju problem s titlovimafusion_ba wrote:@Telemach
-
photo&video
#88800 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Isti problem, viber, fb, whats up... sve kasni ili dodje tek kad udjem u aplikaciju. Na mobilnom bh telecoma radi normalno, kod roditelja isto ne radi kako treba. Definitivno imaju problem koji pocinje da nervira zestoko.Benq wrote:Meni viber savrseno funkcionise preko telemacha, nikakvih kasnjenja nema. Kome kasne poruke neka procacka malo po opcijama telefona, vjerovatno je ukljucen neki power saving mod za odredjene aplikacije.vkmiro wrote:Sve poruke,mailovi, viber poruke i OLX poruke kasne na telemahu po 2-3 sata