Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
tap3ah75

#88751 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by tap3ah75 »

Što sam račun dobio na email? Inače sam na papirnom.
Je li samo zbog ankete ili?
thekupus

#88752 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by thekupus »

Na uređaju koji inače koristim za EON kad pokušam ući piše:

Registrovan je maksimalan broj uređaja

Uđem na mojtelemach, izbrišem jedan od uređaja, opet ista poruka kad probam ući.
drug_profi

#88753 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by drug_profi »

Gledali danas na vikendici kod prijatelja preko eona i 4g mreze bht utkmicu na sk.
Nadam se da to nije greska vec normalna stvar.
diablobih

#88754 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by diablobih »

drug_profi wrote:Gledali danas na vikendici kod prijatelja preko eona i 4g mreze bht utkmicu na sk.
Nadam se da to nije greska vec normalna stvar.
Trebalo bi da je normalna stvar.
seoBIH

#88755 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by seoBIH »

Nije normalna i ne moze biti normalna. EON je samo plus, dodatak, a ne kablovska u dzepu. Zbog velikog broja mogucih zloupotreba IP lock je potrebam. :bih:
drug_profi

#88756 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by drug_profi »

seoBIH wrote:Nije normalna i ne moze biti normalna. EON je samo plus, dodatak, a ne kablovska u dzepu. Zbog velikog broja mogucih zloupotreba IP lock je potrebam. :bih:
Ajd ne j...g... :evil:
kakaljin

#88757 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

drug_profi wrote:
seoBIH wrote:Nije normalna i ne moze biti normalna. EON je samo plus, dodatak, a ne kablovska u dzepu. Zbog velikog broja mogucih zloupotreba IP lock je potrebam. :bih:
Korisnik koji placa uslugu zeli da gleda na aplikaciji koja se zove mobilna da gleda sve sto placa kada je mobilan. Kratko i jasno.
probook

#88758 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by probook »

kakaljin wrote:
drug_profi wrote:
Korisnik koji placa uslugu zeli da gleda na aplikaciji koja se zove mobilna da gleda sve sto placa kada je mobilan. Kratko i jasno.
Pa i nema nikakvih ogranicenja na mobilnoj mrezi znaci da si mobilan :lol:
Problem je kad se nakacis na wifi od drugog operatera
Mehemed
Vozim: automobil

#88759 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mehemed »

To je uredu ako uredno radi na mobilnoj mreži. 5KM 20gb 5 dana nije previše :D
fusion_ba

#88760 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

A sta je sa korisnicima Total TV koji uglavnom nemaju Telemach internet vec neki drugi? Da imaju EON kao ukras?
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#88761 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by un1ted »

kakaljin wrote:
drug_profi wrote:
Samo u Bosni misle da za svoj novac treba da bude onako kako oni zamisle u glavi. Čim odu vani resetuj se na fabričke postavke.

Hajmo onda tražiti da gledanje kanala radi i vani da ne propustimo nesto na odmoru i da proslijedim pristup dijaspori da i oni gledaju.

Meni nema nikakve logike (iako bih volio) da je moguće gledanje recimo SK kanala na BH Telecom mreži koja NEMA TE KANALE.

Ko ne razumije onda sigurno nije imao doticaja s biznisom. Nije telemach ili bilo koji drugi davaoc usluga tvoj prijatelj.
kakaljin

#88762 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

un1ted wrote:
kakaljin wrote:
drug_profi wrote:
Samo u Bosni misle da za svoj novac treba da bude onako kako oni zamisle u glavi. Čim odu vani resetuj se na fabričke postavke.

Hajmo onda tražiti da gledanje kanala radi i vani da ne propustimo nesto na odmoru i da proslijedim pristup dijaspori da i oni gledaju.

Meni nema nikakve logike (iako bih volio) da je moguće gledanje recimo SK kanala na BH Telecom mreži koja NEMA TE KANALE.

Ko ne razumije onda sigurno nije imao doticaja s biznisom. Nije telemach ili bilo koji drugi davaoc usluga tvoj prijatelj.
A koja je svrha i funkcija usluge koju nude u vidu mobilne aplikacije za praćenje kanala.

Jer ona nema svrhu ako si kuci gdje ce svako normalan gledati na tvu a ne na mobitelu.
semirsar

#88763 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

kakaljin wrote:
A koja je svrha i funkcija usluge koju nude u vidu mobilne aplikacije za praćenje kanala.

Jer ona nema svrhu ako si kuci gdje ce svako normalan gledati na tvu a ne na mobitelu.
nismo svi non-stop u kuci. dobro dodje kad si negdje vani, pa ne zove se samo tako "mobilna app" :mrgreen:
nijesam jednom na nekoj lokaciji pustio stream s mobitela na tv u prostoriji koja nema neta, desavalo mi se da mi ljudi nedaju ici kuci :lol:
MTV

#88764 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

semirsar wrote: nismo svi non-stop u kuci. dobro dodje kad si negdje vani, pa ne zove se samo tako "mobilna app" :mrgreen:
nijesam jednom na nekoj lokaciji pustio stream s mobitela na tv u prostoriji koja nema neta, desavalo mi se da mi ljudi nedaju ici kuci :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol:
seoBIH

#88765 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by seoBIH »

Eto, vi ste u upravi Telemacha. Koji je razlog zbog kojeg biste dozvolili da kanal, recimo SK, bude dostupan za gledanje na mrezi/internetu cij provider NEMA TAJ KANAL U PONUDI? Ne samo SK, vec bilo koji drugi kanal.

Zasto onda ja ne bih bio pametan pa platim petaka drugaru, a on mi da EON pristup, pa onda za 20tak KM na telecom netu imam net, i sve kanale?

Razumijem mobilnost i fleksibilnost, ali zastita sitema mora postojati.
kakaljin

#88766 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

seoBIH wrote:Eto, vi ste u upravi Telemacha. Koji je razlog zbog kojeg biste dozvolili da kanal, recimo SK, bude dostupan za gledanje na mrezi/internetu cij provider NEMA TAJ KANAL U PONUDI? Ne samo SK, vec bilo koji drugi kanal.

Zasto onda ja ne bih bio pametan pa platim petaka drugaru, a on mi da EON pristup, pa onda za 20tak KM na telecom netu imam net, i sve kanale?

Razumijem mobilnost i fleksibilnost, ali zastita sitema mora postojati.

Zato sto korisnik koji plati paket i dobije mobilnu aplikaciju zahtjeva da je moze koristiti u punom kapacitetu gdje god se nalazi u drzavi, ali telemach izgleda zakida korisnike i ne dozovljava im da ima punu uslugu na mobilnoj aplikaciji i da korisnik ne razmislja na cijem internetu se nalazi u drzavi vec da gleda ono sto je plati gdje god se nalazio. Neka me neko ispravi za ove navode. Jer koja je onda funkcija mobilne aplikacije ako se ne moze koristiti van kuce
seoBIH

#88767 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by seoBIH »

Zahtjeva? Evo ja zahtjevam od Telemacha da mi pusti sve SKY kanale, kao sto ti zahtjevas da ti EON bude dostupan na svakoj mrezi.

Imam li to u ugovoru? NEMAM! Hocu li dobiti? NECU!

Eno vec na temi telekoma hvale se da gledaju SK na bhtelecom mrezi. Ja te pitam, ZASTO BI NEKO UZEO telemach digitalnu, kada moze od druga "iznajmiti" EON pristup, ionako ima 5 licenci :)
kakaljin

#88768 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

seoBIH wrote:Zahtjeva? Evo ja zahtjevam od Telemacha da mi pusti sve SKY kanale, kao sto ti zahtjevas da ti EON bude dostupan na svakoj mrezi.

Eno vec na temi telekoma hvale se da gledaju SK na bhtelecom mrezi. Ja te pitam, ZASTO BI NEKO UZEO telemach digitalnu, kada moze od druga "iznajmiti" EON pristup, ionako ima 5 licenci :)
Da li si ti pogledao cijenovnik od telmacha i njihovu ponudu.

Pogledaj ovdje

https://bh.eon.tv/paketi

A taj korisnik koji je postavio sliku ima uslugu koju je uzeo sa ovog linka

SKY kanale nema niko u ponudi od BH operatera, tako da ga mozes uzeti samo ako kupis satalitsku karticu i preko satalitske gledas SKY kanale.

A u paketu koje uzmes od telemacha ima usluga mobilne aplikacije i ona sluzi da gledas kanale koje PLACAS gdje god hoces u BiH jer je mobilna
aplikacija

Pa koristis 5 licenci, i ti radis sa njima sta hoce jer si ih platio, ne preprodajes ih vec ih koristis na 5 uredjaja, ne koristis na vise od dozvoljenih.
drug_profi

#88769 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by drug_profi »

Pri tom mislim da istovremeno EON mozes koristiti na samo dva uredjaja.
Mislim ima nacina da se to sve poveze, ali malo bi moralo da se ide u privatnost. Aplikacija bi mogla da prati koliko cesto si sa uredjajem u telemah mrezi, a koliko na nekoj drugoj, pa da app sam ocijeni jesi li legitimni korisnik telemaha ili si priselembetić.
REDDEVILS

#88770 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by REDDEVILS »

seoBIH wrote:Zahtjeva? Evo ja zahtjevam od Telemacha da mi pusti sve SKY kanale, kao sto ti zahtjevas da ti EON bude dostupan na svakoj mrezi.

Ja koristim Eon van Telemach mreze jer sam uzeo Eon Full TV paket i uredno plaćam uslugu 30.50 KM koju mi Telemach pruža :)
I sve kanale gledam na LTE+ Mreži BHT kad nisam kući i ukupno imam tri mobilne Eon aplikacije i jednu smart TV aplikaciju
crnivrag

#88771 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

MTV wrote:
:pasamoj:
MTV

#88772 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

crnivrag wrote:
MTV wrote:
:pasamoj:
:pasamoj: :pasamoj:
seoBIH

#88773 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by seoBIH »

REDDEVILS wrote:

Ja koristim Eon van Telemach mreze jer sam uzeo Eon Full TV paket i uredno plaćam uslugu 30.50 KM koju mi Telemach pruža :)
I sve kanale gledam na LTE+ Mreži BHT kad nisam kući i ukupno imam tri mobilne Eon aplikacije i jednu smart TV aplikaciju
Ne misle na EON bilo gdje, vec EON koji dodje uz redovnu pretplatu.
Telemach

#88774 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

taph73a5 wrote:Što sam račun dobio na email? Inače sam na papirnom.
Je li samo zbog ankete ili?
Zdravo taph73a5,
Samo zbog ankete ;)
Račun ćete kao i do sada primati poštom.
Telemach

#88775 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

thekupus wrote:Na uređaju koji inače koristim za EON kad pokušam ući piše:

Registrovan je maksimalan broj uređaja

Uđem na mojtelemach, izbrišem jedan od uređaja, opet ista poruka kad probam ući.

Zdravo thekupus,
Izbrisali smo uređaje koje ne koristite.
Locked