jeste ali hidžretskeVjecitiStudent wrote:Jel ovo plan do 2150. godine?
Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Moderator: anex
-
Dr Arsla
#8876 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
- mayab
#8877 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
...kakav konj trebaš biti..........The BEN10 wrote:O Bože...![]()
![]()
http://ba.n1info.com/a112961/Vijesti/Vi ... ve-ce.htmlPrisutnima se obratio i ministar Jusko koji je koridor Vc nazvao "koridorom ve ce".
-
Dr Arsla
#8878 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
mayab wrote:...kakav konj trebaš biti..........The BEN10 wrote:O Bože...![]()
![]()
http://ba.n1info.com/a112961/Vijesti/Vi ... ve-ce.htmlPrisutnima se obratio i ministar Jusko koji je koridor Vc nazvao "koridorom ve ce".
Fahrin dorat
- drndalo
#8879 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Ne vrijedjajte dorate, to su plamenite zivotinje...
- shake69
#8880 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Ljudi, izbori samo što nisu a Karaula se ne javlja!? Hoće li biti otvorenja? 
-
kB27
#8881 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Da se nije nikako pravilo uštedilo bi se bruku para.prog321 wrote:Ima magistrala i prema Jablanici.![]()
Da si islo direktno iz Zenice u Jablanicu ustedile bi se stotine miliona KM![]()
I šta imaš od autoputa Zenica - Jablanica....
-
kakaljin
#8882 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Imas to da bi se ustedilo vriejme putovanja jer bi se izbjego IVAN , i voznja kroz Konjic i kroz Jablanicu, jer je taj dio usko grlokB27 wrote:Da se nije nikako pravilo uštedilo bi se bruku para.prog321 wrote:Ima magistrala i prema Jablanici.![]()
Da si islo direktno iz Zenice u Jablanicu ustedile bi se stotine miliona KM![]()
![]()
I šta imaš od autoputa Zenica - Jablanica....
Last edited by kakaljin on 20/09/2016 14:43, edited 1 time in total.
- VladaFBiH
#8883 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Sorry za off-topic: Sumnjam da će se ikad spojiti sa Zagrebačkom jer u to slučaju treba da presiječe Vilsonovo a to neće biti baš lako jer će se pola grada pobuniti...Haris.ba wrote:Biće "privremeni" spoj malo manje od kilometar od kružnog u Briješću.spree wrote:Zna li neko kada bi mogao biti taj spoj sa safeta zajke? Ja sam negdje citao da ce se nekako zaobilaznica spojiti sa zagrebackom? Kako je to uopste izvodivo? I eventualno kada bi moglo biti?
Poslano sa mog koristeći Tapatalk
A ta što će se spojiti sa Zagrebačkom nije autoput. To je gradska prva transferzala u nadležnosti FBiH, a donedavno je bila u nadležnosti kantona. Ta prva transferzala imaće spoj preko petlje sa gradskim "autoputom" ispod Velešića. Ali, to je daleka priča.
Možda da Fahro nije jednom nogom u čuzi - nešta bi i bilo.
Last edited by VladaFBiH on 20/09/2016 14:47, edited 1 time in total.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#8884 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
jagnjeci lobi

-
kB27
#8885 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Stvarno misliš da je Jablanica - Sarajevo interesantna dionica za bilo šta? Posao, industrija, školstvo, bilo šta? Jedino bi tranzit kroz BiH skratio za npr. 40km - a nekome ko će napraviti 400km kroz BiH je sasvim svejedno.kakaljin wrote:
Imas to da bi se ustedilo vriejme putovanja jer bi se izbjego IVAN , i voznja kroz Konjic i kroz Jablanicu, jer je taj dio usko grlo
Majke ti gdje ima da autoput ne ide ni blizu glavnog grada prema kojem ide pola saobraćaja u državi? Kad se završi koridor Vc kakav treba biti, bujrum pa nek se gradi Jablanica - Zenica, Žepće - Usora, i slični 'bitni' autoputevi.
-
kakaljin
#8886 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Moze se sve napraviti da jedno drugom ne smeta, Samo ako se hoce.VladaFBiH wrote:Sorry za off-topic: Sumnjam da će se ikad spojiti sa Zagrebačkom jer u to slučaju treba da presiječe Vilsonovo a to neće biti baš lako jer će se pola grada pobuniti...Haris.ba wrote:Biće "privremeni" spoj malo manje od kilometar od kružnog u Briješću.spree wrote:Zna li neko kada bi mogao biti taj spoj sa safeta zajke? Ja sam negdje citao da ce se nekako zaobilaznica spojiti sa zagrebackom? Kako je to uopste izvodivo? I eventualno kada bi moglo biti?
A ta što će se spojiti sa Zagrebačkom nije autoput. To je gradska prva transferzala u nadležnosti FBiH, a donedavno je bila u nadležnosti kantona. Ta prva transferzala imaće spoj preko petlje sa gradskim "autoputom" ispod Velešića. Ali, to je daleka priča.
-
kB27
#8887 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
VladaFBiH wrote:[
Sorry za off-topic: Sumnjam da će se ikad spojiti sa Zagrebačkom jer u to slučaju treba da presiječe Vilsonovo a to neće biti baš lako jer će se pola grada pobuniti...
Mislim da je tu planirana cesta koja bi po profilu išla iznad Vilsonovog - Vilsonovo bi ostalo netaknuto. Otprilike bi prolazilo negdje pored muzeja i išlo u pravcu Ars Aevi mosta. Koliko sam ja uspio upratiti ovih godina.
Ma ja.Black swan wrote:jagnjeci lobi![]()
![]()
![]()
![]()
-
kakaljin
#8888 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Ja ne gledam skracenje kilometraze, vec skracenje vremena putovanja,kB27 wrote:Stvarno misliš da je Jablanica - Sarajevo interesantna dionica za bilo šta? Posao, industrija, školstvo, bilo šta? Jedino bi tranzit kroz BiH skratio za npr. 40km - a nekome ko će napraviti 400km kroz BiH je sasvim svejedno.kakaljin wrote:
Imas to da bi se ustedilo vriejme putovanja jer bi se izbjego IVAN , i voznja kroz Konjic i kroz Jablanicu, jer je taj dio usko grlo
Majke ti gdje ima da autoput ne ide ni blizu glavnog grada prema kojem ide pola saobraćaja u državi? Kad se završi koridor Vc kakav treba biti, bujrum pa nek se gradi Jablanica - Zenica, Žepće - Usora, i slični 'bitni' autoputevi.
A ta dionica o kojoj se prica je dio autoputa Vc, ali posto su promjenili trasu i idu kroz Prenj, nacekacemo se mi na tu dionicu.
-
kB27
#8889 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Pa ako su promijenili trasu, više nije dio autoputa Vc.kakaljin wrote: Ja ne gledam skracenje kilometraze, vec skracenje vremena putovanja,
A ta dionica o kojoj se prica je dio autoputa Vc, ali posto su promjenili trasu i idu kroz Prenj, nacekacemo se mi na tu dionicu.
Ja sam lupio da je to 40km razlike, vjerovatno i manje al hajd. Što se vremena putovanja tiče to je 15-20 minuta duže putovanje. Super, za 15 minuta brže stigneš iz Zenice u Jablanicu, ali zato iz Sarajeva u Zenicu i/ili iz Sarajeva u Jablanicu za više od pola sata sporije.
- kritichar
#8890 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Karaula je gotova, možda čekaju da svi bitni plotičari budu slobodni.shake69 wrote:Ljudi, izbori samo što nisu a Karaula se ne javlja!? Hoće li biti otvorenja?
- Haris.ba
#8891 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Može se dići cesta iznad Vilsonovog, ali problem je što je blizu muzej, i mislim da bi to bilo grdno. Nek prvo naprave nultu transferzalu, pa tek onda kontaju za tu dionicu. Ali to je daleka budućnost. Ne mogu dogurati sa druge strane do Velešića, a ne šta drugo.VladaFBiH wrote:Sorry za off-topic: Sumnjam da će se ikad spojiti sa Zagrebačkom jer u to slučaju treba da presiječe Vilsonovo a to neće biti baš lako jer će se pola grada pobuniti...Haris.ba wrote:Biće "privremeni" spoj malo manje od kilometar od kružnog u Briješću.spree wrote:Zna li neko kada bi mogao biti taj spoj sa safeta zajke? Ja sam negdje citao da ce se nekako zaobilaznica spojiti sa zagrebackom? Kako je to uopste izvodivo? I eventualno kada bi moglo biti?
Nije ucrtana trasa u evropskim dokumentima. Ucrtan je koridor. Prvobitno je bio sjeverni ulaz u Bosanskom Brodu. Pa je sad u Svilaju kod Odžaka. Evropu zanima Budimpešta - Osjek - Sarajevo - Ploče. Zato i vijuga autoput prema Sarajevu. Zato i nismo mogli praviti autoput do Neuma (mada i nema potrebe - trebaju samo konačno završiti modernizaciju magistralne ceste). Mislim, mogli smo mi. Ali, bi teško našli pare. A, i u kontekstu jadranskog koridora nema smisla.kB27 wrote:Pa ako su promijenili trasu, više nije dio autoputa Vc.kakaljin wrote: Ja ne gledam skracenje kilometraze, vec skracenje vremena putovanja,
A ta dionica o kojoj se prica je dio autoputa Vc, ali posto su promjenili trasu i idu kroz Prenj, nacekacemo se mi na tu dionicu.I neće ti to nikad (čitaj zadugo) biti jer je bespotrebno (u odnosu na druge potrebe za cestama bržim od magistralnih).
Ja sam lupio da je to 40km razlike, vjerovatno i manje al hajd. Što se vremena putovanja tiče to je 15-20 minuta duže putovanje. Super, za 15 minuta brže stigneš iz Zenice u Jablanicu, ali zato iz Sarajeva u Zenicu i/ili iz Sarajeva u Jablanicu za više od pola sata sporije.
Razumijem ja Jablanicu što se buni. Ali ima života i mimo ekonomije od tranzitnog prometa. Kako Prozor živi?
Eno u Jablanici prave trotoar uz magistralnu cestu. To su metarski podzidi da se stavi trotoara širine pola metra.
A i može se naravno dogovoriti ogromno odmorište prije tunela kod Konjica. Pa napraviti "jagnje siti". Pa svako bi planirao tu stajanje i odmor.
Bolje im je da se bore za ulaganje u magistralnu cestu prema Vakufu. Tako bi imali sa jedne strane brzu cestu, a sa druge strane autoput kod Konjica.
-
mijonja
#8892 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Ma bice opet prometa kroz Jablanicu, nece ni svi ici autocestom. Kome se ne žuri lagano ce na staru magistralu, nece platiti putarinu, pa na jeagnjetinu
Vjerovatno neće svi restorani opstati, ali neće se ni svi zatvoriti
Vjerovatno neće svi restorani opstati, ali neće se ni svi zatvoriti
- kritichar
#8893 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Meni je uživancija voziti od Jablanice do Mostara, ne vjerujem da će ta magistrala biti zapostavljena, bar oni koji putuju turistički.
- ultima_palabra
#8894 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Jašta nego uživancija, samo čekam kad će se stijena skotrljati odozdo.
- biske
#8895 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
totalno nerealan strah.ultima_palabra wrote:Jašta nego uživancija, samo čekam kad će se stijena skotrljati odozdo.
-
kB27
#8896 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
@Haris.ba, upravu si - po onome što sam ja čitao, moralo bi se provući između Zemaljskog i Historijskog muzeja, što bi bilo malo.. čudno.. mada vjerujem da se može napraviti i lijepo i funkcionalno, ali što kažeš to je daleka budućnost. Možda čak i nema potrebe za tim, kad bi bilo napravljeno pola onoga o čemu se već priča da treba 'uskoro' biti - problema u saobraćaju ne bi bilo. Hoćeš na gradski autoput tamo sa Zagrebačke, imaš možda kilometar južne longitudinale do Pofalića, pa presjeci transferzalom i uključi se.
Za jagnjeće odmorište sam se već zezao, ali što da ne. Vala oni njihovi objekti su da Bog sačuva, većina ih više liči na montažne nego na neki lijep ugostiteljski objekat. Što kažeš napraviš odmorište gore prije tunela i bujrum - sagradite novu jagnjeću dolinu i napravite hit u Evropi.

Za jagnjeće odmorište sam se već zezao, ali što da ne. Vala oni njihovi objekti su da Bog sačuva, većina ih više liči na montažne nego na neki lijep ugostiteljski objekat. Što kažeš napraviš odmorište gore prije tunela i bujrum - sagradite novu jagnjeću dolinu i napravite hit u Evropi.
Meni isto, slažem se, jedna od ljepših dionica.. ali izuzetno izuzetno opasna iako tako ne izgleda. Ne zbog odrona, stijena, i slično, nego što svi znamo kako se tu vozi.kritichar wrote:Meni je uživancija voziti od Jablanice do Mostara, ne vjerujem da će ta magistrala biti zapostavljena, bar oni koji putuju turistički.
-
tec
#8897 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Sa SSC od boger
- shake69
#8898 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Bogme lijepo uradjen silaz iz pravca Olova, ja mislio neke metalne ploce ce biti!tec wrote:Sa SSC od boger
-
archi_a
#8899 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
biske wrote:totalno nerealan strah.ultima_palabra wrote:Jašta nego uživancija, samo čekam kad će se stijena skotrljati odozdo.
- kritichar
#8900 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Lijepo, dovoljno prostora da se obiđu eventualni nagomilani kamioni, jedino ovaj se nagib još mogao srezati ali nema veze, svakako je privremeni priključaktec wrote:Sa SSC od boger