cini mi se da je to rekord banggooda, oni nikad nisu pretjerano brziKID wrote:Ja naručio 11.09. - a došlo 24.09.... banghood.. from Čajna..
sličnu pošiljku a isti dan naručenu (11.09.) preko e-baya još nisam dobio...
Kupio bih nesto sa eBay-a
Moderator: anex
-
quarterback
#8876 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
- pepeljara
#8877 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Meni kabal sijalica za laptop dosao za 7 dana iz hong konga 
kontam wtf
kontam wtf
-
dosada_ziva
#8878 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
istekla mi kartica. Moram da produzim istu ako zelim nastaviti kupovati ? I kad produzim/uzmem novu, moram je ponovo povezat sa paypalom ?
-
quarterback
#8879 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
ne sjecam se kako ide ali znam da nije bilo nista komplikovano i mislim da je nisam morao ponovo autoriziriati, ako nije samo unosenje bilo broja ili tako nestodosada_ziva wrote:istekla mi kartica. Moram da produzim istu ako zelim nastaviti kupovati ? I kad produzim/uzmem novu, moram je ponovo povezat sa paypalom ?
- nadžak
#8880 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
I ja mislim da nije komplikovano. Ima opcija da dodaš ili promijeniš karticu.quarterback wrote:ne sjecam se kako ide ali znam da nije bilo nista komplikovano i mislim da je nisam morao ponovo autoriziriati, ako nije samo unosenje bilo broja ili tako nestodosada_ziva wrote:istekla mi kartica. Moram da produzim istu ako zelim nastaviti kupovati ? I kad produzim/uzmem novu, moram je ponovo povezat sa paypalom ?
- bosna sar
#8881 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ljudi ovako zanima me par stvari oko eBaya i nase drzave, carina, fazona..
Ovo nadjoh na stranici Uprave za indirektno oporezivanje bih
"U skladu sa članom 176. stav 6. Zakona i članom 14. Priloga Zakona, oslobođeni su od plaćanja carine, državljani BiH i strani državljani za predmete neznatne vrijednosti (roba nekomercijalnog karaktera) koje prime iz inostranstva u pismima i poštanskim paketima u vrijednosti do 50,00 KM, isključujući alkoholne proizvode, parfeme i toaletne vode, duvan i duvanske prerađevine. Uobičajeno primanje paketa, u smislu navedenog oslobađanja, podrazumijeva primanje paketa iz inostranstva jednom u toku nedelje. Poštanske pošiljke koje ispunjavaju uslove za navedeno oslobađanje od plaćanja carine, oslobođene su i od plaćanja poreza na dodatu vrijednost u skladu sa članom 26. tačka 2. Zakona o porezu na dodatu vrijednost."
Eh sad nijedna stvar koju sam narucio ne prelazi ovu vrijednost, samo me zeza ova recenica:
"Uobičajeno primanje paketa, u smislu navedenog oslobađanja, podrazumijeva primanje paketa iz inostranstva jednom u toku nedelje."
A vec sam narucio danas 5 stvari, jer nisam imao pojma o ovome, tek vidim.. Nijedna stvar ne prelazi 50KM, i nije od istog covjeka.. ali se pitam ako dodje iste sedmice, da li ce me drzava "oderati" sto se carine tice?
Ako ima neko ko je narucivao vise stvari isti dan i kome je vise stvari dolazilo iste sedmice, MOLIM POMAGAJTE
UNAPRIJED HVALA!
Edit:
U tih 5 stvari spada 3 sata neka od oko 5KM svaki, punjac za mob 4-5KM i neka jakna oko 40ak KM
Ovo nadjoh na stranici Uprave za indirektno oporezivanje bih
"U skladu sa članom 176. stav 6. Zakona i članom 14. Priloga Zakona, oslobođeni su od plaćanja carine, državljani BiH i strani državljani za predmete neznatne vrijednosti (roba nekomercijalnog karaktera) koje prime iz inostranstva u pismima i poštanskim paketima u vrijednosti do 50,00 KM, isključujući alkoholne proizvode, parfeme i toaletne vode, duvan i duvanske prerađevine. Uobičajeno primanje paketa, u smislu navedenog oslobađanja, podrazumijeva primanje paketa iz inostranstva jednom u toku nedelje. Poštanske pošiljke koje ispunjavaju uslove za navedeno oslobađanje od plaćanja carine, oslobođene su i od plaćanja poreza na dodatu vrijednost u skladu sa članom 26. tačka 2. Zakona o porezu na dodatu vrijednost."
Eh sad nijedna stvar koju sam narucio ne prelazi ovu vrijednost, samo me zeza ova recenica:
"Uobičajeno primanje paketa, u smislu navedenog oslobađanja, podrazumijeva primanje paketa iz inostranstva jednom u toku nedelje."
A vec sam narucio danas 5 stvari, jer nisam imao pojma o ovome, tek vidim.. Nijedna stvar ne prelazi 50KM, i nije od istog covjeka.. ali se pitam ako dodje iste sedmice, da li ce me drzava "oderati" sto se carine tice?
Ako ima neko ko je narucivao vise stvari isti dan i kome je vise stvari dolazilo iste sedmice, MOLIM POMAGAJTE
UNAPRIJED HVALA!
Edit:
U tih 5 stvari spada 3 sata neka od oko 5KM svaki, punjac za mob 4-5KM i neka jakna oko 40ak KM
- _Reds_
#8882 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Malo sma istraziovao ove stranice koje daju povrat love i testirao ih.
Sa za sad ova je odlična.
http://www.topcashback.com/ref/topgadget
Na ove kineske sajtove kao sto su gearbest ili banggoog daju povrat love 7 posto, uz to dobijete 10$ ako se registrujete preko ovoga linka gore. Mozete se vi registrovati i bez refa, ali necete dobiti tih 10$.
Testirao sam ih na obje ove stranice i daju povrat.
Što se tiče njihove povjerljivost, možete pogledati na https://www.trustpilot.com/review/www.topcashback.co.uk
I u biti zašto ne uzicati neke pare nazad ako vec kupujete sa ovih stanice. Naravno daju povrate i sa hiljade drugih stranica. I vrlo su jednostavni za korištenje. Isplacuju preko paypala.
U toku mi je testiranje jos jedne koja daje 7%, pa kad budu prosli testove postam i njih.

Na ove kineske sajtove kao sto su gearbest ili banggoog daju povrat love 7 posto, uz to dobijete 10$ ako se registrujete preko ovoga linka gore. Mozete se vi registrovati i bez refa, ali necete dobiti tih 10$.
Što se tiče njihove povjerljivost, možete pogledati na https://www.trustpilot.com/review/www.topcashback.co.uk
I u biti zašto ne uzicati neke pare nazad ako vec kupujete sa ovih stanice. Naravno daju povrate i sa hiljade drugih stranica. I vrlo su jednostavni za korištenje. Isplacuju preko paypala.
U toku mi je testiranje jos jedne koja daje 7%, pa kad budu prosli testove postam i njih.

-
Mehemed
- Vozim: automobil
#8883 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
bosna sar wrote: ...
Jednom su meni tako dvije došle u 7 dana, jedna 15, jedna 20KM, ova od 15KM otišla na carinu i naravno platio samo 3,50KM. Vjerovatno će ti samo ta jakna otići na carinu i naplatit će ti 3,50KM
-
quarterback
#8884 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
isto pitanje bilo prije par dana,bosna sar wrote:Ljudi ovako zanima me par stvari oko eBaya i nase drzave, carina, fazona..
Ovo nadjoh na st
- bosna sar
#8885 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Izvini majstore, ne pratim forum, usao ovo samo da pitamquarterback wrote:isto pitanje bilo prije par dana,bosna sar wrote:Ljudi ovako zanima me par stvari oko eBaya i nase drzave, carina, fazona..
Ovo nadjoh na st
Btw Hvala na odgovoru
Aa preporuke za ubuduce kako da narucujem da izbjegnem tu carinu?
Msm nije puno 3.5KM ali kontam naruciti 10ak nekih pravo jeftinih stvarcica... sve oko 10$, kako bi to islo?
-
quarterback
#8886 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
ma nema frke nego obicno svi dodju sa pitanjem a niko se ne vrati par strana da vidi ima li isto to (a ima svako moguce pitanje odgovoreno ranije)bosna sar wrote:Izvini majstore, ne pratim forum, usao ovo samo da pitamquarterback wrote:isto pitanje bilo prije par dana,bosna sar wrote:Ljudi ovako zanima me par stvari oko eBaya i nase drzave, carina, fazona..
Ovo nadjoh na st
Btw Hvala na odgovoru
Aa preporuke za ubuduce kako da narucujem da izbjegnem tu carinu?
Msm nije puno 3.5KM ali kontam naruciti 10ak nekih pravo jeftinih stvarcica... sve oko 10$, kako bi to islo?
cisto sumnjam da ce te iko cariniti i ako ti dodje u istoj sedmici, narucujem vec godinama potrefi se da dodju 3-4 stvari u istoj sedmici pa nikom nista
3.5 marke je carinski pregled, to je kako te zakaci i nema veze sa bilo cime, ako se carini ucini nesto sumnjivo oni ce to otvoriti i pogledati sta je, ako ima osnove za carinjenje (preko 50 KM) onda ce cariniti, ako nema osnova za carinjenje onda naplate 3,5 KM sto su otvorili
ne bih se previse sekirao o svemu tome da sam na tvom mjestu
- bosna sar
#8887 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
ma nema frke nego obicno svi dodju sa pitanjem a niko se ne vrati par strana da vidi ima li isto to (a ima svako moguce pitanje odgovoreno ranije)
cisto sumnjam da ce te iko cariniti i ako ti dodje u istoj sedmici, narucujem vec godinama potrefi se da dodju 3-4 stvari u istoj sedmici pa nikom nista
3.5 marke je carinski pregled, to je kako te zakaci i nema veze sa bilo cime, ako se carini ucini nesto sumnjivo oni ce to otvoriti i pogledati sta je, ako ima osnove za carinjenje (preko 50 KM) onda ce cariniti, ako nema osnova za carinjenje onda naplate 3,5 KM sto su otvorili
ne bih se previse sekirao o svemu tome da sam na tvom mjestu
Hvala na opsirnom odgovoru, znaci da samo narucujem?
Uglavnom da ne bude preko 50KM i to je to?
I da sad ne bude 50 artikala sedmicno?
Jer imam dosta raje koja hoce neke stvarii mole me da im narucim jer nemaju karticu.. ostavio sam bar 5 artikala na cekanje nakon sto ono procitah o carini, pa ne znam sta da radim, mozda da sacekam sedmicu pa da to ostalo narucim?
- bosna sar
#8888 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Zaboravih tebi da se zahvalimMehemed wrote:bosna sar wrote: ...
Jednom su meni tako dvije došle u 7 dana, jedna 15, jedna 20KM, ova od 15KM otišla na carinu i naravno platio samo 3,50KM. Vjerovatno će ti samo ta jakna otići na carinu i naplatit će ti 3,50KM
- _Reds_
#8889 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Jedan UP:_Reds_ wrote:Malo sma istraziovao ove stranice koje daju povrat love i testirao ih.
Za ebay daju 1%, ali ni ostali ne daju vise nazalost.
- bosna sar
#8890 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Bolje da nas fino zamolis da ti udjemo na referal i registrujemo se.. hvala Bogu ima i onih koji se ovdje razumiju u Web Development(Tacnije onih koji su Web Developeri) i znaju citati linkove_Reds_ wrote:Jedan UP:_Reds_ wrote:Malo sma istraziovao ove stranice koje daju povrat love i testirao ih.
Za ebay daju 1%, ali ni ostali ne daju vise nazalost.
- _Reds_
#8891 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
bosna sar wrote:
Bolje da nas fino zamolis da ti udjemo na referal i registrujemo se.. hvala Bogu ima i onih koji se ovdje razumiju u Web Development(Tacnije onih koji su Web Developeri) i znaju citati linkove
Ne treba se razumjevati u bilo šta kad sam ja sam rekao da je to refferal. I napisao da se moze registrovati i bez njega, ali neces obiti tih 10$.
Ja sam na ovoj temi bar godinu dana, i nisam ovdje da spamam, nego, ako nadjem nesto korisno onda to podijelim.
- bosna sar
#8892 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ma nije problem ali kad neko objavi isti post u pola sata, to nikako ne kontam i vidim kao spam.. ali nije ni bitno, ako nesto mogu pomoci sa referalom, javi u PM_Reds_ wrote:bosna sar wrote:
Bolje da nas fino zamolis da ti udjemo na referal i registrujemo se.. hvala Bogu ima i onih koji se ovdje razumiju u Web Development(Tacnije onih koji su Web Developeri) i znaju citati linkove
Ne treba se razumjevati u bilo šta kad sam ja sam rekao da je to refferal. I napisao da se moze registrovati i bez njega, ali neces obiti tih 10$.
Ja sam na ovoj temi bar godinu dana, i nisam ovdje da spamam, nego, ako nadjem nesto korisno onda to podijelim.
LP
-
quarterback
#8893 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
nema na cemu, ako imas bas puno toga da narucis ja bih tako kako si napisao na dnu, malo narucis pa sacekas i sve tako, za svaki slucajbosna sar wrote:Hvala na opsirnom odgovoru, znaci da samo narucujem?
Uglavnom da ne bude preko 50KM i to je to?
I da sad ne bude 50 artikala sedmicno?
Jer imam dosta raje koja hoce neke stvarii mole me da im narucim jer nemaju karticu.. ostavio sam bar 5 artikala na cekanje nakon sto ono procitah o carini, pa ne znam sta da radim, mozda da sacekam sedmicu pa da to ostalo narucim?
mada ja stvarno ne pazim na to jer se paketi tako razvuku sa dolaskom da ni iz bliza ne mozes pretpostaviti kada ce sta doci, i ako sacekas 7 dana ili 14 dana moze ti se desiti da ti prije dodje onaj sto si ga zadnjeg narucio od onog prvog...
sve ti je to lutrija ali svejedno, ako ne narucujes stvari koje su preko 50 km mislim da su nikakve sanse da te zakace neke vece dadzbine, mozda ono otvaranje paketa od 3,5 km tu i tamo
- bosna sar
#8894 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Hvala majstore, puno si mi pomogao.. samo me strah bilo da ne bude, sto kazu "skuplja pita nego tepsija" hahanema na cemu, ako imas bas puno toga da narucis ja bih tako kako si napisao na dnu, malo narucis pa sacekas i sve tako, za svaki slucaj
mada ja stvarno ne pazim na to jer se paketi tako razvuku sa dolaskom da ni iz bliza ne mozes pretpostaviti kada ce sta doci, i ako sacekas 7 dana ili 14 dana moze ti se desiti da ti prije dodje onaj sto si ga zadnjeg narucio od onog prvog...
sve ti je to lutrija ali svejedno, ako ne narucujes stvari koje su preko 50 km mislim da su nikakve sanse da te zakace neke vece dadzbine, mozda ono otvaranje paketa od 3,5 km tu i tamo
-
quarterback
#8895 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
bosna sar wrote:
Hvala majstore, puno si mi pomogao.. samo me strah bilo da ne bude, sto kazu "skuplja pita nego tepsija" haha
-
farisxd
#8896 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Jel mi moze neko pomoc sa problemom
Kupio sam neke dvije stvari od različitih prodavača, uredno platio, i pazi situacije, dobijem poruke nakon toga od eBaya poruke

Otvorio sam case

Jel ima nešto drugo da uradim da budem siguran da ću dobiti pare?

Otvorio sam case

Jel ima nešto drugo da uradim da budem siguran da ću dobiti pare?
- stefag40
#8897 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
E Stizuli vama artikli iz Engleske? Evo ja narucio 2 baterije za telefon ne dolazi ni jedna
- makaranka
#8899 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Hvala na ovom postu, ja vec neko vrime koristin Ebates, odlicno funkcionira, vec imala uplate na paypal racun, trenutno za ebay daju 5% ako nekoga zanima._Reds_ wrote:_Reds_ wrote:Malo sma istraziovao ove stranice koje daju povrat love i testirao ih.
Imala san nekoliko vecih kupovina na gearbestu kojeg nema u ponudi Ebatesa, a opet planiran kupovinu, tako da me tvoj post bas razveselio!!!
- Sodom1
#8900 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ja nisam skontao o cemu se tu radi ? Moze li pojasnjene?makaranka wrote:Hvala na ovom postu, ja vec neko vrime koristin Ebates, odlicno funkcionira, vec imala uplate na paypal racun, trenutno za ebay daju 5% ako nekoga zanima._Reds_ wrote:_Reds_ wrote:Malo sma istraziovao ove stranice koje daju povrat love i testirao ih.
Imala san nekoliko vecih kupovina na gearbestu kojeg nema u ponudi Ebatesa, a opet planiran kupovinu, tako da me tvoj post bas razveselio!!!