BH vojna industrija i naoruzanje

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Vojna industrija BiH

Treba se razvijati prvenstveno radi ekonomskih razloga
399
31%
Treba se razvijati prvenstveno radi sigurnosnih razloga
782
60%
Ne treba da se razvija jer rat je zlo
77
6%
Nemam stav
11
1%
Briga me
39
3%

Total votes: 1308

Guadalajara

#8876 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by Guadalajara »

славянин wrote:
Guadalajara wrote:

Ovo je plan i program izmjestanja podzemne proizvodnje municije iz tunela. :D
Guadalajara wrote:
славянин wrote: Prvi partizan Uzice se zove ta fabrika.
Nije prvipartizan. I on je pod zemljom u tunelima kao i Igman. Ova nova fabrika nije pod zemljom vec na livadi odnosno na nekom brdu.

Aha dobro :D

Ti si pomijesao fabriku u Uzicima sa fabrikom u gradu Uzice. :D

http://www.pmcinzenjering.com/sr/project/uzici/
155_mm

#8877 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by 155_mm »

nadamo se da raja iz konjica nece doci na tu "genijalnu" ideju i da krenu izmjestati pokone iz podzemnog dijela negdje van. da bi malo ustedjeli struje.

srecom pa ovu glupost sa gradnjom fabrike na klizistu, samo zbog toga jer je jeftin kvadrat zemlje, nisu uradili. odabrali su titinu kasarnu. to nema kud da klizi. jer bi se za to moglo zavrsiti na golom otoku.

p.s. znam da je neki kukao u javnosti da ce im u uzicima isteci garancija za masine a da ni metak nece proizvesti. mislim da ce na ljto biti dvije godine kako je dvojac vucic-vulin otvorio fabriku. a nisam cuo da su do sad sta proizveli.
:D
Last edited by 155_mm on 29/04/2019 21:02, edited 1 time in total.
славянин

#8878 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by славянин »

Guadalajara wrote:

Ti si pomijesao fabriku u Uzicima sa fabrikom u gradu Uzice. :D

http://www.pmcinzenjering.com/sr/project/uzici/
Guadalajara wrote:
Nema razloga da kmeci eno imaju i oni fabriku u Uzicima(tako se valjda zove ?)

Ne znam kolika je cijena kvadratnog metra u Konjicu da vidimo kolika je vrijednost ove kasarne u Ljutoj ? :D
Moze bit -

Fabrika u uzicima ne proizvodi vojnu municiju :D
славянин

#8879 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by славянин »

155_mm wrote:nadamo se da raja iz konjica nece doci na tu "genijalnu" ideju i da krenu izmjestati pokone iz podzemnog dijela negdje van. da bi malo ustedjeli struje.

srecom pa ovu glupost sa gradnjom fabrike na klizistu, samo zbog toga jer je jeftin kvadrat zemlje, nisu uradili. odabrali su titinu kasarnu. to nema kud da klizi. jer bi se za to moglo zavrsiti na golom otoku.

p.s. znam da je neki kukao u javnosti da ce im u uzicima isteci garancija za masine a da ni metak nece proizvesti. mislim da ce na ljto biti dvije godine kako je dvojac vucic-vulin otvorio fabriku. a nisam cuo da su do sad sta proizveli.
Nisu nista jer to nije fabrika za vojnu municiju - fabrika za vojnu municiju se zove Prvi Partizan :lol:
Guadalajara

#8880 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by Guadalajara »

славянин wrote:
155_mm wrote:nadamo se da raja iz konjica nece doci na tu "genijalnu" ideju i da krenu izmjestati pokone iz podzemnog dijela negdje van. da bi malo ustedjeli struje.

Nisu nista jer to nije fabrika za vojnu municiju - fabrika za vojnu municiju se zove Prvi Partizan :lol:
Proizvodnja velikoserijskih kalibara u 9mm, 5.56mm 7.62mm i 12.7mm nije vojna municija ? E to nisam znao. :D

I to se hvalio vucic da ceta fabrika imati veci kapacitt od Igmana u proizvodnji kalibra 12.7mm :lol: :lol:
славянин

#8881 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by славянин »

Guadalajara wrote:
Proizvodnja velikoserijskih kalibara u 9mm, 5.56mm 7.62mm i 12.7mm nije vojna municija ? E to nisam znao. :D
http://www.belom.rs/sr/index.php

Moze bit jer ovde u proizvodnom programu ne spominju te kalibre :D 9mm ti je vojni kalibar ? 9mm x sta ? , 7.62 x sta , 12.7 jeste vojni ali nigdje ne spominje se proizvodnja istog u ovoj fabrici - zapravo sacme su im navedene u proizvodnom programu. Dalje znas li da 7.62 moze biti lovacki kalibar a ne vojni (predpostavljam znas u cemu je razlika ) :D
Guadalajara

#8882 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by Guadalajara »

славянин wrote:
Guadalajara wrote:
http://www.belom.rs/sr/index.php

Moze bit jer ovde u proizvodnom programu ne spominju te kalibre :D 9mm ti je vojni kalibar ? 9mm x sta ? , 7.62 x sta , 12.7 jeste vojni ali nigdje ne spominje se proizvodnja istog u ovoj fabrici - zapravo sacme su im navedene u proizvodnom programu. Dalje znas li da 7.62 moze biti lovacki kalibar a ne vojni (preptpostavljam znas u cemu je razlika ) :D
Velikoserijska proizvodnja municije znaci municija iste tezine zrna, baruta uglavnom se proizvodni za vojsku-policiju, a ne za lovce. Ova fabrika lovacke sacmene municije sto si ti postavio nalazi se u Beogradu. A tu sacmu (olovo) kupuju u Bosni. :D
славянин

#8883 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by славянин »

Guadalajara wrote:
Velikoserijska proizvodnja municije znaci municija iste tezine zrna, baruta uglavnom se proizvodni za vojsku-policiju, a ne za lovce. Ova fabrika lovacke sacmene municije sto si ti postavio nalazi se u Beogradu. A tu sacmu (olovo) kupuju u Bosni. :D
Velikoserijski se proizvodi i lovacka municija od .223 (5.56) do 8x57 mauser ista kolicina baruta i tezina zrna samo lovacka municija. Ta fabrika "belom" je fabrika za koju si do prije par minuta tvrdio da proizvodi svasta nesto - ili ako moze da mi das link od stranice te fabrike koja proizvodi svasta nesto a nije PPU :lol:
Guadalajara

#8884 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by Guadalajara »

славянин wrote:
Guadalajara wrote:
Velikoserijski se proizvodi i lovacka municija od .223 (5.56) do 8x57 mauser ista kolicina baruta i tezina zrna samo lovacka municija. Ta fabrika "belom" je fabrika za koju si do prije par minuta tvrdio da proizvodi svasta nesto - ili ako moze da mi das link od stranice te fabrike koja proizvodi svasta nesto a nije PPU :lol:
Eno ti linka gore pise ko je investitor i vlasnik...
insomnia78

#8885 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by insomnia78 »

Image
Image
Guadalajara

#8886 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by Guadalajara »

Nego gledam ovo iskopirali nam masinu iz Igmana :lol:

Image

Image
Guadalajara

#8887 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by Guadalajara »

@insomnia78

sta hoces da kazes sa tim slikama ?
славянин

#8888 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by славянин »

Guadalajara wrote:
славянин wrote:
Guadalajara wrote:
Eno ti linka gore pise ko je investitor i vlasnik...
Uzići, Fabrika streljačke municije

Investitor : Borbeni složeni sistemi DOO

=

"Belom" Uzici

Borbeni složeni sistemi d.o.o
Bulevar umetnosti 2, 11150 Novi Beograd

Tel: 011-30 12 425
Fax: 011-30 12 426
E-mail: [email protected]
Web: http://www.belom.rs

Jos ne kontas ? :D Molim ako moze link fabrike koja nije PPU a da proizvodi vojnu municiju - jer si poletio bio da malo a :lol:
Guadalajara

#8889 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by Guadalajara »

@insomnia78

Ti rece da si masinac, radis ili skolovao se za to ?

Penetrator za tu municiju proizvodi se istom tehnologijom kao i rezni alat za metal (tungsten-karrbid).
Guadalajara

#8890 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by Guadalajara »

славянин wrote:
Uzići, Fabrika streljačke municije

Investitor : Borbeni složeni sistemi DOO

=

"Belom" Uzici

Borbeni složeni sistemi d.o.o
Bulevar umetnosti 2, 11150 Novi Beograd

Tel: 011-30 12 425
Fax: 011-30 12 426
E-mail: [email protected]
Web: http://www.belom.rs

Jos ne kontas ? :D Molim ako moze link fabrike koja nije PPU a da proizvodi vojnu municiju - jer si poletio bio da malo a :lol:

A osnivac BSS-a je ? Ko ? :D :lol:

Sevala :mrgreen:
insomnia78

#8891 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by insomnia78 »

Guadalajara wrote:@insomnia78

sta hoces da kazes sa tim slikama ?
Nista
insomnia78

#8892 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by insomnia78 »

Guadalajara wrote:@insomnia78

Ti rece da si masinac, radis ili skolovao se za to ?

Penetrator za tu municiju proizvodi se istom tehnologijom kao i rezni alat za metal (tungsten-karrbid).
Radim
славянин

#8893 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by славянин »

Guadalajara wrote:

Nemam pojma niti me interesuje - samo me interesuje zasto si izvalio na moju konstataciju da ekvivalent "Igmana" u Srbiji je PPU (to jest nema druge fabrike da proizvodi vojnu municiju) ne ima druga fabrika "mislim da se Belom zove" - a ta fabrika ne proizvodi vojnu municiju.
Guadalajara wrote:Mislim da je Belom. I nije pp vlasnik ove fabrike. :D
Izletio si nema veze moras malo....... :wink: a o tome da je 7.62 vojni kalibar necu pocinjati.
Guadalajara

#8894 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by Guadalajara »

славянин wrote:
Guadalajara wrote:

Nemam pojma niti me interesuje - samo me interesuje zasto si izvalio na moju konstataciju da ekvivalent "Igmana" u Srbiji je PPU (to jest nema druge fabrike da proizvodi vojnu municiju) ne ima druga fabrika "mislim da se Belom zove" - a ta fabrika ne proizvodi vojnu municiju.
Guadalajara wrote:Mislim da je Belom. I nije pp vlasnik ove fabrike. :D
Izletio si nema veze moras malo....... :wink: a o tome da je 7.62 vojni kalibar necu pocinjati.
Naravno da nemas pojma...Naravno da je Igman ekvivalent PPU tako je Tito pravio navedene fabrike, a izmedju njih Ginex kapislanu i Pobjedu tvornicu pistoljske municije i detonatorskih kapisla. I pored svega toga jos glavnu tvornicu eksploziva. :D

Pojma ti nemas o proizvodnju municije, podsklopova i kompletiranju. Ne znas npr. da valjaonica u Sevojnu proizvodi cahure, a nigdje im ne pise u opisu da to rade...Kakva vojna civilna municija isti bakar mesing i za jedno i za drugo. :D
155_mm

#8895 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by 155_mm »

Guadalajara wrote:Nego gledam ovo iskopirali nam masinu iz Igmana :lol:

Image

Image
pa mogao bi i IGMAN da se malo ugleda na te plagijatore i iskopira sam sebi masinu.
Guadalajara

#8896 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by Guadalajara »

@славянин

ne znas organizaciju vojnih fabrika i zbog toga si zbunjen i zatecen.
Guadalajara

#8897 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by Guadalajara »

155_mm wrote: pa mogao bi i IGMAN da se malo ugleda na te plagijatore i iskopira sam sebi masinu.
Slazem se. :D
славянин

#8898 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by славянин »

Guadalajara wrote:
Naravno da nemas pojma...Naravno da je Igman ekvivalent PPU tako je Tito pravio navedene fabrike, a izmedju njih Ginex kapislanu i Pobjedu tvornicu pistoljske municije i detonatorskih kapisla. I pored svega toga jos glavnu tvornicu eksploziva. :D

Pojma ti nemas o proizvodnju municije, podsklopova i kompletiranju. Ne znas npr. da valjaonica u Sevojnu proizvodi cahure, a nigdje im ne pise u opisu da to rade...Kakva vojna civilna municija isti bakar mesing i za jedno i za drugo. :D
Guadalajara wrote:
Nije prvipartizan. I on je pod zemljom u tunelima kao i Igman. Ova nova fabrika nije pod zemljom vec na livadi odnosno na nekom brdu.
Znaci u 2 stranice sam tvrdis pa onda pobijas svoju izjavu - ok.

Civilna-vojna ?

Image

Image

evo 7.62 - tvoj vojni kalibar :D
Guadalajara

#8899 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by Guadalajara »

славянин wrote:
Guadalajara wrote:

Guadalajara wrote:
Znaci u 2 stranice sam tvrdis pa onda pobijas svoju izjavu - ok.

Civilna-vojna ?

Image

evo 7.62 - tvoj vojni kalibar :D
Ti si ovo pomijesao

https://sh.wikipedia.org/wiki/U%C5%BEice

https://en.wikipedia.org/wiki/Uzi%C4%87i

+ fabrika Belom u Beogradu
славянин

#8900 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by славянин »

славянин wrote:
Guadalajara wrote:
Guadalajara wrote: I to je nesto porediti Americke/Ruske fabrike sa nasim. :D
Nema razloga da kmeci eno imaju i oni fabriku u Uzicima(tako se valjda zove ?)

Ne znam kolika je cijena kvadratnog metra u Konjicu da vidimo kolika je vrijednost ove kasarne u Ljutoj ? :D
Prvi partizan Uzice se zove ta fabrika.

Evo ga samo sto sam spomenuo da godisnja proizvodnja municije nije neka tajna inace, jer objavljuju i najvece fabrike na svijetu odmah mi dadose dodikov plakat :D

Dobro jesam ... necu vise :D
Post Reply