Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
nadamo se da raja iz konjica nece doci na tu "genijalnu" ideju i da krenu izmjestati pokone iz podzemnog dijela negdje van. da bi malo ustedjeli struje.
srecom pa ovu glupost sa gradnjom fabrike na klizistu, samo zbog toga jer je jeftin kvadrat zemlje, nisu uradili. odabrali su titinu kasarnu. to nema kud da klizi. jer bi se za to moglo zavrsiti na golom otoku.
p.s. znam da je neki kukao u javnosti da ce im u uzicima isteci garancija za masine a da ni metak nece proizvesti. mislim da ce na ljto biti dvije godine kako je dvojac vucic-vulin otvorio fabriku. a nisam cuo da su do sad sta proizveli.
Last edited by 155_mm on 29/04/2019 21:02, edited 1 time in total.
155_mm wrote:nadamo se da raja iz konjica nece doci na tu "genijalnu" ideju i da krenu izmjestati pokone iz podzemnog dijela negdje van. da bi malo ustedjeli struje.
srecom pa ovu glupost sa gradnjom fabrike na klizistu, samo zbog toga jer je jeftin kvadrat zemlje, nisu uradili. odabrali su titinu kasarnu. to nema kud da klizi. jer bi se za to moglo zavrsiti na golom otoku.
p.s. znam da je neki kukao u javnosti da ce im u uzicima isteci garancija za masine a da ni metak nece proizvesti. mislim da ce na ljto biti dvije godine kako je dvojac vucic-vulin otvorio fabriku. a nisam cuo da su do sad sta proizveli.
Nisu nista jer to nije fabrika za vojnu municiju - fabrika za vojnu municiju se zove Prvi Partizan
155_mm wrote:nadamo se da raja iz konjica nece doci na tu "genijalnu" ideju i da krenu izmjestati pokone iz podzemnog dijela negdje van. da bi malo ustedjeli struje.
Nisu nista jer to nije fabrika za vojnu municiju - fabrika za vojnu municiju se zove Prvi Partizan
Proizvodnja velikoserijskih kalibara u 9mm, 5.56mm 7.62mm i 12.7mm nije vojna municija ? E to nisam znao.
I to se hvalio vucic da ceta fabrika imati veci kapacitt od Igmana u proizvodnji kalibra 12.7mm
Moze bit jer ovde u proizvodnom programu ne spominju te kalibre 9mm ti je vojni kalibar ? 9mm x sta ? , 7.62 x sta , 12.7 jeste vojni ali nigdje ne spominje se proizvodnja istog u ovoj fabrici - zapravo sacme su im navedene u proizvodnom programu. Dalje znas li da 7.62 moze biti lovacki kalibar a ne vojni (predpostavljam znas u cemu je razlika )
Moze bit jer ovde u proizvodnom programu ne spominju te kalibre 9mm ti je vojni kalibar ? 9mm x sta ? , 7.62 x sta , 12.7 jeste vojni ali nigdje ne spominje se proizvodnja istog u ovoj fabrici - zapravo sacme su im navedene u proizvodnom programu. Dalje znas li da 7.62 moze biti lovacki kalibar a ne vojni (preptpostavljam znas u cemu je razlika )
Velikoserijska proizvodnja municije znaci municija iste tezine zrna, baruta uglavnom se proizvodni za vojsku-policiju, a ne za lovce. Ova fabrika lovacke sacmene municije sto si ti postavio nalazi se u Beogradu. A tu sacmu (olovo) kupuju u Bosni.
Guadalajara wrote:
Velikoserijska proizvodnja municije znaci municija iste tezine zrna, baruta uglavnom se proizvodni za vojsku-policiju, a ne za lovce. Ova fabrika lovacke sacmene municije sto si ti postavio nalazi se u Beogradu. A tu sacmu (olovo) kupuju u Bosni.
Velikoserijski se proizvodi i lovacka municija od .223 (5.56) do 8x57 mauser ista kolicina baruta i tezina zrna samo lovacka municija. Ta fabrika "belom" je fabrika za koju si do prije par minuta tvrdio da proizvodi svasta nesto - ili ako moze da mi das link od stranice te fabrike koja proizvodi svasta nesto a nije PPU
Guadalajara wrote:
Velikoserijski se proizvodi i lovacka municija od .223 (5.56) do 8x57 mauser ista kolicina baruta i tezina zrna samo lovacka municija. Ta fabrika "belom" je fabrika za koju si do prije par minuta tvrdio da proizvodi svasta nesto - ili ako moze da mi das link od stranice te fabrike koja proizvodi svasta nesto a nije PPU
Eno ti linka gore pise ko je investitor i vlasnik...
Guadalajara wrote:
Eno ti linka gore pise ko je investitor i vlasnik...
Uzići, Fabrika streljačke municije
Investitor : Borbeni složeni sistemi DOO
=
"Belom" Uzici
Borbeni složeni sistemi d.o.o
Bulevar umetnosti 2, 11150 Novi Beograd
Nemam pojma niti me interesuje - samo me interesuje zasto si izvalio na moju konstataciju da ekvivalent "Igmana" u Srbiji je PPU (to jest nema druge fabrike da proizvodi vojnu municiju) ne ima druga fabrika "mislim da se Belom zove" - a ta fabrika ne proizvodi vojnu municiju.
Guadalajara wrote:Mislim da je Belom. I nije pp vlasnik ove fabrike.
Izletio si nema veze moras malo....... a o tome da je 7.62 vojni kalibar necu pocinjati.
Nemam pojma niti me interesuje - samo me interesuje zasto si izvalio na moju konstataciju da ekvivalent "Igmana" u Srbiji je PPU (to jest nema druge fabrike da proizvodi vojnu municiju) ne ima druga fabrika "mislim da se Belom zove" - a ta fabrika ne proizvodi vojnu municiju.
Guadalajara wrote:Mislim da je Belom. I nije pp vlasnik ove fabrike.
Izletio si nema veze moras malo....... a o tome da je 7.62 vojni kalibar necu pocinjati.
Naravno da nemas pojma...Naravno da je Igman ekvivalent PPU tako je Tito pravio navedene fabrike, a izmedju njih Ginex kapislanu i Pobjedu tvornicu pistoljske municije i detonatorskih kapisla. I pored svega toga jos glavnu tvornicu eksploziva.
Pojma ti nemas o proizvodnju municije, podsklopova i kompletiranju. Ne znas npr. da valjaonica u Sevojnu proizvodi cahure, a nigdje im ne pise u opisu da to rade...Kakva vojna civilna municija isti bakar mesing i za jedno i za drugo.
Guadalajara wrote:
Naravno da nemas pojma...Naravno da je Igman ekvivalent PPU tako je Tito pravio navedene fabrike, a izmedju njih Ginex kapislanu i Pobjedu tvornicu pistoljske municije i detonatorskih kapisla. I pored svega toga jos glavnu tvornicu eksploziva.
Pojma ti nemas o proizvodnju municije, podsklopova i kompletiranju. Ne znas npr. da valjaonica u Sevojnu proizvodi cahure, a nigdje im ne pise u opisu da to rade...Kakva vojna civilna municija isti bakar mesing i za jedno i za drugo.
Guadalajara wrote:
славянин wrote:
Prvi partizan Uzice se zove ta fabrika.
Nije prvipartizan. I on je pod zemljom u tunelima kao i Igman. Ova nova fabrika nije pod zemljom vec na livadi odnosno na nekom brdu.
Znaci u 2 stranice sam tvrdis pa onda pobijas svoju izjavu - ok.
Guadalajara wrote:
Guadalajara wrote:
славянин wrote:
Nije prvipartizan. I on je pod zemljom u tunelima kao i Igman. Ova nova fabrika nije pod zemljom vec na livadi odnosno na nekom brdu.
Znaci u 2 stranice sam tvrdis pa onda pobijas svoju izjavu - ok.
Guadalajara wrote:
I to je nesto porediti Americke/Ruske fabrike sa nasim.
Nema razloga da kmeci eno imaju i oni fabriku u Uzicima(tako se valjda zove ?)
Ne znam kolika je cijena kvadratnog metra u Konjicu da vidimo kolika je vrijednost ove kasarne u Ljutoj ?
Evo ga samo sto sam spomenuo da godisnja proizvodnja municije nije neka tajna inace, jer objavljuju i najvece fabrike na svijetu odmah mi dadose dodikov plakat