Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Chuckie wrote:Jel model sa 8 GB ili 16/32? Pogledaj malo unazad kako se po serijskom broju otkrije sedmica proizvodnje, pisem sad na telefonu pa ne mogu u detalje.
Uglavnom noviji modeli sa 8GB imaju noviji baseband chip koji se sprzi prilikom dizanja na iPad 6.15 baseband. Zbog toga moras imati stariji model 16/32 GB i moras mu otkriti godinu i sedmicu proizvodnje.
Chuckie wrote:Uglavnom noviji modeli sa 8GB imaju noviji baseband chip koji se sprzi prilikom dizanja na iPad 6.15 baseband. Zbog toga moras imati stariji model 16/32 GB i moras mu otkriti godinu i sedmicu proizvodnje.
znaci trebam vidjet koja godina i koja sedmica da vidim da li bih mogao dizati na 51.1.
Sto se mog telefona tice u mene Cydia nece ni naopako. Prikacim se na jebeni wi fi ali aplikacija Cydie nece. Eh sad se pitam da li je mozda do jacine signala wi fi-a ili sta vec moze bit'?
Hoshnesh wrote:Znaci valja cekat taj untehetered JB a ja mislio da ima vec. Nema veze jebaji ga...
Nadam se da ce ubrzo izaci jer ko da gledam to ce ponekad i raspizdit zivce al' sta je tu je...
Nista, kad odradim sutra taj ostatak cujemo se ....
Pozdrav
I sta bi sa telefonom?
Morat cu jos jednom. Mozda nisi vidio.
Sto se mog telefona tice u mene Cydia nece ni naopako. Prikacim se na jebeni wi fi ali aplikacija Cydie nece da se otvori hebiga. Eh sad se pitam da li je mozda do jacine signala wi fi-a ili sta vec moze bit'?
može jedno pitanje za one koji se razumiju malo bolje.
zašto služe oni shsh blobovi?
može li se inst neki veći ios ako nemaš sačuvane blobove, ili obrnuto instaliranje neke slabije verzije ios?
ako sam recimo na ios 5... i hoću preći na ios6...za koju verziju moram sačuvati shsh blobove?
fakat me to buni.
evo moj print screen iz cydia
Mozes ako imas shsh. Sve sam to kolegi iznad objasnio par stranica unazad. Imas i link na uputstvo. Skini klix i klikni u njoj save shsh i daj screenshot.
Hoshnesh wrote:Znaci valja cekat taj untehetered JB a ja mislio da ima vec. Nema veze jebaji ga...
Nadam se da ce ubrzo izaci jer ko da gledam to ce ponekad i raspizdit zivce al' sta je tu je...
Nista, kad odradim sutra taj ostatak cujemo se ....
Pozdrav
I sta bi sa telefonom?
Morat cu jos jednom. Mozda nisi vidio.
Sto se mog telefona tice u mene Cydia nece ni naopako. Prikacim se na jebeni wi fi ali aplikacija Cydie nece da se otvori hebiga. Eh sad se pitam da li je mozda do jacine signala wi fi-a ili sta vec moze bit'?
Nista skini 4.1 iOS pa njega probaj ubaciti, ne treba ti shsh, samo digni itunes, cuvaj shift i klikni restore pa odaberi taj fajl. Kad uradis zovi.
shut_down wrote:može jedno pitanje za one koji se razumiju malo bolje.
zašto služe oni shsh blobovi?
može li se inst neki veći ios ako nemaš sačuvane blobove, ili obrnuto instaliranje neke slabije verzije ios?
ako sam recimo na ios 5... i hoću preći na ios6...za koju verziju moram sačuvati shsh blobove?
fakat me to buni.
evo moj print screen iz cydia
taj shsh ti dodje kao potpis na taj odredjeni firmware... s obzirom da apple potpisuje samo 6.0.1 (tj onaj aktualni firmware) i 4.1 samo njih mozes restore kroz itunes...
ako hoces preci na 6.0.1 nista ti ne treba, s tim da ako zelis da se vratis na neki sistem ranije (ili eventualno nesto zajebes) bolje je da imas sacuvane shsh...
u svakom slucaju, najbolje je prije nego bilo sta uradis da sacuvas ih negdje na svoj comp (ako imas cydia ona ih automatski sacuva na server i pise ti u cydia za koje verzije imas sacuvano ali to nije pretjerano pouzdano)
Chuckie wrote:
Nista skini 4.1 iOS pa njega probaj ubaciti, ne treba ti shsh, samo digni itunes, cuvaj shift i klikni restore pa odaberi taj fajl. Kad uradis zovi.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Najvise me hebe to sto znam da je Cydia radila a sad nece. Koji joj je krivuljko sad ne znam?
Ajd odo odradit ono sto si mi rekao. Mislim da znam sta ce biti sledece nakon toga.
Chuckie wrote:Mozes ako imas shsh. Sve sam to kolegi iznad objasnio par stranica unazad. Imas i link na uputstvo. Skini klix i klikni u njoj save shsh i daj screenshot.
ne znam postavit print SC na forumu
instalirao sam klix kliknuo sam na save shsh izbacilo mi je izmedju ostalog iPhone 3gs 5.1.1.(9b206)
Pisi ako imas neki problem sa iPhon-om da ti ljudi pomognu ili brisi sa teme
Napravi temu za prepucavanje i razguli
Ja svakakvih buda**
Vidi ih kad im kazes istinu, polude. Jedini problem sto imam sa iPhone-om je taj sto se reklamira kao "najbolji", a ima u najboljem slucaju karakteristike godinu dana starog Samsunga, Nokie ili Xperie.
Zato predlazem incijativu da se ova tema ovdje odlijepi, ili da i puno bolji telefoni, kao recimo Nokia Lumia, Samsung Gallaxy, Sony Xperia itd imaju takodjer zalijepljene teme.
U najboljem slucaju, Samsung, Nokia i Sony trebaju imati zalijepljene teme, nakon svega, sva tri su puno bolja od iPhona.
Dam ti ja svoj ip 4s koji je star haman 2 godine i uporedi ga sa šljamsungom S3 . I molim te da mi das konkretne rezultate poredjenja. A taj sljamsung ima procesor sa 4 jezgra dok ovak ima 2.
Chuckie wrote:Mozes ako imas shsh. Sve sam to kolegi iznad objasnio par stranica unazad. Imas i link na uputstvo. Skini klix i klikni u njoj save shsh i daj screenshot.
ne znam postavit print SC na forumu
instalirao sam klix kliknuo sam na save shsh izbacilo mi je izmedju ostalog iPhone 3gs 5.1.1.(9b206)
U redu.
Idi na omizio.com > jailbreak > download i skini iOS 5.1.1 (9b206).
I uradi sve po ovim uputama, samo umjesto 5.0.1 koristi taj 5.1.1
Chuckie wrote:
Ubaci ga u DFU sa iReb pa ponovo probaj. Ako ni tad ne mogne, napravi custom od tog 4.1 kroz Redsnow > Extras > Custom IPSW pa taj custom probaj ubaciti.