iPhone - All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
harKe

#8876 Re: iPhone - All about

Post by harKe »

Chuckie wrote:Jel model sa 8 GB ili 16/32? Pogledaj malo unazad kako se po serijskom broju otkrije sedmica proizvodnje, pisem sad na telefonu pa ne mogu u detalje.
16GB

evo trazim te postove, uporan sam :D
Chuckie

#8877 Re: iPhone - All about

Post by Chuckie »

Uglavnom noviji modeli sa 8GB imaju noviji baseband chip koji se sprzi prilikom dizanja na iPad 6.15 baseband. Zbog toga moras imati stariji model 16/32 GB i moras mu otkriti godinu i sedmicu proizvodnje.
harKe

#8878 Re: iPhone - All about

Post by harKe »

Chuckie wrote:Uglavnom noviji modeli sa 8GB imaju noviji baseband chip koji se sprzi prilikom dizanja na iPad 6.15 baseband. Zbog toga moras imati stariji model 16/32 GB i moras mu otkriti godinu i sedmicu proizvodnje.

znaci trebam vidjet koja godina i koja sedmica da vidim da li bih mogao dizati na 51.1.
Chuckie

#8879 Re: iPhone - All about

Post by Chuckie »

Da, mislim da ga otkljucas na 5.1.1. Ako je simfree onda moze bez problema odmah na 5.1.1 sa spremljenim shsh blobovima.
Hoshnesh

#8880 Re: iPhone - All about

Post by Hoshnesh »

Image

Mislim da on trazi ovo?

Sto se mog telefona tice u mene Cydia nece ni naopako. Prikacim se na jebeni wi fi ali aplikacija Cydie nece. Eh sad se pitam da li je mozda do jacine signala wi fi-a ili sta vec moze bit'? :x
toniran

#8881 Re: iPhone - All about

Post by toniran »

e od danas mi ne radi nijedna aplikaci facebook na Iphone 3G, sva nova trazi iso 4.3 :(
harKe

#8882 Re: iPhone - All about

Post by harKe »

Chuckie wrote:Da, mislim da ga otkljucas na 5.1.1. Ako je simfree onda moze bez problema odmah na 5.1.1 sa spremljenim shsh blobovima.
ti si majstor u tim stvarima, a ja tek ucim...

kako cu znati da li mi je simfree
Chuckie

#8883 Re: iPhone - All about

Post by Chuckie »

Koji ti je iOS i modem firmware, to vidis u settings - general - about? Imas li ikonicu Cydia i u njoj instaliran Ultrasn0w?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Hoshnesh

#8884 Re: iPhone - All about

Post by Hoshnesh »

Chuckie wrote:
Hoshnesh wrote:Znaci valja cekat taj untehetered JB a ja mislio da ima vec. Nema veze jebaji ga...

Nadam se da ce ubrzo izaci jer ko da gledam to ce ponekad i raspizdit zivce al' sta je tu je...

Nista, kad odradim sutra taj ostatak cujemo se ....

Pozdrav
I sta bi sa telefonom?
Morat cu jos jednom. Mozda nisi vidio.

Sto se mog telefona tice u mene Cydia nece ni naopako. Prikacim se na jebeni wi fi ali aplikacija Cydie nece da se otvori hebiga. Eh sad se pitam da li je mozda do jacine signala wi fi-a ili sta vec moze bit'?
shut_down

#8885 Re: iPhone - All about

Post by shut_down »

može jedno pitanje za one koji se razumiju malo bolje.
zašto služe oni shsh blobovi?
može li se inst neki veći ios ako nemaš sačuvane blobove, ili obrnuto instaliranje neke slabije verzije ios?
ako sam recimo na ios 5... i hoću preći na ios6...za koju verziju moram sačuvati shsh blobove?
fakat me to buni.
evo moj print screen iz cydia
Image
harKe

#8886 Re: iPhone - All about

Post by harKe »

Chuckie wrote:Koji ti je iOS i modem firmware, to vidis u settings - general - about? Imas li ikonicu Cydia i u njoj instaliran Ultrasn0w?

iOS mi je 4.1. (8B117)
Firmware mi je 06.15.00
a za Cydia-u ne znam da li imam instaliran Ultrasn0w :?
Chuckie

#8887 Re: iPhone - All about

Post by Chuckie »

Imas vjerovatno dok imas 6.15 baseband, tj nemas simfree telefon.

harKe

#8888 Re: iPhone - All about

Post by harKe »

Chuckie wrote:Imas vjerovatno dok imas 6.15 baseband, tj nemas simfree telefon.

i sad kad nemam sim free ne mogu na 5.1.1 :?
Chuckie

#8889 Re: iPhone - All about

Post by Chuckie »

Mozes ako imas shsh. Sve sam to kolegi iznad objasnio par stranica unazad. Imas i link na uputstvo. Skini klix i klikni u njoj save shsh i daj screenshot.

Chuckie

#8890 Re: iPhone - All about

Post by Chuckie »

Hoshnesh wrote:
Chuckie wrote:
Hoshnesh wrote:Znaci valja cekat taj untehetered JB a ja mislio da ima vec. Nema veze jebaji ga...

Nadam se da ce ubrzo izaci jer ko da gledam to ce ponekad i raspizdit zivce al' sta je tu je...

Nista, kad odradim sutra taj ostatak cujemo se ....

Pozdrav
I sta bi sa telefonom?
Morat cu jos jednom. Mozda nisi vidio.

Sto se mog telefona tice u mene Cydia nece ni naopako. Prikacim se na jebeni wi fi ali aplikacija Cydie nece da se otvori hebiga. Eh sad se pitam da li je mozda do jacine signala wi fi-a ili sta vec moze bit'?
Nista skini 4.1 iOS pa njega probaj ubaciti, ne treba ti shsh, samo digni itunes, cuvaj shift i klikni restore pa odaberi taj fajl. Kad uradis zovi.

azdralovic

#8891 Re: iPhone - All about

Post by azdralovic »

shut_down wrote:može jedno pitanje za one koji se razumiju malo bolje.
zašto služe oni shsh blobovi?
može li se inst neki veći ios ako nemaš sačuvane blobove, ili obrnuto instaliranje neke slabije verzije ios?
ako sam recimo na ios 5... i hoću preći na ios6...za koju verziju moram sačuvati shsh blobove?
fakat me to buni.
evo moj print screen iz cydia
Image
taj shsh ti dodje kao potpis na taj odredjeni firmware... s obzirom da apple potpisuje samo 6.0.1 (tj onaj aktualni firmware) i 4.1 samo njih mozes restore kroz itunes...
ako hoces preci na 6.0.1 nista ti ne treba, s tim da ako zelis da se vratis na neki sistem ranije (ili eventualno nesto zajebes) bolje je da imas sacuvane shsh...

u svakom slucaju, najbolje je prije nego bilo sta uradis da sacuvas ih negdje na svoj comp (ako imas cydia ona ih automatski sacuva na server i pise ti u cydia za koje verzije imas sacuvano ali to nije pretjerano pouzdano)
Hoshnesh

#8892 Re: iPhone - All about

Post by Hoshnesh »

Chuckie wrote:
Nista skini 4.1 iOS pa njega probaj ubaciti, ne treba ti shsh, samo digni itunes, cuvaj shift i klikni restore pa odaberi taj fajl. Kad uradis zovi.

Najvise me hebe to sto znam da je Cydia radila a sad nece. Koji joj je krivuljko sad ne znam? :-)

Ajd odo odradit ono sto si mi rekao. Mislim da znam sta ce biti sledece nakon toga.
harKe

#8893 Re: iPhone - All about

Post by harKe »

Chuckie wrote:Mozes ako imas shsh. Sve sam to kolegi iznad objasnio par stranica unazad. Imas i link na uputstvo. Skini klix i klikni u njoj save shsh i daj screenshot.

ne znam postavit print SC na forumu

instalirao sam klix kliknuo sam na save shsh izbacilo mi je izmedju ostalog iPhone 3gs 5.1.1.(9b206)
hakazvaka

#8894 Re: iPhone - All about

Post by hakazvaka »

Koji je sada aktuelni softver za instaliranje krekovanih stvarcica? Prije je bila Cydia... :D

p.s.
Uskoro se vracam u klub vlasnika :P
vivax

#8895 Re: iPhone - All about

Post by vivax »

Kolt12 wrote:
Mr.Sojic wrote:
Daj covjece makni se sa teme :x

Pisi ako imas neki problem sa iPhon-om da ti ljudi pomognu ili brisi sa teme :x

Napravi temu za prepucavanje i razguli :run:

Ja svakakvih buda** :oops:
Vidi ih kad im kazes istinu, polude. Jedini problem sto imam sa iPhone-om je taj sto se reklamira kao "najbolji", a ima u najboljem slucaju karakteristike godinu dana starog Samsunga, Nokie ili Xperie.

Zato predlazem incijativu da se ova tema ovdje odlijepi, ili da i puno bolji telefoni, kao recimo Nokia Lumia, Samsung Gallaxy, Sony Xperia itd imaju takodjer zalijepljene teme.

U najboljem slucaju, Samsung, Nokia i Sony trebaju imati zalijepljene teme, nakon svega, sva tri su puno bolja od iPhona.
Dam ti ja svoj ip 4s koji je star haman 2 godine i uporedi ga sa šljamsungom S3 . I molim te da mi das konkretne rezultate poredjenja. A taj sljamsung ima procesor sa 4 jezgra dok ovak ima 2.
Chuckie

#8896 Re: iPhone - All about

Post by Chuckie »

hakazvaka wrote:Koji je sada aktuelni softver za instaliranje krekovanih stvarcica? Prije je bila Cydia... :D

p.s.
Cydia tweakovi.
Installous aplikacije.
Chuckie

#8897 Re: iPhone - All about

Post by Chuckie »

harKe wrote:
Chuckie wrote:Mozes ako imas shsh. Sve sam to kolegi iznad objasnio par stranica unazad. Imas i link na uputstvo. Skini klix i klikni u njoj save shsh i daj screenshot.

ne znam postavit print SC na forumu

instalirao sam klix kliknuo sam na save shsh izbacilo mi je izmedju ostalog iPhone 3gs 5.1.1.(9b206)
U redu.

Idi na omizio.com > jailbreak > download i skini iOS 5.1.1 (9b206).

I uradi sve po ovim uputama, samo umjesto 5.0.1 koristi taj 5.1.1

http://www.isrbija.net/showthread.php/2 ... m-firmware
hakazvaka

#8898 Re: iPhone - All about

Post by hakazvaka »

Chuckie wrote:
hakazvaka wrote:Koji je sada aktuelni softver za instaliranje krekovanih stvarcica? Prije je bila Cydia... :D

p.s.
Cydia tweakovi.
Installous aplikacije.
Hvala! :)
Hoshnesh

#8899 Re: iPhone - All about

Post by Hoshnesh »

Chuckie wrote:

Ne mogu uradit restore. Izbaci mi ovo:

Image
Chuckie

#8900 Re: iPhone - All about

Post by Chuckie »

Ubaci ga u DFU sa iReb pa ponovo probaj. Ako ni tad ne mogne, napravi custom od tog 4.1 kroz Redsnow > Extras > Custom IPSW pa taj custom probaj ubaciti.

Post Reply