Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
romeomoraprezivjeti

#8876 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by romeomoraprezivjeti »

VCorp wrote:Je li samo meni smiješno što Palestince mediji optuzuju za antisemitizam a oni semiti ? :lol:
I meni je,neki dan citao nekakav text i naletim na to. Da se mrze i jedni i drugi, mrze,ali kako to definisati,ne moze to biti antisemitizam?!
jefferson

#8877 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jefferson »

Nego imal tema o Egiptu? S obzirom da i oni kokice jedu, gledaju sve to a granice sa Gazom?
bogoljub

#8878 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by bogoljub »

jefferson wrote:Nego imal tema o Egiptu? S obzirom da i oni kokice jedu, gledaju sve to a granice sa Gazom?
Nema, al upravu si 100%.
Mislim da su među najodgovornijim u ovom kaosu upravo oni, novo lice Egypta!
jefferson

#8879 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jefferson »

bogoljub wrote:
jefferson wrote:Nego imal tema o Egiptu? S obzirom da i oni kokice jedu, gledaju sve to a granice sa Gazom?
Nema, al upravu si 100%.
Mislim da su među najodgovornijim u ovom kaosu upravo oni, novo lice Egypta!
Koje ba novo lice Egipta. Pa oni Gazu gledaju ovako jos od 1979, ono malo puste oruzja, tek toliko da ne ispadnu kao sad bas pravi supci.
Ali evo vec godinama nista ne rade.
90 miliona Egipcana nije u stanju da pomogne Gazi. Jbt, ovdje svi kokodacu kako Izrael drzi zatvorenu Gazu, a niko ne spominje da je Gaza zatvorena i od stran eEgipta, tj. brace Muslimana.
cindrlimindrli

#8880 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by cindrlimindrli »

Ovo sto Izrael radi dole je van svake pameti i razuma, nabiti milion ljudi u par kvartova i onda ih svako malo zasipati fosfornim bombama moze samo nepatvoreno zlo. Mene najvise cudi kako ih uopste ne brine sta bi sutra moglo donijeti vlastitim potomcima.
Cyrax

#8881 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Cyrax »

Niko da spomene da jizrael ima odokativno 200 nuklearnih bombi, poznavajuci mentalni sklop i ideologiju cionista ako jizrael bude ugrozen mogao bi recimo Kairo da plane ko sibica.
Stisni pa kreni :)
jefferson

#8882 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jefferson »

Cyrax wrote:Niko da spomene da jizrael ima odokativno 200 nuklearnih bombi, poznavajuci mentalni sklop i ideologiju cionista ako jizrael bude ugrozen mogao bi recimo Kairo da plane ko sibica.
Pa nek stisnu i krenu!
Ovako su saucesnik u zlocinu!
bogoljub

#8883 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by bogoljub »

jefferson wrote:
Cyrax wrote:Niko da spomene da jizrael ima odokativno 200 nuklearnih bombi, poznavajuci mentalni sklop i ideologiju cionista ako jizrael bude ugrozen mogao bi recimo Kairo da plane ko sibica.
Pa nek stisnu i krenu!
Ovako su saucesnik u zlocinu!
Upravo tako! Veliki su saučesnici u ovome!
Cyrax

#8884 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Cyrax »

Odvadi malo. Ima tu i "samsonova opcija"
Egipat i Sirija su ratovali dok se moglo nesta spasiti, ne ulazeci u raspravu kakvu je ko vojsku imao, ko je koga podrzavao i ono ocito kakav je rezultat na kraju.
jefferson

#8885 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jefferson »

Cyrax wrote:Odvadi malo. Ima tu i "samsonova opcija"
Egipat i Sirija su ratovali dok se moglo nesta spasiti, ne ulazeci u raspravu kakvu je ko vojsku imao, ko je koga podrzavao i ono ocito kakav je rezultat na kraju.
Jadni oni. Bi oni, ali visa sila ne da :lol:
bogoljub

#8886 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by bogoljub »

Cyrax wrote:Odvadi malo. Ima tu i "samsonova opcija"
hm! 67. i 70. god. od tada je prošlo mnogo.
Situacija od prije 8 god. je naglo promijenjena. Jedna mala skupina ljudi je ponizila Israel kada je ovaj napao Liban. Israel tim napadom nije ostvario niti jedan od ciljeva zbog kojih je napao na Liban, napravio je puno materijalne štete ali vojnički gledano je poražen po prvi put. Sada se okrenuo unutar okupirane Palestine i već po treći put napada Gazzu i ubija civile i uništava imovinu, ulazak u jednu malu okupiranu i osiromašenu Gazu koja nema avione, helikoptere i atomske bombe, ali imaju srce i odlučnost da brane Cionistima-okupatorima ulazak u njihov teritorij. Ubijanje nevinih djece, žena i starih je kukavički čin. Zato Israel ovakvim zločinima samo sebe ponižava i izaziva bijes međunarodne javnosti pa čak i samih Jevreja koji se ograđuju od ovih zločina. 10.000 Jevreja protestiralo samo u New Yorku.
Cyrax

#8887 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Cyrax »

Eto tvog maksimuma.
A znas drugima govoriti da su ograniceni. :-)
bogoljub

#8888 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by bogoljub »

Cyrax wrote:Eto tvog maksimuma.
Dijalog je otvoren. Uši načuljene. Oči čekaju dokaz, a ne fraze isprazne i protuargument tipa: ''Vid'ti GLOve KoLKaJ!''
salik79

#8889 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by salik79 »

bogoljub wrote:
Dijalog je otvoren. Uši načuljene. Oči čekaju dokaz, a ne fraze isprazne i protuargument tipa: ''Vid'ti GLOve KoLKaJ!''
Bogoljube, ocito je da nije na tebe mislio, samo mu je "tajming" bio nezgodan. :)
Cyrax

#8890 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Cyrax »

bogoljub wrote: hm! 67. i 70. god. od tada je prošlo mnogo.
Situacija od prije 8 god. je naglo promijenjena. Jedna mala skupina ljudi je ponizila Israel kada je ovaj napao Liban. Israel tim napadom nije ostvario niti jedan od ciljeva zbog kojih je napao na Liban, napravio je puno materijalne štete ali vojnički gledano je poražen po prvi put. Sada se okrenuo unutar okupirane Palestine i već po treći put napada Gazzu i ubija civile i uništava imovinu, ulazak u jednu malu okupiranu i osiromašenu Gazu koja nema avione, helikoptere i atomske bombe, ali imaju srce i odlučnost da brane Cionistima-okupatorima ulazak u njihov teritorij. Ubijanje nevinih djece, žena i starih je kukavički čin. Zato Israel ovakvim zločinima samo sebe ponižava i izaziva bijes međunarodne javnosti pa čak i samih Jevreja koji se ograđuju od ovih zločina. 10.000 Jevreja protestiralo samo u New Yorku.
Nit' su porazeni, nit' nisu ostvarili svoj cilj (boldovano je cilj). Vratili su komsiluk u kameno doba.
Borili su se protiv "zlih momaka " danasnjice - Siita pa im je to halal svakako.
Meni je to duhovitije od onoga da je Sjeverni Vijetnam pobijedio USA.

Brane se jer nemaju gdje da pobjegnu sem u zemlju, goli opstanak. Naprijed zid, iza ledja more.
Drzavu ce im jizraelci dati ali kad bi se zajebavali, realno.
Mogu im napraviti mali rezervat u pustinji i ograditi zicom ko onomad indijance.
Cyrax

#8891 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Cyrax »

bogoljub wrote:
To se na dijasporu odnosilo, ne tebe.
Avetinho

#8892 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Avetinho »

Ko zeli da bolje shvati ciljeve Hamasa i za sta se bore, evo Hamasov Statut:

http://www.thejerusalemfund.org/www.the ... hocaid=397
bogoljub

#8893 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by bogoljub »

Avetinho wrote:Ko zeli da bolje shvati ciljeve Hamasa i za sta se bore, evo Hamasov Statut:

http://www.thejerusalemfund.org/www.the ... hocaid=397
Oni su Pokret otpora prema Cionističkom režimu koji je okupirao njihovu zemlju Palestinu i nazvao je Israel.
salik79

#8894 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by salik79 »

Cyrax wrote:
Nit' su porazeni, nit' nisu ostvarili svoj cilj (boldovano je cilj). Vratili su komsiluk u kameno doba.
Borili su se protiv "zlih momaka " danasnjice - Siita pa im je to halal svakako.

Brane se jer nemaju gdje da pobjegnu sem u zemlju, goli opstanak. Naprijed zid, iza ledja more.
Mogu im napraviti mali rezervat u pustinji i ograditi zicom ko onomad indijance.

Itekako porazeni i osramoceni. Postavljao sam dokumentarac s ARTE-tv na kojima komandanti i vojnici IDF-a, netom pristigli s ratista, upravo o ovome govore. Jedan od komandanata kojeg su intervjuirali netom po povratku s linije i nakon par sedmica, kod kuce, izjavljuje kako IDF vise nije nizasta (opisujuci kako su ih nakantavali borci Hizbullaha i kako su im od 15 tenkova, koji bi najednom zavozili, osam istog trenutka bili izbaceni iz stroja, a ostatak su morali spasavati kako su stigli, bez ikakvog efekta). Ako treba, nece mi biti mrsko, ponovo cu postaviti taj dokumentarac.
mirsek

#8895 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by mirsek »

Cyrax wrote:

Nisu bukvalno porazeni da su ih hezbullahovci najurili nazad u izrahell.
Ali nisu ostvarili svoj cilj, napredak do litani rijeke i prestanak raketiranja.
Sta vise, hezbullah im se narugao tako sto je zadnji dan borbe ispalio najvise raketa od pocetka sukoba kao znak da nisu nista postigli.
Drugo je sto su morali da odustanu od ofanzive jer nisu mogli da rizikuju nove gubitke koji su stalno rasli a posto nisu mogli da znaju sta ih dalje u libanonu ceka od hezbullahovih zamki.
Trece je sama slika o njima kao o nepobjedivoj armiji koja ja srusena kao kula od karata od jedne, sa komparativno vojnog stanovista slabasne gerile.
Gerila svakako ne moze nekoga bukvalno poraziti ali ga moze nasamarati da dobro razmisli smije li je opet napasti tako samouvjereno i bez ocekivanih velikih gubitaka.
To je hezbullah ostvario.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#8896 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Chmoljo »

Banned user for reason “kršenje pravila foruma”
» Avetinho, romeomoraprezivjeti

mjesec
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#8897 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by UnscarD »

jefferson wrote:
On, Jefferson, JUL i jos par likova imaju stavove u pet deka i to su stavovi koji su potpuno u liniji sa stavovima zvanicnog Vasingtona. Ja mogu da shvatim da neko podrzava politiku neke zemlje, ok, ali da je neko stalno, potpuno u liniji po svim pitanjima sa zvanicnom USA politikom, i da nikada od iste ne odstupa, to mi je onako vrlo cudno jer u toliki stepen indoktrinacije ipak ne vjerujem. Komuniciram cesto sa Amerikancima raznih profila i prije ili kasnije se uvijek desi da se po nekom pitanju ne slazu sa zvanicnom politikom svoje zemlje (neki vrlo cesto) ali to kod ove nase ekipe nikada nije slucaj. Uvijek su pod konac postrojeni. Ko vojska.
Pusti se ti Jeffersona, tvoj jedini problem sa Jeffersonom je sto ja napisem nesto sto mozda kritikuje i drugu stranu.
Ja sam davno rekao sta mislim o Izraelu, problem je ocigledno sto ovdje ima vas par koji bi isto tako jeli kokice i gledali sta Palestinci rade Jevrejima da imate priliku.
U sustini, da budem jasniji, Vas par ovdje nije nista drugacije od onih koji danas ubijaju djecu u Palestini.Nadam se da sam bio dovoljno jasan. Ja nikad ovdje nisam pravda Izrael, ali ocito ako slijepo ne vjerujes Hamasu, odmah si cionista, i slicno, s tim sto Vas par ovdje ne bi imalo nista protiv da gleda isti ovaj scenario protiv Jevreja, cionista itd (jer sve je to isto prema vama).
Da jeste mozda bi procitao sta je Jefferson pisao o Izraelu, ali eto Jefferson misli da je ovdje isto tako u pitanju prikupljanje para od strane Hamasa preko zivota Palestinaca, a to znaci odmah da si na strani Izraela.
Dobro Vam je covjek rekao, one budale iz ISIL-a i slicno pobise hiljade ljudi za sedmicu, niko nista.
Ali eto, gledat cemo ovaj film dok Hamas ne skupi dovoljno para, pa ce pristati na primirje, pa opet tako u krug za 2-3 godine.
Jbg, Palestinci su potrebni svima, Izraelu, Hamasu, a bogami i dezurnim forumasima da pokazu kako se brinu za nesto.
Nemam ja bas nikakv problem sa tobom. Samo kazem da mi je cudno to sto tvoji stavovi o bilo kojoj politickoj temi su potpuno u liniji sa stavovima zvanicnog Vasingtona. Nikada tu nema odstupanja ni milimetra bez obzira da li pricali o Izraelu, Bosni, Venecueli, Iranu Rusiji ili bilo kojoj drugoj temi. Meni je to malcice cudno. Uvijek znam u kojem pravcu ti ide stav. Kao PR saopstenje.
jefferson

#8898 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jefferson »

UnscarD wrote:
jefferson wrote:
On, Jefferson, JUL i jos par likova imaju stavove u pet deka i to su stavovi koji su potpuno u liniji sa stavovima zvanicnog Vasingtona. Ja mogu da shvatim da neko podrzava politiku neke zemlje, ok, ali da je neko stalno, potpuno u liniji po svim pitanjima sa zvanicnom USA politikom, i da nikada od iste ne odstupa, to mi je onako vrlo cudno jer u toliki stepen indoktrinacije ipak ne vjerujem. Komuniciram cesto sa Amerikancima raznih profila i prije ili kasnije se uvijek desi da se po nekom pitanju ne slazu sa zvanicnom politikom svoje zemlje (neki vrlo cesto) ali to kod ove nase ekipe nikada nije slucaj. Uvijek su pod konac postrojeni. Ko vojska.
Pusti se ti Jeffersona, tvoj jedini problem sa Jeffersonom je sto ja napisem nesto sto mozda kritikuje i drugu stranu.
Ja sam davno rekao sta mislim o Izraelu, problem je ocigledno sto ovdje ima vas par koji bi isto tako jeli kokice i gledali sta Palestinci rade Jevrejima da imate priliku.
U sustini, da budem jasniji, Vas par ovdje nije nista drugacije od onih koji danas ubijaju djecu u Palestini.Nadam se da sam bio dovoljno jasan. Ja nikad ovdje nisam pravda Izrael, ali ocito ako slijepo ne vjerujes Hamasu, odmah si cionista, i slicno, s tim sto Vas par ovdje ne bi imalo nista protiv da gleda isti ovaj scenario protiv Jevreja, cionista itd (jer sve je to isto prema vama).
Da jeste mozda bi procitao sta je Jefferson pisao o Izraelu, ali eto Jefferson misli da je ovdje isto tako u pitanju prikupljanje para od strane Hamasa preko zivota Palestinaca, a to znaci odmah da si na strani Izraela.
Dobro Vam je covjek rekao, one budale iz ISIL-a i slicno pobise hiljade ljudi za sedmicu, niko nista.
Ali eto, gledat cemo ovaj film dok Hamas ne skupi dovoljno para, pa ce pristati na primirje, pa opet tako u krug za 2-3 godine.
Jbg, Palestinci su potrebni svima, Izraelu, Hamasu, a bogami i dezurnim forumasima da pokazu kako se brinu za nesto.
Nemam ja bas nikakv problem sa tobom. Samo kazem da mi je cudno to sto tvoji stavovi o bilo kojoj politickoj temi su potpuno u liniji sa stavovima zvanicnog Vasingtona. Nikada tu nema odstupanja ni milimetra bez obzira da li pricali o Izraelu, Bosni, Venecueli, Iranu Rusiji ili bilo kojoj drugoj temi. Meni je to malcice cudno. Uvijek znam u kojem pravcu ti ide stav. Kao PR saopstenje.
Isto kao i tvoj stav kada je pitanje o moralnim velicinama kao sto su Iran, Rusija, Venecuela i slicno, koji se evo slomise pomoci Palestincima.
S tim sto Jefferson je davno rekao sta misli o Izraelu, Americkoj invaziji na Irak itd. Ali ne ocekujem da si to procitao.
Grover

#8899 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Grover »

Image
bogoljub

#8900 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by bogoljub »

Sa iftara u Bijeloj kući poslana poruka podrške Izraelu

Tradicionalni iftar u Bijeloj kući, koji je 1996. godine u praksu uvela tadašnja prva dama SAD-a Hillary Clinton, upriličen je i ovog ramazana a pod pokroviteljstvom Baracka Obame, predsjednika Sjedinjenih Američkih Država. Među pozvanim bili su predstavnici diplomatskog kora, službenici Bijele kuće te američki muslimani koji su dali veliki doprinos u izgradnji prosperiteta Sjedinjenih Država, navedeno je na zvaničnoj stranici Bijele Kuće.

Predsjednik Obama je u svom obraćanju između ostalog poručio da "svi imamo dužnost učiniti sve kako bismo pomogli drugima u prevazilaženju barijera te ispravljanju nepravde na polju nejednakosti". Obama je citirao i hadis Poslanika Muhameda, mir neka je na njega, u kojem se kaže da "Bog pomaže roba sve dok taj rob pomaže svog brata" pri tome naglašavajući "da je na svima obaveza da služe i potpomažu jedni druge".

Međutim, sama organizacija i prisustvo pojedinih osoba na iftaru ukazali su na suštu suprotnost u odnosu na poruke mira i bratsva koje je Obama u uvodnom obraćanju poslao. Te stvari iza kulisa u Bijeloj kući otkrio je ugledni islamski mislilac Tariq Ramadan koji je putem svog Facebook profila napisao kakav je to doista skup bio na kojem je i sam prisustvovao. Njegov tekst na društvenoj mreži prenosimo u cjelosti.

"To je trebalo da bude veče na kojem će američki predsjednik pokazati poštovanje vjerskoj zajednici i milionima američkih muslimana koji poste tokom svetog mjeseca ramazana. To je trebao biti i politički izraz poštovanja. Na kraju se sve pretvorilo u političku instrumentalizaciju (dobrovoljno) zarobljenih muslimanskih lidera koji su slušali kako predsjednik Obama opravdava masakar nad stotinama Palestinaca, te da Izrael ima pravo braniti se.

Neko bi se zapitao kakve veze ima ceremonija iftara sa Izraelom. Koja je implicitno-eksplicitna namjera američke administracije pa muslimanske lidere dovodi u tako nezgodnu situaciju? Da li da testira njihovu lojalnost ili pak njihovu spremnost na kompromis ili izdaju? Svi oni su ostali nijemi.

Izraelski ambasador u SAD Dermer također je bio među zvanicama (zašto?) i bio je prvi koji se obratio skupu. A važno je i zapamtiti šta je rekao o Palestincima, Arapima i muslimanima. "Palestinci imaju kulturnu tendenciju ka ratnom stanju koje je duboko usađeno u kulturu arapskog svijeta i u njihovoj vjeri", rekao je Dermer.

Ovo je čovjek koji je pozvan na iftar sa muslimanima dok u međuvremenu njegova Vlada razara Gazu. Čak je poslao i Tweet poruku dok je bio tu, trijumfalno poručivši da "je na iftaru u Bijeloj kući i da cijeni jaku poruku predsjednika Obame da Izrael ima pravo da se brani".

Očigledno muslimanski lideri koji su također bili tu nisu pisali na Tweeteru. Valjda im je dovoljno časti bilo to da su pozvani u Bijelu kuću i to što su sreli Predsjednika. Zar je to čast dragi lideri muslimani? Obični muslimani (kao i zagovornici pravde i dostojanstva drugih vjera) u Sjedinjenim Državama i širom svijeta, kao i Palestinci, očigledno misle drugačije", napisao je u svojoj poruci Ramadan.
Locked