Real Madrid C.F.

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Tomahawk11
Globalni moderator

#8876 Re: Real Madrid C.F.

Post by Tomahawk11 »

Eno sad i sudija :lol:
missko

#8877 Re: Real Madrid C.F.

Post by missko »

Meni je kod penala bitnije dal je igrac bio u gol sansi nego onako neki kontakt samo da se iznudi penal. Di Maria bi ga zabio da ga ovaj nije faulirao i sudija je mogao ako ce grijesiti , svirati faul i dati crveni celi ili ovako zuti i penal sto je ispravno.
Crvena Tifoza

#8878 Re: Real Madrid C.F.

Post by Crvena Tifoza »

missko wrote:
fixer wrote:
crysis wrote:narocito kad sudija nasteli penal
Ovo nije bila stvar koju mozes odluciti ni nakon sto 10 puta pregledas snimak. Ovo je puno teze vidjeti nego ruku jucer, ali jbg.
Sta je teze, penal cist ko suza, faul na liniji a linija je sastavni dio sesnaesterca, znaci faul u 16 jeste penal.

Po tom kriteriju dovoljno je pogoditi gol liniju da bi se priznao gol. Jer i gol linija je sastavni dio gola. ;)
missko

#8879 Re: Real Madrid C.F.

Post by missko »

Gol linija je sastavni dio igralista a ne gola ili je sastavni dio gola kao objekta koji pripada igralistu , gol se pika kad lopta predje gol liniju. Brkas pojmove vrata i gol kao poen
Crvena Tifoza

#8880 Re: Real Madrid C.F.

Post by Crvena Tifoza »

missko wrote:Gol linija je sastavni dio igralista a ne gola ili je sastavni dio gola kao objekta koji pripada igralistu , gol se pika kad lopta predje gol liniju. Brkas pojmove vrata i gol kao poen
Upravo to. Penal se pika kada igrač pređe liniju 16erca.
missko

#8881 Re: Real Madrid C.F.

Post by missko »

Crvena Tifoza wrote:
missko wrote:Gol linija je sastavni dio igralista a ne gola ili je sastavni dio gola kao objekta koji pripada igralistu , gol se pika kad lopta predje gol liniju. Brkas pojmove vrata i gol kao poen
Glava i pola tijela Di Marije je bilo vec unutra, tako da nema nikakve sanse da se penal izvuce vani, ali opet bi bio crveni i da je faul svirao jer je igrac bio u gol sansi.
crysis
Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.

#8882 Re: Real Madrid C.F.

Post by crysis »

missko wrote:
Crvena Tifoza wrote:
Glava i pola tijela Di Marije je bilo vec unutra, tako da nema nikakve sanse da se penal izvuce vani, ali opet bi bio crveni i da je faul svirao jer je igrac bio u gol sansi.
kojoj gol sansi kad je ulazio u 16 sa lijeve stane prakticno mrtvi ugao, a drugo gdje si to cito to pravilo da se svira na mjestu gdje je glava i pola tijela a ne noge, nije ofsajd nego prekrsaj
miki.ba

#8883 Re: Real Madrid C.F.

Post by miki.ba »

Simpatizer sam Reala al moram priznati da su penali poklonjeni, inace dobra igra i zaslužena pobjeda.
todd_smith

#8884 Re: Real Madrid C.F.

Post by todd_smith »

prekrsaj je tu gdje se igrac "podapne", sto je bilo van 16terca
kory_galaktikos

#8885 Re: Real Madrid C.F.

Post by kory_galaktikos »

nije valjda da ste vi vidjeli da je faul bio van 16??
onda sam ja gledo neku drugu tekmu al dobro sta ces..
nije losa utakmica mozda malo previse golova neg sto je rebalo al dobro,ipak ja mislim da je ovo bilo sa pola snage...sad LP pa spasavanje la lige..ja nisam dugo bio sigurniji u pobjedu reala u cllasicu od ovog sad sto ide :D
miki.ba

#8886 Re: Real Madrid C.F.

Post by miki.ba »

Generalno se u poslijednje vrijeme u ligama petice lako pkazuje na bijelu tacku, pola dosuđenih penala prije samo dvije godine ne bi bilo dosuđeno.
Zna se šta je penal bio, kad te pokupi, a ti u prilici za gol.
Danas to više nije tako, sviraju se penali bezveze, realno.
DTSRyder

#8887 Re: Real Madrid C.F.

Post by DTSRyder »

Daleko najbolji klub
Static-X

#8889 Re: Real Madrid C.F.

Post by Static-X »

Ovaj klub ove godine nece bas nista osvojiti ako nastave ovako kako su krenuli. I ne, negovorim o igri nego o stvarima u slacionici. Nisam dzabe govorio da je potpuno suvisno bilo dovoditi onog modrica..
kory_galaktikos

#8890 Re: Real Madrid C.F.

Static-X wrote:Ovaj klub ove godine nece bas nista osvojiti ako nastave ovako kako su krenuli. I ne, negovorim o igri nego o stvarima u slacionici. Nisam dzabe govorio da je potpuno suvisno bilo dovoditi onog modrica..
ma nzm nevjerujem bas u to,ja sam siguran da ce sad jos gladniji napasti prvo la ligu a i LP jer im je to i osnovni cilj,a sto se tice luke nista on nije donio osim nevjerovatne konkurencije i njegovim dolaskom se neki igraci mogu malo i osmorit tipa alonsa kao protiv deportiva npr..
PS:vec su osvojili jedan trofej super cup :-D
senty

#8891 Re: Real Madrid C.F.

Post by senty »

Static-X wrote:Ovaj klub ove godine nece bas nista osvojiti ako nastave ovako kako su krenuli. I ne, negovorim o igri nego o stvarima u slacionici. Nisam dzabe govorio da je potpuno suvisno bilo dovoditi onog modrica..
Ajoj. Netko nije pogledao golčić za 2-1 protiv Deportiva, tj. nije vidio kako je majstorski Modrić asistirao Di Mariji za preokret. Zato je doveden. Sad sve više vidim da je doveden kao zamjena Ozilu, više je igrao naprijed kad je Ozil izašao. Nije Ozil šta je nekad bio.
kory_galaktikos

#8892 Re: Real Madrid C.F.

cuj nije ozil sto je nekad bio..kako nevolim te kom,lik odigro losije par tekmi (3-4) i odma nije ko sto je nekad bio,pa nije mu 35 god...on jos nije ni okazo najbolje sto moze,jos nije dostigo svoj maksimum svaki igrac ima blagih padova to je stvar umora,mozda nekih licnih problema ko ce ga znat vise al uglavom ozil ce i ove sezone bit jedan od kljucnih igraca siguran sam,vidjet cemo ga sad u ell classicu,dosadje svaki odigrao fantasticno nekako se posebno nabrije protiv njih...ozil je masinerija ljudi
aveos

#8893 Re: Real Madrid C.F.

Post by aveos »

Image

Mogu njih dva zajedno u prvih 11
Static-X

#8894 Re: Real Madrid C.F.

Post by Static-X »

Moze jasta, bice onako ko u shitiju, svi pomalo i niko nikad u punoj formi.
kory_galaktikos

#8895 Re: Real Madrid C.F.

Static-X wrote:Moze jasta, bice onako ko u shitiju, svi pomalo i niko nikad u punoj formi.
ja mislim da je to vise stvar odmora igraca nego ko je u kakvoj formi,mislis da xabi moze u svojoj 31. god odigrati na vrhunskom nivou svaku minutu u veoma dugoj minuti,e zato je tu modric da uskoci kao protiv deportiva,znamo da je prosle god di maria vazda bio povrijedjen i tu moze uskocit modric i onda kad ozil nije u optimalnoj formi tu je modric da uskoci..plus kaka ako ga ne zeli prodat samo lijepo pojacat konkurenciju zrava konkurencija nije nista lose barem po mom misljenju..i nisu to igraci koji igraju bukvalno istu poziciju..svi se razlikuju po necemu imaju svoj neki stil fazon,samo se prilagodit protivniku i ubacit onog koji bi u datoj utakmici mogao pruzit ono najbolje
old school23

#8896 Re: Real Madrid C.F.

Post by old school23 »

Sad ce Real da unisti Ajax :D :D
Clover

#8897 Re: Real Madrid C.F.

Post by Clover »

Ronaldoooooo :thumbup: :thumbup: :thumbup:
ultima_palabra

#8898 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

Karim, madre mia :shock:
Clover

#8899 Re: Real Madrid C.F.

Post by Clover »

Jao, jao, Benzema 8-)
Astrix

#8900 Re: Real Madrid C.F.

Post by Astrix »

Ovaj mi se sastav vec svidja sa Kakom, Benzom i Di Mariom u sastavu, to onda lici na pravu ekipu... :thumbup:
Post Reply