Ramazan, opet ;)
- minderpuza
#8876 Re: Ramazan, opet ;)
Molim Allaha SWT da nam primi post i upise ga u dobra djela nasa, da nam oprosti grijehe i predje preko ruznih postupaka nasih, da sakrije nase sramote, da nas uputi i ucvrsti, da ucini da bude On SWT zadovoljan sa nama i da nam olaksa post Amin 
- kolega
#8877 Re: Ramazan, opet ;)
amiiin ja Rabbi!

šalim se ... plaho mašAllah
Allahraziolsun ... pretpostavljam da si mislila na duhovna čula ... jer ako su to ova fizička onda je to malo nezgodno (naročito ako je vid u pitanju; može se svašta vidjeti, još ako je vid oštar ...)Nefsun wrote:Čula se tokom posta izoštravaju
Mubarek vam drugi dan...
šalim se ... plaho mašAllah
- liliput
#8878 Re: Ramazan, opet ;)
Esselamu alejkum i alejkumusselam. Amin na dove.
Samo da napomenem, da se sjetimo u dovama u ovom mubarek mjesecu, nasih brace i sestara sirom svijeta - u Siriji, u Egiptu, Libiji, Jemenu, Afganistanu, ...
Da im Allah olaksa njihovo stanje. Amin!
Samo da napomenem, da se sjetimo u dovama u ovom mubarek mjesecu, nasih brace i sestara sirom svijeta - u Siriji, u Egiptu, Libiji, Jemenu, Afganistanu, ...
Da im Allah olaksa njihovo stanje. Amin!
- kolega
#8879 Re: Ramazan, opet ;)
amiiin ja Rabbi! ... i u Holandiji, Norveškoj, Švedskoj, San Marinu, Švicarskoj, Belgiji, Lihtenštajnu, Sjevernoj Vestfaliji, Finskoj ... 
- liliput
#8880 Re: Ramazan, opet ;)
Hehe, amin @kolega - da da sirom svijeta - i u Hondurasu - ako treba
, ali brate onima na istoku - pogotovo u pojedinim zemljama je zaista tesko...- mislim pogotovo na nevine zrtve, al bil hajr, amin 
- kolega
#8881 Re: Ramazan, opet ;)
znam, molim Uzvišenog Allaha da im pomogne ... ali oni su već probudili se (pa ma šta iza toga buđenja suštinski se krilo) a u drugim krajevima (između ostalog i koje ja spomenuh) su uspavani a kažu kada se nekome nešto loše dogodi još je gore ako ga je ufatilo dok paja 
- liliput
#8882 Re: Ramazan, opet ;)
Amin amin. Znam, razumijem.
Molim Allaha da svi uvijek budemo budni, kad je u pitanju vjera u Njega i sve ostalo sto proizilazi iz toga
. Amin
Molim Allaha da svi uvijek budemo budni, kad je u pitanju vjera u Njega i sve ostalo sto proizilazi iz toga
- plemba
#8883 Re: Ramazan, opet ;)
eh, i kod mene je bila linolada...wewa wrote:arzuhal wrote:kod mene je bila linoladawewa wrote:
Pravi, domaći![]()
Nije k'o Chmoljo da mažem skrišku hajokremom...![]()
![]()
nek nam je lahak post i kabul aBd
selam postaci, kako ste danas?
- Kaiser
#8884 Re: Ramazan, opet ;)
Nikad lakšeg početka ramazana...
- wewa
#8885 Re: Ramazan, opet ;)
selam, plemba!plemba wrote:
eh, i kod mene je bila linolada...
evo, elhamdulilah bas ide laganini - cak se malo vise i spavalo nocas
sta bi na kraju za iftar?
- Miss D
#8886 Re: Ramazan, opet ;)
selam dragi moji,
ja cu izgleda ovako biti u prvoj smjeni prisutna, mada mi je i ona treca uvijek bila draga... ali zaspim, sramota
mi jucer hvala Bogu toliko toga nakuhale, a svasta nesto ostalo... oci gladne ccc
ja cu izgleda ovako biti u prvoj smjeni prisutna, mada mi je i ona treca uvijek bila draga... ali zaspim, sramota
mi jucer hvala Bogu toliko toga nakuhale, a svasta nesto ostalo... oci gladne ccc
- plemba
#8887 Re: Ramazan, opet ;)
ne pitaj, sramota me reciwewa wrote:selam, plemba!plemba wrote:
eh, i kod mene je bila linolada...
evo, elhamdulilah bas ide laganini - cak se malo vise i spavalo nocas![]()
sta bi na kraju za iftar?
ovo ovdje sve nabrajaju sta je sve bilo, a u mene casa vode + jos jedna stavka
- liliput
#8888 Re: Ramazan, opet ;)
hihihi...hajde nisi sam/aplemba wrote:ne pitaj, sramota me reciwewa wrote:sta bi na kraju za iftar?![]()
ovo ovdje sve nabrajaju sta je sve bilo, a u mene casa vode + jos jedna stavka![]()
![]()
![]()
kod mene je umjesto vode bila casa soka od narandze, hurme i jos jedna stavka
ali elhamdulillah najela se ko ista
- kolega
#8889 Re: Ramazan, opet ;)
ne znam da li ko od vas devami ove dove (ramazanske) ali ova današnja je plaho jaka (a i prateći hadis je jak):
Allahu moj, učini me ovog dana bliskim zadovoljstvu Tvome, udalji me u njemu od srdžbe i osvete Svoje, pomozi me u učenju ajeta Tvojih, tako Ti milosti o Najmilostiviji od milostivih... amiiin ja Rabbi
Hadis Poslanika Alejhisselam: Kada (ummet) prekrši ugovor, Allah Dzelle Sanuhu će učiniti da njima zagospodare njihovi neprijatelji.
Allahu moj, učini me ovog dana bliskim zadovoljstvu Tvome, udalji me u njemu od srdžbe i osvete Svoje, pomozi me u učenju ajeta Tvojih, tako Ti milosti o Najmilostiviji od milostivih... amiiin ja Rabbi
Hadis Poslanika Alejhisselam: Kada (ummet) prekrši ugovor, Allah Dzelle Sanuhu će učiniti da njima zagospodare njihovi neprijatelji.
- Digla_da_kreci
#8890 Re: Ramazan, opet ;)
I meni istoKaiser wrote:Nikad lakšeg početka ramazana...
Selam svima
- Irish
#8891 Re: Ramazan, opet ;)
aBd!Miss D wrote:Aminweltschmertz wrote:
I da vas puno prijatelja pozove na iftar..
![]()
![]()
@Irish,
cestitam
neka nam novi mali dzematlija/ka dodje brzo aBda
@MissD, lijepo te je opet vidjeti
@illiput, hvala draga
- Motokultivator
#8892 Re: Ramazan, opet ;)
Plaha, dje nije. Amin, amin, amin ja rabbel alemin.kolega wrote:ne znam da li ko od vas devami ove dove (ramazanske) ali ova današnja je plaho jaka (a i prateći hadis je jak):
A od hadisa me nekakav strah uze
- Irish
#8893 Re: Ramazan, opet ;)
Misir wrote:Selam alejkum...vidi stare raje
![]()
da vidimo koga ima/nema![]()
- Irish
#8894 Re: Ramazan, opet ;)
medaaa wrote:eh, fino bi bilo da se napise pokoji djeciji nestasluk u ramazanu il bajramu...
ja se sjecam, odmah poslije rata, teravija se klanjala u nekadasnjoj kino-sali u Crkvicama, Zenica... nas pubertetlije uvijek u zadnji saff, da ljude ne ometamo. i jedne teravije, po dogovoru prethodnom, ponesemo baslija (pribadaca) i na farzima zenama spojimo suknje... da vidite sege na sunsunnetima, kad jedna krene dolje, a druga ostane gore...![]()
nikad nismo smjeli reci koja od nas je to uradila, bilo je poderanih i isporenih suknji na izvoz...![]()
i poslije su nas promjesale po saffovima
- Motokultivator
#8895 Re: Ramazan, opet ;)
Kod mene otac vazda strog bio. Haj sto smo ga se mi u kuci bojali, bojala ga se i sva djeca u mahali. Pa kad dodje ramazan i ono okupljanja prije teravije pa nestasluci i to. Rado bi i ja sa onom svom djecom malo se glupiro, al nisam nikad smio. Tad mi bilo krivo pravo. A sad mi nesto dragoIrish wrote:medaaa wrote:eh, fino bi bilo da se napise pokoji djeciji nestasluk u ramazanu il bajramu...
ja se sjecam, odmah poslije rata, teravija se klanjala u nekadasnjoj kino-sali u Crkvicama, Zenica... nas pubertetlije uvijek u zadnji saff, da ljude ne ometamo. i jedne teravije, po dogovoru prethodnom, ponesemo baslija (pribadaca) i na farzima zenama spojimo suknje... da vidite sege na sunsunnetima, kad jedna krene dolje, a druga ostane gore...![]()
nikad nismo smjeli reci koja od nas je to uradila, bilo je poderanih i isporenih suknji na izvoz...![]()
i poslije su nas promjesale po saffovima
![]()
![]()
- bijela
#8896 Re: Ramazan, opet ;)
sinoć idem na teraviju i u neka doba dvojica mladića ("s trebevića"
) idu iza mene.
prolazimo mi tako kraj nekog parka, tamo gdje često sjedi omladina i hašišiziraju se
i sad odjesnom neko iz parka povika ovoj dvojici iza mene:
- hOEoEoeoEj!
ova dvojica se oglase na isti način.
opet iz parka glas:
- emire, hoćeš li to da nešto popiješ ili ćeš na teraviju?
- de ba, popusti nas.
- de, stvarno pitam - hoćete li na teraviju?
- hoćemo!
- de sačekajte, eto i mene!
- hajd požuri, već kasnimo!
(to je taj moj narod, moja krv bosanska
)
prolazimo mi tako kraj nekog parka, tamo gdje često sjedi omladina i hašišiziraju se
i sad odjesnom neko iz parka povika ovoj dvojici iza mene:
- hOEoEoeoEj!
ova dvojica se oglase na isti način.
opet iz parka glas:
- emire, hoćeš li to da nešto popiješ ili ćeš na teraviju?
- de ba, popusti nas.
- de, stvarno pitam - hoćete li na teraviju?
- hoćemo!
- de sačekajte, eto i mene!
- hajd požuri, već kasnimo!
(to je taj moj narod, moja krv bosanska
- WipeOut
- Location: I'm Somewhere in Between What is real & just a dream
#8897 Re: Ramazan, opet ;)
ehlen we sehlenjuan wrote: Ko juceruNaske nakon 5 hefti kise i prosjecne temp. od 17° jucer i danas ucvarilo, nekih 32-33° tamam!! rekoh hanumi, vidis kako smo bericetni, cim ramazan eto i sunca da nas grije
![]()
ne trebam vam pricat da je zamal pokvarila post hahhahaha
danas bas upeklo,ni vjetric da puhne
- kolega
#8898 Re: Ramazan, opet ;)
u šeheru ... sunce/nebo/oblaci ... mašAllah ... što bi reko arzuhal: "dokle su naši" 
- Ultravox
#8899 Re: Ramazan, opet ;)
Alejkumu selam i selam alejkum.
@bijela
Sinoć u safu sa lijeve mali komšijin ni u devetogodišnju nije kreno. Sa desne stari džematlija blizu 80. To je ta slika bosanska, ništa čudno. Nego, razmišljam o mom komšija s desne - vedar ,veseo i lahke noge, nije se ni "sekunde" oznojio.
@bijela
(to je taj moj narod, moja krv bosanska )
Sinoć u safu sa lijeve mali komšijin ni u devetogodišnju nije kreno. Sa desne stari džematlija blizu 80. To je ta slika bosanska, ništa čudno. Nego, razmišljam o mom komšija s desne - vedar ,veseo i lahke noge, nije se ni "sekunde" oznojio.
-
kemalba
#8900 Re: Ramazan, opet ;)
Mašallah, ide post super...još da hoće ova hladovina potrajati...
Selam svima i uspješan Ramazan vam želim!
Selam svima i uspješan Ramazan vam želim!