Ateizam vs. Religija

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
vatrogasac

#8876 Re: Ateizam vs. Religija

Post by vatrogasac »

HardcoreMX wrote:
Dozer wrote:Deda Mraz - slika.
Kamen - slika.
Bog - ?
slika...pun muzej..galerija slika..ali nigdje slikara..da li su se slike same naslikale?!
Tipkam po tastaturi koju su Kinezi napravili, a koje nikada u životu vidio nisam.
John Cleese

#8877 Re: Ateizam vs. Religija

Post by John Cleese »

Kamen - slika.
Bog - ?
Image

:D
Dozer

#8878 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Dozer »

vatrogasac wrote:
HardcoreMX wrote:
Kamen - slika.
Bog - ?
slika...pun muzej..galerija slika..ali nigdje slikara..da li su se slike same naslikale?!
Tipkam po tastaturi koju su Kinezi napravili, a koje nikada u životu vidio nisam.
Nisi mozda bas te ili tog koji je napravio tu tastaturu, ali si vidio stotine i hiljade drugih, tako da 100% znas da postoje.
HardcoreMX wrote: slika...pun muzej..galerija slika..ali nigdje slikara..da li su se slike same naslikale?!
Da li su...? Ne znamo :D
A ono sto znamo jeste da ne postoji ni jedan dokaz da ih je naslikalo svemocno bice zvano bog :D
Postoji samo vjerovanje da je on to uradio, kao i da on uopste postoji. Dokazi = samo u glavama vjernika.
Dozer

#8879 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Dozer »

John Cleese wrote:
Kamen - slika.
Bog - ?
Image

I bog, izgleda, ne izlazi iz teretane. Divi razviotike :D
beni-bu-man

#8880 Re: Ateizam vs. Religija

Post by beni-bu-man »

Dozer wrote:
John Cleese wrote:
Kamen - slika.
Bog - ?
Image

God is all in your head.
John Cleese

#8881 Re: Ateizam vs. Religija

Post by John Cleese »

Dozer wrote: I bog, izgleda, ne izlazi iz teretane. Divi razviotike :D
Nije to nista - vidi mu sina:

Image

Smrcak15

#8882 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

John Cleese wrote:
Kamen - slika.
Bog - ?
Image

i onda meni dodje neki ateista i pita me:

kako ti mozes da vjerujes u cikicu bije kose i brade u oblacima? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: koji ti govori sta ces da radis...

ja kazem, ma ja sam ti najveci ateista , teski nevjernik u tog cikicu sa bijelom bradom i kosom, nisam nikad vjerovao niti cu ikad vjerovati u takvo nesto :-)
John Cleese

#8883 Re: Ateizam vs. Religija

Post by John Cleese »

Smrcak15 wrote:i onda meni dodje neki ateista i pita me:

kako ti mozes da vjerujes u cikicu bije kose i brade u oblacima? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: koji ti govori sta ces da radis...

ja kazem, ma ja sam ti najveci ateista , teski nevjernik u tog cikicu sa bijelom bradom i kosom, nisam nikad vjerovao niti cu ikad vjerovati :-)
Nije lijepo smijati se tudjoj nevolji :|
Dozer

#8884 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Dozer »

:lol: :lol: :lol: :thumbup:
beni-bu-man

#8885 Re: Ateizam vs. Religija

Post by beni-bu-man »

i ti mi smrle neki vjernik ccccc

Image
vatrogasac

#8886 Re: Ateizam vs. Religija

Post by vatrogasac »

Dozer wrote: Nisi mozda bas te ili tog koji je napravio tu tastaturu, ali si vidio stotine i hiljade drugih, tako da 100% znas da postoje.
Kinezi postoje, ali ne postoje oni koji su poredali ove tipke jer ih ja nikada nisam vidio. A tipke su se slučajno same poredale u nizu QWERTY. Za to je trebao malo duži vremenski period, ali kad se čeka....dočeka se.
r_faruk

#8887 Re: Ateizam vs. Religija

Post by r_faruk »

vatrogasac wrote:
Dozer wrote: Nisi mozda bas te ili tog koji je napravio tu tastaturu, ali si vidio stotine i hiljade drugih, tako da 100% znas da postoje.
Kinezi postoje, ali ne postoje oni koji su poredali ove tipke jer ih ja nikada nisam vidio. A tipke su se slučajno same poredale u nizu QWERTY. Za to je trebao malo duži vremenski period, ali kad se čeka....dočeka se.
vdis, kod mene se poredalo u QWERTZ, jesi vidio sto su cuda prirode...
zforumas

#8888 Re: Ateizam vs. Religija

Post by zforumas »

r_faruk wrote:
vatrogasac wrote:
vdis, kod mene se poredalo u QWERTZ, jesi vidio sto su cuda prirode...
A kod insomnije AZERTY
beni-bu-man

#8889 Re: Ateizam vs. Religija

Post by beni-bu-man »

zforumas wrote: A kod insomnije AZERTY
kod smrleta ALLAH#1
Hakiz

#8890 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Hakiz »

Dozer wrote:
John Cleese wrote:
Kamen - slika.
Bog - ?
Image

Ali je Adamu mogao dati veći. Eva je sigurno ostala razočarana...
beni-bu-man

#8891 Re: Ateizam vs. Religija

Post by beni-bu-man »

Hakiz wrote:
Kako nastadosmo, ja bruke mati mila :lol: :lol: :lol:
HardcoreMX

#8892 Re: Ateizam vs. Religija

Post by HardcoreMX »

Dozer wrote:
vatrogasac wrote: Tipkam po tastaturi koju su Kinezi napravili, a koje nikada u životu vidio nisam.
Nisi mozda bas te ili tog koji je napravio tu tastaturu, ali si vidio stotine i hiljade drugih, tako da 100% znas da postoje.
ako vjerujes samo u materijalno..onda van materijalnog, culima opipljivo, ne postoji nista je l tako..
dakle 100% samo ako si se osobno uvjerio..da je bas neki odredjen tvoju tastaturu napravio... :D
Dozer wrote:
HardcoreMX wrote: slika...pun muzej..galerija slika..ali nigdje slikara..da li su se slike same naslikale?!
Da li su...? Ne znamo :D
A ono sto znamo jeste da ne postoji ni jedan dokaz da ih je naslikalo svemocno bice zvano bog :D
Postoji samo vjerovanje da je on to uradio, kao i da on uopste postoji. Dokazi = samo u glavama vjernika.
obrnuto..ne znamo ili ne mozemo pojmiti Boga, ali znamo da postoji po dokazima prisutnog stvaralastva..isto kao sto i ta sama slika u galeriji stoji, ali za koju znamo da ne bi mogla postojati bez slikara...i brojni drugi logicki primjeri...
Hakiz

#8893 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Hakiz »

beni-bu-man wrote:
Hakiz wrote:
Dobro, treba imati u vidu da bog u početku i nije htio da postoji čovjek, to jeste htio je samo dvoje. Dakle, Adam i Eva su bili jedini ljudi u raju i nisu znali šta je seks. Tako da veličina Adamovog argumenta nije bila bitna. Tek kada su jeli sa drva znanja skontali su da imaju dodatnu opremu, a tada su protjerani. I tek nakon što su protjerani dobili su potomke i tako nastadoše ljudi. A to bi značilo da su ljudi produkt đavola. Jer, da đavo nije poslao zmiju da navede Evu da nagovori Adama da kradu jabuke, ne bi jadni ni Adam ni Eva skontali šta im za šta služi. I kako se koristi.

U stvari, ovo znači da ljudi svoje postojanje trebaju zahvaliti đavolu. Dakle, satanizam je jedina ispravna religija za ljude i đavo nam mora biti broj jedan. Da je bilo po božijem, i danas bi Adam i Eva lutali rajem, a nas ne bi bilo.

Ali, kada su već protjerani, Adam je imao sreće. Kako je bio jedini muškarac, Eva nije imala s kim (čim) da poredi. Iako... ne, nećemo tamo zalaziti.

Mi, u stvari, nemamo pojma koliko sreće smo imali i kako su krhke osnove našeg postojanja.
Last edited by Hakiz on 04/10/2018 17:03, edited 1 time in total.
beni-bu-man

#8894 Re: Ateizam vs. Religija

Post by beni-bu-man »

Hakiz wrote:
beni-bu-man wrote:
Hakiz wrote:
Dobro, treba imati u vidu da bog u početku i nije htio da postoji čovjek, to jeste htio je samo dvoje. Dakle, Adam i Eva su bili jedini ljudi u raju i nisu znali šta je seks. Tako da veličina Adamovog argumenta nije bila bitna. Tek kada su jeli sa drva znanja skontali su da imaju dodatnu opremu, a tada su protjerani. I tek nakon što su protjerani dobili su potomke i tako nastadoše ljudi. A to bi značilo da su ljudi produkt đavola. Jer, da đavo nije poslao zmiju da navede Evu da nagovori Adama da kradu jabuke, ne bi jadni ni Adam ni Eva skontali šta im za šta služi. I kako se koristi.

U stvari, ovo znači da ljudi svoje postojanje trebaju zahvaliti đavolu. Dakle, satanizam je jedina ispravna religija za ljude i đavo nam mora biti broj jedan. Da je bilo po božijem, i danas bi Adam i Eva lutali rajem, a nas ne bi bilo.

Ali, kada su već protjerani, Adam je imao sreće. Kako je bio jedini muškarac, Eva nije imala s kim (čim) da poredi. U suprotnom, ko zna šta bi sa nama bilo.
znaci incest je normalna stvar
Hakiz

#8895 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Hakiz »

beni-bu-man wrote:
Hakiz wrote:
beni-bu-man wrote: Kako nastadosmo, ja bruke mati mila :lol: :lol: :lol:

Ali, kada su već protjerani, Adam je imao sreće. Kako je bio jedini muškarac, Eva nije imala s kim (čim) da poredi. U suprotnom, ko zna šta bi sa nama bilo.
znaci incest je normalna stvar
Me ne govorim o incestu, to je već apsolvirana tema, ako je priča o Adamu i Evi istinita produkt smo incesta, to svi znamo, samo nije pristojno da se to kaže.

Zamisli da je Eva vidjela nekog rasnog pastuha, pogledala Adamov argument, i pokazavši na pastuha rekla "Daću ti kada ti bude kao njegov". Ne bi nas bilo.

Gledajući sa te strane, incest je najmanje zlo, štaviše dobrodošao je.

Ali, glavni zaključak je da ako je priča o postanku tačna, postojanje trebamo zahvaliti đavolu, ne bogu. Kao što rekoh, satanizam je jedina prava religija koju ljudi moraju poštovati.
Last edited by Hakiz on 04/10/2018 17:11, edited 1 time in total.
HardcoreMX

#8896 Re: Ateizam vs. Religija

Post by HardcoreMX »

vjera ili barem islam govori da su ljudi nastali od brojnih naroda i plemena...logicno da Adem a.s. nije mogao biti sam sebi poslanik odnosno vjerovjesnik...
Hakiz

#8897 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Hakiz »

HardcoreMX wrote:vjera ili barem islam govori da su ljudi nastali od brojnih naroda i plemena...logicno da Adem a.s. nije mogao biti sam sebi poslanik odnosno vjerovjesnik...
Hoćeš da bogohuliš i da kažeš da božija riječ, Stari Zavjet, nije istinit?
HardcoreMX

#8898 Re: Ateizam vs. Religija

Post by HardcoreMX »

tko zna citati, unaprijed je u prednosti..naveo sam islam...koliko poznajem on se ne bazira na starom zavjetu...
beni-bu-man

#8899 Re: Ateizam vs. Religija

Post by beni-bu-man »

Hakiz wrote: Me ne govorim o incestu, to je već apsolvirana tema, ako je priča o Adamu i Evi istinita produkt smo incesta, to svi znamo, samo nije pristojno da se to kaže.

Zamisli da je Eva vidjela nekog rasnog pastuha, pogledala Adamov argument, i pokazavši na pastuha rekla "Daću ti kada ti bude kao njegov". Ne bi nas bilo.

Gledajući sa te strane, incest je najmanje zlo, štaviše dobrodošao je.

Ali, glavni zaključak je da ako je priča o postanku tačna, postojanje trebamo zahvaliti đavolu, ne bogu. Kao što rekoh, satanizam je jedina prava religija koju ljudi moraju poštovati.

Znas li kako je isus nasto ?
dustaban

#8900 Re: Ateizam vs. Religija

Post by dustaban »

razne verzije istog sranja...

Image
Locked