Slučaj Dženan Memić

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Vjerujete li da je poginuo nakon udara kombija?

Da
91
9%
Ne
915
91%

Total votes: 1006

dzolix

#8876 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dzolix »

Momak za primjer, ponos generacije u Petoj osnovnoj školi u Sokolović Koloniji, član svih sekcija i učesnik brojnih školskih takmičenja, odličan učenik u Četvrtoj gimnaziji, student druge godine Pravnog fakulteta koji bi, sjeća se Arijana, listao knjigu i svaki put isprva položio ispit. Um mu je krasila bistrina. Volio je sport, a trenirao je sve. Počeo je s fudbalom, pa prešao na karate, zatim džudo, boks. Bio je omiljen u društvu i među prijateljima. Takav je Dženan.

arijana-memic1-Small

– Imao je samo 22 godine, a tako je zrelo razmišljao. Uvijek smo se mogli na njega osloniti. Naš otac je autoprevoznik, a Dženan je preuzeo sve poslove od babe. Nije on babi pomogao, nego babo njemu. Sjećam se, pretprošle godine kad su nam roditelji otišli na more, ja sam vodila računa o kući, a Dženan je zarađivao novac. Babo mu je ostavio svoj kamion i on je sve radio, koliko su mama i babo potrošili na moru, on je duplo zaradio. Ustane ujutro u šest i ide voziti. Znao je doći navečer u 12 ili jedan, pa bi ustao ujutro u četiri kada babo ima negdje daleko da vozi turu, da ide s njim kako ne bi bio sam. Nije mu ništa bilo teško.

Dženan i Alisa su se počeli zabavljati 13. decembra prošle godine. Nije mi mnogo pričao o njoj. Ja nisam nikako bila za tu vezu, jer sam, poput svih sestara, mislila kako nijedna djevojka nije dovoljno dobra za mog brata. Prije nje, Dženan je imao drugu djevojku, koja je sve vrijeme bila uz nas otkako se ovo desilo, bila je u kući, na tevhidima, na protestima… A Alisa ? Hm, ona nema kućnog odgoja. Izlazili smo dva-tri puta zajedno, nisam s njom ni riječ progovorila. Jednostavno, vidiš da to nije to. Dženan nije znao kakva je Alisa. Iz njegove priče sam shvatila da je ona neka žrtva. Jer pričala mu je kako ju je tukao bivši momak. Dženan se sigurno sažalio na nju. Takav je bio. Sedam dana prije nego će se sve ovo desiti, babi je jedan kućni prijatelj rekao da je vidio s kim se Dženan zabavlja i da ta djevojka nije za njega. Babo je to rekao rođaku, a rođak Dženanu baš dan prije nesreće. I on je rekao da će ih poslušati. Mislimo da su te noći trebali raskinuti. Vjerovatno se to i desilo – kaže za naš magazin Arijana.
Dvije i pol godine traje moja borba. Došli smo do oslobađaujće presude. Ugledni advokat mi je rekao da je Dalida Burzić uzela 100.000 eura. To je Faruk Balijagić. Ja kažem da je uzela više. Sina mu je zatvorila, pa je oslobođen. Eto šta radi glavna mafijašica. Dvije i pol godine je molim da mi kaže istinu. Znala je prvi dan. 15. marta je saopštila da je Dženan ubijen. Poslala m je dva dopisa u kojima to piše. Alisa Mutap se branila amnezijom…”
https://lat.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=240522
Last edited by dzolix on 09/03/2021 14:52, edited 1 time in total.
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#8877 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by liaar »

hajde nam objasni sada šta hoćeš da kažeš sa ovim ?
JThomas

#8878 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

prva greška, misliti da nužno hoće nešto da kaže...nego ti pitaš, pa će on odgovoriti novim čaršafom sa boldovima i tako se i muti voda.
uvijekIInikadI

#8879 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uvijekIInikadI »

dzolix wrote: 09/03/2021 13:21 Momak za primjer, ponos generacije u Petoj osnovnoj školi u Sokolović Koloniji, član svih sekcija i učesnik brojnih školskih takmičenja, odličan učenik u Četvrtoj gimnaziji, student druge godine Pravnog fakulteta koji bi, sjeća se Arijana, listao knjigu i svaki put isprva položio ispit. Um mu je krasila bistrina. Volio je sport, a trenirao je sve. Počeo je s fudbalom, pa prešao na karate, zatim džudo, boks. Bio je omiljen u društvu i među prijateljima. Takav je Dženan.

arijana-memic1-Small

– Imao je samo 22 godine, a tako je zrelo razmišljao. Uvijek smo se mogli na njega osloniti. Naš otac je autoprevoznik, a Dženan je preuzeo sve poslove od babe. Nije on babi pomogao, nego babo njemu. Sjećam se, pretprošle godine kad su nam roditelji otišli na more, ja sam vodila računa o kući, a Dženan je zarađivao novac. Babo mu je ostavio svoj kamion i on je sve radio, koliko su mama i babo potrošili na moru, on je duplo zaradio. Ustane ujutro u šest i ide voziti. Znao je doći navečer u 12 ili jedan, pa bi ustao ujutro u četiri kada babo ima negdje daleko da vozi turu, da ide s njim kako ne bi bio sam. Nije mu ništa bilo teško.

Dženan i Alisa su se počeli zabavljati 13. decembra prošle godine. Nije mi mnogo pričao o njoj. Ja nisam nikako bila za tu vezu, jer sam, poput svih sestara, mislila kako nijedna djevojka nije dovoljno dobra za mog brata. Prije nje, Dženan je imao drugu djevojku, koja je sve vrijeme bila uz nas otkako se ovo desilo, bila je u kući, na tevhidima, na protestima… A Alisa ? Hm, ona nema kućnog odgoja. Izlazili smo dva-tri puta zajedno, nisam s njom ni riječ progovorila. Jednostavno, vidiš da to nije to. Dženan nije znao kakva je Alisa. Iz njegove priče sam shvatila da je ona neka žrtva. Jer pričala mu je kako ju je tukao bivši momak. Dženan se sigurno sažalio na nju. Takav je bio. Sedam dana prije nego će se sve ovo desiti, babi je jedan kućni prijatelj rekao da je vidio s kim se Dženan zabavlja i da ta djevojka nije za njega. Babo je to rekao rođaku, a rođak Dženanu baš dan prije nesreće. I on je rekao da će ih poslušati. Mislimo da su te noći trebali raskinuti. Vjerovatno se to i desilo – kaže za naš magazin Arijana.
Dvije i pol godine traje moja borba. Došli smo do oslobađaujće presude. Ugledni advokat mi je rekao da je Dalida Burzić uzela 100.000 eura. To je Faruk Balijagić. Ja kažem da je uzela više. Sina mu je zatvorila, pa je oslobođen. Eto šta radi glavna mafijašica. Dvije i pol godine je molim da mi kaže istinu. Znala je prvi dan. 15. marta je saopštila da je Dženan ubijen. Poslala m je dva dopisa u kojima to piše. Alisa Mutap se branila amnezijom…”
https://lat.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=240522
Koliko si ti Džo dobar? Ili nisi nikako dobar? :lol: Hajde svih 10 prstiju na sto i priznaj :mrgreen:
suspect_zero

#8880 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by suspect_zero »

Muradifov post na svaku stranicu zaljepit :thumbup:

Još samo da prelomimo to ime preko usta/tastature.
YouAreMyDestiny

#8881 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by YouAreMyDestiny »

Čitam i ne vjerujem, koliko se neki trude, da ubijede druge kako je ovo bila saobraćajna nesreća. :-) :-) Pa zar nije to mišljenje davno napušteno, još prije pet godina...

Pravda za Dženana :bih: :bih:
zijancer

#8882 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by zijancer »

JThomas wrote: 09/03/2021 10:13 cigani nisu ubice. ali prikrivači itekako jesu, najteže vrste krivice, jer su lažno priznali.
Šta smatras da su pokušali prikriti?
GAU8

#8883 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by GAU8 »

Znate li za onu izreku: "Slijep kod očiju"?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#8884 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Truba »

Opet se bojim nista od ovog
Predugo traje
foxlife

#8885 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by foxlife »

Muradif je to fino opisao i priblizno tako nesto se vjerovatno i desilo
Jedino ne mozemo bas licno reci mali budnjo je ubio dzenana jer sigurno nije bio sam i ne znam ko je udario dzenana palicom ili sta je vec bilo
Da li je to budnjo ili neko od njegovih jarana nadamo se da cemo saznati
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#8886 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Truba »

Ja ipak vjerujem da je nesto jednostavnije u pitanju
Sto se pak razlicitim talovima, paktovima, kapricom i klasicnom nasom gluposcu tako umnozilo i povecalo zakotrljalo do neslucenih razmjera
JThomas

#8887 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

samo ubistvo može biti banalno. može biti samo ljubomora. može biti i nešto više. ali ovo što je uslijedilo zahtijeva krupni tal. to je tako jednostavno.
uglavnomja

#8888 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

ode i crni labud u zelene termite :D
JThomas

#8889 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

samo ti kreči, boli te briga, nije više tvoj problem. i danas se još vodi proces za izmišljenu nesreću, još nije završen.
JThomas

#8890 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

jedan razlog za obustavu istrage je to što počinjeno djelo nije krivično djelo. a potpuno drukčiji, i pravno i životno jeste da nema dovoljno dokaza. dakle, ti kao tužilac možeš i vjerovati da je bilo ovako ili onako, vjerovati životno da neko jeste kriv - ali ako nema dokaza, ne smiješ izmišljati i montirati. i ne smiješ o našem trošku gurati tako nešto glavom kroz zid, kad je i najvećem laiku očito da ne može zadovoljiti standard koji se traži za osuđujuću presudu. jer se svaka radnja plaća i refundira opet o našem trošku ako ne dovedeš do osuđujuće presude.

e to guranje glavom kroz zid je ono što zahtjeva krupan tal ovdje.
zijancer

#8891 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by zijancer »

svi vozovi su davno napustili stanicu, stigli na odrediste i iskrcali putnike, jedino jos ova dzoliksova terezina :D na pogon beskonacne nevjerovatnoce stoji zaboravljena ..
JThomas

#8892 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

i ja dobro znam što ne kažem sda elita i zeleni termiti, konkretno u ovom slučaju. naravno, za uspostavljanje "sistema" jesu najzaslužniji, ali glavni akter ovog slučaja, prepoštena gđica dalida je zajahala kao glavni tužilac za sdp-ove platforme, a najduže je bila najbolja sa fahrom. naravno da to ne znači ni da nije neko iz sda "došao" do nje za ovaj slučaj - ali apsolutno ne mora biti.

ali kad ima toliko neodbranjivih stvari, taktika je brani i piči šta možeš. budnjo ima pečat u pasošu, biste li voljeli da je bakir, bojim se da ćete se razočarati i slične floskule.
zijancer

#8893 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by zijancer »

da li ces se iznenaditi kada se ispostavi da niko nece biti kaznjen zbog laznog priznanja, iz jednostavnog razloga: nema dokaza da je namjerno dato.
osoba pod uticajem alkohola nije ni primijetila da se nesto desilo, suvozac cuo udarac u pleh ali ocima nije vidio, prihvatili su mogucnost da su mozda i udarili nekoga. to nije lazno priznanje.
JThomas

#8894 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

nesreće nije bilo. nesreća je izmišljena, pa tako i udar. nisu dokazali ni boju kombija, ni da su bili na lokaciji ikako.

a može li me nešto ovdje iznenaditi - mislim da ne.
GAU8

#8895 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by GAU8 »

Black swan wrote: 09/03/2021 23:18 Ja ipak vjerujem da je nesto jednostavnije u pitanju
Sto se pak razlicitim talovima, paktovima, kapricom i klasicnom nasom gluposcu tako umnozilo i povecalo zakotrljalo do neslucenih razmjera
Ja samo 100% siguran da je nesto jednostavno upitanju. Ne tvrdim da je nesreca. Ali ne mislim da je u pitanju zavjera.
Ali su uvidjaj i istraga uradjeni toliko lose i neprofesionalno, sa gomilom propusta, da se dovodi u pitanje sta se uopste dogodilo.
Zatim je politika to docekala na volej i stvar je poprimila vlastitu dinamiku. Smrt momka se razvlaci po javnosti i pojedinci je vjesto koriste za samopromociju.
JThomas

#8896 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

i ovi koji su sad u pritvoru, nisu za samo ubistvo, nego za izmišljanje i fabriciranje nesreće.
dzolix

#8897 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dzolix »

GAU8 wrote: 10/03/2021 11:37
Black swan wrote: 09/03/2021 23:18 Ja ipak vjerujem da je nesto jednostavnije u pitanju
Ja samo 100% siguran da je nesto jednostavno upitanju. Ne tvrdim da je nesreca. Ali ne mislim da je u pitanju zavjera.
Ali su uvidjaj i istraga uradjeni toliko lose i neprofesionalno, sa gomilom propusta, da se dovodi u pitanje sta se uopste dogodilo.
Zatim je politika to docekala na volej i stvar je poprimila vlastitu dinamiku. Smrt momka se razvlaci po javnosti i pojedinci je vjesto koriste za samopromociju.
Postoje istrage koje su perfektno odradjene a da nisu rjesene, slucajevi koji su i dalje misterija u cijelom svjetu.Postoje istrage koje su traljavo odradjene a ipak rijesene. Dali je to u ovom slucaju nisam siguran ali vidim da se dogodilo u mracnoj zabiti,zimi, bez pouzdanog svjedoka,bez perfektnog video nadzora i vrsena je potraga za ljudima koji nemaju reg. mjesto stanovanja .Znaci mozda je objektivna istraga dostigla svoje granice dalje je visa sila spleta okolnosti.. Sama istraga je dosta zatvorena za javnost. Misljenja vjestaka su neodredjena i kontradiktorna .Osteceni od pocetka vjeruje i navodi na samo svoju varijantu ,vrsi pritisak(npr.Svima je jasno,svi znaju,mi znamo i sl. frazama) konstantno od samog pocetka na istragu tako da sumnjam da mu je u "interesu" ubistvo da ne bude samoubistvo jer ako je saobracajka mozda je onda i samoubistvo. Kome je u interesu da dokaze da je istraga traljava ili jos gore da je istragom namjerno manipulisano. Kome je u interesu da ocrni pravosudje i policiju u ova dva slucaja.Narodu ,mafiji i nekim sluzbama(politikama). Narod je poceo da mrzi policiju jer nije vise kao nekada sto je bilo, slobodno za vrijeme druga vrhovnog.
JThomas

#8898 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

:( stvarno kakve su to mračne sile koje ruše povjerenje u institucije...čuj ako je traljavo da se to zna. umjesto lijepo interno, sa vlasnikom restorana...
td_maajka

#8899 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by td_maajka »

zijancer wrote: 10/03/2021 11:34 da li ces se iznenaditi kada se ispostavi da niko nece biti kaznjen zbog laznog priznanja, iz jednostavnog razloga: nema dokaza da je namjerno dato.
osoba pod uticajem alkohola nije ni primijetila da se nesto desilo, suvozac cuo udarac u pleh ali ocima nije vidio, prihvatili su mogucnost da su mozda i udarili nekoga. to nije lazno priznanje.
Bit ce oni kaznjeni za ovo i dokazat ce se da su uzeli novac.
Ali dok na njih dodje red.. Sto kaze JT, i ova dvojica sto su uhapseni i ova istraga - sve je to zbog namjestanja saobracajke.
E sad kontaj koliko toga jos moze izaci na vidjelo, kad se u toku te istrage o istrazi javilo 5 svjedoka, od kojih su dva (po mojim saznanjima), ali barem 1 ocevidac DOGADJAJA sa lica mjesta, tu noc.

Ja cvrsto vjerujem da ce se ovaj slucaj rijesiti, iako ni ja ne vjerujem da ce bas svi biti adekvatno kaznjeni. Nek im uzmu makar cinove i pozicije sto su na ovom slucaju dobili, bit ce napredak. Ali glavni odgovorni ce doista i odgovarati ovaj put, sigurno.
uglavnomja

#8900 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

jesu li dobili novac ili im je neko gurao pistolj u usta, kao sto je rekao ifet na nekom protestu?
Locked