____
Da uđe u zapisnik: po prvi put ISIL napao turske snage (kamp u Iraku):
#ISIS showing how fighters are rocketing #Turkey camp in #Iraq.
#ISIS showing how fighters are rocketing #Turkey camp in #Iraq.

Kako mislis da mogu napasti?walter kurtz wrote:kiki sta ako ih turska napadne ima li plan b
sigrno je da se nece turci fino provesti sa kurdima ali realno ne treba vjerovati amerima te ocekivati pobjedu kurdaKikibombona wrote:Kako mislis da mogu napasti?walter kurtz wrote:kiki sta ako ih turska napadne ima li plan b
Ako ispale pokoju raketu, ovi ce vjerovatno ignorisati kao i do sada... uzvratit ce tek onako da se na paljbu uzvrati paljbom...
Ako Turci udare zestoko avijacijom i artiljerijom, imat ce problem sa Amerikancima, jer ce u tom slucaju sabotirati snage koje oni podrzavaju. Cak da Ameri zazmire na to, takvi napadi ne bi mogli zaustaviti YPG.
Da posalju vojsku?
E to bi bilo vec ozbiljno i prilicno zajebano iz vise razloga!
Ne vjerujem da ce se Turci usuditi, ali hajde da vidimo...
ISIL captures 3 villages from Levant front in Aleppo, 12 rebels killed

Kakva groteskna vojnicka pobijeda....triiiiiii seeelaaaaaa jaraaneeee..ejjj!Challenger__ wrote:- Nema ništa od takozvane "opozicije", gube od koga god stignu:
ISIL captures 3 villages from Levant front in Aleppo, 12 rebels killedISIS seize several villages north Aleppo after storming rebel headquarters
SAA, Kurdi, ISIL, sve ostalo nije ni za koji *****.
Jes'!Klavikula wrote:Kiki ako Ameri budu morali birati izmdju Kurda i Turske, budi siguran da ce Kurdi najebati.
Turci-NATO.Kikibombona wrote:Jes'!Klavikula wrote:Kiki ako Ameri budu morali birati izmdju Kurda i Turske, budi siguran da ce Kurdi najebati.
Samo jos kada bi doveo Ameriku u poziciju da bira. Kada moras birati, znaci da si slab i u losoj poziciji.
Da li Turci imaju snagu postaviti jedan takav ultimatum Amerikancima?![]()

ultimatum ce se postaviti sam od sebe ako Kurdi predju stvarnu crvenu liniju za Turke. ni ISIL ni pobunjenici nisu ta crvena linija.Kikibombona wrote:Jes'!Klavikula wrote:Kiki ako Ameri budu morali birati izmdju Kurda i Turske, budi siguran da ce Kurdi najebati.
Samo jos kada bi doveo Ameriku u poziciju da bira. Kada moras birati, znaci da si slab i u losoj poziciji.
Da li Turci imaju snagu postaviti jedan takav ultimatum Amerikancima?![]()
Turci im trebaju kao vazali, a vazale ne pitas kako ces i sta raditi. Sa Kurdima kao faktorom na BI, Amerika ce imati jos poslusniju Tursku.Fudo387 wrote:
Turci-NATO.
Kurdi-pleme razbacano po raznoraznim vukojebinama.
Stvarno, kome ce Ameri dati podrsku?
Postaviti ultimatum Amerikancima nije jednostavno...Klavikula wrote: ultimatum ce se postaviti sam od sebe ako Kurdi predju stvarnu crvenu liniju za Turke. ni ISIL ni pobunjenici nisu ta crvena linija.

sunceKOtepsija wrote: glasnogovornik predsjednika Turske kaze da ne znaju ko je presao rijeku "postoje razne informacije o tome ko je presao rijeku".
Pricas o ljudima koji su do jucer bili imperija i postavljas mi neke floskule koje su na nivou petog razreda osnovne skole.Kikibombona wrote:Turci im trebaju kao vazali, a vazale ne pitas kako ces i sta raditi. Sa Kurdima kao faktorom na BI, Amerika ce imati jos poslusniju Tursku.Fudo387 wrote:
Turci-NATO.
Kurdi-pleme razbacano po raznoraznim vukojebinama.
Stvarno, kome ce Ameri dati podrsku?
Turci su se ubili od plakanja zato sto Amerika podrzava Kurde, a ovi ih ne jebu ni 2%.
Prosle godine Erdogan je imao sljedece izjave:
1. Amerikanci zele samo nase resurse, ne vole nas
2. Amerikanci vole gledati mrtvu muslimansku djecu
3. Amerikanci brane kurdski Kobane a ne zanima ih Alep i stradanje Arapa
4. Amerikanci teroriste dijele na dobre i lose (aluzija na Kurde)
E moj Fudo...
sunceKOtepsija wrote:
ovaj ublehas, poredsjednik nekakvog udruzenja turkmena u siriji...
Sve sto sam naveo izjavio je Erdogan za prestizne i poznate medije poput Al Dzazire!Fudo387 wrote:
Pricas o ljudima koji su do jucer bili imperija i postavljas mi neke floskule koje su na nivou petog razreda osnovne skole.
Stvarno mislis da su oni toliki diplomatski duduci pa da lupaju takve gluposti?
Ameri su pragmaticni, Turska im treba, Kurdi manje vise, mozda posluze kao sitni ulog u tim igrama i nista vise.
Iskreno, mene boli dupe i za jednima i za drugima, a i trecima...al' moze li pitanje?
Otkud kod tebe ta ljubav prema Kurdima?

De, link, ako ima?Kikibombona wrote:Sve sto sam naveo izjavio je Erdogan za prestizne i poznate medije poput Al Dzazire! Imas li pimjer da jos neki partneri komuniciraju na takav specifican nacin?
MVP i ministar odbrane obavjestili su donji dom njemackog parlamenta da ce nekoliko aviona AWACS iz sastava NATO-a privremeno iz Njemacke biti prebaceni u turski grad Konyu...Les ministères allemands des Affaires étrangères et de la Défense ont informé la chambre basse du parlement, le Bundestag, que plusieurs avions AWACS (système de détection et de commandement aéroporté) de l'OTAN seront temporairement déployés dans la ville centrale de Konya, dans le centre de la Turquie...
..."Etant donné que l'Allemagne fournit 30% des équipages, nos forces armées seront clairement affectés par ce déploiement", a déclaré un porte-parole pour le ministère de la Défense, bien qu'une information n'ait été donnée sur le nombre exact de soldats allemands qui seront affectés.
jel ovo sin od onog Mekija Torabija?Kikibombona wrote:Sve sto sam naveo izjavio je Erdogan za prestizne i poznate medije poput Al Dzazire!Fudo387 wrote:
Pricas o ljudima koji su do jucer bili imperija i postavljas mi neke floskule koje su na nivou petog razreda osnovne skole.
Stvarno mislis da su oni toliki diplomatski duduci pa da lupaju takve gluposti?
Ameri su pragmaticni, Turska im treba, Kurdi manje vise, mozda posluze kao sitni ulog u tim igrama i nista vise.
Iskreno, mene boli dupe i za jednima i za drugima, a i trecima...al' moze li pitanje?
Otkud kod tebe ta ljubav prema Kurdima?
Imas li pimjer da jos neki partneri komuniciraju na takav specifican nacin?![]()
PS
Kaze onaj Turkmen da ce PYD protjerati 400 000 Turkmena... a lider SDF je upravo Turkmen!![]()
Ovaj covjek![]()