PROTESTI!!! - aktuelnosti
-
nedim73m
#8876 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Corto, ti znaš da bijeli hljeb nije izmišljen tek tako već da postoji razlog zašto je to pravilo uvedeno.
Za one koji to ne kontaju, kada neko postane ministar nema vremena da se ujedno bavi i onim čime se prije toga bavio (a nije bio nezaposlen garant). Naravno, napušta svoj dotadašnji posao i postaje ministar. Zato on mora imati osiguranje ako se promjeni parlamentarna većina i smjeni vladu. On onda ostaje bez posla i zato se uvelo to pravilo bijelog hljeba. Bez bijelog hljeba neko ko ima dobru poziciju neće htjeti biti ministar i rizikovati da izgubi tu poziciju. A ako je dobar stručnjak (kakve želimo u vladi) onda su velike šanse da je imao dobru poziciju.
E sad, to je tako u teoriji ali u praksi se svašta radilo. Međutim, nisam siguran da nekada kada se situacija smiri neko opet ne uvede taj način razmišljanja. Jer ima nekog smisla. U teoriji.[/quote]
Izleda da slabo tko konta u čemu je problem. Nije problem u plaćama, nije problem u bijelom hljebu. Suštinski problem je u odgovornosti. Nitko do sada nije nizašto odgovarao.
Netko je napisao ako je sposoban lako će naći drugi posao, jer ako nije sposoban ne treba ni dolaziti na funkciju. Kako je teško povezati dvije stvari. Je li to znači da su svi nezaposleni nesposobni. Kao da neznate u kakvoj državi živimo.
Iskreno neko stručan, POŠTEN, sposoban ni u ludilu nebi pristao da postane ministar, premijer za plaću od 3.000 KM, a još da nakon mandata traži sebi POŠTENO drugi posao.
Za one koji se pitaju što se ovi lome za fotelje odgovor je jasan. Oni ne rade za 3.000 KM, već za nekih 10.000 KM. Pored plaće tu su mnoge beneficije, komisije, savjeti, odbori, radna tijela, vijeća tako da im plaća služi samo za kafane. Pored toga pristali su zato što večina njih nije sposobna da radi bilo kakav drugi posao. Večinu nitko od privatnika nebi zaposlio i ovo im je jedini način da se obezbjede. Pored funkcije otvara im se mogućnost da zaposle žene, djecu - užu i širu rodbinu i dugoročno si obezbjede egzistenciju. Naravno tu su još nelegalne radnje otvorena im je mogučnost da veoma brzo se obogate mito, korupcija, tenderi. Nije im žao oštetiti državu za milion KM da bi ih netko zakotio sa 100.000 KM.
Cilj bi trebao biti povečati im odgovornost. Ukinuti sva dodatna primanja, a POVEČATI plaće (ne smanjivati. Uvesti odgovornost tako da za sav svoj rad ogovaraju i svojom ličnom imovinom. Olakšati dokazivanje nezakonitog rada kao npr. dovoljno je da je netko napravio nekakav štetan ugovor za državu (da se ne dokazuje nemoguće a to je da je svjesno napravio štetu). Ako je netko napravio bilo što štetno to je sasvim dovoljno za odgovornost, a ne kao sada propadne firma i nikome ništa. Da se netko osudi mora biti točno zakonom utvrđena procedura, recimo nije dovoljno da je netko snimio primanje mita, jer se takav snimak smatra nezakonitim i nemože se upotrebiti jer nije bio nalog suda.
Tek kad se povećaju plaće ministara, odnosno ona primanja koja su legalna tek tada će POŠTENI, stručni i sposobni ljudi uopće htijeti da se prihvate posla, sve do tada na te pozicije gurat će se oni sa neiskrenim namjerama, koji već imaju plan kako pored zakonske plaće mogu zagrabiti još iznos deset puta veći.
Za one koji to ne kontaju, kada neko postane ministar nema vremena da se ujedno bavi i onim čime se prije toga bavio (a nije bio nezaposlen garant). Naravno, napušta svoj dotadašnji posao i postaje ministar. Zato on mora imati osiguranje ako se promjeni parlamentarna većina i smjeni vladu. On onda ostaje bez posla i zato se uvelo to pravilo bijelog hljeba. Bez bijelog hljeba neko ko ima dobru poziciju neće htjeti biti ministar i rizikovati da izgubi tu poziciju. A ako je dobar stručnjak (kakve želimo u vladi) onda su velike šanse da je imao dobru poziciju.
E sad, to je tako u teoriji ali u praksi se svašta radilo. Međutim, nisam siguran da nekada kada se situacija smiri neko opet ne uvede taj način razmišljanja. Jer ima nekog smisla. U teoriji.[/quote]
Izleda da slabo tko konta u čemu je problem. Nije problem u plaćama, nije problem u bijelom hljebu. Suštinski problem je u odgovornosti. Nitko do sada nije nizašto odgovarao.
Netko je napisao ako je sposoban lako će naći drugi posao, jer ako nije sposoban ne treba ni dolaziti na funkciju. Kako je teško povezati dvije stvari. Je li to znači da su svi nezaposleni nesposobni. Kao da neznate u kakvoj državi živimo.
Iskreno neko stručan, POŠTEN, sposoban ni u ludilu nebi pristao da postane ministar, premijer za plaću od 3.000 KM, a još da nakon mandata traži sebi POŠTENO drugi posao.
Za one koji se pitaju što se ovi lome za fotelje odgovor je jasan. Oni ne rade za 3.000 KM, već za nekih 10.000 KM. Pored plaće tu su mnoge beneficije, komisije, savjeti, odbori, radna tijela, vijeća tako da im plaća služi samo za kafane. Pored toga pristali su zato što večina njih nije sposobna da radi bilo kakav drugi posao. Večinu nitko od privatnika nebi zaposlio i ovo im je jedini način da se obezbjede. Pored funkcije otvara im se mogućnost da zaposle žene, djecu - užu i širu rodbinu i dugoročno si obezbjede egzistenciju. Naravno tu su još nelegalne radnje otvorena im je mogučnost da veoma brzo se obogate mito, korupcija, tenderi. Nije im žao oštetiti državu za milion KM da bi ih netko zakotio sa 100.000 KM.
Cilj bi trebao biti povečati im odgovornost. Ukinuti sva dodatna primanja, a POVEČATI plaće (ne smanjivati. Uvesti odgovornost tako da za sav svoj rad ogovaraju i svojom ličnom imovinom. Olakšati dokazivanje nezakonitog rada kao npr. dovoljno je da je netko napravio nekakav štetan ugovor za državu (da se ne dokazuje nemoguće a to je da je svjesno napravio štetu). Ako je netko napravio bilo što štetno to je sasvim dovoljno za odgovornost, a ne kao sada propadne firma i nikome ništa. Da se netko osudi mora biti točno zakonom utvrđena procedura, recimo nije dovoljno da je netko snimio primanje mita, jer se takav snimak smatra nezakonitim i nemože se upotrebiti jer nije bio nalog suda.
Tek kad se povećaju plaće ministara, odnosno ona primanja koja su legalna tek tada će POŠTENI, stručni i sposobni ljudi uopće htijeti da se prihvate posla, sve do tada na te pozicije gurat će se oni sa neiskrenim namjerama, koji već imaju plan kako pored zakonske plaće mogu zagrabiti još iznos deset puta veći.
- ultima_palabra
#8877 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Gojeni H wrote:Kakogod su nedavni intervjui domacih politicara pokazali njihovo totalno odsustvo kontakta sa realnom situacijom te istinskim problemima gradjana koji su ih izabrali, toliko ovaj primjer savrseno govori o neukosti i neosjetljivosti kvazi-intelektualne dr mr bosnjacke elite.sarajevoxxxx wrote:
Piše: mr. Meho Šljivo
Na sceni je bio očigledan i sramotan udar na državu i njene institucije.
Podsjetimo na scenarij revolucija u Egiptu, Ukrajini, Tunisu.
Posmatramo li proteste u tom svijetlu, možemo li sa sigurnošću tvrditi da su ovi protesti spontani i da su motivi i ciljevi demonstranata istovjetni s namjerama ideologa u čijim se radionicama planiraju? Ko, inače, pokreće i priprema revolucije i proteste građana, s kojim ciljevima i sredstvima? Šta znamo o tim ljudima i njihovim tehnikama manipulacije masama? Jesmo li nešto naučili iz krvavog i razočaravajućeg iskustva građana i naroda koji su preživjeli „blagodati“ revolucije, prozaično predstavljanih kao „arapsko proljeće“?
(Preporod, 15. februar 2014. godine)
Ova "elita", koja bi u normalnoj situaciji trebala da analizira i upucuje, te osluskuje osjecaje i afinitete naroda ciji bi trebali biti mozak, ova elita propusta priliku i ustvari na sebe navlaci bijes i opravdano razocaranje.
Kakav ba Tunis, Sirija? Ovo je Evropa, a Bosnjaci su evropski narod.
Konstatno i sramotno razvodnjavanje uzroka zarad posljedica.
Slabije pronicljivom oku bi izgledalo kao briga o drzavi, a ovo nije nista drugo nego "intelektualna" zastita begova i principa "200 mocnih porodica".
Narod je napravio vjerovatno historijski iskorak iz stanja koktela supljeg socijalizma i divljeg privatizacijskog razbojnistva u stanje demokratije i stalnog ispitivanja rada ljudi koji ovu zajednicu treba da predstavljaju.
Moj Meho, prodje voz a ti se ne zakaci ni za zadnji vagon.
Što je najzanimljivije, "eliti" okupljenoj oko IZ su puna usta napada na bivši nedemokratski režim... a još uvijek nisu izašli iz socijalističke matrice pisanja: "jesmo li nešto naučili iz ovoga", "šta je nama xy"
Pa pička ti materina, danas je 21. vijek, jebeni individualizam, napiši nešto u prvom licu jednine i stani iza toga... a nemoj se kriti iza neke izmišljene množine... nekad bila radnička klasa, a danas ummet
- Paranoid
#8878 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Nisam ni mislio da će se svi koji pročitaju složiti sa napisanim. To je neka moja procjena. Sad, samo treba da zamislimo kako izgleda jedan predizborni skup npr. SDA i to:hellue wrote:Paranoid wrote:Ove godine predizbornu kampanju vode gradjani i nijedan političar neće moći utjecati na ishod izbora. Takodje je vrlo vjerovatno da neće postojati mogućnost da niti jedna politička stranka organizuje predizborne skupove po gradovima. Oblijepljeni autobusi i kolone vozila su prošlost na ovim prostorima, a sva komunikacija političkih struktura prema svojim potencijanim glasačima će biti putem društvenih mreža.
To je po meni najveći uspjeh ovih protesta..!
Ne bih se slozio, u tim gradovima imas vise stranackih ljudi nego li demonstranata, u Sarajevu sigurno
-Ukrašena bina..
-Ispred bine zbijeni redovi "specijalaca" sa štitovima i kacigama..
-Na obližnjim zgradama i na strateškim mjestima snajperisti..
-Ispred policije 2 metra udaljena metalna ograda..
....
-Na binu izlaze političari sa pancirkama..
eto kako...
-
rokan
#8879 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
koliko me sjecanje sluzi ti si bila protiv protesta i samo si kukala za arhivom. a sad se kao poistovjecujes sa demonstrantima. nista se nije desilo niti ima bilo kakvog pomaka s mrtve tacke, to je tvoja uobrazilja kojom ustvari pokusavas da sakrijes olaksanje saznanjem da ce sve ostati isto jer je jasno da je otupljena ostrica demonstracija i amortizovan prvi udar. sad slijedi stabilizacija i povratak na staro kao i suplja prica vas laznih dusebriznika a zapravo vojnika sda, sdp-a i drugih stranaka na vlasti.LEDA wrote:
Odgovornost ......narod nije tražio ,pa JOŠ ne znamo šta sve moramo tražiti i kako tražiti. Još ne znamo da SVI moramo imati odgovornost ,kako prema sebi ,svojim riječima i djelima ( nedjelima) tako i prema drugima , društvu uopšte.
Dobro je da smo se pomakli s mrtve tačke. Pravimo prve,nespretne, korake
-
hellue
#8880 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Ma nema sanse, rekoh ti da imas vise stranackih ljudi koji se braniti ove svoje od tih koji bi nesto pokusali, nema potrebe za policijom tuParanoid wrote:Nisam ni mislio da će se svi koji pročitaju složiti sa napisanim. To je neka moja procjena. Sad, samo treba da zamislimo kako izgleda jedan predizborni skup npr. SDA i to:hellue wrote:Paranoid wrote:Ove godine predizbornu kampanju vode gradjani i nijedan političar neće moći utjecati na ishod izbora. Takodje je vrlo vjerovatno da neće postojati mogućnost da niti jedna politička stranka organizuje predizborne skupove po gradovima. Oblijepljeni autobusi i kolone vozila su prošlost na ovim prostorima, a sva komunikacija političkih struktura prema svojim potencijanim glasačima će biti putem društvenih mreža.
To je po meni najveći uspjeh ovih protesta..!
Ne bih se slozio, u tim gradovima imas vise stranackih ljudi nego li demonstranata, u Sarajevu sigurno
-Ukrašena bina..
-Ispred bine zbijeni redovi "specijalaca" sa štitovima i kacigama..
-Na obližnjim zgradama i na strateškim mjestima snajperisti..
-Ispred policije 2 metra udaljena metalna ograda..
....
-Na binu izlaze političari sa pancirkama..
eto kako...
-
jastuk1
#8881 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Tačno, ALI, tužioci ne osjećaju nikakvu moralnu odgovornost da daju ostavke, jer ni nemaju odgovorajuća sredstva ni uslove za rad. Koliko ja znam, plate tužilaca su po nivoima pravodunih insitutcuja izjednačene sa platama sudija. A krivični zakon prije 10 godina ukide istražnog sudiju i sav teret dokazivanja svali na tužioca. !!!!!! Ko fakat onda treba imat veću platu?!?!? Zar ne!Alfons Kauders wrote:
ostavke su trebale pljustati u tuzilastvu - a nema nijedne
Za utuživanje i pokretanje postupaka prizatizacijske pljačke i ostalog kriminala trebalo bi ići pred druge instance i zahtjevati uspostavljanje specijalnih odjela sa odgovarajućim resursima da to procesuiraju, gdje će raditi domaći i strani istražitelji ako treba koji bi pomagali domaćim tužiocima. Nešto slično kako su se rješavali predmeti ratnih zločina na Sudu BiH.
Tužilaštva su ogoljena i bez sredstava da uspješno sakupljaju dokaze i pobjede u sudskom postupku, odnosno dokažu krivnju kad pokrenu neku tužbu. U tome je čini mi se najveća tuga od svega. Preslaba tužilaštva. (Pored gladnih ljudi naravno)
-
daddy-kool
#8882 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Taj društveni preobražaj u individualizam će biti pravi lijek za ovo društvo i ujediniće zemlju (uključujući i Srbe u BiH), ali ima tu velikog posla da bi se napravio značajniji pomak.ultima_palabra wrote: Pa pička ti materina, danas je 21. vijek, jebeni individualizam, napiši nešto u prvom licu jednine i stani iza toga... a nemoj se kriti iza neke izmišljene množine... nekad bila radnička klasa, a danas ummet
(btw, to je pravi odgovor i na velikosrpsku ideologiju)
- Paranoid
#8883 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Predložio bih da pažljivije pročitaš napisano jer sam u svom postu spomenuo "gradove", a ne ruralna područja.say_cheese wrote:Predlozila bi da pogledas socio-demografsku strukturu birackog tijela, pa se onda opet javi na temu drustvenih mreza i uticaja na politicka desavanjaParanoid wrote:Ove godine predizbornu kampanju vode gradjani i nijedan političar neće moći utjecati na ishod izbora. Takodje je vrlo vjerovatno da neće postojati mogućnost da niti jedna politička stranka organizuje predizborne skupove po gradovima. Oblijepljeni autobusi i kolone vozila su prošlost na ovim prostorima, a sva komunikacija političkih struktura prema svojim potencijanim glasačima će biti putem društvenih mreža.
To je po meni najveći uspjeh ovih protesta..!Najpopularnija bina za predizborne kampanje su jos uvjek teferic, korida, vaser, dzamija, crkva, sinagoga, stocna pijaca .. da ne nabrajam.
-
hellue
#8884 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Dzuma to sve iznivelise, to je jace od bilo koje drustvene mrezeParanoid wrote:Predložio bih da pažljivije pročitaš napisano jer sam u svom postu spomenuo "gradove", a ne ruralna područja.say_cheese wrote:Predlozila bi da pogledas socio-demografsku strukturu birackog tijela, pa se onda opet javi na temu drustvenih mreza i uticaja na politicka desavanjaParanoid wrote:Ove godine predizbornu kampanju vode gradjani i nijedan političar neće moći utjecati na ishod izbora. Takodje je vrlo vjerovatno da neće postojati mogućnost da niti jedna politička stranka organizuje predizborne skupove po gradovima. Oblijepljeni autobusi i kolone vozila su prošlost na ovim prostorima, a sva komunikacija političkih struktura prema svojim potencijanim glasačima će biti putem društvenih mreža.
To je po meni najveći uspjeh ovih protesta..!Najpopularnija bina za predizborne kampanje su jos uvjek teferic, korida, vaser, dzamija, crkva, sinagoga, stocna pijaca .. da ne nabrajam.
-
emmir1
#8885 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Opetja033 wrote:Pa jesu li ikoga drugog mogli naci da predstavlja plenum?
Djevojka je ogranicena k'o balkon, glupa a svoju ogranicenost i glupost prikriva bahatoscu i arogancijom.
Cudi me da niko nije spomenuo jedan detalj, koji ponajbolje dokazuje ovo sto ja pisem:
Mirza (nisam Fahrin advokat, Mirza je bio smijesan jer je samo Fahri guzicu cuvao tokom emisije) rece par vrlo, vrlo dobrih prijedloga plenumu. Tj da moraju konkretizirati zahtjeve i dao je par prijedloga- koje bi svako normalan potpisao.
Sta se desava?
Ova glupaca nadobudna odgovara bukvalno: "Ne trebaju nam tvoji prijedlozi. Neces ti meni govoriti sta cemo raditi. Ti se sada postavljas kao da si pametniji od mene".
Naravno zadnja recenica pokazuje koliko je zapravo iskompleksirana.
Svoje misljenje o SBB-u i Fahri sam bezbroj puta iznio na forumu, tako da niko ne moze pomisliti da Fahri ili Mirzi glumim advokata ali njena reakcija je dno dna.
Pa onaj zbunjeni komentar kada je nesto replicirala Konakovicu, u stilu "kako Vam ono bi ime, Elmedin Konakovic zar ne? Ma znam iz medija". Realno toliko je zbunjeno i brzopleto reagovala u tom trenutku da sam pomislio da se stema sa Dinom na Poljinama.
Aldin k'o da je na speedu.
Jbt od toliko ljudi koji su bili na ulicama, od toliko obrazovanih, elokventnih, pametnih ljudi - oni su nasli ovu glupacu i onog neuroticara. Pa bolje da su onoga dedu sa klipa poslali, covjek je u par recenica sve objasnio. Katastrofa.
Nema autoriteta na plenumu kojeg će ljudi slušati mada mislim da će doći to na svoje.
Ruku na srce na plenumu je bilo 90% nepismenih ljudi .
Rekao bih da je jedno 30% bilo onih klošara koji su se bukvalno pičkarali tamo.
Po meni najbolje rješenje je bilo da je svaka mjesna zajednica poslala svoja 2 do 3 čovjeka i tada bi imali legitimitet,a Bogami i ovi iz vlade bi sigurno se takvog načina najviše i prepali.
Svaka MZ da izabere pod određenim uslovima , da nisu u strankama i naravno da će svako poslati malo pismenije ljude ,a ne da predsjednik MZ izabere , nego skupite se i izaberite ljude.
- LEDA
#8886 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
TI si mene zamijenio s nekim drugim.rokan wrote:koliko me sjecanje sluzi ti si bila protiv protesta i samo si kukala za arhivom. a sad se kao poistovjecujes sa demonstrantima. nista se nije desilo niti ima bilo kakvog pomaka s mrtve tacke, to je tvoja uobrazilja kojom ustvari pokusavas da sakrijes olaksanje saznanjem da ce sve ostati isto jer je jasno da je otupljena ostrica demonstracija i amortizovan prvi udar. sad slijedi stabilizacija i povratak na staro kao i suplja prica vas laznih dusebriznika a zapravo vojnika sda, sdp-a i drugih stranaka na vlasti.LEDA wrote:
Odgovornost ......narod nije tražio ,pa JOŠ ne znamo šta sve moramo tražiti i kako tražiti. Još ne znamo da SVI moramo imati odgovornost ,kako prema sebi ,svojim riječima i djelima ( nedjelima) tako i prema drugima , društvu uopšte.
Dobro je da smo se pomakli s mrtve tačke. Pravimo prve,nespretne, korake
Ja sam izašla na proteste ,ali pobjegla kada je nastupio obračun,vatra,kamenje.
I da, žao mi je arhiva ,ali sam na svojoj strani ,strani naroda.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#8887 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
specijalni odjeli su mi jedan od najjačih eufemizama današnjice...to je baš ono kako je onaj poznati alkos reko kad nećeš qorcem da makneš formiraj komisiju, a sad je kad nećeš qorcem da makneš formiraj specijalni odjel iz specijalne škole
1. odličan PR da si uradio nešto
2. to traje i daje ti vremena da izvorni problem gurneš pod tepih
3. dok to sve traje putem ti konstruiraš desetak radnih mjesta da uhljebiš svoje
4. oponentima si izbio sve argumente jerbo jel ima ko da je protiv borbe protiv kriminala (kako viđesmo na ovim protestima ni poznati kriminalci nisu protiv toga
)
evo postoji specijalno tužilaštvo u RS-u.....suma summarum de mi navedite barem jedan uspjeh ovih specijalaca...osim da su na budžetu?
još jedan smajlistandinovationas i sve specijalne odjele nabijem na qurac
ps
ultima i gojeni
odlično poentirano s tim hebenim mentalnim sklopom kolhoza....glavni problem i jeste što niko nema damu da kaže ja sam to uradio i pameti da argumentira zašto
1. odličan PR da si uradio nešto
2. to traje i daje ti vremena da izvorni problem gurneš pod tepih
3. dok to sve traje putem ti konstruiraš desetak radnih mjesta da uhljebiš svoje
4. oponentima si izbio sve argumente jerbo jel ima ko da je protiv borbe protiv kriminala (kako viđesmo na ovim protestima ni poznati kriminalci nisu protiv toga
evo postoji specijalno tužilaštvo u RS-u.....suma summarum de mi navedite barem jedan uspjeh ovih specijalaca...osim da su na budžetu?
još jedan smajlistandinovationas i sve specijalne odjele nabijem na qurac
ps
ultima i gojeni
Last edited by JoseMujica on 14/02/2014 10:06, edited 2 times in total.
-
hellue
#8888 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Pocetak kraja opravdanih demonstracijaJa sam izašla na proteste ,ali pobjegla kada je nastupio obračun,vatra,kamenje.
- Drvosjeca iz Dejcica
#8889 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
http://www.klix.ba/vijesti/regija/revol ... /140214033
Ako ništa uzburkali smo cijeli region, ako ne i Evropu.
Ako ništa uzburkali smo cijeli region, ako ne i Evropu.
- Drvosjeca iz Dejcica
#8890 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Početak kraja režima u BiH.hellue wrote:Pocetak kraja opravdanih demonstracijaJa sam izašla na proteste ,ali pobjegla kada je nastupio obračun,vatra,kamenje.
-
hellue
- LEDA
#8892 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Demonstracije su opravdane ,ali devastacija nije.hellue wrote:Pocetak kraja opravdanih demonstracijaJa sam izašla na proteste ,ali pobjegla kada je nastupio obračun,vatra,kamenje.
Napisah već - činimo prve ,nesigurne korake i učimo .....na sopstvenim greškama.
- Paranoid
#8893 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Hellue... Džuma se naravno može iskoristiti u te svrhe, ali mišljenja sam da je to više "propaganda" nego istina, a prvi bi napustio džamiju da mi neki imam želi nametnuti mišljenje....a siguran sam da nisam jedini.
-
Nokian808
#8894 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Potpisujem ovo istaknuto. Razgovaram ovih dana s ljudima od kojih mnogi zive gore od mene (zaposlen sam) i ogromna vecina podrzava proteste i zele promjene ali uvijek ima neki razlog sto nisu AKTIVNI. Imam osjecaj da se 1% stanovnistva bori za promjene a ostali cekaju da im neko pokloni revoluciju umotanu u sjajni papir s masnom.Pasiflora wrote: Nisam ni mlada ni neiskusna - dvoje djece sa zavrsenim fakultetima, od kojih jedan "volontira", a drugi jos trazi posao - daje mi za pravo da se necemu nadam i zato mrzim defetizam ljudi ovdje.
Onaj ko nikada nista nije pokusao, nikada nista nije ni dozivio. Kako cemo znati da nece uspjeti, ako ne pokusamo?
Slazem se sa tobom da je premalo ljudi na ulici, ali definitivno se krece!
- Alfons Kauders
#8895 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
gledaj u principu se slazem i imam par kolega koji ce isto reci, ali da meni neko da platu od 2000, kancelariju i 1-2 pripravnika - i onda mi kaze da procesuriram neku pizdariju koja ukljucuje desetine ljudi - ja bi se pokupio, ostavka iste sekundejastuk1 wrote:Tačno, ALI, tužioci ne osjećaju nikakvu moralnu odgovornost da daju ostavke, jer ni nemaju odgovorajuća sredstva ni uslove za rad. Koliko ja znam, plate tužilaca su po nivoima pravodunih insitutcuja izjednačene sa platama sudija. A krivični zakon prije 10 godina ukide istražnog sudiju i sav teret dokazivanja svali na tužioca. !!!!!! Ko fakat onda treba imat veću platu?!?!? Zar ne!Alfons Kauders wrote:
ostavke su trebale pljustati u tuzilastvu - a nema nijedne
Za utuživanje i pokretanje postupaka prizatizacijske pljačke i ostalog kriminala trebalo bi ići pred druge instance i zahtjevati uspostavljanje specijalnih odjela sa odgovarajućim resursima da to procesuiraju, gdje će raditi domaći i strani istražitelji ako treba koji bi pomagali domaćim tužiocima. Nešto slično kako su se rješavali predmeti ratnih zločina na Sudu BiH.
Tužilaštva su ogoljena i bez sredstava da uspješno sakupljaju dokaze i pobjede u sudskom postupku, odnosno dokažu krivnju kad pokrenu neku tužbu. U tome je čini mi se najveća tuga od svega. Preslaba tužilaštva. (Pored gladnih ljudi naravno)
razlog - jebi ga, ne mogu, s tim resursima nema sanse... to je kao da ti neko da krampu i dva lika, pa te zamoli da iskopas tunel na nekakvoj magistrali...
sto onda to i ne rade? i otkud onda da ima para za preskupe krivicare? kako to da uvezani krivicar moze dobiti 100-200 milja nasih para godisnje da brani nekog idiota koji ne bi mogao angazovati ni najjeftinijeg advokata iz svog dzepa...
zasto onda oni ne izadju u javnost i kazu "prestanite prebacivati odgovornost na nas, osakatili ste nas i ucinili neefikasnim - to nije nasa krivica ni odgovornosti"
jebi ga, sta onda reci? a ta specijalna tuzilastva nisu izlaz... pogotovo ne ako ce funkcionisati isto kao i ova... zato mi se nije dopadala ni ideja SDP-a o nekakvom pandanu uskoka na federalnom nivou... da je na drzavnom pa hajde, ali najcesce su ta specijalna tuzilastva obicni PR stunt i nista vise
- Drvosjeca iz Dejcica
#8896 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Slažem se, devastacija je posljedica, uzoke treba potražiti negdje drugdje. Društvo koje nema kulturu protesta i građanskog neposluha ovo dešavanja su za 5.LEDA wrote:Demonstracije su opravdane ,ali devastacija nije.hellue wrote:Pocetak kraja opravdanih demonstracijaJa sam izašla na proteste ,ali pobjegla kada je nastupio obračun,vatra,kamenje.
Napisah već - činimo prve ,nesigurne korake i učimo .....na sopstvenim greškama.
-
hellue
#8897 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Za tvoje dobro asap napusti taj paralelni svemir u koji si upao, kakav crni krajDrvosjeca iz Dejcica wrote:Početak kraja režima u BiH.hellue wrote:Pocetak kraja opravdanih demonstracijaJa sam izašla na proteste ,ali pobjegla kada je nastupio obračun,vatra,kamenje.
- LEDA
#8898 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Nokian808 wrote:Potpisujem ovo istaknuto. Razgovaram ovih dana s ljudima od kojih mnogi zive gore od mene (zaposlen sam) i ogromna vecina podrzava proteste i zele promjene ali uvijek ima neki razlog sto nisu AKTIVNI. Imam osjecaj da se 1% stanovnistva bori za promjene a ostali cekaju da im neko pokloni revoluciju umotanu u sjajni papir s masnom.Pasiflora wrote: Nisam ni mlada ni neiskusna - dvoje djece sa zavrsenim fakultetima, od kojih jedan "volontira", a drugi jos trazi posao - daje mi za pravo da se necemu nadam i zato mrzim defetizam ljudi ovdje.
Onaj ko nikada nista nije pokusao, nikada nista nije ni dozivio. Kako cemo znati da nece uspjeti, ako ne pokusamo?
Slazem se sa tobom da je premalo ljudi na ulici, ali definitivno se krece!
-
hellue
#8899 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Ja samo govorim o kapacitetu i potencijalu koji ima, o ispravnosti istog moze se pricati od slucaja do slucaja..Paranoid wrote:Hellue... Džuma se naravno može iskoristiti u te svrhe, ali mišljenja sam da je to više "propaganda" nego istina, a prvi bi napustio džamiju da mi neki imam želi nametnuti mišljenje....a siguran sam da nisam jedini.
- Drvosjeca iz Dejcica
#8900 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Možda, ali se barem sada mogu nadati nečemu boljem, da se nisam pokrenuo ne bih se mogao ni nadati. Je li to vrijedno trunke nade koju imam? Jeste, jebeno je vrijedno, zato se pokrećem iznova i iznova svaki dan.hellue wrote:
Za tvoje dobro asap napusti taj paralelni svemir u koji si upao, kakav crni kraj