Liverpool FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

drug_profi

#88701 Re: Liverpool FC

Post by drug_profi »

Saš vidjet kad se zalete za Viniciusa... pa počnu natezanje more li nešto sa profila u zamjenu... more li za 139...
A stopera će zaboraviti.
Bosanski_kralj

#88702 Re: Liverpool FC

Post by Bosanski_kralj »

Mene nešto ne impresionira kvalitet igračkog kadra Liverpula. Ako ništa, pretanka je klupa, a glavni igrači već zašli u ozbiljne godine.
Logovan

#88703 Re: Liverpool FC

Post by Logovan »

drug_profi wrote: 11/11/2025 11:08 Saš vidjet kad se zalete za Viniciusa... pa počnu natezanje more li nešto sa profila u zamjenu... more li za 139...
A stopera će zaboraviti.
Morat će baš biti glupi da dovedu Viniciusa. Donijet će im više štete, nego koristi.
vaučer

#88704 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Bosanski_kralj wrote: 11/11/2025 13:23 Mene nešto ne impresionira kvalitet igračkog kadra Liverpula. Ako ništa, pretanka je klupa, a glavni igrači već zašli u ozbiljne godine.
Centralni napad - Odličan na papiru, neuigran
Krilni napad - Najgori dio ekipe, po jedan igrač na obe strane, tanke ili nikakve zamjene
Vezni red - Dobar ali fali dubine i jedan defanzivni vezni
Bekovi - Ok ali neuigrani i s previše ozljeda ove sezone
Centralna odbrana - Tanka i bez dubine, plus prvi izbor Konate je prečesto najgori igrač na terenu
Golmani - Odličan i dobar

Dosta problema uglavnom.
convict

#88705 Re: Liverpool FC

Post by convict »

Bosanski_kralj wrote: 11/11/2025 13:23 Mene nešto ne impresionira kvalitet igračkog kadra Liverpula. Ako ništa, pretanka je klupa, a glavni igrači već zašli u ozbiljne godine.
Frimpong, Kerkez, Jones, Gakpo, Chiesa, Isak... nikad jaca klupa nije bila. Fali jedan stoper i da se sve to poslozi.

Slot ima sigurno do kraja godine da pokaze da li je on taj. Bude li jos koji kiks protiv ovih slabijih ekipa, ne vjerujem da ce ga ostaviti do kraja sezone.
JohnnyS

#88706 Re: Liverpool FC

Post by JohnnyS »

Logovan wrote: 11/11/2025 13:26
drug_profi wrote: 11/11/2025 11:08 Saš vidjet kad se zalete za Viniciusa... pa počnu natezanje more li nešto sa profila u zamjenu... more li za 139...
A stopera će zaboraviti.
Morat će baš biti glupi da dovedu Viniciusa. Donijet će im više štete, nego koristi.
Šuti, neka ga dovedu
vaučer

#88707 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Isto i vama želim s Konateom. :lol:
Jedino bi Rodryga volio u Liverpoolu.
Podcjenjen igrač.
JohnnyS

#88708 Re: Liverpool FC

Post by JohnnyS »

vaučer wrote: 11/11/2025 16:52 Isto i vama želim s Konateom. :lol:
Jedino bi Rodryga volio u Liverpoolu.
Podcjenjen igrač.
Ma to cigančenje sa slobodnim igračima mi se gadi. Jebote ko da je HNK Kruševo, a ne jebeni Real Madrid, najbogatiji klub na svijetu. I Konatea ne vidim kao ikakvo pojačanje.

A glede Rodryga vazda mi je drag bio i želim mu da sreću nađe negdje drugo, ali je pitanje kako će se psihički oporaviti od zadnje sezone i po
BHF_Manijak

#88709 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Ne znam vise ni sta za Konatea da kazem i produzenje. Ne bih suzu pustio za njim da ode, jedina je steta sto za dzaba ode.
Taj frajer ima i dalje problem onaj sto 2 godine trubim.
Pored sklonosti povredama, hajde tu je se i ustabilio, ali nekonstantnost forme, variranje, to ubija!
To se moze tolerisati u klubu ranga ispod Liverpoola, nikako u Liverpoolu.

Odigra kao protiv Reala i onda totalni blackout kao protiv Citya.
Nema frajer sredine i tako godinama.

Ok, jeste Virgil postavio ljestvicu jaaako visoko, ali de jebem mu majku eto barem malo iznadprosjecan budi, ne moras vrhunski, samo konstantan da si.
Nije njemu vise 20 da mu se to tolerise.
Mene nervira strasno.

Jedini je problem - koga dovesti. Nemas ti nekih vrhunskih igraca na toj poziciji. Guehi i? Valja i Virgila mijenjati. Eto to je problem - alternativa, a Konate kao Konate ja bih ga sutra nabio nogom.
drug_profi

#88710 Re: Liverpool FC

Post by drug_profi »

Mali talijan obecava. Osim ako ne bude staklen.
Pandakonda

#88711 Re: Liverpool FC

Post by Pandakonda »

drug_profi wrote: 11/11/2025 21:58 Mali talijan obecava. Osim ako ne bude staklen.
Ako mislis na Leonija daj boze da sta bude od njega. ACL povrede su jedne od najgorih iz kojih se niko ne vrati isti kao prije. Virgil je imao istu povredu i odma se vidjelo nakon povratka da to nije bas onaj stari VVD
no_sekirli

#88712 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

Slaba je fajda od ovih mladića koji se ozlijede jako mladi, niti jedan nije više nije bio ni sjena onoga zbog čega je doveden i kako je igrao prije povrede.

Bajčetić, Ramsey, Elliot, Gordon...
BHF_Manijak

#88713 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Ma ja ne znam sta se sa fudbalom desava, pisao sam vec i ranije o tome, ali jebo te led ti vise nemas na jednoj poziciji po 10-15 igraca svjetskog kalibra. Svi u u nekakvom prosjeku kvalitete, a cijene nikad vece.

Pa evo 9-ku trazis k´o pod lupom, nigdje kvalitete. Sav respekt Isaku, Ekitikeu, Woltemadeu, Alvarezu i tim rijetkim izuzecima, oni kostaju po 100+ miliona, a realno prije 10-15 godina ti igraci bi osrednja klasa napada bili! Jedan Suarez je za sve nabrojane hibrid Pelea i Maradone. Da ne nabrajam sad ranije.
Ista stvar je sa stoperima. Pa jebo te led danas je na cijeni nekakav Schlotterbeck, frajer krampa mrtav, nikakav igrac, jedan Rüdiger igra u Realu... Nema jednostavno nema te kvalitete. Pa nemas jednog Van Dijka vise u svijetu, da ne spominjem Terrya, Ferdinanda, Cannavara, Ramosa, Hummelsa, Nestu, Maldinia, Pepea, Carvalha, Stama... Nema tih igraca vise, sve je nesto srednje i nikakvo.

Ovo bih isto mogao za golmane pisati... Ma za svaku poziciju.

Ne znam je li to do pristupa fudbalu, promjene u nacinu igre ili sta vec, ali vrhinskih igraca sve je manje, stavlja se akcenat na sisteme, a ne na pojedince.
I nema to veze s tim da sam ja romanticar neki koji sanja prosla vremena i "sve je prije bolje bilo". Nije to ta prica, ovo su fakti. Znam, pratim aktivno 25 godina ovo sranje i znam igre igrace od prije i znam sad.
JohnnyS

#88714 Re: Liverpool FC

Post by JohnnyS »

Mislim da je do promjene u načinu igre, gdje se gleda da se ubije svaka individualna kvaliteta i da se igrač maksimalno podredi sustavu. I da se onda može pomicati po terenu kako treneru i njegovom sustavu odgovara.

Analitika i Excel možda donose rezultate, ali uništavaju draž igre. Može Mbappe tisuću golova dati, meni nikad neće biti ko R9. A R9 danas ne bi nikad mogao igrati u top klubu jer ne sudjeluje u pritisku
Armin2013

#88715 Re: Liverpool FC

Post by Armin2013 »

BHF_Manijak wrote: 12/11/2025 09:18 Ma ja ne znam sta se sa fudbalom desava, pisao sam vec i ranije o tome, ali jebo te led ti vise nemas na jednoj poziciji po 10-15 igraca svjetskog kalibra. Svi u u nekakvom prosjeku kvalitete, a cijene nikad vece.

Pa evo 9-ku trazis k´o pod lupom, nigdje kvalitete. Sav respekt Isaku, Ekitikeu, Woltemadeu, Alvarezu i tim rijetkim izuzecima, oni kostaju po 100+ miliona, a realno prije 10-15 godina ti igraci bi osrednja klasa napada bili! Jedan Suarez je za sve nabrojane hibrid Pelea i Maradone. Da ne nabrajam sad ranije.
Ista stvar je sa stoperima. Pa jebo te led danas je na cijeni nekakav Schlotterbeck, frajer krampa mrtav, nikakav igrac, jedan Rüdiger igra u Realu... Nema jednostavno nema te kvalitete. Pa nemas jednog Van Dijka vise u svijetu, da ne spominjem Terrya, Ferdinanda, Cannavara, Ramosa, Hummelsa, Nestu, Maldinia, Pepea, Carvalha, Stama... Nema tih igraca vise, sve je nesto srednje i nikakvo.

Ne znam je li to do pristupa fudbalu, promjene u nacinu igre ili sta vec, ali vrhinskih igraca sve je manje, stavlja se akcenat na sisteme, a ne na pojedince.
I nema to veze s tim da sam ja romanticar neki koji sanja prosla vremena i "sve je prije bolje bilo". Nije to ta prica, ovo su fakti. Znam, pratim aktivno 25 godina ovo sranje i znam igre igrace od prije i znam sad.
Pare su pokvarile sve, ubile su draž nogometa, igrači nemaju neku slobodnu nego imaš zadatak i odradi ga, nije ni igračima lahko neko spuca 100 mil u tebe a tebe neće lopta.
Kad se sjetim derbija MU - Liverpol, kada su igrali Gigs, SG, i ostali gdje si u svakom timu imao par igrača kojima je taj derbi u krvi.
To je bila uživancija, sada izađu na teren da odrade poso, pa šta bude
vaučer

#88716 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Neizbježa polivalentnost je glavni razlog. Drugi glavni razlog su ekstremni fizički zahtjevi na igrače u top ligama. Dakle nogomet se dovodi u situaciju gdje igrač da bi ostvario vrhunsku karijeru mora biti koristan u više od jednog segmenta igre i često na više od jedne pozicije. Plus što mora biti dovoljno jak, brz, otporan na ozljede i sposoban na visokom nivou igrati 40-60 utakmica godišnje. Sve to znači da su jednostavno svi top igrači sve više i više sličniji a sve manje i manje jedinstveni.
BHF_Manijak

#88717 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

vaučer wrote: 12/11/2025 10:44 Neizbježa polivalentnost je glavni razlog. Drugi glavni razlog su ekstremni fizički zahtjevi na igrače u top ligama. Dakle nogomet se dovodi u situaciju gdje igrač da bi ostvario vrhunsku karijeru mora biti koristan u više od jednog segmenta igre i često na više od jedne pozicije. Plus što mora biti dovoljno jak, brz, otporan na ozljede i sposoban na visokom nivou igrati 40-60 utakmica godišnje. Sve to znači da su jednostavno svi top igrači sve više i više sličniji a sve manje i manje jedinstveni.
Bas to, upravo. I o tome sma pisao, da imam utisak da danasnji fudbaleri mogu igrati doslovno svaku poziciju na terenu i da bi razlika bila u 10-15% njhovog kvaliteta. OK, mozda je to prednost, ali meni licno ubija draz, jer nema ovog sto sam rekao u prethodnom postu.

Imas sve nekako podjednako na terenu, neku uravnotezenu prosjecnost, svasta pomalo, a nista vrhunsko, eto tako bih to opisao. Podjednako kvalitetne pozicije, ali nijedna vrhunska.
Pa evo ima li ijedan napadac na svijetu, osim mozda Haalanda, koji je nivo Drogbe, Henrya, Suareza? Ja ga ne vidim.
Ima li ijedan stoper nivoa Neste? Osim Van Dijka, a i on ide u godine i sve je slabiji, ja ga ne vidim iskreno.
drug_profi

#88718 Re: Liverpool FC

Post by drug_profi »

I opet bi vjerovatno 11 najboljih dedicated igrača na svojim pozicijama razvalilo svakog.
Samo sto je tesko danas naci dedicated igraca, ili jos gore niko ih nece. Smatraju to slaboscu.
King_Kenny

#88719 Re: Liverpool FC

Post by King_Kenny »

Ovih 7 tekmi do kraja 2025. će pokazati ostaje li Slot trener ili ne; hoće li uspjeti složiti ekipu da igraju tečnije, efikasnije i kompaktnije. Ako ne uspije, ne vjerujem da će uprava čekati više.
vaučer

#88720 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

King_Kenny wrote: 12/11/2025 13:15 Ovih 7 tekmi do kraja 2025. će pokazati ostaje li Slot trener ili ne; hoće li uspjeti složiti ekipu da igraju tečnije, efikasnije i kompaktnije. Ako ne uspije, ne vjerujem da će uprava čekati više.
To neka tvoja prognoza ili ti je John Henry javio na Whatsappu? Svaki put kad vidim ove pozive da mu se da otkaz, samo postavim sebi, a i vama pitanje - a koga bi to vi doveli? Šta je broj bodova za otkaz iz ovih sedam utakmica? Šta ako zamjeniš trenera na zimu i taj trener ne dohvati Ligu Prvaka? Da ga opet zamjenimo na ljeto?
King_Kenny

#88721 Re: Liverpool FC

Post by King_Kenny »

Samo moje predviđanje. Previše su novca uložili da bi se mučili u tekmama. Head coach je, nije manager tako da se ne mijenja mnogo u funkcionisanju kluba.
Nisam čak ni spominjao bodove, više način igre. Ne bi ni ovaj bodovni saldo bio toliki problem, da je vidljiva dobra igra u kontinuitetu.
vaučer

#88722 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Mislim da može dobiti otkaz ove sezone u samo dva, prilično nerealna, scenarija. Prvi je totalni rezultatski raspad, nešto kao donji dio tablice ili gore na pola sezone uz ispadanje iz LPa i da su igrači vidno pustili kola niz vodu. Drugi je da smo i dalje osrednji ili gori a na tržištu je odjednom dostupan neki bolji trener. Jer ne vidim scenarij u kojem će mu mid-sezonu dati otkaz pa onda gonjati neke pokemone poput Glasnera ili Iraole koji imaju još i manje minuta u velikom klubu od Slota - a ne vidim ni neke wow alternative osim eventualno povratka Jurgena, što se neće desiti.

Slažem se da mu je ovaj naredni period biti ili ne biti, ne nužno kratkoročno, jer postoji i scenarij u kojem jednostavno bude lagano mic po mic gubio uzde iz ruka. Kao npr Rodgers, koji je imao svoje trenutke, ali je na kraju jednostavno s vremenom bio jasan limit njegovih sposobnosti i samo je bilo pitanje vremena kad će doći kraj. Slot može dobiti još dosta vremena da uigra i izbrusi ekipu, ali ima jako malo vremena da demonstrira viziju. To jest viziju koja ima šansu za uspijeh, a ne koja je puno rupa i samo-sabotaže.
drug_profi

#88723 Re: Liverpool FC

Post by drug_profi »

On ima ugovor jos jednu i po sezonu, tako da ce ga vjerovatno ostaviti bar do januara, a ako ne bude alarmantna situacija, mozda i do kraja sezone.
Logovan

#88724 Re: Liverpool FC

Post by Logovan »

BHF_Manijak wrote: 12/11/2025 09:18 Ma ja ne znam sta se sa fudbalom desava, pisao sam vec i ranije o tome, ali jebo te led ti vise nemas na jednoj poziciji po 10-15 igraca svjetskog kalibra. Svi u u nekakvom prosjeku kvalitete, a cijene nikad vece.

O ovome se baš neki dan pričao sa rajom. Drugačiji fudbal se igra, sve je drugačije. Najviše promjena na terenu. Nemaš više ni tri napadača koji su devetke, pravi napadači, a da su klase. Nema više desetke nikako, nestala. Smiješno mi bude kada mi neko kaže "trebamo dovesti desetku, kao što je bio taj i taj", a taj i taj igrao prije 16 godina i ništa više nije isto kao tada. Još malo pa ni devetke neće biti, da se Haaland nije pojavio možda bi devetku proglasili izumrlom. :D

Promjene u pogledu formacija, promjene u taktici, u načinu razmišljanja trenera, itd. Treneri stalno dolaze do nekih novih ideja kako da im ekipa izgleda na terenu. Bilo je slučajeva kada se igralo bez napadača, stave se četiri u odbranu, nakrca se veza sa šest igrača i hajmo igrati. Ili kada je meni se čini Guardiola igrao u odbrani sa četiri stopera. Jebi ga, mora dolaziti do promjena, sviđalo se nama ovo što gledamo ili ne, neizbježno je.

Od tih nabrojanih napadača rekao bih da će samo Isak i Alvarez igrati zapaženo u nastavku karijera, ostali ne vjerujem. Ili čak samo Alvarez. Ne djeluju mi kao da će biti na visokom nivou, a ova dvojica naravno neće biti u rangu nekadašnjih napadača. Stoperske pozicije su možda najviše u padu. Jebo te onaj Konate se ganja, traži ga Real, te PSG, te još neko. A lik niti je klasa, niti je zdrav. Smiješno.

Mene da neko pita da odaberem koji će se danas fudbal igrati, ja bih izabrao onaj od prije 15-20 godina. Više dobrih golova, više pamtljivih golova, više driblinga, više igrača koji mogu odlučiti pobjednika, itd. O broju kvalitetnih ekipa da ne govorim, iz Italije recimo budu dva dobra kluba, iz Španije dva, iz Engleske tri, plus iz još nekih liga, tipa Njemačka. A sad nemaš ekipa koja je super kvalitetna. Vidi Reala i Barce, vidi Cityja i Liverpoola, Inter, Juventus, smiješno sve kada ih porediš sa ekipama koje su igrale prije 15-20 godina. Plus neki klubovi nikako da se vrate na stare staze slave, Manchester United, pa Milan, Juventus, itd.

Sad da krenem sastavljati svoju najbolju ekipu, recimo da biram 20 igrača, sumnjam da bih uspio sastaviti, a da mi se ekopa sviđa. Nisam vala siguran ni za prvih 11 kako bi izgledalo. :-)
convict

#88725 Re: Liverpool FC

Post by convict »

Jao eno sad onog Olivera moramo gledati i u Zenici, kao da nam nije dovoljno sto ga gledamo u Engleskoj.
Post Reply