Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- odmor
-
Boban0726
- REDDEVILS
#88704 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Boban0726 Kakve mi veze imamo sa Srbijom kod nas su potpuno drugačiji paketi van telemach mrezeBoban0726 wrote:https://sbb.rs/podrska/vesti-i-informacije
- MTV
#88705 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Prve novosti krenu kod SBBa. A ne mozes se zaposliti u Telemachu BiH ako SBB ne odobri.
-
kakavdanakneiskustvu
#88706 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
imam eon aplikac iju na laptopu,kliknem da je otvorim da gledam film,otvori mi se
https://bh.eon.tv/info/
u redu je,izgleda da ako par dana je ne koristim odjavi me pa se moram ponovo prijaviti
https://bh.eon.tv/info/
u redu je,izgleda da ako par dana je ne koristim odjavi me pa se moram ponovo prijaviti
- crnivrag
#88707 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
https://telemach.ba/a53844/podrska/vije ... znika.htmlObavještenje o izmjeni radnog vremena poslovnica za vrijeme praznika
Obavještavamo vas da povodom predstojećeg praznika, subota, 10.8.2019. godine je neradni dan za poslovnice Travnik, Tuzla, Brčko, Gračanica, Lukavac, Jajce i Velika Kladuša.
Ponedjeljak, 12.8.2019. je neradni dan za sve poslovnice Telemacha osim poslovnica Sarajevo City Center, Vitez, Kiseljak, Mostar Zagrebačka, Mrkonjić Grad i Banja Luka.
Poslovnica u BBI centru u ponedjeljak će raditi u periodu od 10:00 do 18:00.
Radna subota za poslovnice Tuzla, Brčko, Gračanica, Lukavac, Jajce i Velika Kladuša pomjera se za 17.8.2019.
Od utorka, 13.8.2019. sve poslovnice nastavljaju svoje redovne aktivnosti.
Bajram Šerif Mubarek Olsun želi vam Telemach!
- crnivrag
- Mirzareli
#88709 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Hocemo li konačno moci pratiti i na drugim mrežama EON aplikaciju u potpunosti ? Tj da imam sve kanale i na drugim mrežama ono sto imam na svom TV paketu koji pratim kod kuce.Lp
- crnivrag
#88710 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
To neće nikad moći, jer se krše autorska prava TV kanala, i United Grupa bi zbog toga mogla da snosi teške posljedice.Mirzareli wrote:Hocemo li konačno moci pratiti i na drugim mrežama EON aplikaciju u potpunosti ? Tj da imam sve kanale i na drugim mrežama ono sto imam na svom TV paketu koji pratim kod kuce.Lp
- chakany
#88711 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Već sat vremena pokušavam da pokrenem video sadržaj preko EON web, ali ništa. Ne znam kakvo je stanje kod drugih, ali ja ne mogu nijedan kanal da otvorim 
-
kakaljin
#88712 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nije mislio na druge drzave, vec u istoj drzave, gdje su svakako prava za emitovanje tih kanala kupljena za cijelu teritoriju drzave, jer svakako je zabranjeno legalno geldati kanale u drugim drzavama drugacije nego preko operatera u tim drzavama.crnivrag wrote:To neće nikad moći, jer se krše autorska prava TV kanala, i United Grupa bi zbog toga mogla da snosi teške posljedice.Mirzareli wrote:Hocemo li konačno moci pratiti i na drugim mrežama EON aplikaciju u potpunosti ? Tj da imam sve kanale i na drugim mrežama ono sto imam na svom TV paketu koji pratim kod kuce.Lp
Last edited by kakaljin on 09/08/2019 18:41, edited 1 time in total.
- crnivrag
#88713 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Oni tvrde da im određeni kanali brane bilo kakvu reprodukciju van njihove mreže.kakaljin wrote: Nije mislio na druge drzave, vec u istoj drzave, gdje su svakako prava za emitovanje tih kanala kupljena za cijelu teritoriju drzave
-
kakaljin
#88714 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa cekaj onda jesu li ti kanali uopste onda sa pravima za emitovanje na cijeloj teritoriji drzave ili nisu, jer koliko svi znamo prava se kupuju i dobijaju za cijelu teritoriju drzave.crnivrag wrote:Oni tvrde da im određeni kanali brane bilo kakvu reprodukciju van njihove mreže.kakaljin wrote: Nije mislio na druge drzave, vec u istoj drzave, gdje su svakako prava za emitovanje tih kanala kupljena za cijelu teritoriju drzave
Neka nam iz telemacha onda objasne ovo jer smo u nedoumici
- crnivrag
#88715 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Mislim da oni sad na neki način nasljeđuju prava na određene kanale od strane United Grupe, jer su odavno izašli iz AKOP-a, tvrdeći da ih oni ograničavaju na razne načine u pogledu otkupa prava za emitiranje određenih kanala u okviru Telemach ponude.kakaljin wrote: Pa cekaj onda jesu li ti kanali uopste onda sa pravima za emitovanje na cijeloj teritoriji drzave ili nisu, jer koliko svi znamo prava se kupuju i dobijaju za cijelu teritoriju drzave
- MTV
#88716 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
A onda prodaju samostalni EON van Telemach mreze koji se moze gledati na drugoj mrezi. Na kraju ni oni sami ne znaju sta hoce.crnivrag wrote:Oni tvrde da im određeni kanali brane bilo kakvu reprodukciju van njihove mreže.kakaljin wrote: Nije mislio na druge drzave, vec u istoj drzave, gdje su svakako prava za emitovanje tih kanala kupljena za cijelu teritoriju drzave
Na Total TV-u Euronews i DW idu u HD a na Telemach-u SD. Sve vise i vise kanala imaju HD verzije dok TM ima SD verzije.
https://totaltv.tv/a36399/ba/podrska/vi ... aketa.html
-
kakaljin
#88717 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nema veze akop sa ovim prava za emitovanje nekog kanala se kupuju i dobija za cijelu teritoriju BiH, a ne za naselja. A sada je druga stvar sto operater je dostupan samo na nekom podruciju i ne zeli se siriti dalje to je druga stvar.crnivrag wrote:Mislim da oni sad na neki način nasljeđuju prava na određene kanale od strane United Grupe, jer su odavno izašli iz AKOP-a, tvrdeći da ih oni ograničavaju na razne načine u pogledu otkupa prava za emitiranje određenih kanala u okviru Telemach ponude.kakaljin wrote: Pa cekaj onda jesu li ti kanali uopste onda sa pravima za emitovanje na cijeloj teritoriji drzave ili nisu, jer koliko svi znamo prava se kupuju i dobijaju za cijelu teritoriju drzave
-
kakaljin
#88718 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
MTV wrote:A onda prodaju samostalni EON van Telemach mreze koji se moze gledati na drugoj mrezi. Na kraju ni oni sami ne znaju sta hoce.crnivrag wrote: Oni tvrde da im određeni kanali brane bilo kakvu reprodukciju van njihove mreže.![]()
Na Total TV-u Euronews i DW idu u HD a na Telemach-u SD. Sve vise i vise kanala imaju HD verzije dok TM ima SD verzije.
I to sto kazes, jedno drugo pobija
- Mirzareli
#88719 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Tako je mislio sam na mobilne mreže i druge operatere koji pružaju internet usluge u BiH.kakaljin wrote:Nije mislio na druge drzave, vec u istoj drzave, gdje su svakako prava za emitovanje tih kanala kupljena za cijelu teritoriju drzave, jer svakako je zabranjeno legalno geldati kanale u drugim drzavama drugacije nego preko operatera u tim drzavama.crnivrag wrote:To neće nikad moći, jer se krše autorska prava TV kanala, i United Grupa bi zbog toga mogla da snosi teške posljedice.Mirzareli wrote:Hocemo li konačno moci pratiti i na drugim mrežama EON aplikaciju u potpunosti ? Tj da imam sve kanale i na drugim mrežama ono sto imam na svom TV paketu koji pratim kod kuce.Lp
-
kakaljin
#88720 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Mirzareli wrote:Tako je mislio sam na mobilne mreže i druge operatere koji pružaju internet usluge u BiH.kakaljin wrote:Nije mislio na druge drzave, vec u istoj drzave, gdje su svakako prava za emitovanje tih kanala kupljena za cijelu teritoriju drzave, jer svakako je zabranjeno legalno geldati kanale u drugim drzavama drugacije nego preko operatera u tim drzavama.crnivrag wrote: To neće nikad moći, jer se krše autorska prava TV kanala, i United Grupa bi zbog toga mogla da snosi teške posljedice.
Treba samo sa razumjevanjem citati neciji post i odgovoriti tacno na postavljeno pitanje ako se zna odgovor, a ako se ne zna odgovor onda se ne odgovara
-
adoadop
#88721 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Poštovani, molim vas da mi pomognete.
Novi sam korisnik eon boxa.
Kako i pomoću čega ću pregledavati internet.
Napominjem da preko aplikacije YouTube videa rade perfekt.
- crnivrag
#88722 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Potrebno je putem Google Play Store aplikacije skinuti Puffin Browser.adoadop wrote:Poštovani, molim vas da mi pomognete.
-
adoadop
#88723 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Hvala na odgovoru.crnivrag wrote:Potrebno je putem Google Play Store aplikacije skinuti Puffin Browser.adoadop wrote:Poštovani, molim vas da mi pomognete.
A da li znate zašto mi neće filmovi na gledalica.com
Ili ima neka caka?
- crnivrag
#88724 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Vjerovatno ta stranica koristi flash player ili neki drugi plugin, što je trenutno nemoguće implementirati putem android web browsera.adoadop wrote: Hvala na odgovoru.
A da li znate zašto mi neće filmovi na gledalica.com
Ili ima neka caka?
Inače, Kodi radi savršeno putem box-a, pa njega možeš instalirati i dodati neki add-on za filmove i serije, te ih gledati na taj način.
Naravno, radi se o pirateriji (isto kao i praćenje putem tih web stranica koje spominješ) i to je strogo kažnjivo u Europi i Americi, s tim da u BiH operateri još uvijek ne prijavljuju te ilegalne radnje korisnika.
- chakany
#88725 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Mislim da jedino AMC kod nas ide u HD, a kod Total TV u SD formatu. Ali zato ostali kanali koji kod nas idu u SD, na Total TV idu u HD.MTV wrote: