Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
chakany

#88701 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by chakany »

odmor

#88702 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

chakany wrote:@odmor,

sve za Hanifu.

https://www.rtvbn.com/emisija/20/elif
Hvala :)
REDDEVILS

#88704 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by REDDEVILS »

@Boban0726 Kakve mi veze imamo sa Srbijom kod nas su potpuno drugačiji paketi van telemach mreze :?:
MTV

#88705 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

Prve novosti krenu kod SBBa. A ne mozes se zaposliti u Telemachu BiH ako SBB ne odobri.
kakavdanakneiskustvu

#88706 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

imam eon aplikac iju na laptopu,kliknem da je otvorim da gledam film,otvori mi se

https://bh.eon.tv/info/

u redu je,izgleda da ako par dana je ne koristim odjavi me pa se moram ponovo prijaviti
crnivrag

#88707 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Obavještenje o izmjeni radnog vremena poslovnica za vrijeme praznika

Image

Obavještavamo vas da povodom predstojećeg praznika, subota, 10.8.2019. godine je neradni dan za poslovnice Travnik, Tuzla, Brčko, Gračanica, Lukavac, Jajce i Velika Kladuša.

Ponedjeljak, 12.8.2019. je neradni dan za sve poslovnice Telemacha osim poslovnica Sarajevo City Center, Vitez, Kiseljak, Mostar Zagrebačka, Mrkonjić Grad i Banja Luka.

Poslovnica u BBI centru u ponedjeljak će raditi u periodu od 10:00 do 18:00.

Radna subota za poslovnice Tuzla, Brčko, Gračanica, Lukavac, Jajce i Velika Kladuša pomjera se za 17.8.2019.

Od utorka, 13.8.2019. sve poslovnice nastavljaju svoje redovne aktivnosti.

Bajram Šerif Mubarek Olsun želi vam Telemach!
https://telemach.ba/a53844/podrska/vije ... znika.html
crnivrag

#88708 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Mirzareli

#88709 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mirzareli »

Hocemo li konačno moci pratiti i na drugim mrežama EON aplikaciju u potpunosti ? Tj da imam sve kanale i na drugim mrežama ono sto imam na svom TV paketu koji pratim kod kuce.Lp
crnivrag

#88710 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Mirzareli wrote:Hocemo li konačno moci pratiti i na drugim mrežama EON aplikaciju u potpunosti ? Tj da imam sve kanale i na drugim mrežama ono sto imam na svom TV paketu koji pratim kod kuce.Lp
To neće nikad moći, jer se krše autorska prava TV kanala, i United Grupa bi zbog toga mogla da snosi teške posljedice.
chakany

#88711 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by chakany »

Već sat vremena pokušavam da pokrenem video sadržaj preko EON web, ali ništa. Ne znam kakvo je stanje kod drugih, ali ja ne mogu nijedan kanal da otvorim :?
kakaljin

#88712 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

crnivrag wrote:
Mirzareli wrote:Hocemo li konačno moci pratiti i na drugim mrežama EON aplikaciju u potpunosti ? Tj da imam sve kanale i na drugim mrežama ono sto imam na svom TV paketu koji pratim kod kuce.Lp
To neće nikad moći, jer se krše autorska prava TV kanala, i United Grupa bi zbog toga mogla da snosi teške posljedice.
Nije mislio na druge drzave, vec u istoj drzave, gdje su svakako prava za emitovanje tih kanala kupljena za cijelu teritoriju drzave, jer svakako je zabranjeno legalno geldati kanale u drugim drzavama drugacije nego preko operatera u tim drzavama.
Last edited by kakaljin on 09/08/2019 18:41, edited 1 time in total.
crnivrag

#88713 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

kakaljin wrote: Nije mislio na druge drzave, vec u istoj drzave, gdje su svakako prava za emitovanje tih kanala kupljena za cijelu teritoriju drzave
Oni tvrde da im određeni kanali brane bilo kakvu reprodukciju van njihove mreže.
kakaljin

#88714 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

crnivrag wrote:
kakaljin wrote: Nije mislio na druge drzave, vec u istoj drzave, gdje su svakako prava za emitovanje tih kanala kupljena za cijelu teritoriju drzave
Oni tvrde da im određeni kanali brane bilo kakvu reprodukciju van njihove mreže.
Pa cekaj onda jesu li ti kanali uopste onda sa pravima za emitovanje na cijeloj teritoriji drzave ili nisu, jer koliko svi znamo prava se kupuju i dobijaju za cijelu teritoriju drzave.

Neka nam iz telemacha onda objasne ovo jer smo u nedoumici
crnivrag

#88715 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

kakaljin wrote: Pa cekaj onda jesu li ti kanali uopste onda sa pravima za emitovanje na cijeloj teritoriji drzave ili nisu, jer koliko svi znamo prava se kupuju i dobijaju za cijelu teritoriju drzave
Mislim da oni sad na neki način nasljeđuju prava na određene kanale od strane United Grupe, jer su odavno izašli iz AKOP-a, tvrdeći da ih oni ograničavaju na razne načine u pogledu otkupa prava za emitiranje određenih kanala u okviru Telemach ponude.
MTV

#88716 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

crnivrag wrote:
A onda prodaju samostalni EON van Telemach mreze koji se moze gledati na drugoj mrezi. Na kraju ni oni sami ne znaju sta hoce. :-)

Na Total TV-u Euronews i DW idu u HD a na Telemach-u SD. Sve vise i vise kanala imaju HD verzije dok TM ima SD verzije.

https://totaltv.tv/a36399/ba/podrska/vi ... aketa.html
kakaljin

#88717 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

crnivrag wrote:
kakaljin wrote: Pa cekaj onda jesu li ti kanali uopste onda sa pravima za emitovanje na cijeloj teritoriji drzave ili nisu, jer koliko svi znamo prava se kupuju i dobijaju za cijelu teritoriju drzave
Mislim da oni sad na neki način nasljeđuju prava na određene kanale od strane United Grupe, jer su odavno izašli iz AKOP-a, tvrdeći da ih oni ograničavaju na razne načine u pogledu otkupa prava za emitiranje određenih kanala u okviru Telemach ponude.
Nema veze akop sa ovim prava za emitovanje nekog kanala se kupuju i dobija za cijelu teritoriju BiH, a ne za naselja. A sada je druga stvar sto operater je dostupan samo na nekom podruciju i ne zeli se siriti dalje to je druga stvar.
kakaljin

#88718 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

MTV wrote:
crnivrag wrote: Oni tvrde da im određeni kanali brane bilo kakvu reprodukciju van njihove mreže.
A onda prodaju samostalni EON van Telemach mreze koji se moze gledati na drugoj mrezi. Na kraju ni oni sami ne znaju sta hoce. :-)

Na Total TV-u Euronews i DW idu u HD a na Telemach-u SD. Sve vise i vise kanala imaju HD verzije dok TM ima SD verzije.

I to sto kazes, jedno drugo pobija :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D
Mirzareli

#88719 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mirzareli »

kakaljin wrote:
crnivrag wrote:
Nije mislio na druge drzave, vec u istoj drzave, gdje su svakako prava za emitovanje tih kanala kupljena za cijelu teritoriju drzave, jer svakako je zabranjeno legalno geldati kanale u drugim drzavama drugacije nego preko operatera u tim drzavama.
Tako je mislio sam na mobilne mreže i druge operatere koji pružaju internet usluge u BiH. :bih:
kakaljin

#88720 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Mirzareli wrote:
kakaljin wrote:
crnivrag wrote: To neće nikad moći, jer se krše autorska prava TV kanala, i United Grupa bi zbog toga mogla da snosi teške posljedice.
Tako je mislio sam na mobilne mreže i druge operatere koji pružaju internet usluge u BiH. :bih:

Treba samo sa razumjevanjem citati neciji post i odgovoriti tacno na postavljeno pitanje ako se zna odgovor, a ako se ne zna odgovor onda se ne odgovara
adoadop

#88721 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by adoadop »

Poštovani, molim vas da mi pomognete.
Novi sam korisnik eon boxa.
Kako i pomoću čega ću pregledavati internet.
Napominjem da preko aplikacije YouTube videa rade perfekt.
crnivrag

#88722 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

adoadop wrote:Poštovani, molim vas da mi pomognete.
Potrebno je putem Google Play Store aplikacije skinuti Puffin Browser.
adoadop

#88723 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by adoadop »

crnivrag wrote:
adoadop wrote:Poštovani, molim vas da mi pomognete.
Potrebno je putem Google Play Store aplikacije skinuti Puffin Browser.
Hvala na odgovoru.

A da li znate zašto mi neće filmovi na gledalica.com
Ili ima neka caka?
crnivrag

#88724 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

adoadop wrote: Hvala na odgovoru.

A da li znate zašto mi neće filmovi na gledalica.com
Ili ima neka caka?
Vjerovatno ta stranica koristi flash player ili neki drugi plugin, što je trenutno nemoguće implementirati putem android web browsera.

Inače, Kodi radi savršeno putem box-a, pa njega možeš instalirati i dodati neki add-on za filmove i serije, te ih gledati na taj način.

Naravno, radi se o pirateriji (isto kao i praćenje putem tih web stranica koje spominješ) i to je strogo kažnjivo u Europi i Americi, s tim da u BiH operateri još uvijek ne prijavljuju te ilegalne radnje korisnika.
chakany

#88725 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by chakany »

MTV wrote:

Mislim da jedino AMC kod nas ide u HD, a kod Total TV u SD formatu. Ali zato ostali kanali koji kod nas idu u SD, na Total TV idu u HD.
Locked