salik79 wrote:
Nakon one dzenaze, ovih ultramaratonaca iz DeZ i inih podvala, sto sa rudawa, sto sa prodzihadistickih stranica, ne bih ti povjerovao ni kada bi sada postavio sliku kako pada kisa u Zenici.
Tvoja stvar, informisi se kod savinih, uci "vjeru" od savinih, gotivi Barzanijeve gurbete i njihov rudaw, al' mojne nam muda pod bubrege prodavat'.
Nema vecih lazova od Perzijanaca i Turaka.
Ti si meni godinama govorio da iranski Kurdi vole svoju domovinu Iran, da im je mrska svaka pomisao na Kurdistan, kurdsku himnu i zastavu. Nema im nista odvratnije od Kurdistana.
Ja sam tu pricu dalje sirio.
I sta se desi, desetine hiljada gradjana iranskog Kurdistana za vrijeme kurdskog referenduma u Iraku izadjose na ulice, pocese kaciti zastave Kurdistana, pjevati kurdsku himnu i skandirati 'sloboda, sloboda, sloboda'.
Dakle, Perzijanci, mrtvi lazovi.
Sa njima rame uz rame su Asadove propagandisti. Koliko su samo puta objavili da su im Kurdi predali grad Tel Rifat!?

I Manbidz im predali? Sve gole lazi.
Kurdski izvori ne lazu, narocito ne Rudaw, ANHA i slicni mediji. Ovu sliku sa prelaskom rijeke je postavio pro-dzihad aktivista iz Gaziantepa, a onaj kolaz sa iranskim tabutima je prenio Worldonalert, takodjer pro-dzihad aktivista.
Sada mi jedino mozes savjetovati da ne vjerujem Perzijancima (lazovi), Turcima (lazovi) i Arapima (lazovi), da se iskljucivo oslanjam na kurdske izvore kako ne bi kupio lazi!??