Sirija vol. 2
- Maystor
#88526 Re: Sirija vol. 2
SAA je anihilirala orke u provinciji Homs! Bitka u tom dijelu Sirije je završena!
Takođe je na izdisaju ovaj Blitz-Krieg kojeg su orci izveli jedinicama iz Iraka, u američkoj režiji (pustili ih da prođu kroz zaštićeni pojas radijusa 55 km oko Tanfa). Narednih dana će biti veoma, veoma zanimljivo. Očekujte žalopojke Save-vehabita, a posebno heretika iz Zenice koji je u više navrata zloupotrebljavao forumski prostor da psuje Boga (neuzubilahi), da vrijeđa islam kao religiju i Božijeg poslanika s.a.v.s., koji je danas mrtav-hladan pokušao da podvali slike ekshumiranih iranskih vojnika iz iračko-iranskog rata, kao navodne žrtve iranskih snaga u Siriji.
Čitamo se
Takođe je na izdisaju ovaj Blitz-Krieg kojeg su orci izveli jedinicama iz Iraka, u američkoj režiji (pustili ih da prođu kroz zaštićeni pojas radijusa 55 km oko Tanfa). Narednih dana će biti veoma, veoma zanimljivo. Očekujte žalopojke Save-vehabita, a posebno heretika iz Zenice koji je u više navrata zloupotrebljavao forumski prostor da psuje Boga (neuzubilahi), da vrijeđa islam kao religiju i Božijeg poslanika s.a.v.s., koji je danas mrtav-hladan pokušao da podvali slike ekshumiranih iranskih vojnika iz iračko-iranskog rata, kao navodne žrtve iranskih snaga u Siriji.
Čitamo se
Last edited by Maystor on 06/10/2017 22:39, edited 1 time in total.
- Challenger__
#88527 Re: Sirija vol. 2
Izgleda da je oslobođen Majadin (Mayadin).
- Maystor
#88528 Re: Sirija vol. 2
I ako nije- biće. Vrlo brzoChallenger__ wrote:Izgleda da je oslobođen Majadin (Mayadin).
- Kikibombona
#88529 Re: Sirija vol. 2
Al' bez zezanja, Mlohavi je nadosao, kao i drugi umjereni muslimani koji su podrzali revoluciju u Siriji. Dzihadiste mogu podrzavati jedino tvrdokorni vjerski fanatici. Nema druge.
Asad je diktator, monstrum i zlocinac. Trebalo bi vremena da se navede sve lose sto karakterise sirijski rezim. Nikolaj Causesku je mala maca za porodicu Asad. Za sve lose sto vidimo u Siriji prodica Asad i Bas rezim snose najveci dio krivice. Nema drustva koje diktatura nije upropastila.
Da je revolucija bila sirijska, sekularna, prvi bih podrzao. Da je bila takva, Asad bi pao. Zalosna realnost sirijskog naroda je da je jednu losu vlast pokusala srusiti jos gora. Umjesto Bas diktature selefije i ihvanije? Kuku. To bi bio korak od 100-200 godina unazad. Sirija bi postala Afganistan. U poredjenju sa tim, nazadni i monstruozni Asad se cini kao Mahatma Gandi. Zamislite da sada Siriju kontrolise par stotina suni ekstremistickih skupina, selefijskog i ihvanijskog predznaka. Apokalipsa.
Turke to nije zanimalo, oni su zeljeli pod svaku cijenu dovesti ihvanije na vlast. Zeljeli su obnoviti Otomansko carstvo, formirati uniju drzava na cijem bi celu bila Turska. Egipat, Libija, Sirija... samo bi se sirilo... Ihvanije i AKP su dozivjeli historijski poraz. Erdogan sada labrnja svima redom da se iskupi... al' kasno je, valja snositi posljedice...
Trenutak istine - trenutak poraza!
Amerikanci su skontali da je sve otislo u kurac i pronasli adekvatnog saveznika!

Asad je diktator, monstrum i zlocinac. Trebalo bi vremena da se navede sve lose sto karakterise sirijski rezim. Nikolaj Causesku je mala maca za porodicu Asad. Za sve lose sto vidimo u Siriji prodica Asad i Bas rezim snose najveci dio krivice. Nema drustva koje diktatura nije upropastila.
Da je revolucija bila sirijska, sekularna, prvi bih podrzao. Da je bila takva, Asad bi pao. Zalosna realnost sirijskog naroda je da je jednu losu vlast pokusala srusiti jos gora. Umjesto Bas diktature selefije i ihvanije? Kuku. To bi bio korak od 100-200 godina unazad. Sirija bi postala Afganistan. U poredjenju sa tim, nazadni i monstruozni Asad se cini kao Mahatma Gandi. Zamislite da sada Siriju kontrolise par stotina suni ekstremistickih skupina, selefijskog i ihvanijskog predznaka. Apokalipsa.
Turke to nije zanimalo, oni su zeljeli pod svaku cijenu dovesti ihvanije na vlast. Zeljeli su obnoviti Otomansko carstvo, formirati uniju drzava na cijem bi celu bila Turska. Egipat, Libija, Sirija... samo bi se sirilo... Ihvanije i AKP su dozivjeli historijski poraz. Erdogan sada labrnja svima redom da se iskupi... al' kasno je, valja snositi posljedice...
Trenutak istine - trenutak poraza!
Amerikanci su skontali da je sve otislo u kurac i pronasli adekvatnog saveznika!

- Kikibombona
#88530 Re: Sirija vol. 2
Kikibombona wrote:
Sasvim je moguce da rezim ima svoje ljude unutar ISILa. Sirijski rezim je decenijama razvijao spijnusku mrezu. U svakoj pori drustva imaju svoje ljude. ISIL nije tako homogena grupa, ima tu svega i svacega.
Ova lafo ofanziva ISILa je veoma sumnjiva i vjerovqtno za za cilj ima odvratiti paznju od rezimske ofanzive na naftna polja. Rezim je veoma lako stigao do Majadina koji je fakticki glavni grad ISILa. Bez veceg otpora su usli u grad.
S druge strane, SDF je zaglavio u Suru i Koniko plinskom polju. ISIL se zestoko brani i SDF vec danima ne moze napredovati.
Ne bih se iznenadio da se ISIL uskoro povuce iz Majadina kao sto su se povlacili iz Palmire, Suhne, Madana, Tadefa, Maskane i dr. gradova.
Ni u jednom gradu se nisu borili!
Evo i sada napreduju bez ikakvog otpora.
Ne bih se iznandio da Majadin padne vec sutra.
Rezim definitivno ima svoje ljude u ISILu. Cijelu grupa nije pod kontrolom, ali dio sigurno jeste. ISIL u Damasku miruju, na Kalamunu su bili mirni. Vozaju ih po Siriji i ko zna kakve dogovore sklapaju.
Dosli su do Majadina kao iz sale, a Kurdi krv pisaju u malom selu Sur.
-
developer10
#88531 Re: Sirija vol. 2
Evo veli Nidal:
Nidalgazaui 12 minutes ago
BREAKING:
#Hamas has captured the head & leader of #ISIS in #Gaza moments ago.
Mada s obzirom da je imao nebrojenih kikseva do sada.. uzeti s velikom rezervom.
Nidalgazaui 12 minutes ago
BREAKING:
#Hamas has captured the head & leader of #ISIS in #Gaza moments ago.
Mada s obzirom da je imao nebrojenih kikseva do sada.. uzeti s velikom rezervom.
- prljavi Hare
- Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi
#88532 Re: Sirija vol. 2
@Kiki,sam sebe citiraš..Ovo je novi level na temi.
Mogao si Savu pp-om zamiliti da digne

- salik79
#88533 Re: Sirija vol. 2
Mrljavi wrote:Pozdravljam vas i selamim drugari...
Citao sam i citat cu i dalje al' pisati necu nakon ovog posta, kroz temu sam haman zavolio ovu zemlju. Ukratko, iz nekog razloga sam osjetio potrebu da uputim od mene izvinjenje i hvala svima koji su od samog pocetka zlo nazivali zlom, za razliku od mene.
Diktator, mozda, ali sto vise diktatora poput porodice Asad i onih koji su ih podrzali, a sto manje demokratije poput ove koja je godinama gostovala u ovoj napacenoj al' pobjednickoj zemlji.
Cuvajte dupeta dobri moji.
Mloho, da li je moguce?!
Navrati!
- Kikibombona
#88534 Re: Sirija vol. 2
Predvidio sam da ce ISIL veoma lako pustiti rezimu grad. Vec su ostvarili veliki napredak bez ikakvog otpora ISILa. A radi se, da te podsjetim, o glavnom gradu Islamske drzave.prljavi Hare wrote:@Kiki,sam sebe citiraš..Ovo je novi level na temi.Mogao si Savu pp-om zamiliti da digne
![]()
![]()
![]()
Kurdi krv pisaju za svaku ulicu u Raki. Nijedan grad nisu uzeli bez krvave borbe. A za to vrijeme sirijski rezim ulazi na rukama u gradove koje kontrolise ISIL.
Covjek bi pomislio da je rezimska vojska sposobna da ne vidi kako prolaze kada se protivnik grcevito bori...
Rezim ima svoje ljude u ISILu i to je nakon svega idiotski negirati. Ne moze biti da im SVAKI grad pustaju bez borbe dok se sa Kurdima bore do posljednje kapi krvi.
- salik79
#88535 Re: Sirija vol. 2
Kako nije, kada je Hizbullah saudijski, sto Isil ne bi bio "rezimski"? Zato je Biden, a i sva administracija, trazio da ih naoruzaju.Kikibombona wrote:Predvidio sam da ce ISIL veoma lako pustiti rezimu grad. Vec su ostvarili veliki napredak bez ikakvog otpora ISILa. A radi se, da te podsjetim, o glavnom gradu Islamske drzave.prljavi Hare wrote:@Kiki,sam sebe citiraš..Ovo je novi level na temi.Mogao si Savu pp-om zamiliti da digne
![]()
![]()
![]()
![]()
Kurdi krv pisaju za svaku ulicu u Raki. Nijedan grad nisu uzeli bez krvave borbe. A za to vrijeme sirijski rezim ulazi na rukama u gradove koje kontrolise ISIL.
Covjek bi pomislio da je rezimska vojska sposobna da ne vidi kako prolaze kada se protivnik grcevito bori...
Rezim ima svoje ljude u ISILu i to je nakon svega idiotski negirati. Ne moze biti da im SVAKI grad pustaju bez borbe dok se sa Kurdima bore do posljednje kapi krvi.
A, ako jos imamo u vidu da je Nusra iranska, kao sto rece uvazeni Aloush, krug se zatvara.
Last edited by salik79 on 06/10/2017 23:17, edited 1 time in total.
-
karakters
#88536 Re: Sirija vol. 2
Cuj Kurdi krv pisaju...teska prehlada
- prljavi Hare
- Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi
#88537 Re: Sirija vol. 2
OK Kiki,bez ljutnje...
Pratim temu redovno i ponekada se šokiram koliko se ljudi nafuraju u svoja uvjerenja...nevjerovatno.
Ono što mene zanima je da se naše bagre koja je otišla tamo da se bori(a znamo pod kojim zastavama se većina bori),što manje ikada vrati
u BiH.Što reko' drug Staljin:"Nema čovjeka,nema problema!"
Ono što mene zanima je da se naše bagre koja je otišla tamo da se bori(a znamo pod kojim zastavama se većina bori),što manje ikada vrati
-
karakters
#88538 Re: Sirija vol. 2
I njima je draze da se "vrate Alahu" nego Baketuprljavi Hare wrote:OK Kiki,bez ljutnje...Pratim temu redovno i ponekada se šokiram koliko se ljudi nafuraju u svoja uvjerenja...nevjerovatno.
![]()
- Kikibombona
#88539 Re: Sirija vol. 2
Prica o 'saudijskom Hezbolahu' je Saxxx-ova nebuloza. Nemoj mene u to petljati. Saudi ne mogu organski siitske fanatike. Jedino im otrova mogu dati.salik79 wrote:Kako nije, kada je Hizbullah saudijski, sto Isil ne bi bio "rezimski". Zato je Baiden, a i sva administracija, trazio da ih naoruzaju.
A, ako jos imamo u vidu da je Nusra iranska, kao sto rece uvazeni Aloush, krug se zatvara.
Nemaju ni Iranci sa tim veze.
Sirijski rezim vlada represivnim aparatom decenijama unazad. Posjeduje spijunsku mrezu i svoje ljude posvuda. Siguran sam da imaju svoje ljude u redovima ISILa. Ova povlacenja ISILa iz svakog grada ne mogu biti slucajna.
Inace...
Dobrovoljci u Raki!

YPJ!

-
karakters
#88540 Re: Sirija vol. 2
Kiki nastavlja visegodisnju akciju 'Na slici pronadji lijepu Kurdkinju i tako zavrsi akciju'
- Kikibombona
#88541 Re: Sirija vol. 2
Ne ljutim, boze sacuvaj.prljavi Hare wrote:OK Kiki,bez ljutnje...Pratim temu redovno i ponekada se šokiram koliko se ljudi nafuraju u svoja uvjerenja...nevjerovatno.
![]()
Ovdje ne zastupam svoja uvjeranja. Moja uvjerenja su kompatibilna sa drustveno-politickim sistemima Svicarske, Islanda, Norveske itd. U tim drzavama i narodima vidim nekakav uzor.
Sa Kurdima nemam dodirne tacke. Ovo sto oni furaju je daleko od mojih uvjerenja al' je opet puno blize od Asadove diktature i dzihadista raznih boja. Zbog toga sam na njihovoj strani. I na strani sam potlacenih naroda, ugrozenih itd.
Ovdje nastupaju iz uvjerenja simpatizeri Rusije i Irana. To je do kosti ideoloski obojeno. U Rusima, Irancima, Asadu vide nekakav uzor. To je da se covjek zabrine. Ja u Kurdima ne vidim nikakav uzor.
- salik79
#88542 Re: Sirija vol. 2
Eki "sitske fanatike"?!Kikibombona wrote:Prica o 'saudijskom Hezbolahu' je Saxxx-ova nebuloza. Nemoj mene u to petljati. Saudi ne mogu organski siitske fanatike. Jedino im otrova mogu dati.salik79 wrote:Kako nije, kada je Hizbullah saudijski, sto Isil ne bi bio "rezimski". Zato je Baiden, a i sva administracija, trazio da ih naoruzaju.
Nemaju ni Iranci sa tim veze.
Sirijski rezim vlada represivnim aparatom decenijama unazad. Posjeduje spijunsku mrezu i svoje ljude posvuda. Siguran sam da imaju svoje ljude u redovima ISILa. Ova povlacenja ISILa iz svakog grada ne mogu biti slucajna.
Srecom pa Ameri nemaju svoje ljude posvuda i nemaju spijunsku mrezu decenijama unazad. Srecom pa nisu drzali ni abu graibe ni guantaname....
- Challenger__
#88543 Re: Sirija vol. 2
Sve je to zavjera protiv Kurda, Norveške i demokratije.
- Kikibombona
#88544 Re: Sirija vol. 2
Davno sam ovu djevojku proglasio pobjednicom!karakters wrote:Kiki nastavlja visegodisnju akciju 'Na slici pronadji lijepu Kurdkinju i tako zavrsi akciju'

Kod ovih sirijskih Kurdkinja, tj. PKK Kurdkinja, nema sminke, za razlike od irackih Kurdkinja koje su nacakarene kao da su Arapkinje!

Izraz lica pripadnice YPJ nakon sto je saznala da je sirijski rezim sklopio dogovor sa ISILom oko preuzimanja grada Majadin!

Peshmerge su fufaste, nije po mom ukusu...

- ioannes
#88545 Re: Sirija vol. 2
kiki je izgubio kredibilitet .....
do prije pola godine je još na neki način bio normalan. ovaj pristup zadnjih par sedmica je dno dna, sa svojim vratolomijama je prekucao savoxxa....definitivno
do prije pola godine je još na neki način bio normalan. ovaj pristup zadnjih par sedmica je dno dna, sa svojim vratolomijama je prekucao savoxxa....definitivno
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#88546 Re: Sirija vol. 2
Previše se ufurao i čak počeo prijetiti. Konta da će ga podržati uncle sam.ioannes wrote:kiki je izgubio kredibilitet .....
Opasno je biti USA neprijatelj, ali je biti USA saveznik(pudlica) počesto FATALNO.
- Kikibombona
#88547 Re: Sirija vol. 2
Zar nije fanatik covjek koji je spreman poginuti za vjeru?salik79 wrote:Eki "sitske fanatike"?!![]()
Srecom pa Ameri nemaju svoje ljude posvuda i nemaju spijunsku mrezu decenijama unazad. Srecom pa nisu drzali ni abu graibe ni guantaname....
Hezb i ove siitske milicije su mahom spremne poginuti za vjeru. Dakle, fanatici.
Pojam 'fanatik' ne mora biti negativan, mada su za mene svakako 'fanatici', bilo kakvog predznaka, budale. Treba uzivati u zivotu. Budale ginu za ideale.
- NajdraziVodjaa
#88548 Re: Sirija vol. 2
Ovo ti je ona taktika ja uperim prstom drz te lopova a drugom rukom nemilice kradem e tako i Kikibombona dok Isil prepusta Kurdima vrijedna naftna polja i mijenaj uniforme sa Kurdima i uveliko suradjuje on optuzuje SAA za to jer u nekakve glupave gradove koje sad on fol naziva glavnim ulaze ignorisuci cinjenicu da je taj Isil napao SAA u isto vrijeme na vise frontova.
A sto se tice Isila samo cu reci jednu stvar a pametnom covjeku ce to biti dovoljno. Abu bakar Baghdadi bio americki zarobljenik i nekim cudom
je pusten i sada je vodja Isila tj. kalifa...pametnom dosta da zakljuci cije je to spijunske mreze djelo...
A sto se tice Isila samo cu reci jednu stvar a pametnom covjeku ce to biti dovoljno. Abu bakar Baghdadi bio americki zarobljenik i nekim cudom
- Kikibombona
#88549 Re: Sirija vol. 2
Fatalno je biti prijatelj Rusije.arman1 wrote:Previše se ufurao i čak počeo prijetiti. Konta da će ga podržati uncle sam.ioannes wrote:kiki je izgubio kredibilitet .....
Opasno je biti USA neprijatelj, ali je biti USA saveznik(pudlica) počesto FATALNO.
Ako ne vjerujes meni, pitaj Srbe. Najebali su zato sto su na Balkanu 'mali Rusi'. Da su se drzali britansko-francuskog supka, ne bi dozivjeli ovako teske poraze...
Kurdi su isto tako skupo platili ljubav sa Rusima.
Evo kako je po Kurde zavrsila saradnja sa Rusima/Sovjetima i izdaja!

A najgore od svega je biti saveznik sa Turcima i Perzijancima. Ako ne vjerujes meni, pitaj Palestince.
- salik79
#88550 Re: Sirija vol. 2
Kikibombona wrote:Zar nije fanatik covjek koji je spreman poginuti za vjeru?salik79 wrote:Eki "sitske fanatike"?!![]()
Hezb i ove siitske milicije su mahom spremne poginuti za vjeru. Dakle, fanatici.
Pojam 'fanatik' ne mora biti negativan, mada su za mene svakako 'fanatici', bilo kakvog predznaka, budale. Treba uzivati u zivotu. Budale ginu za ideale.
Za sta ti ginu Kurdi, za sta gine bjelosvjetski sljam koji se sjatio "boriti" zajedno s kurdima? Zasto ih nikada ne nazoves fanaticima?