Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
crnivrag

#88501 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

MTV wrote:Samo za mog :evil:

Screenshot-ovi posudjeni sa drugog foruma. :mrgreen:
Eh da ih je još ugledati na TV-u :dance:
MTV

#88502 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

Nova TV HD i Doma TV HD u A1 kablovska HR (ex Bnet) danas prebaceni iz HD paketa u Osnovni paket. Takodjer danas dodani HRT 1 HD, HRT 2 HD, HRT 3 HD i HRT 4 HD. Jos se cekaju RTL HR HD kanali. Oni se polako spremaju da im preko zemaljske antene svi nacionalni kanali iz trenutnih Muxa A i B pocnu s emitiranjem u Full HD.
BaDa

#88503 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by BaDa »

@telemach opet mi d3 resiver ne radi izbacilo opet osmice na displeju resivera!
chakany

#88504 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by chakany »

Info: U Video Klubu od danas i novi AMC katalog, u kojem se nalazi serija iz AMC originalne produkcije, NOS4A2.
crnivrag

#88505 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

chakany wrote:Info: U Video Klubu od danas i novi AMC katalog, u kojem se nalazi serija iz AMC originalne produkcije, NOS4A2.
Šteta samo što je serija u SD formatu.
chakany

#88506 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by chakany »

crnivrag wrote:
chakany wrote:Info: U Video Klubu od danas i novi AMC katalog, u kojem se nalazi serija iz AMC originalne produkcije, NOS4A2.
Šteta samo što je serija u SD formatu.
Da, ja se samo nadam da će nekad pustiti i FOX katalog :D Volio bih u AMC katalogu vidjeti i seriju The Terror, ali u HD formatu.
fusion_ba

#88507 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

chakany wrote: Da, ja se samo nadam da će nekad pustiti i FOX katalog :D
ako i puste nekad vjerovatno ce se dodatno naplacivati kao i njihov katalog NG+
biggrin

#88508 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by biggrin »

valjda ce tu ubaciti i "Preacher" da se ne moram peglati sa piratima oko toga 8-)
Telemach

#88509 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Telemach wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:kako aktivirati HBOGO,krenem i drugi mi korak,trazi mi broj bankovne kartice?
@kakavdanakneiskustvu,
HBO GO možete koristiti ako imate HBO Premium paket.
1. Pokrenite HBO GO unosom adrese http://www.hbogo.ba i u gornjem lijevom uglu kliknite na opciju Meni

2. Iz menija odaberite Podešavanja> Moj profil > Registracija

3. U novom prozoru odaberite operatora - Telemach

4. Unesite svoj aktivacioni kod koji se nalazi na MojTelemach portalu (MojTelemach>Televizija>HBO GO) i kliknite na opciju Dalje

5. U sljedećem prozoru popunite polja kako bi kreirali svoj Nadimak (User) za HBO GO i čekirajte polje Prihvatam uslove korištenja i pravila privatnosti> Registracija

*Za mobilne platforme iOS/Android preuzimate aplikaciju na App Store odnosno Google play.

nemam taj paket,osim što gledam kanale iz tog paketa do kraja avgusta kao i svi drugi,akcija ova neka vaša
@kakavdanakneiskustvu,,
Ukoliko ste aktivirali HBO Premium promo period, putem portala se možete registrovati na HBO GO.
kakavdanakneiskustvu

#88510 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

Telemach wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:kako aktivirati HBOGO,krenem i drugi mi korak,trazi mi broj bankovne kartice?
@kakavdanakneiskustvu,
HBO GO možete koristiti ako imate HBO Premium paket.
1. Pokrenite HBO GO unosom adrese http://www.hbogo.ba i u gornjem lijevom uglu kliknite na opciju Meni

2. Iz menija odaberite Podešavanja> Moj profil > Registracija

3. U novom prozoru odaberite operatora - Telemach

4. Unesite svoj aktivacioni kod koji se nalazi na MojTelemach portalu (MojTelemach>Televizija>HBO GO) i kliknite na opciju Dalje

5. U sljedećem prozoru popunite polja kako bi kreirali svoj Nadimak (User) za HBO GO i čekirajte polje Prihvatam uslove korištenja i pravila privatnosti> Registracija

*Za mobilne platforme iOS/Android preuzimate aplikaciju na App Store odnosno Google play.

nemam taj paket,osim što gledam kanale iz tog paketa do kraja avgusta kao i svi drugi,akcija ova neka vaša
@kakavdanakneiskustvu,,
Ukoliko ste aktivirali HBO Premium promo period, putem portala se možete registrovati na HBO GO.[/quote]

hvala,javicu vam se pp
crnivrag

#88511 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

AMC katalog od sada u Video klubu

Image

August u Video klub donosi potpuno novi, AMC katalog sa svjetski poznatim serijama. AMC je jedina kablovska mreža koja je dobila Emmy® nagradu za najbolju seriju, čak četiri godine zaredom za „Mad Men” i šest nagrada za seriju “Breaking Bad”. Svi ljubitelji kvalitetnih serija uživaće uz dva spektakularna naslova, serije Teror i Nosferatu.

Prva sezona Nosferatu govori o vozaču, Čarliju Manksu, koji je skoro čitav vijek krstario sporednim gradskim uličicama i mamio djecu da ih poveze, uzimajući njihove duše, dok je istovremeno napuštao čudovišta koja je stvorio u zastrašujućem drugom svijetu zvanom Božićna zemlja.

Dugo očekivana druga sezona serije Teror stiže nam premijerno na male ekrane u četvrtak, 15. augusta u 22:00 na kanalu AMC, a odmah zatim i u Video klub katalog. Nova sezona nas vodi u period Drugog svjetskog rata, u japansko američki kolektivni centar na Terminal Islandu, u kom se dešava serija bizarnih smrti. Radnja prati mladića u njegovim pokušajima da razumije i pokrene borbu protiv onih koji su odgovorni.

Novi naslovi stižu i u druge kataloge.

U Cinestar katalogu napeti naučnofantastični triler Kin prati bivšeg zatvorenika koji je u bjekstvu od federalnih vlasti, vanzemaljskih vojnika i bande na čijem je čelu Džejms Franko. Jedina pomoć mu je mlađi polubrat koji se slučajno dokopao vanzemaljskog oružja. Glumačku postavu, uz Džejmsa Franka, čine Keri Mun, Zoi Kravic, Denis Kvejd i mladi Majls Truit.

Premijerno u katalogu Pickboxa gledajte italijansku seriju Ženski raj, inspirisanu čuvenim romanom "Au Bonheur des Dames" Emila Zole. Ženski Raj je revolucionarna prodavnica u Milanu, gdje su ljepota i luksuz nadohvat ruke. Tokom ekonomskog buma pedesetih godina prodavnica raste i razvija se, dok se uporedo i priča odmotava. Takođe u Pickbox katalogu, serija Zli grad vas vodi u Los Angeles, oko 1982. godine, gdje se sve vrti oko rokenrola i kokaina na Sanset Stripu. Detektivi Jack Root i Paco Kontreras vrebaju ubicu i to im je do sad najteži slučaj na kom su radili.

Čestiti Džemstounovi, nova HBO serija sa vrhunskim komičarima današnjice garantuje spektakl. Priča prati dramatičnu i izuzetno bogatu porodicu Jamestown, na čijem čelu je iskusni glumac John Goodman. Na komičan način prestavljaju se borba za moć i uticaj. Uz ostatak porodice koju tumače fantastični Danny McBride koji je i tvorac serije, Adam DeVine i Eddy Patersson, ostaje vam samo da se kvalitetno nasmijete.

Uživajte u preko 16.000 naslova koje vam trenutno nudi Video klub i novom AMC katalogu čiji će sadržaj biti na raspolaganju određeno vrijeme, a mi ćemo konstantno da proširujemo kataloge i uvodimo nove, kako bismo zadovolji sve ljubitelje sedme umjetnosti.

https://telemach.ba/a53841/podrska/vije ... klubu.html
Last edited by crnivrag on 01/08/2019 18:09, edited 1 time in total.
crnivrag

#88512 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Telemach i ove godine uz No Borders Orchestra

Image

Kompanija Telemach je i ove godine podržala jedinstveni projekat No Borders Orchestra koji objedinjuje savremenu klasičnu muziku i klupsku kulturu.

Poslije veoma uspješne turneje tokom ljeta 2018. gudački ansambl NBO obogaćen udaraljkama i elektronikom, ovog ljeta gostovat će ponovo u Sarajevu, a u okviru nove međunarodne turneje po zapadnom Balkanu i Evropi, nazvane B Matinee. Tematika koncerata je obilježavanje trideset godina od pada Berlinskog zida i slava rušenje zidova između klasične i klupske muzike.

Komunicirajući sa savremenim techno zvukom, kompozitori unutar ovog projekta spremili su kombinaciju žanrova, prevazilazeći granice između različitih muzičkih stilova. Organizatori najavljuju nastup pet najuzbudljivijih mladih kompozitora iz regiona - Darije Andovske iz Skoplja, Drinora Zymberija iz Prištine, Davora Branimira Vincze-a iz Zagreba, Danijela Žontara iz Sarajeva i Draška Adžića iz Beograda. Inače koncert u Sarajevu 1. augusta u Slogi se održava odmah nakon nastupa No Borders Orchestra u Tivtu i Prizrenu. Nakon nastupa u glavnom gradu BiH organizacija NBO putuje za Maribor, Zagreb i Beograd gdje takođe imaju zakazane koncerte.
https://telemach.ba/a53840/Saopcenja-za ... estra.html
dragma
Vozim: Pješe

#88513 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dragma »

Telemach wrote:
dragma wrote:Molim vas (na ovaj način, pošto mi se na vaš info-tel niko ne javlja) da provjerite signal na području Koševskog Brda i Ciglana jer mi je od juče brzina interneta 2,7 mbps a trebalo bi da bude 80.
Dalje, kad god se javi neki problem kojeg ste svjesni poslovično prekinete javljanje na info-tel što nije ok. Znam da raja zove, dosađuju, ali jbg, to (informisanje, reklamacije i sl) spada u paket usluga koji ste nam sami ponudili i zaokružili cijenom koju plaćamo svaki mjesec.
I za kraj (pitanje koje se samo po sebi nameće) hoćel' mi biti umanjen račun na kraju mjeseca za ova dva dana (možda bude i više) u kojima nemam potpunu uslugu koju plaćam i koju ste vi prema ugovoru dužni da mi pružite?

Hvala na eventualnom odgovoru i srdačan pozdrav.
@dragma,
Potrebno je da nam dostavite korisničke podatke te smo Vam pisali u pp. Kontakt centar je dostupan 24/7 i uvijek smo dostupni za korisnike. Moguće je jedino da , u jednom trenutku, zbog povećanog broja zahtjeva, ne možete stupiti u vezu momentalno. Ukoliko su poteškoće prijavljene, te je vršena intervencija na adresi, iste su trajele duže od predviđenog roka za realizaciju zahtjeva, naravno da imate mogućnost potraživanja umanjenja računa.
Nije bilo nemoguće "momentalno" stupiti u vezu sa operaterom već je bilo nemoguće uopšte stupiti u vezu sa istim pošto sam od 19h pa do 23h zvao više puta i svaki put bi me dočekala automatska sekretarica koja me je uredno obavještavala da su svi operateri trenutno zauzeti i da će slijedeći biti slobodan tek za tri minute. Nakon što bi prošle te tri minute onda bi me ljubazna automatska sekretarica opet obavjestila isto i rekla mi da će operater biti slobodan nakon narednih tri minuta. Tako sam prilikom zadnjeg poziva namjerno ostao na vezi čitavih 40 minuta i opet nisam dobio vezu sa operaterom.
Što se vašeg diplomatskog odgovora u vezi potraživanja smanjenja računa radi kvara tiče opet vam ponavljam (mada vi to dobro znate) da nisam mogao prijaviti poteškoće jer su vaši operateri svaki put kada se nešto slično desi po pravilu svi do jednog zauzeti i nedostupni.

Hvala vam na odgovoru, srdačan pozdrav i puno sreće i uspjeha u daljem radu vam želim.
dembele

#88514 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dembele »

Je li se zna u kojem paketu će biti uključen ovaj AMC katalog?
crnivrag

#88515 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

dembele wrote:Je li se zna u kojem paketu će biti uključen ovaj AMC katalog?
Kod SBB-a uključen u sve EON pakete, ali u obavijesti piše da je taj katalog kratkog vijeka, i da će u nekoj skorijoj budućnosti biti uklonjen iz ponude.
dembele

#88516 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dembele »

crnivrag wrote:
dembele wrote:Je li se zna u kojem paketu će biti uključen ovaj AMC katalog?
Kod SBB-a uključen u sve EON pakete, ali u obavijesti piše da je taj katalog kratkog vijeka, i da će u nekoj skorijoj budućnosti biti uklonjen iz ponude.
Evo sad vidio šta se nalazi u katalogu. Samo jedan naslov :D
crnivrag

#88517 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

dembele wrote: Evo sad vidio šta se nalazi u katalogu. Samo jedan naslov :D
I od 16.08. jos jednu seriju najavljuju.
dembele

#88518 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dembele »

crnivrag wrote:
Ne znam @crni šta ti misliš ali meni ovo djeluje kao smijurija. Nisam čitao cijelu obavijest jer kontam da ima dobra kolekcija filmova i serija kad ono ima jedna serija i najavljuju još jednu :D
Po toj logici onda mogu napraviti i Fox katalog i recimo ubaciti Kako sam upoznao vašu majku i talasati da je to ono vau obogaćenje ponude.
Pa mislim ako već hoćeš nešto novo ponuditi uradi to kako treba ili ne diraj ništa.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#88519 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by mk ultra »

Jel se placa sta zamjena wifi rutera?

Brzina na wifi mi cesto varira, a na žici jok
crnivrag

#88520 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

mk ultra wrote:Jel se placa sta zamjena wifi rutera?

25 KM na zahtjev, osim ako nije problem, pa ti onda besplatno zamijene.
Telemach

#88521 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

dragma wrote:
Telemach wrote:
dragma wrote:Molim vas (na ovaj način, pošto mi se na vaš info-tel niko ne javlja) da provjerite signal na području Koševskog Brda i Ciglana jer mi je od juče brzina interneta 2,7 mbps a trebalo bi da bude 80.
Dalje, kad god se javi neki problem kojeg ste svjesni poslovično prekinete javljanje na info-tel što nije ok. Znam da raja zove, dosađuju, ali jbg, to (informisanje, reklamacije i sl) spada u paket usluga koji ste nam sami ponudili i zaokružili cijenom koju plaćamo svaki mjesec.
I za kraj (pitanje koje se samo po sebi nameće) hoćel' mi biti umanjen račun na kraju mjeseca za ova dva dana (možda bude i više) u kojima nemam potpunu uslugu koju plaćam i koju ste vi prema ugovoru dužni da mi pružite?

Hvala na eventualnom odgovoru i srdačan pozdrav.
@dragma,
Potrebno je da nam dostavite korisničke podatke te smo Vam pisali u pp. Kontakt centar je dostupan 24/7 i uvijek smo dostupni za korisnike. Moguće je jedino da , u jednom trenutku, zbog povećanog broja zahtjeva, ne možete stupiti u vezu momentalno. Ukoliko su poteškoće prijavljene, te je vršena intervencija na adresi, iste su trajele duže od predviđenog roka za realizaciju zahtjeva, naravno da imate mogućnost potraživanja umanjenja računa.
Nije bilo nemoguće "momentalno" stupiti u vezu sa operaterom već je bilo nemoguće uopšte stupiti u vezu sa istim pošto sam od 19h pa do 23h zvao više puta i svaki put bi me dočekala automatska sekretarica koja me je uredno obavještavala da su svi operateri trenutno zauzeti i da će slijedeći biti slobodan tek za tri minute. Nakon što bi prošle te tri minute onda bi me ljubazna automatska sekretarica opet obavjestila isto i rekla mi da će operater biti slobodan nakon narednih tri minuta. Tako sam prilikom zadnjeg poziva namjerno ostao na vezi čitavih 40 minuta i opet nisam dobio vezu sa operaterom.
Što se vašeg diplomatskog odgovora u vezi potraživanja smanjenja računa radi kvara tiče opet vam ponavljam (mada vi to dobro znate) da nisam mogao prijaviti poteškoće jer su vaši operateri svaki put kada se nešto slično desi po pravilu svi do jednog zauzeti i nedostupni.

Hvala vam na odgovoru, srdačan pozdrav i puno sreće i uspjeha u daljem radu vam želim.
@dragma,
Eventualne poteškoće možete prijaviti, osim pozivom Kontakt centra, putem e-maila [email protected], na ovaj način ili putem FB stranice. Kao što smo naveli, za sve detaljnije provjere, su nam potrebni podaci.
Telemach

#88522 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

mk ultra wrote:Jel se placa sta zamjena wifi rutera?

@mk ultra,
Dostavite nam podatke u pp kako bismo provjerili signale usluge. U slučaju potrebe, zamjena opreme je besplatna.
cincilator2012

#88523 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by cincilator2012 »

Nekome, kome je zamjena logo-a na kanalu woooow vijest, stavljanje pa makar i samo jedne serije je veeeliko unaprjedjenje usluge :-) :-) :-) :-)
dembele wrote:
crnivrag wrote:
Ne znam @crni šta ti misliš ali meni ovo djeluje kao smijurija. Nisam čitao cijelu obavijest jer kontam da ima dobra kolekcija filmova i serija kad ono ima jedna serija i najavljuju još jednu :D
Po toj logici onda mogu napraviti i Fox katalog i recimo ubaciti Kako sam upoznao vašu majku i talasati da je to ono vau obogaćenje ponude.
Pa mislim ako već hoćeš nešto novo ponuditi uradi to kako treba ili ne diraj ništa.
chakany

#88524 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by chakany »

Info: NTV IC Kakanj također prešao u HD emitovanje.
Kod naš još u SD.
crnivrag

#88525 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

chakany wrote:Info: NTV IC Kakanj također prešao u HD emitovanje.
Kod naš još u SD.
Onaj osjećaj kad se Kakanj, Visoko, Zenica, Kanal 6, MTV Igman, Televizija 5, RTV HB, City TV emitiraju u HD rezoluciji, a Federalna i BHT1 i dalje furaju u SD :pisnuo:
Locked