Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
channel10
#8851 Re: Zeničani
Šmrk nije usao na parking iza RB banke ima i 15 godina, a pozicija je centar centara. Tako da se ne cudis sto ne dolazi u tvoju ulicu koja je udaljena citavih 10 minuta
.
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#8852 Re: Zeničani
Lik je sve upravu, gaf je onima koji lupaju gluposti i indirektno nas pokušavaju uvjerit kako je ustvari sve okej i kako je SDA dobra stranka._BataZiv_0809 wrote:Frimon, ovo ti sad vec prelazi u gaf.
- Warashii
#8853 Re: Zeničani
Mislim da nema onog ko se ne slaze da je GGM, kao i rekonstrukcija pojedinih saobracajnica bila veoma potrebna.
Sto se fontane tice, nemam neki aman za aman stav, nije to ni neki novac, fontana je velika i lijepa pa mislim da je bilo moguce utrositi taj iznos.
Vidim da je postala atrakcija, non stop ima nekoliko ljudi oko nje te slikanje te razgledanje, jbga bilo kako bilo eto i to nam je atrakcija. To je stvar koja moze poprilicno toga reci. Osim toga dok je dole policajac sve ce biti ok ali ne vjerujem da ce non stop dezurati a onda ce da bude sto inace i bude.
Ne svidja se meni mnogo toga u gradu ali necu zbog toga umanjivati neke pozitivne stvari, mada koliko god, u nekoj mjeri, da mi se svidja rjesenje saobracaja i dalje sam stava da sa pojedinim kruznim tokovima nismo dobili mnogo, ponajvise jer ukljucne saobracajnice nisu adekvatne kao i to sto kruzni tokovi nisu napravljeni na pravi nacin.
Sto se fontane tice, nemam neki aman za aman stav, nije to ni neki novac, fontana je velika i lijepa pa mislim da je bilo moguce utrositi taj iznos.
Vidim da je postala atrakcija, non stop ima nekoliko ljudi oko nje te slikanje te razgledanje, jbga bilo kako bilo eto i to nam je atrakcija. To je stvar koja moze poprilicno toga reci. Osim toga dok je dole policajac sve ce biti ok ali ne vjerujem da ce non stop dezurati a onda ce da bude sto inace i bude.
Ne svidja se meni mnogo toga u gradu ali necu zbog toga umanjivati neke pozitivne stvari, mada koliko god, u nekoj mjeri, da mi se svidja rjesenje saobracaja i dalje sam stava da sa pojedinim kruznim tokovima nismo dobili mnogo, ponajvise jer ukljucne saobracajnice nisu adekvatne kao i to sto kruzni tokovi nisu napravljeni na pravi nacin.
- Warashii
#8854 Re: Zeničani
Ma to bi se mozda moglo protumaciti kao da je bolje od dva zla.Jimmy McNulty wrote:Lik je sve upravu, gaf je onima koji lupaju gluposti i indirektno nas pokušavaju uvjerit kako je ustvari sve okej i kako je SDA dobra stranka._BataZiv_0809 wrote:Frimon, ovo ti sad vec prelazi u gaf.
SDA ja licno ne volim, ne volim uopste ni ljude koji se bave politikom.
Svako ko je u politici duzi niz godina za mene je covjek bez obraza i casti, biti toliko dugo u politici je sasvim dovoljno da vidis da ne mozes nista uciniti ali si ipak tu ponajvise zbog svoje koristi.
-
channel10
#8855 Re: Zeničani
Kad su vec fontanu pravili, sto je nisu napravili negdje u gradu (recimo kod lamele) pa da malo uljepsaju grad. Ono dole je potpuno nepotrebno i ondje je sigurno tovar para ukradeno.
-
clio_dci120
#8856 Re: Zeničani
Sada generalno gledajuci, ovakva svijest naroda nije samo u Zenici, nego u dosta dijelova BiH. Ja sam mislio da ce biti bolje kada je ukinut vizni rezim, da ce onda ljudi vise hodati, pa vidjeti da je u inostranstvu kriza kada ne mogu svakih pet godina kupiti novi auto, otici na ljetovanje u neku egzoticnu zemlju itd...Da vidi kako su tamo autoputevi svaki vikend puni kampera, auta sa kamp prikolicama, BMW GS-ova, ljudi uzivaju, zive zivot punim plucima sto bi se reklo...A mi smo dosli dotle, da je dogadaj godine otici do fontane uslikati se, ma kakvo more, ima fontana...Nedavno slusam radio, i govori neki covjek iz Zenice, ja dok imam skuhati krompira i pojesti, meni je sve odlicno....ono da se stvarno zapitas jel to normalno?
Ovdje se (pogotovo u Zenici) bogatasima smatraju ljudi koji voze Golf V ili Reno Megane dvojku i nose sa sobom ajfon(ne omolavazavam nikog da ne bi neko to pomislio)....ko ovo ne vidi, slijep je...ukazujem na to koliko je i narod sve ovo prihvatio, i ni ne pokusava promjeniti nista.
I sto mi bode oci ovo zavaravanje naroda okou uzgoja malina; nedavno gledam emisiju na TV-u, lik iz Srbije sto je napravio bateriju za iphone (u Srbiji osnovao firmu koja izveze navodno 250 miliona vrijednosti softvera), kaze nema razvijanja drzave ni bilo koje sredine od uzgoja malina, to vodi u propast....a jos su mi vece budale ljudi koji zavrse fakultet i uzgajaju malinu, pa sto si studirao onda, trosio bezveze vrijeme (ovo je posebno karakteristicno za Zenicu)...imao bih dosta toga za reci, ali da se ne otvaraju nove rasprave.
A inace, Alba moze raditi kako hoce, ima ugovor sa opstinom, ko ne plati Albu, opstina za njega plati, pa naravno da je onda potpuno svijedno hoce li ispociti uslugu u potpunosti.
Ovdje se (pogotovo u Zenici) bogatasima smatraju ljudi koji voze Golf V ili Reno Megane dvojku i nose sa sobom ajfon(ne omolavazavam nikog da ne bi neko to pomislio)....ko ovo ne vidi, slijep je...ukazujem na to koliko je i narod sve ovo prihvatio, i ni ne pokusava promjeniti nista.
I sto mi bode oci ovo zavaravanje naroda okou uzgoja malina; nedavno gledam emisiju na TV-u, lik iz Srbije sto je napravio bateriju za iphone (u Srbiji osnovao firmu koja izveze navodno 250 miliona vrijednosti softvera), kaze nema razvijanja drzave ni bilo koje sredine od uzgoja malina, to vodi u propast....a jos su mi vece budale ljudi koji zavrse fakultet i uzgajaju malinu, pa sto si studirao onda, trosio bezveze vrijeme (ovo je posebno karakteristicno za Zenicu)...imao bih dosta toga za reci, ali da se ne otvaraju nove rasprave.
A inace, Alba moze raditi kako hoce, ima ugovor sa opstinom, ko ne plati Albu, opstina za njega plati, pa naravno da je onda potpuno svijedno hoce li ispociti uslugu u potpunosti.
- BlackCaviar
#8857 Re: Zeničani
Sto im nisi rek'ochannel10 wrote:Kad su vec fontanu pravili, sto je nisu napravili negdje u gradu (recimo kod lamele) pa da malo uljepsaju grad. Ono dole je potpuno nepotrebno i ondje je sigurno tovar para ukradeno.
-
veliki_ah
#8858 Re: Zeničani
Fontana je ekstra i stvarno lijepo i moderno izgleda.. Još je nisam vidio uživo, doduše
Međutim, lokacija pokazuje samo koliko smo mi i naši lideri plitki i koliko smo glupi i zatucani uvijek bili.. Treba biti lijep ulaz u grad, treba biti funkcionalan prolaz kroz grad, ali treba grad biti lijep i ljudima koji zive tu i koji se tu pate i preživljavaju. Nama je bitnije šta će reći neko ko dođe na tekmu repke i pohvaliti fontanu na ulazu i stadion, nego kakav će nam biti centar grada i šetališta gdje građani koji će to otplaćivati svakodnenvo provode svoje vrijeme..
Ovakva (i veća) fontana treba biti i na kamberovicu, i u titovoj, i na trgu AI i sve.. Naš centar grada je katastrofa od izgleda arhitekture, do izgleda i ponašanja ljudi.
Meni je pozitivan primjer kako je Tuzla prvo sredila centar grada, imaju odličan trg i fontanu..
Što se tiče samog grada, nažalost uz sva "ulaganja", nezaposlenost i besperspektivnost je vidljiva na svakom koraku i to je jedini razlog što će ovaj grad uvijek ostati kasaba i uvijek biti u sjeni drugih sredina.
Međutim, lokacija pokazuje samo koliko smo mi i naši lideri plitki i koliko smo glupi i zatucani uvijek bili.. Treba biti lijep ulaz u grad, treba biti funkcionalan prolaz kroz grad, ali treba grad biti lijep i ljudima koji zive tu i koji se tu pate i preživljavaju. Nama je bitnije šta će reći neko ko dođe na tekmu repke i pohvaliti fontanu na ulazu i stadion, nego kakav će nam biti centar grada i šetališta gdje građani koji će to otplaćivati svakodnenvo provode svoje vrijeme..
Ovakva (i veća) fontana treba biti i na kamberovicu, i u titovoj, i na trgu AI i sve.. Naš centar grada je katastrofa od izgleda arhitekture, do izgleda i ponašanja ljudi.
Meni je pozitivan primjer kako je Tuzla prvo sredila centar grada, imaju odličan trg i fontanu..
Što se tiče samog grada, nažalost uz sva "ulaganja", nezaposlenost i besperspektivnost je vidljiva na svakom koraku i to je jedini razlog što će ovaj grad uvijek ostati kasaba i uvijek biti u sjeni drugih sredina.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#8859 Re: Zeničani
Nisam bas siguran da nas to pokusavaju uvjeriti, ali nek svako govori u svoje ime. Sve sto citam, nastojim citati cun grano salis. Kasuals barem prica o konkretnim stvarima, a Frimon na to uzvraca klasicnom i generalnom dijagnozom.Jimmy McNulty wrote:Lik je sve upravu, gaf je onima koji lupaju gluposti i indirektno nas pokušavaju uvjerit kako je ustvari sve okej i kako je SDA dobra stranka._BataZiv_0809 wrote:Frimon, ovo ti sad vec prelazi u gaf.
-
channel10
#8860 Re: Zeničani
Jbg nisam se sjetioBlackCaviar wrote:Sto im nisi rek'ochannel10 wrote:Kad su vec fontanu pravili, sto je nisu napravili negdje u gradu (recimo kod lamele) pa da malo uljepsaju grad. Ono dole je potpuno nepotrebno i ondje je sigurno tovar para ukradeno.
- kamen spoticanja
#8861 Re: Zeničani
Mene stid kad vidim odusevljenje gradjana na novoj zenickoj atrakciji
- ExNihilo
#8862 Re: Zeničani
Mene stid kad vidim oduševljenje na ovoj temi.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#8863 Re: Zeničani
Nema potrebe. Narod je toliko ubijen u pojam da se i mrvicama raduje.
-
kakavdanakneiskustvu
#8864 Re: Zeničani
kamen spoticanja wrote:Mene stid kad vidim odusevljenje gradjana na novoj zenickoj atrakciji
ja bolan,ko da je ne znam ti sta napravljeno
-
jefferson
#8865 Re: Zeničani
Koliko vidim, odusevljene kipi GGM-om.
Samo kad se sjetim prije par godina rat kad nije izbio zbog GGM-a i onih stabala na Sarajevskoj.
Ali najbolja prica je: sta raje nema posao. Na gradu je da napravi ambijent, a ne da zaposljava. GGM sluzi isto i da se privuku investicije jer niko nece ulagati gdje nema putne infrastrukture.
Fontana je OK, nek se raja slika, nikom zlo se nece desiti sto se neko slika. Posla nema, ali to je daleko komplikovaniji problem od samog stanja u Zenici, pocev od zakona koji koce ulaganja, politicke situacije itd.
Ali eto, fino je cuti da se sada slazu ljudi kako je GGM dobar, s obzirom na pisanja od prije par godina.
Samo kad se sjetim prije par godina rat kad nije izbio zbog GGM-a i onih stabala na Sarajevskoj.
Ali najbolja prica je: sta raje nema posao. Na gradu je da napravi ambijent, a ne da zaposljava. GGM sluzi isto i da se privuku investicije jer niko nece ulagati gdje nema putne infrastrukture.
Fontana je OK, nek se raja slika, nikom zlo se nece desiti sto se neko slika. Posla nema, ali to je daleko komplikovaniji problem od samog stanja u Zenici, pocev od zakona koji koce ulaganja, politicke situacije itd.
Ali eto, fino je cuti da se sada slazu ljudi kako je GGM dobar, s obzirom na pisanja od prije par godina.
- kamen spoticanja
#8866 Re: Zeničani
Ma svakako...ako se stvari ne gledaju kroz prizmu politicke pripadnosti GGM nam je trebao ko budali samarjefferson wrote:Koliko vidim, odusevljene kipi GGM-om.
ali euforija koja vlada zbog fontane je tuzna...zaista jeste
opet ponavljam...lijepa je zaista...ali to je samo f.cking fontana...koja je kostala cetvrt miliona maraka...
Hebi ga
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#8867 Re: Zeničani
Znas ti nas-jebo ti nas.
Sutra (bicu optimistican i reci "kad", a ne "ako") se otvori fabrika, bice-uh radi se puno. male plate, robovlasnici.
Eto zapamtite sta sam napisao na danasnji dan
Sutra (bicu optimistican i reci "kad", a ne "ako") se otvori fabrika, bice-uh radi se puno. male plate, robovlasnici.
-
Mustang1
#8868 Re: Zeničani
Ako je tacno da je fontana toliko kostala, pa mogli su vilu dignuti sa 3 fontane
Ne kontam fkt sta je to toliko love.
I da, ona dole petlja je bila zatvorena par mjeseci, sta su oni radili ondje? Ja sam samo vidio zakrpljeno 10.ak metara ceste?
I da, ona dole petlja je bila zatvorena par mjeseci, sta su oni radili ondje? Ja sam samo vidio zakrpljeno 10.ak metara ceste?
- plagijator1975
#8869 Re: Zeničani
Kad smo već kod ove tematike, stvarno mi nije jasno da rekonstrušu kompletan bulevar i fulaju nivo onih šahtova ispod čaršijske đamije, opet slalom se mora vozati 
- Ja_Ja
#8870 Re: Zeničani
Nisu radili na usminkavanju same petlje, vec na bitnim stvarima. Petlja je propadala i bilo je vazno zaustaviti njeno propadanje renoviranjem/zamjenom stubova sto je i odradjeno. To je u sustini veoma bitan projekt koji se morao uraditi. Mislim da sada cekaju dodatna sredstva (kanton ili fedracija) za dodatne radove.Mustang1 wrote:Ako je tacno da je fontana toliko kostala, pa mogli su vilu dignuti sa 3 fontaneNe kontam fkt sta je to toliko love.
- ExNihilo
#8871 Re: Zeničani
U pozadini fontane pruža se panorama oronulih zgrada i dima Željezare. Apsurdna lokacija, kao da metneš ukrasnu traku na govno.
-
jefferson
#8872 Re: Zeničani
Kada se skupe ljudi koji rade petlju i imaju vise skole i prakticnog znanja nego 70% kafica u Zenici, mislim da prvo sto treba da urade je da zadju po zenickim "establismentima" i objasne sta se radi.Mustang1 wrote:Ako je tacno da je fontana toliko kostala, pa mogli su vilu dignuti sa 3 fontaneNe kontam fkt sta je to toliko love.
- kamen spoticanja
#8873 Re: Zeničani
Ma slazem se..._BataZiv_0809 wrote:Znas ti nas-jebo ti nas.
jasno je da opstina ne pravi radna mjesta,mada bi se smanjivanjem taksi i tjeranjem hazba,juga,semira,berki i ostalih da rade svoj posao kako treba i tu mogao napraviti iskorak...ali fontana ba...hej fontana...voda prsce uz plavo i crveno svjetlo...a odusevljenje ko da je semir nasao pravu piramidu
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#8874 Re: Zeničani
Slazem se da je ono plavo osvjetljenje kičastokamen spoticanja wrote:Ma slazem se..._BataZiv_0809 wrote:Znas ti nas-jebo ti nas.
jasno je da opstina ne pravi radna mjesta,mada bi se smanjivanjem taksi i tjeranjem hazba,juga,semira,berki i ostalih da rade svoj posao kako treba i tu mogao napraviti iskorak...ali fontana ba...hej fontana...voda prsce uz plavo i crveno svjetlo...a odusevljenje ko da je semir nasao pravu piramidu
A vec rekoh, ovom narodu ocajnicki trebaju pobjede, trebaju neki imaginarni totemi. Pa pobogu si brate narod slavio ko drogiran kad je Gile pobjdio na Zvezdama Granda, kud ces bolje ilustracije.
- kamen spoticanja
#8875 Re: Zeničani
To ti kazem...gile,fontana,torabi
a hocemo njemacke plate i standarde
a hocemo njemacke plate i standarde