Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
yasaq

#8851 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by yasaq »

Treba kupiti kanistera i buradi pa raznositi vodu od vrata do vrata. To će biti unosan biznis !
Prpa.ba

#8852 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Prpa.ba »

Evo i tokom dana smanjen mlaz, dnevne redukcije su vec u punom jeku za gradski dio Sarajeva. :mrgreen:
palestinka

#8853 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by palestinka »

Haris.ba wrote:Sve dok ulicama ne teče narod, već voda - vode ima.
Tačno. Dok ne dođe do Bitke za vodu, znači da je sve kako treba.
ITNet

#8855 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by ITNet »

Vode mi uvijek dolazi 20-25km mjesecno godinama...citam temu povremeno i znam sta se sve spominje oko svega i racuna, cifri astronomskih kod pojedinaca samo odjednom jedan mjesec itd... Dosao mi racun prosli mjesec 7km :roll: sta li placam onda godinama sve ih jebalo :lol: Samo sam htio da podijelim iskustvo nista vise
Roccohljup

#8856 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Roccohljup »

meni dolazi 35-40 (4 člana) ......imao nemao vode :D:D
Prpa.ba

#8857 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Prpa.ba »

Nadogradnja na forumsko supljiranje, valjda ce sljedeci korak biti i organizacija protesta protiv Kifle i Kiflica. :mrgreen:

EDIT: tek sad vidim, svega 510 potpisa u 2 sata, racunajuci i moj. To je otprilike 20 ljudi na protestima. :mrgreen:
BadBoy

#8858 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by BadBoy »

Prpa.ba wrote:
Nadogradnja na forumsko supljiranje, valjda ce sljedeci korak biti i organizacija protesta protiv Kifle i Kiflica. :mrgreen:

EDIT: tek sad vidim, svega 510 potpisa u 2 sata, racunajuci i moj. To je otprilike 20 ljudi na protestima. :mrgreen:
Ne, to je otprilike 0 ljudi na protestima.
zavezata-vreca

#8859 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by zavezata-vreca »

Next level ... Razviti android igricu ... Ko ce skupiti vise raje na protestima .... Multiplayer
woodman

#8860 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by woodman »

treba li vode :run:

drug_profi

#8861 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by drug_profi »

Ja je nisam potpisao jer mi je koncept nejasan. Tuzimo ih i sta trazimo od njih? Ko to finansira?
Znaci sta tacno hocemo da dobijemo tom tuzbom? Odstetu? Nema sanse. Smjenu? Krivicne postupke?
Ima golem tekst uz peticiju i ja nisam bio toliko besposlen da to čitam, kao što nisam ni sad. Prosječan bošnjo ima već razvijeno čulo za ubleharenje i sve što u samom startu počinje sa nekom maglom i citiranjem pravilnika, zakona i sl. osuđeno je na preskakanje rečenica i na kraju odustajanje.

Kako ljudi ne znaju koncizno i jasno napisati ciljeve i zainteresovati publiku? Dakle cilj naše tužbe je sljedeći: blablabla
Možemo to postići jer se pozvamo na zakon taj i taj i član taj i taj u kom piše: blablabla...

I šta onda tu znači moj potis na peticiji? Ne podizu se tuzbe peticijama, nego se napise i odnese u tuzilastvo i preda na protokol.
i ovo je onda po meni samo ubleharenje jer se stvara dojam da se kao nesto poduzima umjesto da se kaze AJMO IM JEBAT MATEEEEER!!!!!

To bi vise paznje privuklo nego mirni protesti i peticije. Jebo ba peticije vise. UBLEHE!!!!!!
bumerangss

#8862 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by bumerangss »

Opet zbog ViK-a moram na posao neoprane guzice. Samo je obrisao tariguzom a ruke dezinfikovao vlaznom maramicom. Idem iz Boljakovog na Bascarsiju pa upozoravam pvnike trice da se ne hvataju za rukohvate da ne uzmu moju eserihiju coli
drndalo

#8863 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by drndalo »

bumerangss wrote:Opet zbog ViK-a moram na posao neoprane guzice. Samo je obrisao tariguzom a ruke dezinfikovao vlaznom maramicom. Idem iz Boljakovog na Bascarsiju pa upozoravam pvnike trice da se ne hvataju za rukohvate da ne uzmu moju eserihiju coli
Ih, a imao si vode u vodokotlicu za povuci? Koji si ti burzuj...
Haris.ba

#8864 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Haris.ba »

bumerangss wrote:Opet zbog ViK-a moram na posao neoprane guzice. Samo je obrisao tariguzom a ruke dezinfikovao vlaznom maramicom. Idem iz Boljakovog na Bascarsiju pa upozoravam pvnike trice da se ne hvataju za rukohvate da ne uzmu moju eserihiju coli
Ljenčugo jedna. Kišnicu nisi skupljo. :|
Tomahawk11
Globalni moderator

#8865 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Tomahawk11 »

kakavdanakneiskustvu
bokal
šerpa
pa i bure
đeš bez rezerve u sumorno sarajevsko jutro
walk_M-A-N

#8866 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by walk_M-A-N »

Analiza stanja na području Kantona Sarajevo prouzrokovanog problemima u snabdijevanju stanovništva sa vodom bila je povod danas održane Osme vanredne sjednice Štaba civilne zaštite Kantona Sarajevo.
U cilju stvaranja uslova za efikasniji i brži rad mobilnih timova Službe za vodosnabdijevanje KJKP „Vodovod i kanalizacija” koji su angažovani na otklanjanju kvarova na vodovodnoj mreži, Štab je donio Naredbu kojom se naređuje općinskim štabovima civilne zaštite s područja Kantona Sarajevo, kao i KJKP „Park“ i KJP „Sarajevo šume“ da ovoj službi ODMAH stave na raspolaganje građevinske mašine - rovokopače sa kojima raspolažu.
Ove mašine bit će angažovane na urgentnom otklanjanju kvarova na vodovodnoj mreži u okviru mobilnih timova Službe za vodosnabdijevanje.
Mjere zaštite i spašavanja iz donesene Naredbe se provode u cilju sprečavanja nastanka prirodne i druge nesreće na području Kantona Sarajevo, uslijed enormno pogoršanog stanja u snabdijevanju stanovništva vodom prouzrokovanog dugim sušnim periodom i kvarovima na vodovodnoj mreži.
I ovi slijede Konakovićevu ho-ruk politiku. Vanredna sjednica i dramatični zaključci za stari problem, nastao upravo jer se nije redovno rješavao.
Ne znam da li ovim drugim trebaju rovokopači pa se ovim pravi novi problem, ili ih drže parkirane do ovakve Naredbe, ali je smiješan način rješavanja ovog problema preko nekakvog Štaba civilne zaštite.
Valjda vidjeli one uragane u Americi pa se i oni ufurali da hitno djeluju. Samo ne razlikuju problem nastao za par dana od prirodnog uragana i za nekoliko decenija od stranačkog uragana koji urušava sve firme iznutra.
Tomahawk11
Globalni moderator

#8867 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Tomahawk11 »

Na otklanjanju kvarova....pa ovo vapi za totalnom rekonstrukcijom mreže, ali o tom ni riječi....nema se para, jel....
Filter

#8868 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Filter »

fali bagera??
kako nas zajebavaju :-)
drug_profi

#8869 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by drug_profi »

Svedoše decenijski nemar na nivo prirodne katastrofe. Eto niko nije kriv, viša sila. Daj da razrovimo začas da to popravimo.
Dozer

#8870 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Dozer »

Naravno da fali bagera. I ne samo bagera, nego i svake druge mehanizacije.

ViK ima preko 950 zaposlenih, sto je ovdje spomenuto vec bar 20x. Od toga na tehnicko osoblje otpada manje od 10%, sto znaci da imaju manje od 90 ljudi koji mogu raditi popravke bilo cega sto potpada pod ViK - pumpne stanice, rezervoari, cjevovodi.
U skladu s ovim, nedostaje im i velika kolicina razlicite mehanizacije koju bi MORALI imati po svim mogucim standardima i kriterijima.

A onda, kada se vratimo na ukupni broj zaposlenih i kada znamo koliko je tu tehnickog osoblja (oko 60 ljudi), kao i totalno besmislenu cifru od nekoliko desetina pravnika zaposlenih u ViK-u (cini mi se da je to oko 60), postavlja se sasvim logicno pitanje - gdje i sta radi oko 900 ljudi koji nisu tehnicko osoblje?

Svi su dakle zaposleni na salterima, u racunovostvu, u upravi, i raznim organizacionima jednicama, odnosno u - administraciji?!
Ispada da ViK nije nikakva strucna sluzba kojoj vecina posla treba da bude briga o obezbjedjivanju uslova za nesmetano tehnicko funkcionisanje vodosnabdijevanja i odvodjenja otpadnih voda, nego je to jedna amdinistrativna jedinica koja se bavi iskljucivo papirologijom....
Filter

#8871 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Filter »

Dozer wrote:Naravno da fali bagera. I ne samo bagera, nego i svake druge mehanizacije.
da prostis, sa moje tacke gledista... ne fali.
danima prolazim pored parkirane mehanizacije, kamen nije prevrnut.

raskopali logavinu polozili plastiku prije dvije sedmice i parkirali bager... od jucer su kao poceli radovi zvanicno. bager je prdio dvije sedmice.
ista stvar i u muse cazima catica, danima znaju stajati parkirani, nako.

ne fali mehanizacije ba, fali mozga i volje. ovaj pingpong je samo da nas zamanta
Roccohljup

#8872 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Roccohljup »

ViKu i vladi fali pameti, znanja, sposobnosti, poštenja, itd.,..........a nama fali mošnja da im hebemo mater zbog toga.
Tomahawk11
Globalni moderator

#8873 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Tomahawk11 »

Roccohljup wrote:ViKu i vladi fali pameti, znanja, sposobnosti, poštenja, itd.,..........a nama fali mošnja da im hebemo mater zbog toga.
Fali nama i pameti....mislim narodu, kolekivno.
Kad bi svaki put kažnjavali na izborima one koji ne ispune obećanja, dosad bi nekom došlo iz guzice u glavu da počne raditi posao.
Ovako, ne mora. Što da radi kad je narod glup i svakako će ih opet izabrati?
Lahak poso, a parali. Ne može bolje.
drug_profi

#8874 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by drug_profi »

Sve što se radi po ovom pitanju je samo bacanje magle. Jedino se ne radi ono što rješava problem.
Roccohljup

#8875 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Roccohljup »

Tomahawk11 wrote:
Roccohljup wrote:ViKu i vladi fali pameti, znanja, sposobnosti, poštenja, itd.,..........a nama fali mošnja da im hebemo mater zbog toga.
Fali nama i pameti....mislim narodu, kolekivno.
Kad bi svaki put kažnjavali na izborima one koji ne ispune obećanja, dosad bi nekom došlo iz guzice u glavu da počne raditi posao.
Ovako, ne mora. Što da radi kad je narod glup i svakako će ih opet izabrati?
Lahak poso, a parali. Ne može bolje.
Pa to je.....mi smo idealan narod za hebati.....
Post Reply