SDA-All about

Post Reply
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#8851 Re: SDA-All about

Post by antimobbing »

JoseMujica wrote::thumbup: To je to a vodi ih primalni instinkt gladnih očiju.....koliko god nagrabe i nakradu nije im dosta jer u genima nose sjećanje na glad koja je historijska činjenica naših sela....

a najgori su polutani, razapeti između dva svijeta, sela i grada, te skroz nesvjesni ko su i šta su i gdje pripadaju, ojkačama ili cyber svijetu? zato mi imamo tv opančare i internet guslare!

I to je rađanje duha palanke kod neominotaura ( pola seljaka- pola građanina) koji se samopotvrđuje lažnim moralisanjem i gomilanjem materijalnih dobara, dok se prazna duhovna ljuštura sakriva prenaglašenom ideologizacijom svijeta.

Za ove palankaše etnička podjela i klanje je ko bingo, jack pot i"što više mrtvih glava pqdne utoliko je njihova pozicija sigurnija i lagodnija. Mrtvi ovdje nisu ekces već pravilo, savršen proizvod logike nakaradnog kriminalnog IMT sistema.
:thumbup: Potpisujem sve, a posebno ovo istaknuto!
Alfons Kauders

#8852 Re: SDA-All about

Post by Alfons Kauders »

antimobbing wrote:
Gojeni H wrote: Velika razlika izmedju konja koji sjekirom zamahne na komsiju radi pedlja zemlje, i levata koji potegne noz ili pistolj "zato sto me gledao", je li?
Nema nikakve razlike, to je isto neuravnoteženo stanje duha.

U suštini nedostatak empatije i suosjećanja prema drugom čovjeku čiji je uzrok psihopatija ili duševno mrtvilo.

Svi smo mi porijeklom sa sela jer prvo su nastale seoska naselja, pa onda gradovi.

Međutim, ukoliko državu vodi čovjek koji je ograničen mentalitetom njive na koju nikom ne dozvoljava pristup i koji je u stanju ubiti svoga najbližeg koji je gladan i nema da jede samo zato što mu je zakoračio nogom pedalj na tu njivu, onda svi mi imamo veliki problem, kako normalni seljaci na selu tako i građani.

Dakle, govorim o stanju duha i mentalitetu koji ubija radi pedlja zemlje, a da sada ne spominjemo milione. Znam da me mnogi neće razumjeti šta sam napisao ali druga većina hoće.
Razumiju svi, ali to nije seoski nego balkanski mentalitet, krkanluk i primitivizam. Imas ljudi cije su porodice vec par generacija u gradovima, pa se bodu po tramvajima radi ruznog pogleda, dakle bez pedlja zemlje. Nije fer da taj mentalitet vezes iskljucivo uz ljude iz ruralnih sredina. S druge strane mozemo do sutra nabrajati ljude koji su rodjeni i odrasli na selu, pa se prilagodili bolje od pojedinaca ciji se pradjed igrao po Sebilju... Stoga se pls okani takvih generalizacija
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#8853 Re: SDA-All about

Post by antimobbing »

Alfons Kauders wrote: Razumiju svi, ali to nije seoski nego balkanski mentalitet, krkanluk i primitivizam. Imas ljudi cije su porodice vec par generacija u gradovima, pa se bodu po tramvajima radi ruznog pogleda, dakle bez pedlja zemlje. Nije fer da taj mentalitet vezes iskljucivo uz ljude iz ruralnih sredina. S druge strane mozemo do sutra nabrajati ljude koji su rodjeni i odrasli na selu, pa se prilagodili bolje od pojedinaca ciji se pradjed igrao po Sebilju... Stoga se pls okani takvih generalizacija
Ne razumiju ...
@Jose je sve objasnio puno bolje i jednostavnije od mene.
Zato ako ne shvaćaš šta sam htio reći, pročitaj šta je čovjek napisao u ovom postu ....
JoseMujica wrote::thumbup: To je to a vodi ih primalni instinkt gladnih očiju.....koliko god nagrabe i nakradu nije im dosta jer u genima nose sjećanje na glad koja je historijska činjenica naših sela....

a najgori su polutani, razapeti između dva svijeta, sela i grada, te skroz nesvjesni ko su i šta su i gdje pripadaju, ojkačama ili cyber svijetu? zato mi imamo tv opančare i internet guslare!

I to je rađanje duha palanke kod neominotaura ( pola seljaka- pola građanina) koji se samopotvrđuje lažnim moralisanjem i gomilanjem materijalnih dobara, dok se prazna duhovna ljuštura sakriva prenaglašenom ideologizacijom svijeta.

Za ove palankaše etnička podjela i klanje je ko bingo, jack pot i"što više mrtvih glava pqdne utoliko je njihova pozicija sigurnija i lagodnija. Mrtvi ovdje nisu ekces već pravilo, savršen proizvod logike nakaradnog kriminalnog IMT sistema.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#8854 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

a jes im problem naći ...dovoljno je da se Don Neonko obrati zetu u Telekomu....ne treba njima Fila kad je ovo porodični biznis na kostima hiljada mrtvih...već im je krivo što je iko ostao živ pa može da priča
barib

#8855 Re: SDA-All about

Post by barib »

6754zjjhf
JoseMujica wrote:a jes im problem naći ...dovoljno je da se Don Neonko obrati zetu u Telekomu....ne treba njima Fila kad je ovo porodični biznis na kostima hiljada mrtvih...već im je krivo što je iko ostao živ pa može da priča
jel to onaj što je u ratu prodavo naftu četnicima da pune tenkove :lol: :lol: :lol: :lol: jasminko ćoro onaj :lol: :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol:

Kad se samo sjetim Nisicke Visoravni i kafe koja se iz sarajeva donosila i mjenjala za litar rakije.

I onih buradi sa gorivom koja su se kotrljala..
barib

#8856 Re: SDA-All about

Post by barib »

6754zjjh

meni svako malo poruke stižu tipa znamo ko si, ubićemo te zaklat pojest :lol: :lol: :lol: :lol: allah je veliki :lol: :lol: :lol:
Ti si sazrio za lidera bosnjaka. Da vise bosnjacka populacija ne krije se iza srpskih i hrvatskih izroda.
V
Panini

#8857 Re: SDA-All about

Post by Panini »

Gdje su sada ovi dusebriznici koji su branili sda udrch, katamaran, innovation? pa jel vas stid, stidite li se zeljkovica, gavrankapetanovica, budnje, izetbegovica, brankovica, jusufranica, cengica, mujezinovica, radeljasa, saja, aksamija i ostalih ljigavaca iz mafijaske SDA ?

nabrojani su samo kap u moru od stvarnog broja onih koji nas kradu u kontinuitetu zadnjih 20 godina
JoseMujica

#8858 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

ne sekiraj se treći saff se nikad neće postiditi djelovanja gazde jer da nema gazde ne bi bilo ni njih.....svugdje je mafija izašla iz naroda i imala podršku svoje mahale...nije BiH neki izuzetak
antimobbing

#8859 Re: SDA-All about

Post by antimobbing »

JoseMujica wrote:ne sekiraj se treći saff se nikad neće postiditi djelovanja gazde jer da nema gazde ne bi bilo ni njih.....svugdje je mafija izašla iz naroda i imala podršku svoje mahale...nije BiH neki izuzetak
Neka nam je Uzvišeni Bog na pomoći u ''Mafia State'' ...
A mafia state is any state system where the government is tied with organized crime, including when government officials, police, and/or military take part in illicit enterprises. The term mafia is a reference organized crime groups strongly connected with the authorities.

Mafijaška država je bilo koji državni sistem u kojem je Vlada povezana sa organiziranim kriminalom, uključujući i kada državni dužnosnici, policija i/ili vojska sudjeluju u nezakonitim radnjama preduzeća. Pojam mafija je referentni i odnosi se na organizirane kriminalne skupine koje su snažno povezane sa vlastima.
Alfons Kauders

#8860 Re: SDA-All about

Post by Alfons Kauders »

antimobbing wrote:
Alfons Kauders wrote: Razumiju svi, ali to nije seoski nego balkanski mentalitet, krkanluk i primitivizam. Imas ljudi cije su porodice vec par generacija u gradovima, pa se bodu po tramvajima radi ruznog pogleda, dakle bez pedlja zemlje. Nije fer da taj mentalitet vezes iskljucivo uz ljude iz ruralnih sredina. S druge strane mozemo do sutra nabrajati ljude koji su rodjeni i odrasli na selu, pa se prilagodili bolje od pojedinaca ciji se pradjed igrao po Sebilju... Stoga se pls okani takvih generalizacija
Ne razumiju ...
@Jose je sve objasnio puno bolje i jednostavnije od mene.
Zato ako ne shvaćaš šta sam htio reći, pročitaj šta je čovjek napisao u ovom postu ....

Sve to stoji, odlican opis naseg mentaliteta, ali ga ne treba vezati za selo i klanje za medju. Za mene je to malo siri pojam, ono sto se u narodu kaze nit seoskog stida, nit gradskog ponosa.

To nije stvar "polutana", vec sinergije najgorih karakteristika sela i palanke. Seljaci se kolju za medju, ali ne kolju vola radi kile mesa, dok "palankasi" nemaju problema s ovim drugim. :D Mi smo maheri za izvlacenje najgorih navika iz svega. Iz komunizma pokupismo neodgovornost i nerad, iz kapitalizma lopovluk i socijalnu nepravdu, iz religije mrznju i pedofiliju, da ne nabrajam dalje - pravilo se odnosi na sve sfere zivota, bez obzira na porijeklo. :D
Co0l

#8861 Re: SDA-All about

Post by Co0l »

Panini wrote:Gdje su sada ovi dusebriznici koji su branili sda udrch, katamaran, innovation? pa jel vas stid, stidite li se zeljkovica, gavrankapetanovica, budnje, izetbegovica, brankovica, jusufranica, cengica, mujezinovica, radeljasa, saja, aksamija i ostalih ljigavaca iz mafijaske SDA ?

nabrojani su samo kap u moru od stvarnog broja onih koji nas kradu u kontinuitetu zadnjih 20 godina
Kako uvijek Radoncica 'zaboravis' dodati u tu listu...
antimobbing

#8862 Re: SDA-All about

Post by antimobbing »

Alfons Kauders wrote: Sve to stoji, odlican opis naseg mentaliteta, ali ga ne treba vezati za selo i klanje za medju. Za mene je to malo siri pojam, ono sto se u narodu kaze nit seoskog stida, nit gradskog ponosa.

To nije stvar "polutana", vec sinergije najgorih karakteristika sela i palanke. Seljaci se kolju za medju, ali ne kolju vola radi kile mesa, dok "palankasi" nemaju problema s ovim drugim. :D Mi smo maheri za izvlacenje najgorih navika iz svega. Iz komunizma pokupismo neodgovornost i nerad, iz kapitalizma lopovluk i socijalnu nepravdu, iz religije mrznju i pedofiliju, da ne nabrajam dalje - pravilo se odnosi na sve sfere zivota, bez obzira na porijeklo. :D
Važno je da smo na istoj ''zatalasanoj'' dužini ... :D
Alfons Kauders

#8863 Re: SDA-All about

Post by Alfons Kauders »

Co0l wrote:
Panini wrote:Gdje su sada ovi dusebriznici koji su branili sda udrch, katamaran, innovation? pa jel vas stid, stidite li se zeljkovica, gavrankapetanovica, budnje, izetbegovica, brankovica, jusufranica, cengica, mujezinovica, radeljasa, saja, aksamija i ostalih ljigavaca iz mafijaske SDA ?

Ako cemo tjerati mak na konac, valja pomenuti i Lepog. :D
Co0l

#8864 Re: SDA-All about

Post by Co0l »

Alfons Kauders wrote:
Co0l wrote:

Ako cemo tjerati mak na konac, valja pomenuti i Lepog. :D
I njega,a ima tu i jos kandidata,poput nepravedno zaboravljenog asa Sacirbeya sto spiska pare za oruzje na kuravu :lol:
Alfons Kauders

#8865 Re: SDA-All about

Post by Alfons Kauders »

Co0l wrote:
I njega,a ima tu i jos kandidata,poput nepravedno zaboravljenog asa Sacirbeya sto spiska pare za oruzje na kuravu :lol:
Da, da... Tako fino odgojeno celjade - nije dzabe Aziza zasluzila ulicu. :D
Pismonosa

#8866 Re: SDA-All about

Post by Pismonosa »

...
Last edited by Pismonosa on 26/01/2021 11:29, edited 1 time in total.
Panini

#8867 Re: SDA-All about

Post by Panini »

Co0l wrote:

tacno njega sam zaboravio i on je produkt SDA kao i sacirbey
Co0l

#8868 Re: SDA-All about

Post by Co0l »

Alfons Kauders wrote:
Co0l wrote:
Tu da se malo dubjle zagrebe ne bi cudilo da se ispostavi da su Kirbas i Sacirbey istog babu imali :D
Alfons Kauders

#8869 Re: SDA-All about

Post by Alfons Kauders »

Co0l wrote:
Alfons Kauders wrote:
Co0l wrote:
Tu da se malo dubjle zagrebe ne bi cudilo da se ispostavi da su Kirbas i Sacirbey istog babu imali :D
Nemoj tako, to su bili mladomuslimani, nije tamo bilo seksanja prije braka, ni mimo braka... :D

To je njihovo iskrivljeno poimanje morala. Ok je sjebati drzavu, ok je orisomasiti narod, ok je pokrast boga oca, ok je pipkati djecu po bogomoljama, ok je surovati s ubicama i dilerima.

Samo ga nemojte metnut prije braka. :D To je vaznije od drzave. :D
JoseMujica

#8870 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

nemojte mi ni Doktora preskakati...nije ni on s neba pao već ga je SDA okotila....da ništa drugo nije učinio samo ono pretvaranje javnog vlasništva u državno, dekretom u sred rata, zaslužuje vješanje

ps

Alfons o tome i govorim...baš ovo što je zapelo napola, u vakumu između dva svijeta, polusvijetu
Panini

#8871 Re: SDA-All about

Post by Panini »

Alfons Kauders wrote:
Nemoj tako, to su bili mladomuslimani, nije tamo bilo seksanja prije braka, ni mimo braka... :D

To je njihovo iskrivljeno poimanje morala. Ok je sjebati drzavu, ok je orisomasiti narod, ok je pokrast boga oca, ok je pipkati djecu po bogomoljama, ok je surovati s ubicama i dilerima.

hahahahahaha e sto me nasmija posteno, a da prostis ne znaju ciji je u cijoj, sve fini bosnjaci poput Amira Zukica i Kifle, onda treba da se ja positovjecujem sa Zukicem zastitnikom bosnjackog interesa uzas
Co0l

#8872 Re: SDA-All about

Post by Co0l »

Alfons Kauders wrote: Nemoj tako, to su bili mladomuslimani, nije tamo bilo seksanja prije braka, ni mimo braka... :D

Nikakav ni to nije problem-sklopis onaj vjerski brak 'radi uzitka',kako li se vec zove,odradis pos'o,triput naglas kazes da se razvodis od nje i ti cist i pred Bogom i pred ljudima :-D
Pismonosa

#8873 Re: SDA-All about

Post by Pismonosa »

Joj jes dobar ovaj smajli :stolica: :D :D
Paranoid

#8874 Re: SDA-All about

Post by Paranoid »

JoseMujica wrote:nemojte mi ni Doktora preskakati

ps

Alfons o tome i govorim...baš ovo što je zapelo napola, u vakumu između dva svijeta, polusvijetu
...Mujice... daješ povoda beskičmenjacima da kroz SDA pljuju po cijelom narodu i vjeri...Kao npr. ovaj ppk sa slovima i brojkama, što se po nekoliko puta dnevno regga na forumu tvoje postove čita u delirijumu..
Alfons Kauders

#8875 Re: SDA-All about

Post by Alfons Kauders »

Co0l wrote:
Alfons Kauders wrote: Nemoj tako, to su bili mladomuslimani, nije tamo bilo seksanja prije braka, ni mimo braka... :D

Nikakav ni to nije problem-sklopis onaj vjerski brak 'radi uzitka',kako li se vec zove,odradis pos'o,triput naglas kazes da se razvodis od nje i ti cist i pred Bogom i pred ljudima :-D
Dakle moguce je da ga je Alija ipak pristavio Azizi? :D Sve je moguce, jest da mali Barbut-beg ne lici na Izetbega, ali po lopovluku i odnosu prema drzavi mu fakat izgleda kao sin. :D

Za Malog od Trezora smo valjda sigurni. Em lici na babu, em misli da se s cetnicima moze dogovarati ko babo, em je ogranicen ko babo.
Post Reply