Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
ultrajvosa 1987

#8851 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ultrajvosa 1987 »

Dodik pljuje po strancima, a istovremeno moli Boga da nikad ne odu, jer glupom narodu je najlakse lagati kako su eto stranci krivi za sve njegove neuspjehe... A narod ko narod ...
Definitivno ce na kraju ove balade ispasti najbolji BiH drzavljanin koji se istinski bori za interese same drzave ... :D
Baracka

#8852 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Baracka »

Nass wrote:Samo nek se HDZ nastavi svadjati sa Medjunarodnom zajednicom i OHR-om. Isto vrijedi i za Dodika.
Dva HDZ-a nemaju kredibilitet da kritikuju suspenziju zaključaka CIK-a

Ured visokog predstavnika smatra da i dalje stoji činjenica da HDZ BiH i HDZ 1990 namjerno opstruiraju implementaciju rezultata općih izbora održanih u oktobru, izjavila je danas Feni glasnogovornica OHR-a Ljiljana Radetić, zamoljena za reakciju OHR-a na jučerašnje saopćenje HDZBiH.

"HDZBiH i HDZ1990 nemaju nikakav kredibilitet da kritikuju suspenziju zaključaka CIK-a od 24. marta 2011. godine, budući da su ove stranke svjesno prekršile Ustav FBiH i Izborni zakon BiH blokiranjem izbora delegata u Dom naroda Parlamenta FBiH, čime su doveli do sadašnje situacije u Federaciji BiH", kazala je Radetić.
Da, krupne stvari se spremaju, zato i jeste cijela frka nastala, uz ucesce susjednih zemalja. Posljednja prilika. Ali, procitani su! Nama svima se spremaju bolja vremena :thumbup:
U pravu si sve ce leci na svoje... :thumbup:
Baracka

#8853 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Baracka »

ultrajvosa 1987 wrote:Dodik pljuje po strancima, a istovremeno moli Boga da nikad ne odu, jer glupom narodu je najlakse lagati kako su eto stranci krivi za sve njegove neuspjehe... A narod ko narod ...
Definitivno ce na kraju ove balade ispasti najbolji BiH drzavljanin koji se istinski bori za interese same drzave ... :D
:thumbup: :bih:
Baracka

#8854 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Baracka »

Komrad wrote:
zagazaga wrote:
Toto wrote:
'ta ce Dijana Covjeculjak
Nek je nama Mirjana Hrga dosla u harem.. Mirjana je pencilin za onu kamenjarku :D
Image
:lol: šala, ukradeno sa druge teme :skoljka:

Gadafiju ako treba... ja cu mu dati kucu
Imam sator razapet u avliji, samo nema mjesta za kamile :lol:
clav

#8855 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by clav »

dejton 2 je realan/nerealan koliko i izborna pobjeda ivanica i cavica, tj. neke opozicije u pc-u na lokalnim i opcim izborima, koja bi u tom slucaju prihvatila neku varijantu aprilskog paketa.
uzevsi u obzir stanje birackog tijela u pc-u, gdje dodikova popularnost raste proporcionalno s kolicinom krkanluka i sovinizma u njegovim stajalistima - jako tesko da ce se nesto tako desiti. opozicija je ogranicena jer je dosta visoko licitirano mrznjom.
sto se tice medjunarodne zajednice, koliko god teatralno izgledalo pokazivanje misica hdz-ovima i njihovo plakanje nakon toga, u sustini uopste nije pokazivanje misica, vec vrlo pasivno i blago mijesanje ohr-a. taj se prag s dodikom davno presao. morali bi preuzeti daleko aktivniju ulogu od ovoga, a sudeci po iznenadjenju sto se dva hdz-a toliko bune, nema razloga za optimizam. uvijek ce biti moderacija i ponuda koja se moze odbiti. vrhunac ce biti finansijske sankcije. s stavom jescemo i korijenje, treba vremena da takva vrsta sankcije urodi plodom, bar na nasim prostorima.
zemo_online

#8856 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by zemo_online »

MZ je oduvjek bila podjeljena,otkako je svijeta i vijeka i svako gleda samo svoj interes i briga ih za neku pravdu u tamo nekakvoj bosni ili negdje drugo na svijetu.
ako niste znali,prije 10 god. su najavljivali ukidanje rs,ta ista MZ,pa sta bi ?? nista.
bojim se da ovako ostaje jos barem 5-10 godina,dejton dok ne pocrkamo ko goveda.
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#8857 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Toto »

Baracka wrote:
Komrad wrote:
zagazaga wrote: Image
:lol: šala, ukradeno sa druge teme :skoljka:

Gadafiju ako treba... ja cu mu dati kucu
Imam sator razapet u avliji, samo nema mjesta za kamile :lol:
Ima Jospovic na Pantovcaku?
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#8858 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by prljavi Hare »

Alfons Kauders wrote:
kako su stvari krenule, za pedeset godina ce ga istorijske knjige pamtiti kao jednog od najvecih pozitivaca u poslijeratnoj bih... :D
Potpuno se slazemo!Pogledaj moj prijasnji post na temi o precedniku!

Postao/la prljavi Hare dana 19/03/2011 14:57
ZAHVALNICA ZA PRECJEDNIKA!!!!

Dugo se precjednice omisljam kako da ti posaljem ovu zahvalnica a da te ne raskrinkam
ali ne mogu vise izdrzati,moram!!
Izgleda da jedino ja precjednice pravilno shvatam tvoju borbu za nasu domovinu Bosnu i
Hercegovinu.Moram priznati da je stil tvoje borbe malo cudan ali je donio najvise rezultata
od svih patriota nase domovine,IKADA!!!Krenimo redom!
Ne vidim nacina kako bi bez tvoje pomoci mogli ovako efikasno slomiti naci-krimiminalne
snage iz Hercegovine olicene u 2XHDZ-a!!!Tako su popusili(sto bi narod rekao) tvoju foru sa
„podrskom“ da je to najveci takticki potez svih vremena na ovim prostorima!!!I ne samo to,ti
Ih „podrzavas“ i dalje a budu li tvoje savjete slusali kao do sada,vjerovatno ce biti uhapseni i
sudjeni zbog antiustavnog djelovanja!Hajmo dalje!Al' mozemo li prijeci na TI molim te,nekako
si mi blizak u picku materinu!!!SABORAC!!!
Sto je jos vaznije,genocidni entitet si ekonomski sveo na nivo Ugande i Konga,treba li dalje ovo
da elaboriram?Ona prica o aerodromima,auto-putevima,vozovima......NENADJEBIVO!!!Ako ti zafali
inspiracije ubuduce predlazem da im obecas da ces u Vlasenici napraviti kosmodrom odakle ce
prvi srpski svemirski brodovi krenuti u osvajanje srpskog svemira!Srpski Saturn,kako zvuci,ha?Ne brini,
popusice oni i to kad su ovo dosada.
I to sto bubas Zeljku,ja znam da ti to radis,prcis,za domovinu!!!Bubala bi se Zeljka i za 100 000KM a
ti joj dade 7 miliona KM znajuci koliko ce bradatih jadova ostati gladnih usta.E Mile,svaka ti dala!
Ako te prozivaju zato sto si sinu dao 3 milionaKM,kazi da je to u sklopu akcije „KREDITOM PROTIV DROGE!“.
Stalno raspisujes neke referendume,farbas granice,a to kosta!!!Puno kosta a nista ne donosi!Znam ja
tvoje namjere,ostaviti bagru i gladnu i zednu a sve suplja prica i jos te podrzavaju!Takve poteze nije znao vuci ni Bobi Fisher!!!
Nedavno umalo sam sebe nisi raskrinkao u onom razgovoru sa onim supkom Senadom H. !!Znam,znam,
srce te ponijelo da pricas punih usta o BiH ali osaburaj se dok ih ne dokusuris!!Ne treba ti jos puno!!
A onda idemo ja i ti u Zenicu,na Bilino Polje,na neku od utakmica nase drage repke,onako sve sa salovima i dresovima,kupimo sebi dvije dvoguze sarajevske (moze i Nektear) i lijepo se upucamo pa
zagrljeni zagrmimo sa tribina:“Bosnom behar probeharao......!“ Do tada budi pritajen i sve radi ovako
kako i radis,svaka ti cast!!!
Jos nesto!Znam da ti treba da se i ti negdje ispuses pa evo sta ces!!Svjestan sam da si stalno okruzen
dusmanima,rijetko si sam,pa iskoristi priliku kada budes sa Zeljkom u kakvom hotelu,kad ona ode da se
podapere u WC,ti stani u stavu mirno i povici:“POZDRAV DOMOVINI!!“ .Odmah ces osjetiti olaksanje!
Image
Za ovu zastavu ne brini,i mene nervira,cim ti zavrsis posao razapecemo onu pravu,sa ljiljanima!!!!
Image
Tvoj saborac Prljavi Hare!!!!
mO k3

#8859 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mO k3 »

Baracka wrote: Imam sator razapet u avliji, samo nema mjesta za kamile :lol:
ima moja familija zemlje 100 duluma ,40 duluma sume....nacemo mjesto za njegove satore i kamile :)
VjecitiStudent

#8860 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by VjecitiStudent »

StupskaBitanga wrote:
hercegovac_pravi wrote:Pošto je očito da "krupne" stvari polako izlaze na površinu i polako se plasira priča o Daytonu 2, u nedoumici sam da li da otvorimo novu temu posvećenu isključivo ovom subjektu ili da na ovoj temi "opletemo" o tome...
Nešto se iza brda valja
Da vidimo šta je to
"Ne lipsi magarce do zelene trave".
"We are not convinced the Europeans are ready to manage post-OHR Bosnia," English wrote in a cable entitled 'What to Do about a Problem Called Bosnia'.

"While Europe may believe that its 'pull' is sufficient to overcome Bosnia's deep ethnic divisions or its dysfunctional state structures, the evidence suggests otherwise.

"Part of the problem is that the EU itself is divided about Bosnia. Among member states, only a handful, most notably the UK, appear to have a clear grasp of the dangers posed by Bosnia's current political dynamics."

The cable also alluded to the West's slow response to the start of the Bosnian war.

"Simply 'handing off' the Bosnia problem to the EU risks a repeat of the 1991 EU-U.S. dynamics in Bosnia," English warned. "The Serbs are responsive to 'sticks,' but we will have to commit ourselves to use them (e.g., sanctions) in the event of complete intransigence."
Ovo je misljenje USA ambasadora o tranziciji OHR-a koja se i zvanicno najavljuje ovih dana. S druge strane, samoj americkoj administraciji BIH je na repu prioriteta.
Zakljucak o realnosti odrzavanja i eventualnih dometa Daytona 2 je lako izvesti.
Banksy

#8861 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Banksy »

http://** No links **.ba/hronika/pogledajte-grads ... la-bristol

** No links ** | Hronika

FOTO
SPEKTAKL/SARAJEVO: Gradska elita na svečanom otvorenju hotela Bristol!
Srijeda | 06.04.2011.

fotogalerija, nova bošnjačka vlast, svi na jednom mjestu, kad se male ruke slože, neprocjenjivo :mrgreen:
Vitez Koja

#8862 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Vitez Koja »

Banksy wrote:http://--- NO LINKS ---/hronika/pogledajte-gradsku-elitu-na-svecanom-otvorenju-hotela-bristol

** No links ** | Hronika

FOTO
SPEKTAKL/SARAJEVO: Gradska elita na svečanom otvorenju hotela Bristol!
Srijeda | 06.04.2011.

fotogalerija, nova bošnjačka vlast, svi na jednom mjestu, kad se male ruke slože, neprocjenjivo :mrgreen:

Velika gorcina se u tebe slila.....
Banksy

#8863 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Banksy »

Vitez Koja wrote: Velika gorcina se u tebe slila.....
čitaj Šestana

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 6#p5528066
Vitez Koja

#8864 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Vitez Koja »

Banksy wrote:
čitaj Šestana

Citam tebe u ovih nekoliko mjeseci....
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#8865 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PipiDugaDevetka »

prljavi Hare wrote:
Alfons Kauders wrote:
kako su stvari krenule, za pedeset godina ce ga istorijske knjige pamtiti kao jednog od najvecih pozitivaca u poslijeratnoj bih... :D
Potpuno se slazemo!Pogledaj moj prijasnji post na temi o precedniku!

Postao/la prljavi Hare dana 19/03/2011 14:57
ZAHVALNICA ZA PRECJEDNIKA!!!!

Dugo se precjednice omisljam kako da ti posaljem ovu zahvalnica a da te ne raskrinkam
ali ne mogu vise izdrzati,moram!!
Izgleda da jedino ja precjednice pravilno shvatam tvoju borbu za nasu domovinu Bosnu i
Hercegovinu.Moram priznati da je stil tvoje borbe malo cudan ali je donio najvise rezultata
od svih patriota nase domovine,IKADA!!!Krenimo redom!
Ne vidim nacina kako bi bez tvoje pomoci mogli ovako efikasno slomiti naci-krimiminalne
snage iz Hercegovine olicene u 2XHDZ-a!!!Tako su popusili(sto bi narod rekao) tvoju foru sa
„podrskom“ da je to najveci takticki potez svih vremena na ovim prostorima!!!I ne samo to,ti
Ih „podrzavas“ i dalje a budu li tvoje savjete slusali kao do sada,vjerovatno ce biti uhapseni i
sudjeni zbog antiustavnog djelovanja!Hajmo dalje!Al' mozemo li prijeci na TI molim te,nekako
si mi blizak u picku materinu!!!SABORAC!!!
Sto je jos vaznije,genocidni entitet si ekonomski sveo na nivo Ugande i Konga,treba li dalje ovo
da elaboriram?Ona prica o aerodromima,auto-putevima,vozovima......NENADJEBIVO!!!Ako ti zafali
inspiracije ubuduce predlazem da im obecas da ces u Vlasenici napraviti kosmodrom odakle ce
prvi srpski svemirski brodovi krenuti u osvajanje srpskog svemira!Srpski Saturn,kako zvuci,ha?Ne brini,
popusice oni i to kad su ovo dosada.
I to sto bubas Zeljku,ja znam da ti to radis,prcis,za domovinu!!!Bubala bi se Zeljka i za 100 000KM a
ti joj dade 7 miliona KM znajuci koliko ce bradatih jadova ostati gladnih usta.E Mile,svaka ti dala!
Ako te prozivaju zato sto si sinu dao 3 milionaKM,kazi da je to u sklopu akcije „KREDITOM PROTIV DROGE!“.
Stalno raspisujes neke referendume,farbas granice,a to kosta!!!Puno kosta a nista ne donosi!Znam ja
tvoje namjere,ostaviti bagru i gladnu i zednu a sve suplja prica i jos te podrzavaju!Takve poteze nije znao vuci ni Bobi Fisher!!!
Nedavno umalo sam sebe nisi raskrinkao u onom razgovoru sa onim supkom Senadom H. !!Znam,znam,
srce te ponijelo da pricas punih usta o BiH ali osaburaj se dok ih ne dokusuris!!Ne treba ti jos puno!!
A onda idemo ja i ti u Zenicu,na Bilino Polje,na neku od utakmica nase drage repke,onako sve sa salovima i dresovima,kupimo sebi dvije dvoguze sarajevske (moze i Nektear) i lijepo se upucamo pa
zagrljeni zagrmimo sa tribina:“Bosnom behar probeharao......!“ Do tada budi pritajen i sve radi ovako
kako i radis,svaka ti cast!!!
Jos nesto!Znam da ti treba da se i ti negdje ispuses pa evo sta ces!!Svjestan sam da si stalno okruzen
dusmanima,rijetko si sam,pa iskoristi priliku kada budes sa Zeljkom u kakvom hotelu,kad ona ode da se
podapere u WC,ti stani u stavu mirno i povici:“POZDRAV DOMOVINI!!“ .Odmah ces osjetiti olaksanje!
Image
Za ovu zastavu ne brini,i mene nervira,cim ti zavrsis posao razapecemo onu pravu,sa ljiljanima!!!!
Image
Tvoj saborac Prljavi Hare!!!!
@prljavi Hare,
I ti si zaslužio Orden Sarajevo-x sa ukrštenim slovima ''S'' i ''X'' + sa srebrenim zracima, pa ti ga ovom prilikom dodjeljujem:

Image

Evo i muzičke podloge (Nisam našao pjesmu u kojoj se spominje Željka, ali može i Marija):

mO k3

#8866 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mO k3 »

Dušanka Majkić: "Preporučeno mi je da se ne krećem previše po Sarajevu"

Hvala svjema :)
palermo

#8867 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

Banksy wrote:
čitaj Šestana

Bogami ga ja pročitah sada :D .....

Mislim da ni ti ne misliš da je ono ozbiljan tekst :D nego nas ovdje malo podjebaješ :D .....
Alfons Kauders

#8868 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Alfons Kauders »

Ženski Dr.Med wrote:

...rece najruznija prirodna pojava na prostorima bih...

elem evo i malo laksih tema :D
BANJALUKA - Zahvaljujući politici hrvatskog člana Predsjedništva BiH Željka Komšića i ratnoj ulozi Jovana Divjaka u etničkom čišćenju Sarajeva više od 180 000 sarajevskih Srba protjerano je iz tog grada, izjavio je šef Koordinacionog tima za istraživanje ratnih zločina Republike Srpske Staša Košarac.

"Sarajevski Srbi su dostojanstven narod. Oni u Sarajevu nisu bili podobni samo zato što su Srbi", rekao je Košarac za "Glas Srpske", komentarišući pismo koje je Divjak uputio građanima povodom Dana oslobođenja Sarajeva.

Prema njegovim riječima, očigledno je da se Divjak stavlja u ulogu Valtera.

"Ovaj novi Valter treba da zna da je okrvario ruke nad srpskim žrtvama u Sarajevu, jer je tamo postojalo 126 logora za Srbe, kroz koje je prošlo više od 5 000 ljudi pod zastavom politike koju su vodili Komšić i Divjak i njima slični", zaključio je Košarac.

Predsjednik Udruženja porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila sarajevsko-romanijske regije Milan Mandić rekao je da je Divjak pokazao da je "divljak" koji je odvodio ljude u logore i ubijao.

Divjak je u pismu naveo da "s najvećim poštovanjem želi da podijeli neprocjenjivo lično iskustvo u novijoj istoriji od 1992. do 1995. godine zasnovano na tradicijama antifašističke borbe" i da su "Srbi iz Sarajeva protjerani upravo zbog onih koji pričaju o antifašističkoj borbi".

Komšić je istim povodom izjavio da se Sarajevo u toku proteklog vijeka u dva navrata borilo protiv fašizma u njegovim raznim oblicima.
Nass

#8869 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Nass »

VjecitiStudent wrote:Ovo je misljenje USA ambasadora o tranziciji OHR-a koja se i zvanicno najavljuje ovih dana. S druge strane, samoj americkoj administraciji BIH je na repu prioriteta.
Zakljucak o realnosti odrzavanja i eventualnih dometa Daytona 2 je lako izvesti.
Ovo je tvoja analiza na osnovu starih dogadjaja i relacija. Cini mi se da je americki stav unutar MZ u medjuvremenu prevladao. Ne znam da li ce biti Dayton 2, ta se ideja sada provlaci ovih dana pa ne znam da li je uopce ozbiljna, ali da ce se traziti od BiH da provodi evropske reforme i jaca drzavu, to je cini mi se jasno. A kroz te reforme ce se mnoge stvari rjesavati. Sada EU i USA (i cijeli PIC) blize i cvrsce saradjuju, a sto pokazuje i ovaj proces formiranja vlasti i angazman MZ da ne dopusti nasilno stvaranje ustavne krize od strane osovine Dodik-Covic i njihovo izigravanje izbornih rezultata drugih stranaka u skladu sa nasim ustavom. Sprijecili su da se koncept etno-podjele zemlje nametne kroz neustavnu blokadu zemlje ili kroz insistiranje na konceptu 'legitimnih predstavnika' a u suprotnosti sa realnim rezultatima i praksama parlamentarnih izbora, sto je veliki pozitivan signal za BiH. Usvojene su i na razini EU konkretne sankcije koje ce se provoditi protiv onih koji budu i dalje nastavili sa retorikom i politikom urusavanja BiH. Tako da mi se cini da je u MZ napokon sazrila svijest da se ovdje moraju cvrsce angazirati i privesti stvari kraju. Razlog tome je i sto cijela regija treba uci u EU, pa ne moze BiH ostati crna rupa, vec se mora hitno poceti rjesavati obzirom da vec jako zaostajemo.

Evo, sam Inzko kaze:
“Proces evropskih integracija u BiH je zaustavljen i građani su prave žrtve političkog zastoja”, izjavio je visoki predstavnik i specijalni predstavnik EU Valentin Inzko, u utorak (05.07), na sastanku Komiteta za politička i sigurnosna pitanja Evropske unije, u Briselu.

Proces bi, s mrtve tačke moglo pokrenuti drugačije i jače prisustvo EU, rekao je Inzko najavljujući da će novi šef delegacije biti imenovan u naredne dvije sedmice, te da će početkom ljeta preuzeti i mandat specijalnog predstavnika EU.

To će biti novi raspored stvari – imaćemo po prvi put evropsku prisutnost u jednom čovjeku. Šef delegacije i specijalni predstavnik EU biće jedna osoba. Njegov ured će se ojačati sa 20 dodatnih ljudi. On će možda u svom uredu imati i policijsku misiju Evropske unije, a na raspolaganju će mu biti i ALTEA – evropske vojne snage. Tada ćemo imati novo, osnaženo prisustvo EU u BiH. Ali, novi specijalni predstavnik će imati torbu sa alatom, a u toj torbi biće i restriktivne mjere. Dakle, mi očekujemo da EU postane snažnija i efikasnija u BH”, rekao je Inzko.

Novo, drugačije prisustvo EU biće efiksna pomoć da se reforme u BiH pokrenu sa mrtve tačke. Upravo to očekuju građani, koji, gotovo bez izuzetka, podržavaju evropske integracije.
Baracka

#8870 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Baracka »

Alfons Kauders wrote:
Ženski Dr.Med wrote:

elem evo i malo laksih tema :D
BANJALUKA - Zahvaljujući politici hrvatskog člana Predsjedništva BiH Željka Komšića i ratnoj ulozi Jovana Divjaka u etničkom čišćenju Sarajeva više od 180 000 sarajevskih Srba protjerano je iz tog grada, izjavio je šef Koordinacionog tima za istraživanje ratnih zločina Republike Srpske Staša Košarac.

"Sarajevski Srbi su dostojanstven narod. Oni u Sarajevu nisu bili podobni samo zato što su Srbi", rekao je Košarac za "Glas Srpske", komentarišući pismo koje je Divjak uputio građanima povodom Dana oslobođenja Sarajeva.

Prema njegovim riječima, očigledno je da se Divjak stavlja u ulogu Valtera.

"Ovaj novi Valter treba da zna da je okrvario ruke nad srpskim žrtvama u Sarajevu, jer je tamo postojalo 126 logora za Srbe, kroz koje je prošlo više od 5 000 ljudi pod zastavom politike koju su vodili Komšić i Divjak i njima slični", zaključio je Košarac.

Predsjednik Udruženja porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila sarajevsko-romanijske regije Milan Mandić rekao je da je Divjak pokazao da je "divljak" koji je odvodio ljude u logore i ubijao.

Divjak je u pismu naveo da "s najvećim poštovanjem želi da podijeli neprocjenjivo lično iskustvo u novijoj istoriji od 1992. do 1995. godine zasnovano na tradicijama antifašističke borbe" i da su "Srbi iz Sarajeva protjerani upravo zbog onih koji pričaju o antifašističkoj borbi".

Komšić je istim povodom izjavio da se Sarajevo u toku proteklog vijeka u dva navrata borilo protiv fašizma u njegovim raznim oblicima.
Jeste i srpske bebe su bacali lavovima u pionirskoj :-)
brzica

#8871 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by brzica »

čitaj Šestana

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 6#p5528066[/quote]

Bogami ga ja pročitah sada :D .....

Mislim da ni ti ne misliš da je ono ozbiljan tekst :D nego nas ovdje malo podjebaješ :D .....[/quote]

Ako je ovo ozbiljan tekst...
Strašno čega se sve čovjek nasluša, načita i nagleda...pogotovo kad
lova nadvlada unutarnje osjećaje :D
Još nisam provalio, ili ne vide ili ne žele vidjeti...vjerojatno i jednog
i drugog ima...zaista šteta za neke "veličine"...
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#8872 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

:lol: :lol: :lol: :sax:
VjecitiStudent

#8873 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by VjecitiStudent »

Nass wrote: Ovo je tvoja analiza na osnovu starih dogadjaja i relacija.
...
Ukratko: Da je bilo samo do EU, rat u BiH bi jos uvijek trajao.
Nista se od 1992. nije izmijenilo, tj. jeste, ali nagore, jer EU je u medjuvremenu postala jos veca, tromija i nesposobnija, usljed postojanja razlicitih interesa zemalja clanica, da bilo sta konkretno ovdje uradi.
ReD aka Socijalista

#8874 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ReD aka Socijalista »

Terorizam u Mostaru!!!

Uoči početka sjednice u Mostaru
Policija primila dojavu o bombi u zgradi Vlade FBiH
Policija je jutros dobila dojavu da je u zgradi Vlade Federacije u Mostaru gdje je u 10.00 časova trebalo da počne sjednica Vlade, postavljena bomba, potvrdila je Srni portparol Federalne uprave policije Mersiha Novalić.

Novalićeva je navela da je federalna policija izvršila provjeru prostorija koje su pod njihovom zaštitom i da bomba nije pronađena.

Ona je dodala da se u istoj zgradi nalaze prostorije koje nisu u nadležnosti Federalne uprave policije i da njihovu provjeru vrši policija Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Takođe, neposredno prije početka sjednice kada su ministri ulazili u zgradu ispred zgrade se okupila grupa građana koji su zviždali ministrima.

U međuvremenu je počela sjednica Vlade Federacije, a okupljeni građani su se mirno razišli.

Grupa stranaka oko SDP-a BiH formirala je 17. marta vlast u FBiH, koju većinske hrvatske stranke HDZ BiH i HDZ 1990 smatraju nelegalnom i nelegitimnom.
Nass

#8875 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Nass »

VjecitiStudent wrote:
Nass wrote: Ovo je tvoja analiza na osnovu starih dogadjaja i relacija.
...
Ukratko: Da je bilo samo do EU, rat u BiH bi jos uvijek trajao.
Nista se od 1992. nije izmijenilo, tj. jeste, ali nagore, jer EU je u medjuvremenu postala jos veca, tromija i nesposobnija, usljed postojanja razlicitih interesa zemalja clanica, da bilo sta konkretno ovdje uradi.
Slazem se da bi rat jos trajao da se pitala EU. Veliko je pitanje da li bih i ja sada ovdje sjedila i razgovarala na forumu da se pitala samo EU. Ali cini mi se da je stav USA jos jednom prevladao, i da ce sada evropske zemlje takodjer morati povlaciti konkretnije poteze ako ne zele opet imati sukobe na ovom podrucju. Ali opreza sa EU uvijek treba imati, tu se slazem sa toobm, tako da cemo vidjeti. Ja se najvise pouzdam u politiku USA, koja moze biti presudna i u onome sto ce EU raditi ovdje.
Locked