Eh ja ovaj broj imam nekih 10 godinaStupskaBitanga wrote:Da to se brzo obavi u telecom centruRevolucionar ★ wrote:Za ovaj studentplus, je li se mora preci sa ultre na postpaid ?
Poneses ultra certifikat potvrdu sa faxa i eto
BHTelecom All About
Moderator: Benq
- Revolucionar ★
#8851 Re: BHTelecom All About
- Revolucionar ★
#8852 Re: BHTelecom All About
Valja mi se dat u to, nije losa ponuda, mada jos nisam cuo iskustva od drugih, jos raja nije upoznata sa ponudom
-
The Realist
#8853 Re: BHTelecom All About
Nama u SA mogu dati paket od 10mbps za 30KM (lupam), ali tamo gdje nema infrastrukture ne mogu, jer ne mogu podržati.and wrote: ne kontam ovo da svima moraju pustiti?
kakvo je to opravdanje?
Eh, problem je što se kod njih od ulice, do ulice to zna razlikovati i kako da pakete naprave? Kakvu ponudu da stave?
Jako puno su uhebali u prošlosti i sada treba vremena da se to sredi.
- Revolucionar ★
#8854 Re: BHTelecom All About
Eh upravo ovo sto je ovaj iznad napisao. I meni su odbijeni svi zahtjevi jer ne mogu ispunit uslugu zbog tehnickih razloga. Izvan Sarajeva je infrastruktura jos gora
-
The Realist
#8855 Re: BHTelecom All About
Pa da i zato da bi mogli ipak pokriti većinu korisnika, daju jako lošu ponudu u odnosu na konkurenciju (govorim o internetu, isključivo).
Ali hajde, barem pokrivaju većinu i ono što privatne kompanije vjerovano nikada neće pokriti, oni su pokrili.
Ali hajde, barem pokrivaju većinu i ono što privatne kompanije vjerovano nikada neće pokriti, oni su pokrili.
- and
#8856 Re: BHTelecom All About
toliko izreketiraju godišnje da ne samo da mogu postaviti infrastrukturu,već bi svaki zaseok mogli i asaltom počastiti.The Realist wrote:Nama u SA mogu dati paket od 10mbps za 30KM (lupam), ali tamo gdje nema infrastrukture ne mogu, jer ne mogu podržati.and wrote: ne kontam ovo da svima moraju pustiti?
kakvo je to opravdanje?
Eh, problem je što se kod njih od ulice, do ulice to zna razlikovati i kako da pakete naprave? Kakvu ponudu da stave?
Jako puno su uhebali u prošlosti i sada treba vremena da se to sredi.
sramotan menadžment i ponuda,odnos prema kupcu da ti ljudi sa strane dolaze i uzimaju tržište.
prodati podhitno.
-
The Realist
#8857 Re: BHTelecom All About
Ako pogledaš profit, vidio bi da ne mogu, pogotovo što glavni dioničar koristi njihov novac za krpljenje drugih rupa (uz to taj isti dioničar uzima više, nego bi drugi imali pravo po dividendi - barem mislim, jer inače je teško objasniti gdje ode sav novac).and wrote: toliko izreketiraju godišnje da ne samo da mogu postaviti infrastrukturu,već bi svaki zaseok mogli i asaltom počastiti.
sramotan menadžment i ponuda,odnos prema kupcu da ti ljudi sa strane dolaze i uzimaju tržište.
prodati podhitno.
-
azdralovic
#8858 Re: BHTelecom All About
pa to je jasno ko dan, dividenda se isplacuje u maksimalnom mogucem iznosu , jer drzava kao vecinski vlasnik krpi budzet sa tim novcem ... ali daleko od toga da telecomu fali para za razvoj, mogu oni puno boljeThe Realist wrote:Ako pogledaš profit, vidio bi da ne mogu, pogotovo što glavni dioničar koristi njihov novac za krpljenje drugih rupa (uz to taj isti dioničar uzima više, nego bi drugi imali pravo po dividendi - barem mislim, jer inače je teško objasniti gdje ode sav novac).and wrote: toliko izreketiraju godišnje da ne samo da mogu postaviti infrastrukturu,već bi svaki zaseok mogli i asaltom počastiti.
prodati podhitno.
- Sanchez211
#8859 Re: BHTelecom All About
.
Last edited by Sanchez211 on 17/11/2012 17:56, edited 1 time in total.
-
The Realist
#8860 Re: BHTelecom All About
Naravno da mogu, ali oni trenutno više ulažu u razvoj mobilne telefonije. Imaju više segmenata, nego ostali operateri i nije to tako jednostavno pokrpiti.azdralovic wrote: pa to je jasno ko dan, dividenda se isplacuje u maksimalnom mogucem iznosu , jer drzava kao vecinski vlasnik krpi budzet sa tim novcem ... ali daleko od toga da telecomu fali para za razvoj, mogu oni puno bolje
Da ne bude zabune, da se pravilno vodila firma, oni bi glat bili najbolji u svakom segmentu, ali pošto nije, sada jednostavno nije tako lako dostići konkurenciju (u nekim segmentima), koliko god neki mislili da jeste.
-
jastuk1
#8861 Re: BHTelecom All About
@The Realist,
Ma ustvari, ma koliko to zvučalo kontra logike, firma se i jeste vodila "pravilno." Jer da su išli sa najvećim ulaganjima i najboljom ponudom, već poodavno bi cijene bile daleko niže svima, na svim operatorima, a profitabilnost cijelog sektora daleko niža. Samim tim bi i prihodi od dividende i poreza bili daleko niži. BHT reaguje samo kad baš mora, što je gledajući sa aspekta poslovanja privrednog subjekta sa dominantnim tržišnim položajem, rekao bih, a dozvoljavam da se varam, ispravan način djelovanja. Naravno, suprotno je kad se gleda sa strane korisnika.
Prebrzo ulaganje u različite segmente bi dovelo do prebrzog pada cijena i naravno da tako nešto Vladi, kao najvećem dioničaru, a ni ostalim dioničarima, to nije u interesu. Logički, cilj je što duže sačuvati profitabilnost.
Ma ustvari, ma koliko to zvučalo kontra logike, firma se i jeste vodila "pravilno." Jer da su išli sa najvećim ulaganjima i najboljom ponudom, već poodavno bi cijene bile daleko niže svima, na svim operatorima, a profitabilnost cijelog sektora daleko niža. Samim tim bi i prihodi od dividende i poreza bili daleko niži. BHT reaguje samo kad baš mora, što je gledajući sa aspekta poslovanja privrednog subjekta sa dominantnim tržišnim položajem, rekao bih, a dozvoljavam da se varam, ispravan način djelovanja. Naravno, suprotno je kad se gleda sa strane korisnika.
Prebrzo ulaganje u različite segmente bi dovelo do prebrzog pada cijena i naravno da tako nešto Vladi, kao najvećem dioničaru, a ni ostalim dioničarima, to nije u interesu. Logički, cilj je što duže sačuvati profitabilnost.
- _Reds_
#8862 Re: BHTelecom All About
Pojma nemas sta je LTE, ali eto nadjes se da komentarises nesto. LTE ja nravno buducnost, i BH Telecom nece punko kasniti za Evropomom po tom pitanju, zato sto vec ima baznu infrastrukturu, LTE je samo nadogradnja.Frtalj_Duše wrote:
Kakav crni LTE čovječe, pa oni nisu u stanju ni da "zemaljskim" putem omoguće svojim korisnicima normalne internet brzine, kamo li da to urade zračnim!
-
The Realist
#8863 Re: BHTelecom All About
Pa ne baš.jastuk1 wrote:@The Realist,
Pravilno bi bilo da se ulagalo u infrastrukturu, ali da se nije davala najbolja ponuda, nego kada vidiš šta konkurencija radi, ti daš bolje, jer možeš (pošto si već spreman), a do tada gledaš maksimalnu dobit (ovo ako gledamo perspektive dioničara).
Ovako, oni jednostavno ne mogu konkurisati na nekim poljima (barem gdje imaju konkurenciju, drugo su mjesta u kojima nemaju) i sada će ih to sve skuplje izaći.
- _Reds_
#8864 Re: BHTelecom All About
Upravo tako, i tako je to manje vise svugdje u svijetu, veliki reaguju kad moraju, cekaju manje da oni povuku, nikad nigdje veliki nece reagovati prvi, to je takva poslovna politika. Mali je taj koji se gura na traziste. I ovo je tako, dobro se sjecam nekih predavanja na faksa od ljudi koji rade u BH Telecomu, koji su apsolutn potvrdili ovu tvoju pricu.jastuk1 wrote:@The Realist,
-
The Realist
#8865 Re: BHTelecom All About
Da, ali su u svijetu veliki spremni da reaguju, dok TeleCom to nije. Nije ni blizu i tu im propada njihova teorija._Reds_ wrote: Upravo tako, i tako je to manje vise svugdje u svijetu, veliki reaguju kad moraju, cekaju manje da oni povuku, nikad nigdje veliki nece reagovati prvi, to je takva poslovna politika. Mali je taj koji se gura na traziste. I ovo je tako, dobro se sjecam nekih predavanja na faksa od ljudi koji rade u BH Telecomu, koji su apsolutn potvrdili ovu tvoju pricu.
-
StupskaBitanga
#8866 Re: BHTelecom All About
Velika je potražnja i interes za ovo čak i oni koi imaju stari student paket prelaze na ovaj što je naravno besplatnoRevolucionar ★ wrote:Valja mi se dat u to, nije losa ponuda, mada jos nisam cuo iskustva od drugih, jos raja nije upoznata sa ponudom
Za certifikat odeš u poštu na malti i popuniš obrazac u opštini prekoputa i ovjere ti besplatno ako si student i to priložiš sa ostalim papirima
-
The Realist
#8867 Re: BHTelecom All About
Da ne tražim, može li se reći o kakvom paketu se radi?
-
zilog
#8868 Re: BHTelecom All About
Sada si nadmasio sam sebe.jastuk1 wrote:Većina će za koju godinu gledat TV preko mobitela i slat željeni signal na veliki ekran. Ako neko vidi drugačiji razvoj situacije, nek prosvijetli.
Vecina da gleda TV preko mobitela, sa slanjem na veliki ekran???
Sa hvaljenja jednog dijeljenog opsega (DOCSIS), si presao na jos gori dijeljeni opseg (wireless).
Zasto ne pises o stvarima koje razumijes, a ne ovako, k'o Maxim po diviziji?
LTE je zgodna stvar, ali nikako substitucija za fiksnu vezu. To sto vidis ulaganje u LTE, znaci samo borbu za nezasiceno trziste (dok konkurencija ne preplavi).
To vam je i ostalima, odgovor zasto se ulaze u LTE, a izostaje poboljsanje postojecih usluga.
-
kakaljin
#8869 Re: BHTelecom All About
Uveli su mi Moja TV Full paket i dali su mi wireless router ZTE ZXV10W300, ali se ne mogu konektivati na njega jer su mi dali pogresan kljuc za wireless, a i ne mogu pristupiti njegovim postavkama.
Pa ako postoji neki nacin da se pristupi i da se namjesti mreza, zvao sam ih i rekli su da ce me nazvati, ali evo dva dana niko ne zove
STB je HUB TECH HTI-9100HDA I naprijed na ploci pise HD
Pa ako postoji neki nacin da se pristupi i da se namjesti mreza, zvao sam ih i rekli su da ce me nazvati, ali evo dva dana niko ne zove
Last edited by kakaljin on 18/11/2012 12:43, edited 1 time in total.
- ElRe
#8870 Re: BHTelecom All About
Evropa po pitanju LTE dobro zaostaje za Japanom, SADom i Australijom. Jednostavno trziste ne moze da podnese velike troskove izgradnje LTE mreze. Ali tako je bilo i sa 3G tehnologijom tako da ocekujem za nekih 2-3 godine puno vecu zastupljenost LTE i u Evropi.
Najveci probleme su frekvecije jer LTE treba da uzme dio spektra koji se danas koristi za analognu TV i to je ujedno i najbolji spektar po pitanju pokrivanja i uticaja smetnji. Sada se u Evropi uglavnom koriste frekvencije 1800 Mhz i 2600 Mhz sto znaci manji opseg pokrivanja, vise site-ova a time i puno vise ulaganja u infrastrukturu.
Najveci probleme su frekvecije jer LTE treba da uzme dio spektra koji se danas koristi za analognu TV i to je ujedno i najbolji spektar po pitanju pokrivanja i uticaja smetnji. Sada se u Evropi uglavnom koriste frekvencije 1800 Mhz i 2600 Mhz sto znaci manji opseg pokrivanja, vise site-ova a time i puno vise ulaganja u infrastrukturu.
-
zilog
#8871 Re: BHTelecom All About
Frekvencije za LTE su odredjene prema e-UTRA i samo manji dio je u opsegu analogne TV. Svrha upotrebe tih frekvencija je pokrivanje velike teritorije malim brojem baznih stanica. Nikako pokrivanje gusto naseljenog podrucja.ElRe wrote:Evropa po pitanju LTE dobro zaostaje za Japanom, SADom i Australijom. Jednostavno trziste ne moze da podnese velike troskove izgradnje LTE mreze. Ali tako je bilo i sa 3G tehnologijom tako da ocekujem za nekih 2-3 godine puno vecu zastupljenost LTE i u Evropi.
- zateznistub
-
StupskaBitanga
#8873 Re: BHTelecom All About
pa stari studentski paket od 10KM i dalje on postoji koliko znam mStudentThe Realist wrote:Da ne tražim, može li se reći o kakvom paketu se radi?
-
The Realist
#8874 Re: BHTelecom All About
Pa znači ništa novoStupskaBitanga wrote:pa stari studentski paket od 10KM i dalje on postoji koliko znam mStudentThe Realist wrote:Da ne tražim, može li se reći o kakvom paketu se radi?
-
kakaljin
#8875 Re: BHTelecom All About
Kada sam ih nazvao, rekli su mi taj user i pass i nece i dalje da udje u postavke,pa surekli ponovo da ce me zvati.KvaziExpert wrote:ako nećeš da čekaš njih, moraš resetovati router na fabričke postavke, tada ti je user admin i password vr10vr10tajn1pa55 . Eh sad, kod nas sa starijim routerima (npr. kod mene je tp-link) moraš ručno unijeti postavke za sve konekcije (TV, telefon, internet), mapirati portove, a kod ovod routera BI TREBALO da je sve podešeno kako treba.kakaljin wrote:Uveli su mi Moja TV Full paket i dali su mi wireless router ZTE ZXV10W300, ali se ne mogu konektivati na njega jer su mi dali pogresan kljuc za wireless, a i ne mogu pristupiti njegovim postavkama.
Naglasio sam "bi trebalo", to sam pročitao na forumu, nisam probao u praksi.
Ja bi najradije stavio svoj cisco wireless router koji imam ipreko njega mrezu napravio, ali kada ga spojim ne da mi izlaz na internet i napravim automatic dhcp ali i dalje nedozvoljava izlaz na interet, kako bi ga mogao npraviti posto vec imam na ovome ZTE automatsku konekciju