Pedja Kojovic wrote:Guido_Spisic
Vi ste, meni se cini, jaci u kvalifikacijama sugovornika nego u argumentima za ono sto iznosite.
(Jeste li, zapravo, ikad bili u Venecueli?)
U svakom slucaju, nadam se da ste dobili informaciju koju ste trazili.
p.k.
Ne, ali sam bio na Kubi 6 mjeseci nakon završenog studija u Sjedinjenim Državama.
Tu sam jako lijepo mogao da vidim koliko je jedan prosječan amerikanac, pa i akademski obrazovan amerikanac (čak posebno on), suptilno intoktrinisan da vjeruje kako u SAD ima više slobode nego na Kubi. Slobodni konzumerizam nije sloboda. Kao ni pravo da mirno protestuješ (uzalud).
Ne vjerujem da je situacija puno "gora" u Venecueli.
Šta ti misli, jel ima slobode na Kubi?
p.s. sto se saputanja tiče asanž danas lijepo reče
da bi trebalo iskoristi ovaj trenutak da se "artikulišu revolucionarne ideje i vrednosti na kojima su nastale SAD".
"Ili to, ili ćemo popustiti pred onim što se danas dešava, popustićemo pod represijom zbog koje se novinari plaše i moraju ćute, zbog kojih se š
apuće samo u mraku"
a Tarik Ali dodao da se Asanž odlučio za utočište u Ekvadoru, zbog "uspona lijvice i socijalne pravde u Latinskoj Americi".
"Radikalne socijaldemokratske vlasti u južnoameričkim zemljama pružaju mnogo više socijalne pravde i ljudskih prava svojim narodima nego što se to čini u Evropi".
Šta misliš Pedja, jel u Broncxu ima više slobode nego u Ekvadoru?
Sigorno da ima, reko New York times