Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#8851 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Chmoljo »

građanin x wrote: Čim znaš da razgovaraš sa mrtvima mora da si bivši pripadnik nebeskog naroda :) .Bilo bi zanimljivo čuti,šta kažu oni iz Kazana u Sarajevu,kakvo oni imaju mišljenje o Dodik - Hitler paralelama.Bez šale,možeš li da citiraš neki autoritet iz zapadnog svijeta koji poredi njih dvojicu,bar u nekom novinskom tekstu ?
pitaj Cacu. i on je sa njima. :) negdje je dželat pod zemljom, a negdje na majicama i istovremeno dobro ugojen čeka da umre da ne stane pred sud.
dallton

#8852 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

građanin x wrote:
zavrzlama wrote:
sapnuli mi oni koji leze po masovnim grobnicama malog ausvica...eto sad znas kako ja znam..a i Fata Orlovic mi ispricala neki dan na kafi....
Čim znaš da razgovaraš sa mrtvima mora da si bivši pripadnik nebeskog naroda :) .Bilo bi zanimljivo čuti,šta kažu oni iz Kazana u Sarajevu,kakvo oni imaju mišljenje o Dodik - Hitler paralelama.Bez šale,možeš li da citiraš neki autoritet iz zapadnog svijeta koji poredi njih dvojicu,bar u nekom novinskom tekstu ?
jesu kazani osudjeni kao genocid pocinjen od strane abih ili je srebrenica osudjena kao genocid?
veljaca

#8853 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by veljaca »

Chmoljo wrote:
građanin x wrote: Čim znaš da razgovaraš sa mrtvima mora da si bivši pripadnik nebeskog naroda :) .Bilo bi zanimljivo čuti,šta kažu oni iz Kazana u Sarajevu,kakvo oni imaju mišljenje o Dodik - Hitler paralelama.Bez šale,možeš li da citiraš neki autoritet iz zapadnog svijeta koji poredi njih dvojicu,bar u nekom novinskom tekstu ?
pitaj Cacu. i on je sa njima. :) negdje je dželat pod zemljom, a negdje na majicama i istovremeno dobro ugojen čeka da umre da ne stane pred sud.
Ih, ti direktno u sridu .....
dallton

#8854 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

jaka mu "srida" skroz :D ima li u parlamentu eu rezolucije o kazanima?
Chmoljo

#8855 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Chmoljo »

dallton wrote:jaka mu "srida" skroz :D ima li u parlamentu eu rezolucije o kazanima?
jel ovo premjeravamo čiji je veći?
dallton

#8856 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

Chmoljo wrote:
dallton wrote:jaka mu "srida" skroz :D ima li u parlamentu eu rezolucije o kazanima?
jel ovo premjeravamo čiji je veći?
ma jok, samo pitam :D
Chmoljo

#8857 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Chmoljo »

dallton wrote: ma jok, samo pitam :D
zar je bitno šta neki žbirovi u EU misle o Srebrenici ili Kazanima? bitno je kakva je svijest naroda ovdje o tim događajima, preciznije, tragedijama.

nema sumnje da su Kazani zločin i sramota za Sarajevo. i tako se prema njima treba odnositi. tačka.

oni koji relativiziraju bilo koji zločin, drugim zločinom samo gvori o tome ili da nisu primirisali tim tragedijama, niti znaju šta je to, ili su tu iz nekih drugih pobuda.

kao što Dežulović nedavno reče: riječ "ali" treba izbaciti iz upotrebe. pa daje primjer: jest bio je zločin u Srebrenici, genocid, ALI koliko je mrvtih bilo u Jasenovcu?

jeste, bili su Kazani, ALI jeste li nas ubijali odakle ste stigli sa brda?

zločin bio, Kazani. dželat mrtav. Sarajlije stid toga. tačka.

genocid bio, Srebrenica, budale se ponose time. tačka.
dallton

#8858 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

Chmoljo wrote:
dallton wrote: ma jok, samo pitam :D
zar je bitno šta neki žbirovi u EU misle o Srebrenici ili Kazanima? bitno je kakva je svijest naroda ovdje o tim događajima, preciznije, tragedijama.

nema sumnje da su Kazani zločin i sramota za Sarajevo. i tako se prema njima treba odnositi. tačka.

oni koji relativiziraju bilo koji zločin, drugim zločinom samo gvori o tome ili da nisu primirisali tim tragedijama, niti znaju šta je to, ili su tu iz nekih drugih pobuda.

kao što Dežulović nedavno reče: riječ "ali" treba izbaciti iz upotrebe. pa daje primjer: jest bio je zločin u Srebrenici, genocid, ALI koliko je mrvtih bilo u Jasenovcu?

jeste, bili su Kazani, ALI jeste li nas ubijali odakle ste stigli sa brda?

zločin bio, Kazani. dželat mrtav. Sarajlije stid toga. tačka.

genocid bio, Srebrenica, budale se ponose time. tačka.
jesam ti ja bilo gdje rekao da se kazanima treba ponositi? nisam. jel dzelat mrtav? jest

poenta je da si mogao u ovaj gornji spisak dodati i one koji kazu "svi su zlocini isti" sto ti je korak do reci "isto je kad jedna promptno osudjena budala ubije petoricu i kad vojska od par stotina hiljada organizirano ubije nekih 80.000 hiljada, a milioncic protjera"....da su svi zlocini isti, kao sto neki tvrdi, ne bi se razlicito kvalificirali
Chmoljo

#8859 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Chmoljo »

dallton wrote:
jesam ti ja bilo gdje rekao da se kazanima treba ponositi? nisam. jel dzelat mrtav? jest

poenta je da si mogao u ovaj gornji spisak dodati i one koji kazu "svi su zlocini isti" sto ti je korak do reci "isto je kad jedna promptno osudjena budala ubije petoricu i kad vojska od par stotina hiljada organizirano ubije nekih 80.000 hiljada, a milioncic protjera"....da su svi zlocini isti, kao sto neki tvrdi, ne bi se razlicito kvalificirali
pa evo da ti onda podvučem: zaboli me neka stvar što neka budala ne zna razliku između ZLOČINA (svih vrsta) i, recimo, GENOCIDA. ili kad pođe govoriti gluposti: GENOCID JE INDIVIDUALAN ČIN. postoje kvalifikacije, ko to ne zna, kako rekoh ili je budala, ili glup, ili ima skrivene namjere.

a da je zločin svugdje isti, da ga ne određuje nacionalnost, to jeste. pucao u leđa zavezanom Srbinu, Bošnjaku ili Hrvatu je svugdje zločin. tačka.
dallton

#8860 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

Chmoljo wrote:
dallton wrote:

pa evo da ti onda podvučem: zaboli me neka stvar što neka budala ne zna razliku između ZLOČINA (svih vrsta) i, recimo, GENOCIDA. ili kad pođe govoriti gluposti: GENOCID JE INDIVIDUALAN ČIN. postoje kvalifikacije, ko to ne zna, kako rekoh ili je budala, ili glup, ili ima skrivene namjere.

a da je zločin svugdje isti, da ga ne određuje nacionalnost, to jeste. pucao u leđa zavezanom Srbinu, Bošnjaku ili Hrvatu je svugdje zločin. tačka.
pa taj dio se naravno slazem, ali sam komentarisao ono sto je gore napisano, i zbog toga govorim o onom "sve je isto" sto je bila glavna teza gore napisanog
Chmoljo

#8861 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Chmoljo »

dallton wrote: pa taj dio se naravno slazem, ali sam komentarisao ono sto je gore napisano, i zbog toga govorim o onom "sve je isto" sto je bila glavna teza gore napisanog
:roll: joj dallton, pa mora li se uvijek sve isticati u jednom postu. ja sam u svom htio samo istaći da nema nikakve mistike ni tabu tema ni oraha po džepovima Sarajeva ili Sarajlija što se tiče vremena opsade. govorio sam o svijesti običnog naroda o tome. mislio sam i na ljude koji su iznijeli opsadu na svojim leđima (poput Vikića) koji su jasno i glasno rekli šta misle o tim Kazanima.

i isto tako indirektno sam rekao šta vojni vrh Srbije misli o krmku koji misli da se sveti Turcima. :roll:
dallton

#8862 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

Chmoljo wrote:
dallton wrote: pa taj dio se naravno slazem, ali sam komentarisao ono sto je gore napisano, i zbog toga govorim o onom "sve je isto" sto je bila glavna teza gore napisanog
:roll: joj dallton, pa mora li se uvijek sve isticati u jednom postu. ja sam u svom htio samo istaći da nema nikakve mistike ni tabu tema ni oraha po džepovima Sarajeva ili Sarajlija što se tiče vremena opsade. govorio sam o svijesti običnog naroda o tome. mislio sam i na ljude koji su iznijeli opsadu na svojim leđima (poput Vikića) koji su jasno i glasno rekli šta misle o tim Kazanima.

i isto tako indirektno sam rekao šta vojni vrh Srbije misli o krmku koji misli da se sveti Turcima. :roll:
pa ne istice se radi tebe nego radi ostalih, ti sve to vec znas
vee-jay

#8863 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by vee-jay »

ma sta zna @chmoljo, vidi ga onako krezavog ... eh, a mogao je to biti bas lijepa beba :D
dallton

#8864 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

jest jadan i bijedan, spao je na to dolazi u unitic u centre za dijalog koje vodi njegova ljubavnica, isto ko neki omladinac kojeg vodaju po workshopovima za conflict resolution :D

a steta bio je cool tip, al hebiga volio je novac, zene, pjesmu i kafane, a sad sam za kafanskim stolom pita praznu casu "zasto suljo nije s nama", a onda zapjeva "javi se harise, bar jednim pismom, tesko mi je samom u tudjini"
Bosnolog

#8865 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Bosnolog »

Krajnje je vrijeme da se ucini usluga Dodiku da Incka i OHR lijepo zamolimo da odu iz BiH,...jer oni rade u talu na cuvanju i spasavanju Dodija i Dabicevog vilajeta,....Ova planski organizovana svalersko Inckova javna tribinska kulturno dijaloska smijurija je imala cilj popravljanje imidza kocijasa i primitivnokabadahijskog pljuvaca kao i spasavanje istog iz slijepe ulice u kojoj je odavno kao i ponizavanje svih onih koji su ovom krimosu otkrili finasijske malverzacije i pripremali optuznicu za milionske prevare i pljacke a Rafija Gregorijana iskrenog prijatelja BiH gurnli u stranu ,..samo ovoga puta u reziji nasukanog i naivnog Inzka u nedostatku redovnog i pouzdanog dosadasnjeg Dodikovog spasioca i ahbaba u nevolji Sulje smunjte,... koji je odavno potono u politickoj bari spetljan,ismijan i omalovazen slugarskim rabotama sa kojim se Laktasenko javno sprda.

Kako ljigavo i ogavno gledati i citati izjave ove dvojice ciju prestavu je pripremila Dodijeva svaca a pisan pitanj trijzirana unaprijed je smijurija na kojoj Dodidi okenu svoje u grobu napomenuvsi da je dijete Kozare, Eh zasto krvarise i kakvog fasistu odgojise,.........

Inzko nakon ove skalmerijske sramote na kojoj si nasanskan i ponizen od strane primitivikosa Laktasenka svako tvoje buduce javno istupanje i sepurenje po BiH ce tuknuti na Lajcaka i ljigavluk u kome plivas svjesno ili ne svjesno,Mislio sam da je Inzko ipak covjek od karizme ,karaktera i ponosa a ono samo jos jedan evropski mucak i jos jedan izgubljeni medunarodni cuvar Dabicoteta....Vasim odlaskom zasigurno ce mo ubrzati sve reforme a prije svega reintegraciju i ojacati BiH ,a sve druge planirane reforme ce biti mnogo lakse sprovesti bez vase pomoci,...
osa

#8866 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by osa »

Bosnolog wrote:Krajnje je vrijeme da se ucini usluga Dodiku da Incka i OHR lijepo zamolimo da odu iz BiH,...jer oni rade u talu na cuvanju i spasavanju Dodija i Dabicevog vilajeta,....Ova planski organizovana svalersko Inckova javna tribinska kulturno dijaloska smijurija je imala cilj popravljanje imidza kocijasa i primitivnokabadahijskog pljuvaca kao i spasavanje istog iz slijepe ulice u kojoj je odavno kao i ponizavanje svih onih koji su ovom krimosu otkrili finasijske malverzacije i pripremali optuznicu za milionske prevare i pljacke a Rafija Gregorijana iskrenog prijatelja BiH gurnli u stranu ,..samo ovoga puta u reziji nasukanog i naivnog Inzka u nedostatku redovnog i pouzdanog dosadasnjeg Dodikovog spasioca i ahbaba u nevolji Sulje smunjte,... koji je odavno potono u politickoj bari spetljan,ismijan i omalovazen slugarskim rabotama sa kojim se Laktasenko javno sprda.

Kako ljigavo i ogavno gledati i citati izjave ove dvojice ciju prestavu je pripremila Dodijeva svaca a pisan pitanj trijzirana unaprijed je smijurija na kojoj Dodidi okenu svoje u grobu napomenuvsi da je dijete Kozare, Eh zasto krvarise i kakvog fasistu odgojise,.........

Inzko nakon ove skalmerijske sramote na kojoj si nasanskan i ponizen od strane primitivikosa Laktasenka svako tvoje buduce javno istupanje i sepurenje po BiH ce tuknuti na Lajcaka i ljigavluk u kome plivas svjesno ili ne svjesno,Mislio sam da je Inzko ipak covjek od karizme ,karaktera i ponosa a ono samo jos jedan evropski mucak i jos jedan izgubljeni medunarodni cuvar Dabicoteta....Vasim odlaskom zasigurno ce mo ubrzati sve reforme a prije svega reintegraciju i ojacati BiH ,a sve druge planirane reforme ce biti mnogo lakse sprovesti bez vase pomoci,...

da li je ovo još jedan od dijelova "teorije zavjere", bosnolog, onaj tko očekuje da mu mz-a napravi državu po njegovom ćeifu, svakako će se razočarati, pa bilo tko to bio. odavno ja govorim da oni neće ni malim prstom maknuti i da nametanja više nema, vidjeli su i oni i spoznali da od tog nema koristi, sve nametnuto prije ili kasnije , nestane u vatri....
1gorstak

#8867 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 1gorstak »

"Ja i dalje smatram da je BiH virtuelna, besmislena tvorevina koja postoji samo zbog želje međunarodne zajednice"

http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/8530236.stm

http://www.24sata.info/vijesti/bosna-i- ... cnost.html

Naslov teksta je "Bosnia nears political crisis point". Tu je konfrontaciju tesko izbjeci i medjunarodna zajednica ce morati povuci liniju u odnosu na Dodikovo divljanje ako stvarno zeli rjesenje u BiH. U protivnom, stagnacija ce se nastaviti jos 20 godina a rjesenje naci u demografskim promjenama u korist Bosnjaka.
dallton

#8868 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

osa wrote:

da li je ovo još jedan od dijelova "teorije zavjere", bosnolog, onaj tko očekuje da mu mz-a napravi državu po njegovom ćeifu, svakako će se razočarati, pa bilo tko to bio. odavno ja govorim da oni neće ni malim prstom maknuti i da nametanja više nema, vidjeli su i oni i spoznali da od tog nema koristi, sve nametnuto prije ili kasnije , nestane u vatri....
tako je @osa, sve sto je nametnuto prije ili kasnije nestaje u plamenu eura kao rezultat povecanja cijena nekretnina u zagrebu, beogradu, novom sadu i ostalim perpektivnim maticnim drzavama....
Bosnolog

#8869 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Bosnolog »

osa wrote:
Bosnolog wrote:Krajnje je vrijeme da se ucini usluga Dodiku da Incka i OHR lijepo zamolimo da odu iz BiH,...jer oni rade u talu na cuvanju i spasavanju Dodija i Dabicevog vilajeta,....Ova planski organizovana svalersko Inckova javna tribinska kulturno dijaloska smijurija je imala cilj popravljanje imidza kocijasa i primitivnokabadahijskog pljuvaca kao i spasavanje istog iz slijepe ulice u kojoj je odavno kao i ponizavanje svih onih koji su ovom krimosu otkrili finasijske malverzacije i pripremali optuznicu za milionske prevare i pljacke a Rafija Gregorijana iskrenog prijatelja BiH gurnli u stranu ,..samo ovoga puta u reziji nasukanog i naivnog Inzka u nedostatku redovnog i pouzdanog dosadasnjeg Dodikovog spasioca i ahbaba u nevolji Sulje smunjte,... koji je odavno potono u politickoj bari spetljan,ismijan i omalovazen slugarskim rabotama sa kojim se Laktasenko javno sprda.

Ja ne ocekujem od MZ i OHR-a da to ucine stoga bi im pozelio sretan put,sto odavno ovdje javno zagovaram ,.. OHR su sve godine u BiH planski da ocuvaju genocidno cedo GTRS nametnutu ilegalno,nikada prihvaceno niti legalizovanu u BH Parlamentu niti od srane gradana BiH legitimnim i demokratskim izjasnjavanjem stoga su i oni nelegitini u BiH ,....Ova posljednaj farsa Incka i Pedodika u reziji pranja Dodija od strane OHR-a je samo jos jedan u nizu ljigavluka OHR-a sve ove godine dok isti taj Dodik po Incku i OHR-i BiH svrsava svakodnevno i nekaznjeno.

Oni koji bi trebali pokazati zube Dodiku su indolentni i nezainteresovani da rade svoj posao i isti se kriju ispod suknje Inzka i OHR-a ,.... Tihic je odanvo potono prezauzet mislima i planovima kako unistit svoje oponente ,koalicinog partnera Silajdzica i ostati na vlasti i jahati jos jedan cetverogodisnji mandat na celu SDA sektaske stranke,dok se istoremneo zali OHR- na Pedodika i velikosrbe.Ili ims muda ili ne ako nema s sikter sa vlasti nema lizanja meda bez rada.Zato sam da sto prije ode OHR da i znad BiH sunce zasija nakon tliko godina pa makar imali prije toga grmaljavine i oluje,nikada nece biti kao 92 kada smo napadnuti goloruki mucki i totalno nespremni ;-) Drzava se uvijek radala u krvi i od tog ne treba bjezati,.......

Odlaskom OHR iz BiH isti taj primitivni kabadahija Pedodik bi imao ispred sebe ove na koje pljuje pa bi znali na cemu smo a on bi se suocio sa posljedicam svog bahatog primitivizma negiranja i rusenaj BiH.Ovako imamo nastavak pljuvacine Dodika po BiH preko OHR koji je odavno popljuvan a ovo javno Inzkovo pranje Dodika je ljigavije od Pedodikove pljuvacine,.....
dallton

#8870 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

1gorstak wrote:"Ja i dalje smatram da je BiH virtuelna, besmislena tvorevina koja postoji samo zbog želje međunarodne zajednice"

http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/8530236.stm

*** SPAM ***

Naslov teksta je "Bosnia nears political crisis point". Tu je konfrontaciju tesko izbjeci i medjunarodna zajednica ce morati povuci liniju u odnosu na Dodikovo divljanje ako stvarno zeli rjesenje u BiH. U protivnom, stagnacija ce se nastaviti jos 20 godina a rjesenje naci u demografskim promjenama u korist Bosnjaka.
@gorstak, ne diraj mi u dodika od njega nema boljeg politicara, ubjedjen sam da ce pobijediti na narednim izborima, neko mora srbe izvesti iz ove besmislene tvorevine pod imenom bih a neko im mora pozeliti i sretan put pri izlasku

a uzgred budi receno @gorstak ovaj dio nisi prenijeo iz vijesti bbc-a
Mada svi rat u BiH smatraju prošlošću, velika je većina pripravna na političke raskole koji toj zemlji prijete u budućnosti.
u prevodu s engleskog, svi su podmazali oruzje a srbi se spremaju za getoizaciju i bivstvovanje u svom nagorno karabahu...hajd hvala bogu, puno im je i trebalo, nikad se odluciti
dallton

#8871 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

a evo dobili smo i svoje licno zamorce :D
Predsjednik Vlade Republike Srpske /RS/ Milorad Dodik izjavio je da Srpska ne može da dozvoli da bude u poziciji zamorče stanja u Federaciji BiH, koja još nije ispunila uslove Međunarodnog monetarnog fonda /MMF/ za dobijanje druge tranše stendbaj - aranžmanaza BiH. ''U ranijem ...

... periodu stendbaj - aranžman, kada RS nije ispunjavala uslove, nesmetano je realizovan u Federaciji, a sada je potrebno da obe strane ispune uslove", rekao je Dodik i ocijenio da to govori o nekorektnom odnosu prema RS.

On je ocijenio da je ovo najbolji primjer kažnjavanja RS.

''Dio aranžmana sa MMF-om je dio plana koji smo imali ove godine.Mi nismo bez alternative, ali je nedopsustvo da Federacija drži RS i zajedničke organe u poziciji taoca svojih nesposobnosti, a putem medija pokušava da krivicu svali na Srpsku'', ocijenio je Dodik i istakao da ovo nije jedini slučaj u kome RS trpi štetu.

On je naveo primjer raspodjele prihoda u Upravi za indirektno oporezivanje, te dodao da zbog stanja u Federaciji BiH, Republika Srpska trpi štetu od milijardu maraka.

Predstavnici Svjetske banke i MMF-a ponovili su danas u razgovoru sa predstavnicima vladajućih političkih partija u FBiH da se moraju ispuniti uslovi neophodni za dobijanje kreditnih aranžmana. Predstavnici Stranke za BiH i SDA nisu uspjeli da približe stavove tokom razgovora sa Svjetskom bankom i MMF-om.

Ambasadori Upravnog odbora Savjeta za provođenje mira apelovali su juče na vlasti u FBiH da podrže reforme koje zagovaraju Svjetska banka i MMF, upozorivši da je preostalo veoma malo vremena za akciju, i da će visoku cijenu nedjelovanja platiti svi dijelovi društva u BiH.
valja biti zamorce kad zavrsis mimo svoje volje u drzavi s muslimanima, ccc....a najbolja je ova "mi imamo alternativu" - nema alternative, ostao si bez banke, i sad ti fali za izbore, al hebiga ne moze se ostati u svojoj nezavisnoj srpskoj drzavi a da ti bude lijepo :-D
Bosnolog

#8872 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Bosnolog »

Dodi je izgleda veliki galamcia sa misijim jacima,.pa njemu se jos tresu gace od Mesicevih izjava :mrgreen:
Dodik: Mesić je vodio neki svoj rat sa Republikom Srpskom
23. 02. 2010. • 22:45 A. B.

Premijer Republike Srpske Milorad Dodik danas je učestvovao u debati sa visokim predstavnikom za BiH Valentinom Inzkom te rekao kako je sasvim ozbiljno shvatio prijetnje bivšeg hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića ratom.

"Nisam se uopšte iznenadio takvom izjavom Mesića koji je vodio neki svoj rat sa Republikom Srpskom. Radilo se o najozbiljnijoj prijetnji ratom nakon potpisivanja Daytonskog mirovnog sporazuma", kazao je Dodik te dodao da je Mesić ratni predsjednik koji je 90-ih godina otišao u Beograd kako bi razbio Jugoslaviju, pišu BiH mediji.a Zlobo je kao cuvao YU samo zelio stvoriti Srboslaviju na time temeljima YU sa RSK u savezu svesrpskih zemalja,.... :mrgreen:

"On je čovjek koji je napravio političku platformu za zločine nad Srbima koji su se dogodili u Hrvatskoj", nastavio je Dodik o Mesiću te još napomenuo i kako je bivši hrvatski predsjednik bio na čelu Vlade koja je protjerala Srbe iz Ustava. Debatu je obilježilo i to što su oba učesnika na pitanje kada bi BiH bila bolja, rekla kako bi se sigurno popravila da u njoj nije onaj drugi.
tako je Dodi nedaj se i ziv nam bio kako bi se rijesili Deytonske ludare bez tebe?????,....ovako ces ubrzati proces skidanja iste ,.... :thumbup: :bih:
nokia6170

#8873 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by nokia6170 »

Iz usta Dodika i svih pro-RS orjentisanih polticara slusamo zadnjih godina iskljucivo dva kontradikrotna stava:

1. Visoki predstavnik je konacni autoritet u tumacenju Dejt. mir. sporazuma, ali
2. Visoki predstavnik djeluje ilegalno, odnosno nema pravo da namece bilo kakve zakone.

U ove dva stava se ogleda trenutni sukob na relaciji RS-Visoki predstavnik, odnosno Medjunarodna zajednica, a koliko vidimo jedno od potencijalnih referendumskih pitanja (do kojeg vjerovatno nece nikad doci) je upravo pitanje: Da li podrzavate nametanje odluka od strane Visokog predstavnika.

Necu da ulazim sada i objasnjavam da ja licno smatram da Dodik pogresno tumaci Dejt. mir. sporazum i da zastupam Visokog predstavnika u opravdavanju nametanja zakona i kako to nametanje ima pravno uporiste u Annexu 10 i zakljuccima Bonske konferencije.

Ono sto zelim da ponudim je konkretan prijedlog rjesenja svih dilema u vezi sa Dejt. mir. sporazumom, ukljucujuci i samo ovo pitanje oko nametanja zakona, kao i sve ostale dileme oko kojih se "krvimo".

Da ne bi stalno imali "svoja", "prava", "istinska" pravna tumacenja bilo cega sto je vezano za Dejt. mir. sporazum, ja predlazem sljedece:

Dejt. mirovni sporazum je medjunarodni ugovor nastao pod okriljem UN-a i u kontekstu medjunarodnog prava, ciji je konacni tumac Medjunarodni sud pravde u Hagu.

Neka Republika Srpska ili srpski predstavnici u Parlamentu BiH, koji dolaze iz RS-a, iniciraju pokretanje zahtjeva ispred Bosne i Hercegovine pred Medj. sudom pravde u pogledu tumacenja Dejt. mir. sporazuma i Presude Medj. suda pravde iz predmeta Bosna-Srbija u formi savjetodavnog misljenja. Iako savjetodavna misljenja nisu obavezujuca, ona ipak predstavljaju kakav-takav okvir tumacanja odredjenih stvari. Srbija je to ucinila u pogledu legaliteta proglasenja Kosova.

Neka od pitanja mogu biti sljedeca:

1. Zakonitost djelovanja Visokog predstavnika
2. Karakter rata u BiH
3. Legalitet referenduma iz 1992. godine
4. Karakter Republike BiH tokom rata
5. Karakter RS-a tokom rata
6. Karakter HR HB tokom rata
7. Pravni status Bosne i Hercegovine od 1995. godine...da li je federacija, konfederacija itd.
8. Tuzba BiH protiv Srbije..jeli to alijina muslimanska tuzba ili tuzba drzave Bosne i Hercegovine, odnosno svih njenih gradjana.
9. Genocid u Srebrenici...da li su ga izvrsili samo pojedinci ili tadasnji sistem RS-a kroz svoje organe-policiju i vojsku, odnosno da li Bosna i Hercegovina kao drzava ima ikakvu obavezu prema medjunarodnom pravu u pogledu te presude.

....i mnoga druga pitanja oko kojih se doslovice "jebemo" u zdrav mozak u zadnjih 20 godina.
osa

#8874 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by osa »

dallton wrote:
osa wrote:

tako je @osa, sve sto je nametnuto prije ili kasnije nestaje u plamenu eura kao rezultat povecanja cijena nekretnina u zagrebu, beogradu, novom sadu i ostalim perpektivnim maticnim drzavama....
da dopunim s turskom, švedskom, austrijom itd.
dallton

#8875 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

osa wrote:
dallton wrote:
osa wrote:

da dopunim s turskom, švedskom, austrijom itd.
pogresna dopuna
Locked