ove izbore ne može ni vidovita Džemila predvidjetiKatarinaKosaca wrote:Teže je nego ikad predvidjeti oktobarske rezultate. SDA je već dijelio ministarske fotelje za oktorbar, pa ih muka snađeweredsf wrote:Nema to veze sa zivotom a uvjerit ces se ubrzo na izborima, nije dobio ni jednog nacelnika i izgubio 30.000 kao opozicija, obecavajuce cinjenice nema sta.Kroz rupicu vire u Mehmeda Spahe i nikom ne otvaraju
![]()
Ne zna se, teško je i predvidjeti, još manje post koalicije
Nego, dobio je SBB Stari Grad, mislim još 1 ili 2 općine, netačno da nije dobio.
Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednosti
-
StupskaBitanga
#8851 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
-
weredsf
#8852 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
Dobio je Stari Grad i Gorazde tako sto su ta dva nacelnika presla u SBB, prvi iz SDA a drugi iz SBih.KatarinaKosaca wrote:Teže je nego ikad predvidjeti oktobarske rezultate. SDA je već dijelio ministarske fotelje za oktorbar, pa ih muka snađeweredsf wrote:Nema to veze sa zivotom a uvjerit ces se ubrzo na izborima, nije dobio ni jednog nacelnika i izgubio 30.000 kao opozicija, obecavajuce cinjenice nema staNe zna se, teško je i predvidjeti, još manje post koalicije
Nego, dobio je SBB Stari Grad, mislim još 1 ili 2 općine, netačno da nije dobio.
Ni jedan njegov kandidat nije prosao, izgubio 30.000 glasova kao opozicija (gdje to ima)???
Stvarno je tesko predvidjeti, najgore sto se moze desiti da se politicka scena jos usitni i da imamo situacije kao u Sarajevu
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#8853 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
Svatko ko ima BIH pasoš je BIH državljanin i derogira pravo onaj ko to dovodi u pitanje. BIlo da se radi o Abu Hamzi, isporučenim u Gvantanamo, Fahri, nekoliko hiljada nacionaliziranih ili supruzi Asmira Begovića.nemampojma0 wrote:Ne dipr vise,nije ni Dodik Bosanac,nit Covic i sta cemo sad???Ustav ne poznaje kategoriju Bosanac i okani se suplje.Ali Kemal wrote:Nidje na svijetu nema, na Dom naroda se ide zbog covjek koji uopste nije Bosanac, a rijec je o drzavi Bosni i Hercegovini.ultima_palabra wrote:Jel mora ovo na Dom naroda?
Fahro je Bosnjak,a to sto smo mi jadovi pa se dijelimo po svakom kriteriju nas je problem.Srbi iz Like se ne odricu onih s Kosova.
Sam pametni Bosnjo sve zna.
I ovaj komentar nije ni "za" ni "protiv" smjene ministra,vec me ti iritiras s tom supljom.
-
weredsf
#8854 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
U Americi ne mozes biti predsjednik ako nisi rodjen tamo, bez obzira na pasosSvatko ko ima BIH pasoš je BIH državljanin i derogira pravo onaj ko to dovodi u pitanje. BIlo da se radi o Abu Hamzi, isporučenim u Gvantanamo, Fahri, nekoliko hiljada nacionaliziranih ili supruzi Asmira Begovića.
-
StupskaBitanga
#8855 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
Jeste tuga onda valja vama u SDA pristajati na bezobrazne i reketaške uslove kao u KSStvarno je tesko predvidjeti, najgore sto se moze desiti da se politicka scena jos usitni i da imamo situacije kao u Sarajevu
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#8856 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
dok ne primjeniš taj američki zakon ovdje, validan je onaj na snazi. I svako ismijavanje istog, nije ništa do derogiranje pravne države, za koju se tobože jako zalažemo.weredsf wrote:U Americi ne mozes biti predsjednik ako nisi rodjen tamo, bez obzira na pasosSvatko ko ima BIH pasoš je BIH državljanin i derogira pravo onaj ko to dovodi u pitanje. BIlo da se radi o Abu Hamzi, isporučenim u Gvantanamo, Fahri, nekoliko hiljada nacionaliziranih ili supruzi Asmira Begovića.
-
weredsf
#8857 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
Ti si mene zamjenio sa nekim koga tvoje komunisticko kmecanje zanima?StupskaBitanga wrote:Jeste tuga onda valja vama u SDA pristajati na bezobrazne i reketaške uslove kao u KSStvarno je tesko predvidjeti, najgore sto se moze desiti da se politicka scena jos usitni i da imamo situacije kao u Sarajevu
-
weredsf
#8858 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
Ma naravno, samo navodim primjer kako se ta stvar uredila kod njihKatarinaKosaca wrote:dok ne primjeniš taj američki zakon ovdje, validan je onaj na snazi. I svako ismijavanje istog, nije ništa do derogiranje pravne države, za koju se tobože jako zalažemo.weredsf wrote:U Americi ne mozes biti predsjednik ako nisi rodjen tamo, bez obzira na pasosSvatko ko ima BIH pasoš je BIH državljanin i derogira pravo onaj ko to dovodi u pitanje. BIlo da se radi o Abu Hamzi, isporučenim u Gvantanamo, Fahri, nekoliko hiljada nacionaliziranih ili supruzi Asmira Begovića.
- Hajvan
#8859 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
Predlažem izmjenu naziva teme u :
"Fahrin formalni izlazakiz politike - miniSTAR bez portfelja"
"Fahrin formalni izlazakiz politike - miniSTAR bez portfelja"
-
StupskaBitanga
#8860 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
Ako igdje ovdje ima komunisitičkog kmečanja ubiji me momentalnoTi si mene zamjenio sa nekim koga tvoje komunisticko kmecanje zanima?
-
weredsf
#8861 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
U svakom tvom postu ima doza kmecanja i nekakve neopravdane nadobudnosti!!StupskaBitanga wrote:Ako igdje ovdje ima komunisitičkog kmečanja ubiji me momentalnoTi si mene zamjenio sa nekim koga tvoje komunisticko kmecanje zanima?
-
StupskaBitanga
#8862 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
niti jedno nije neosnovano, neargumentovano i neopravdano
- nemampojma0
#8863 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
Zato svaki naturalizirani Amer moze biti izabran na svaku drugu javnu i politicku poziciju.weredsf wrote:U Americi ne mozes biti predsjednik ako nisi rodjen tamo, bez obzira na pasosSvatko ko ima BIH pasoš je BIH državljanin i derogira pravo onaj ko to dovodi u pitanje. BIlo da se radi o Abu Hamzi, isporučenim u Gvantanamo, Fahri, nekoliko hiljada nacionaliziranih ili supruzi Asmira Begovića.
Uostalom,to sto pises,nikakve veze nema s nasom drzavom.
Ja bih i Japanca prihvatio za predsjednika,premijera ili bilo koje drugo mjesto,ako zna radit i ako ce drustvo od njegovog rada imati koristi.
A to malogradjansko posmatranje stvari nas je i dovelo ovdje gdje smo.
U Srbiji vecina bitnih ljudi u politici,kulturi,sportu nisu srbijanci,vec sve iz Bosne i C.Gore i to nikome ne smeta.
-
Innovation
#8864 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
Zar bi bas tako uradio?KatarinaKosaca wrote: Bakir bi i pola građana pobio za svoju fotelju
-
weredsf
#8865 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
Ja tvoje pisanje postujem, sa necim se i slazem, sa necim i ne ali tu smo da kroz pisanje razgovaramo i postujemo. Nesto sto sam ja napisao ne znaci da ti moras na svaki moj post iskoristavati da to "nabijes na nos" posebno jer to nema veze sa tim, bas nikakveStupskaBitanga wrote:niti jedno nije neosnovano, neargumentovano i neopravdano
- O'zone
- Globalni moderator
#8866 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
I kaže
Sad će protesti da dobiju lidera....Meni je drago da se sada mogu posvetiti poslu lidera stranke, družiti se s pobunjenim narodom jer je bilo inkompatibilno da to radim kao ministar sigurnosti", zaključio je Radončić u izjavi za Klix.ba
- agnostic_front
#8867 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
Sad će i Fahro da ide na plenum 
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#8868 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
sutrašnji hAvaz, rubrika Ličnost dana: Fahrudin Radončić
peta kifla mi pokazuje da je tako, a isto potvrđuje treći lokum
- It_is_a_Leclerc
#8869 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
Prvo, to "lažeš" i sličan način diskusije sačuvaj za kućnu listu.Treebeard wrote:Lazes, ko god je pratio prenos, a mogao je, ima link na stranici PD BiH, je i cuo i vidio da su od pocetka diskusije poslanici iz rs-a bili za šćepinu smjenu. Tako da tu pricu o primamljivim ponudama ostavi za sutrasnji broj avazaIt_is_a_Leclerc wrote:...jer su do pauze Srbi tvrdili da neće glasati za smjenu Radončića, i onda od pauze su se predomislili...
Drugo, šta je rekao Živković: "Mi ćemo podržati svaki dogovor unutar bošnjačkog naroda". Koji dogovor su oni to podržali ?!
Uglavnom, objasni nam, o Salmire, kako planirate ovu tačku staviti na dnevni red Doma naroda, prije nego što na isti dođe Zakon o prebivalištu ?
- It_is_a_Leclerc
#8870 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
Upravo tako.JThomas wrote:napraviše ga žrtvom i opraše za sve što se može desiti od danas do formiranja nove vlade nakon izbora.
k'o što sam mislio da je on pogriješio i prebrzao kad je uopšte ušao u to, sad mislim da su ovi prebrzali kad su ga smijenili.
To što salonska klijantela u Sarajevu odbija priznati Radončića kao relevantan politički faktor u ovoj državi, ne vrijedi ni pišljiva boba. Radončićevo biračko tijelo je, kao i dosad, manje obrazovano stanovništvo sela, kod kojeg on ovakvim potezima dobija nenormalno na popularnosti.
Em ga "smjenjuju jer nije htio tući napaćeni narod", em ga smjenjuju jer "je htio sve da pohapsi", em će SDA-ovci primiti Mileta u vidu Zakona o prebivalištu kao kusur od današnjeg glasanja, pa će Mandal i Almasa urlati do neba o izdaji (i bit će u pravu).
Dakle, umjesto da su ga, dok je još na poziciji, kompromitovali, izvukli mu nešto, neku aferu i sl., pa ga onda smijenili, debilni SDA-ovci su mu dali topa fore pred izbore. Ja ne znam da li oni znaju da ljudi ne suosjećaju puno sa zgradom predsjedništva i Salmirom Kaplanom ?!
- ilkbahar
#8871 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
It_is_a_Leclerc wrote:Upravo tako.JThomas wrote:napraviše ga žrtvom i opraše za sve što se može desiti od danas do formiranja nove vlade nakon izbora.
k'o što sam mislio da je on pogriješio i prebrzao kad je uopšte ušao u to, sad mislim da su ovi prebrzali kad su ga smijenili.
To što salonska klijantela u Sarajevu odbija priznati Radončića kao relevantan politički faktor u ovoj državi, ne vrijedi ni pišljiva boba. Radončićevo biračko tijelo je, kao i dosad, manje obrazovano stanovništvo sela, kod kojeg on ovakvim potezima dobija nenormalno na popularnosti.
Em ga "smjenjuju jer nije htio tući napaćeni narod", em ga smjenjuju jer "je htio sve da pohapsi", em će SDA-ovci primiti Mileta u vidu Zakona o prebivalištu kao kusur od današnjeg glasanja, pa će Mandal i Almasa urlati do neba o izdaji (i bit će u pravu).
Dakle, umjesto da su ga, dok je još na poziciji, kompromitovali, izvukli mu nešto, neku aferu i sl., pa ga onda smijenili, debilni SDA-ovci su mu dali topa fore pred izbore. Ja ne znam da li oni znaju da ljudi ne suosjećaju puno sa zgradom predsjedništva i Salmirom Kaplanom ?!
ovo je jasno kao dan. prva asocijacija nakon procitanih vijesti mi je bila "FAHRO PREDSJEDNIK"
-
Hafis
#8872 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
Kad se sve zbroji, u ovoj predizbornoj trci na 100 m s preponama, Fahro je danas dobio nekih dvadesetak metara prednosti nad ostalim takmičarima.
- vivaldi
#8873 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
tesko. do izbora je 7 mjeseci. sve ce se ovo zaboraviti.Hafis wrote:Kad se sve zbroji, u ovoj predizbornoj trci na 100 m s preponama, Fahro je danas dobio nekih dvadesetak metara prednosti nad ostalim takmičarima.
ne znam samo sto je sds i pdp glasao za njegovu smjenu?
- Lokman
#8874 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
https://www.youtube.com/watch?v=91jKcgVJXU0
Ovo je velika pobjeda Bakira Izetbegovića. Radončićev politički projekat je mrtav. Kameleon i totalni oportunista na kraju je postao žrtvom nerazumjevanja bosanskog mentaliteta. Ono što mene fascinira jeste mržnja sa kojom ga komentarišu religiozni krugovi i razni džemati koji su na prošlim izborima bili glasačko tijelo SBB-a. Radončić se za tri godine od alternative Tihićevoj SDA transformisao u "evropljanina" koji je umislio da je pozvan da bošnjački narod "evropeizira" odnodno deislamizira. Vjernici ga gledaju sa prezirom i razočaranjem. Danas kada je izgubio izbornu bazu, a što su pokazali i lokalni izbori, srušen je i mit da je on zapadni čovjek kojeg podržavaju Amerikanci. Jebe se njih za Radončićem.
Ovo je velika pobjeda Bakira Izetbegovića. Radončićev politički projekat je mrtav. Kameleon i totalni oportunista na kraju je postao žrtvom nerazumjevanja bosanskog mentaliteta. Ono što mene fascinira jeste mržnja sa kojom ga komentarišu religiozni krugovi i razni džemati koji su na prošlim izborima bili glasačko tijelo SBB-a. Radončić se za tri godine od alternative Tihićevoj SDA transformisao u "evropljanina" koji je umislio da je pozvan da bošnjački narod "evropeizira" odnodno deislamizira. Vjernici ga gledaju sa prezirom i razočaranjem. Danas kada je izgubio izbornu bazu, a što su pokazali i lokalni izbori, srušen je i mit da je on zapadni čovjek kojeg podržavaju Amerikanci. Jebe se njih za Radončićem.
- It_is_a_Leclerc
#8875 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
Ne baš da ima metara prednosti, ali zato ima topa fore, kao u šahu.Hafis wrote:Kad se sve zbroji, u ovoj predizbornoj trci na 100 m s preponama, Fahro je danas dobio nekih dvadesetak metara prednosti nad ostalim takmičarima.
Sad ih može rokati čim stigne, jer on više nigdje nije vlast.
A SDP i SDA potcjenjuju činjenicu da Fahro ima jedno vrlo moćno oružje - Avaz.
E sad. Pas bio, ako poslije ovog ne kaže sve što zna.