iPhone - All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Hoshnesh

#8851 Re: iPhone - All about

Post by Hoshnesh »

Chuckie wrote:Trebas internet, bilo wifi ili gprs da skines te fazone sa Cydie. Imas li ikonu Cydia sada?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Imam imam ikonu sada to nije problem. Samo ne mogu da odradim ovo dalje jer moram biti prikacen ....

Jel ima nesto posebno osim one adrese da unesem nakon toga ili cu slag ostaviti za sutra ? :D
Chuckie

#8852 Re: iPhone - All about

Post by Chuckie »

To je to.

Samo posto imas ovaj 6.0.1 jailbreak na njemu je tethered, to znaci svaki put kad ti se ugasi telefon moras ga skopcati na pc i odraditi ovo u Redsnowu Just boot. Kada izidje untethered jailbreak, onda ti to nece biti potrebno.

Hoshnesh

#8853 Re: iPhone - All about

Post by Hoshnesh »

Znaci valja cekat taj untehetered JB a ja mislio da ima vec. Nema veze jebaji ga...

Nadam se da ce ubrzo izaci jer ko da gledam to ce ponekad i raspizdit zivce al' sta je tu je...

Nista, kad odradim sutra taj ostatak cujemo se ....

Pozdrav
azdralovic

#8854 Re: iPhone - All about

Post by azdralovic »

zenny wrote:prije oko mjesec-dva zamijenio pokvaren 3GS (ima trag na piku tacno objasnjeno sve sta je problem) za 3G u veoma lsoem stanju kojem je zamijenio oklop neka dugmad i touch da bi se nedavno javio taj neki mali i rekao da ne moze popraviti telefon da je sve probao i da zeli svoj 3G nazad na sta mu je drug rekao da nema nista od toga jer je mobitel popravljen a i da nije proslo je puno vremena i tacno je bilo navedeno sve u opisu...
nakon toga drug se odlucio da proda taj 3G i uzme iphone 4 ili bar 3GS.. od svih zainteresovanih nastaje slucanost velika i on bas pristaje da se nadje sa tim 'postenim' lopovima koji dolaze sa nozevima i kazu 'sjecas se kad si zahebo onog malog za 3GS' i samo mu gurnu u dzep 3GS u jos gorem stanju nego prije i uzmu taj 3G.
zato jedan jednostavan trik, nalazis se uvijek na nekom mega prometnom mjestu, skontaj sad svaka mahala ima neki trgovacki centar ili nesh slicno gdje imas brdo ljudi/osiguranje/kamere ... a ne zove lik eto ja sam zainteresovan jel tebi tesko doci ono na pola puta prema jahorini :skoljka: ma nije druze gdje bi mi bilo :x
Chuckie

#8855 Re: iPhone - All about

Post by Chuckie »

I uvijek povesti dvojicu dodatnih gorila. :D
nermin.padez

#8856 Re: iPhone - All about

Post by nermin.padez »

Dupli
azdralovic

#8857 Re: iPhone - All about

Post by azdralovic »

Chuckie wrote:I uvijek povesti dvojicu dodatnih gorila. :D
pa iskreno, ja sam imao do sada vise od 20 transakcija sto nekih smijesne vrijednosti sto ovih oko tehnike skupljih preko pika i valjda sam imao srece da sam uvijek naletio na ne normalne , nego mega ljubazne ljude,ali apsolutno svaki put, i niti sam kupio sta lose niti se meni iko zalio... bilo je situacija da sam i kolace i kafu popio neplanski ^^ ali obicno se spremim za najgore a nadam najboljem ;) isto tako prica se da ih ima dosta prodaju neke skuplje stvari u smislu da vas navuku da dodjete s parama negdje a onda radi noz :D tako da ni bankomat nije luda solucija kad vidis da je sve ok umjesto da nosis kesh
Muuky

#8858 Re: iPhone - All about

Post by Muuky »

.
fatality

#8859 Re: iPhone - All about

Post by fatality »

jedno tehnicko pitanje. Imam jedan Iphone 4 gdje ne rade Push notifikacije. Malo sam cackao i upratio da je problem ako je telefon "haktiviran" tj. nije aktiviran preko Apple, te onda nije registrovan kod njih na serveru i samim tim PUSH ne moze da funkcionise. Telefon je sigurno haktiviran, ali je stvar u tome sto je u medjuvremenu otkljucan od strane Apple-a.
E sad moje pitanje, mogu li ja telefon zakljucat kako bih ga legalno aktivirao sa bilo kojom karticom, ili opet mora biti kartica one mreze na koju je u pocetku bio zakljucan ?
iSwagga

#8860 Re: iPhone - All about

Post by iSwagga »

fatality wrote:jedno tehnicko pitanje. Imam jedan Iphone 4 gdje ne rade Push notifikacije. Malo sam cackao i upratio da je problem ako je telefon "haktiviran" tj. nije aktiviran preko Apple, te onda nije registrovan kod njih na serveru i samim tim PUSH ne moze da funkcionise. Telefon je sigurno haktiviran, ali je stvar u tome sto je u medjuvremenu otkljucan od strane Apple-a.
E sad moje pitanje, mogu li ja telefon zakljucat kako bih ga legalno aktivirao sa bilo kojom karticom, ili opet mora biti kartica one mreze na koju je u pocetku bio zakljucan ?
Telefon ti je otkljucan od nekog od operatera, a ne Apple-a. Ako ti je vec na taj nacim otkljucan onda je otkljucan za 'sva vremena' ne mozes se vise zakljucati. Prvo skini iPusher applikaciju sa AppStore (besplatna je) i prati upute, reci ce ti da li rade push notifikacije ili ne. Ako ne radi ima nekoliko rjesenja, zavisi je li ti telefon jailbreakovan ili ne..
fatality

#8861 Re: iPhone - All about

Post by fatality »

iSwagga wrote:
fatality wrote:jedno tehnicko pitanje. Imam jedan Iphone 4 gdje ne rade Push notifikacije. Malo sam cackao i upratio da je problem ako je telefon "haktiviran" tj. nije aktiviran preko Apple, te onda nije registrovan kod njih na serveru i samim tim PUSH ne moze da funkcionise. Telefon je sigurno haktiviran, ali je stvar u tome sto je u medjuvremenu otkljucan od strane Apple-a.
Telefon ti je otkljucan od nekog od operatera, a ne Apple-a. Ako ti je vec na taj nacim otkljucan onda je otkljucan za 'sva vremena' ne mozes se vise zakljucati. Prvo skini iPusher applikaciju sa AppStore (besplatna je) i prati upute, reci ce ti da li rade push notifikacije ili ne. Ako ne radi ima nekoliko rjesenja, zavisi je li ti telefon jailbreakovan ili ne..
poslao sam ja zahtjev operateru, ali sam mail od apple-a dobio :). Jasno je meni da je otkljucan, samo se postavlja pitanje: telefon nikad nije regularno aktiviran, nego je "haktiviran" (i naravno da je jailbreak na njemu, inace ga ne bih mogao ni haktivirati). Da li ja sad mogu da ga zakljucam, u smislu da ga deaktiviram, znam da to moze, samo ne znam za moj slucaj, da li mi onda opet treba original sim od operatera na kojem je telefon bio zakljucan, ili ga mogu normalno aktivirat kao da sam ga kupio u Apple shopu bez ugovora (jasno je meni da se ne moze zakljucat vise, samo ovo oko aktivacije me buni malo)
Chuckie

#8862 Re: iPhone - All about

Post by Chuckie »

Ne kontam te, jel ti odobren unlock ili ne? Ako je odobren, odradi restore i uvali bilo kakvu sim karticu da ga aktiviras normalno.

iSwagga

#8863 Re: iPhone - All about

Post by iSwagga »

Ili skini SAMprefs sa cydia tu mu skini haktivaciju, a mozes isto tako i preko redsn0w-a.. a i naravno kao sto ti je chuckie rekao uradadi restore to ti je najbolje, to bi ja uradio..
Mr.Sojic

#8864 Re: iPhone - All about

Post by Mr.Sojic »

Ja sranja sa ovim novim iTunes 11 :oops:

Prosla verzija je bila ok.

Lijepi iPhone 4s--ovaj novi iPhone 5 me :x opasno

Raja imate pozdrav :bih:
sema911

#8865 Re: iPhone - All about

Post by sema911 »

decki i djevojke moze mala pomoc kako da raspoznam koji je iphone 4s otkljucan fabricki a koji nekim drigim sredstvom koje su razlike google poludio nudi mi neke te otkljucavanja al me samo interesuje razlika izmedju ova dvaa
hvala moze odg i na pp
Chuckie

#8866 Re: iPhone - All about

Post by Chuckie »

Kad uvalis samo sim karticu i imas mreze fabricki je otkljucan. Ako ima nesto ispod te sim kartice kao dodatak, onda nije simfree. Prosto ko pasulj.

Chuckie

#8867 Re: iPhone - All about

Post by Chuckie »

Hoshnesh wrote:Znaci valja cekat taj untehetered JB a ja mislio da ima vec. Nema veze jebaji ga...

Nadam se da ce ubrzo izaci jer ko da gledam to ce ponekad i raspizdit zivce al' sta je tu je...

Nista, kad odradim sutra taj ostatak cujemo se ....

Pozdrav
I sta bi sa telefonom?
sema911

#8868 Re: iPhone - All about

Post by sema911 »

Chuckie wrote:Kad uvalis samo sim karticu i imas mreze fabricki je otkljucan. Ako ima nesto ispod te sim kartice kao dodatak, onda nije simfree. Prosto ko pasulj.

hvalaa
azdralovic

#8869 Re: iPhone - All about

Post by azdralovic »

hahahaha dobri dobri :D

ali zao mi je opet uzimam peticu :evil:
azdralovic

#8870 Re: iPhone - All about

Post by azdralovic »

dobro ubjedili ste me... ovog puta fkt uzimam nokiu 3310 , ako je ko voljan iphone sam bacio kroz prozor jer nista ne valja pa kome se da kupiti ga sa asfalta bujrum...

e sad imam problem, ako ti nije stogod da zakacis koji video i za ipad pa da vidim sta cu i sa njim :)

:roll:
Chuckie

#8871 Re: iPhone - All about

Post by Chuckie »

Možda su bolja u tvojim mokrim snovima.
Last edited by Chuckie on 04/12/2012 17:50, edited 1 time in total.
harKe

#8872 Re: iPhone - All about

Post by harKe »

Da li je moguce da se 3GS-u uradi update na 5.1.1
ako jest da li je neko voljan da mi da upute
Chuckie

#8873 Re: iPhone - All about

Post by Chuckie »

Moze druze, prelistaj par stranica unazad sve je objasnjeno da se ne ponavljamo.
harKe

#8874 Re: iPhone - All about

Post by harKe »

Chuckie wrote:Moze druze, prelistaj par stranica unazad sve je objasnjeno da se ne ponavljamo.
ja sam prije par noci pokusao i zezno sam stvar nisam mogao upalit mob. izbacivalo mi erorr 1601, gledao po youtube nasao par rjesenja al sto god uradim o5 isti belaj. odnio ga u servis on mi probudio iPhone uzeo 15 KM i kaze da se 3GS ne moze dignut na 5.1.1. jer u protivnom nece radit ni wi-fi ni bloetooth

Chuckie, jarane ti mislis da je ovaj lud i da smijem ponovo pokusat dignut na 5.1.1. slijedeci tvoje upute? 8-)
Chuckie

#8875 Re: iPhone - All about

Post by Chuckie »

Jel model sa 8 GB ili 16/32? Pogledaj malo unazad kako se po serijskom broju otkrije sedmica proizvodnje, pisem sad na telefonu pa ne mogu u detalje.
Post Reply