Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
Walther

#8851 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Walther »

animals wrote:
Walther wrote:
animals wrote:Sad sam gledao na tv, izjavu jedne Palestinske familije, koju su prije napada telefonski zvali , a kasnije i sms poslat, da ce biti raketirana njena kuca ..i naravno su se sklonili, i poslije toga im je kuca raketirana..znaci Izraelci i upozoravaju ciivile..
i? zbog toga je ok? znaci ako mladic najavi raketiranje grada onda je to ok jer je to on ipak najavio... :shock: :skoljka: :skoljka:
Nisam rekao da je to ok..kako odmah izvrces, podmuklo..samo mi neobicno da neko najavljuje napad telefonski..
sasvim nebitno u citavoj prici
animals

#8852 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by animals »

sasvim nebitno u citavoj prici[/quote]

Onda nemoj da me komentarises, ko te ista i pitao :-)
dječak sa šibicama

#8853 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dječak sa šibicama »

animals wrote:Sad sam gledao na tv, izjavu jedne Palestinske familije, koju su prije napada telefonski zvali , a kasnije i sms poslat, da ce biti raketirana njena kuca ..i naravno su se sklonili, i poslije toga im je kuca raketirana..znaci Izraelci i upozoravaju ciivile..
Sto posto je Hamas u podrumu kuce imao skladiste ili na terasi lansirni postolje za rakete.

Palestinci su svaki kredibilitet izgubili odnosom prema Siriji, eto im ISIL-a i Al Nusre, neka ih oni sad brane. Nadam se da Hezbollah nece vise nikada, osim ako IDF udari na jug Libanona ali to je nesto sasvim drugo.
vivaldi

#8854 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by vivaldi »

dječak sa šibicama wrote:Sto posto je Hamas u podrumu kuce imao skladiste ili na terasi lansirni postolje za rakete.
na cnn su rekli da gadjaju kuce hamasovaca, a sto se tice lansera palestinci su tako zbijeni da ga ne mogu ni postaviti bilo gdje na otvorenom
Hafis

#8855 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Hafis »

Nije mi jasna filozofija u ljudi.
Uopće je nebitno o kome se radi, u ovom slučaju o Izraelu i Palestincima.
Kada se poltika u određenom razdoblju vodi drugim sredstvima, konkretno ratom, onda treba biti spreman na sve, ili uopće i ne pomišljati na ulazak u takav način vođenja politike.
Izrael već godinama u potpunosti sustavno i planski gradi image ''strogog i žestokog momka'', koji i najmanji gaf suparnika kažnjava višestruko puta jače. Agresivan ali i rezultirajući odgovor je, za razliku od jalovih apela ili žalbi UN-u koji su ustaljeni recept u svijetu, najefektnija prevencija, ili da se poslužim otrcanom fazom iz ONO i DSZ - ''najbolja politika odvraćanja''.
Budući da je okružen s takvim suparnicima kakvi su, to mu prolazi za rukom već godinama.
A s druge strane, posjeduje političko zaleđe koje mu to u potpunosti omogućava.
Znači, nije se zajebavati s njima bez velike muke.
bogoljub

#8856 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by bogoljub »

vivaldi wrote:
dječak sa šibicama wrote:Sto posto je Hamas u podrumu kuce imao skladiste ili na terasi lansirni postolje za rakete.
na cnn su rekli da gadjaju kuce hamasovaca, a sto se tice lansera palestinci su tako zbijeni da ga ne mogu ni postaviti bilo gdje na otvorenom
ha ha ha
ono bukvalno: ''De , pomaknise tam' malo da postavim lanser'' da nije žalosno bilo bi smiješno!
Cyrax

#8857 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Cyrax »

bogoljub wrote: ha ha ha
ono bukvalno: ''De , pomaknise tam' malo da postavim lanser'' da nije žalosno bilo bi smiješno!
Nije nego: De skupite sto vise djece oko lansera. Hocemo da nam djecu pobiju.
Avetinho

#8858 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Avetinho »

Cyrax wrote:
Ocigledno da je tako. Onda jedva docekaju da postavljaju morbidne karikature sa raskomadanim tijelima i dizu dreku kako su u pravu i kako je Izrael opet pocinio zlocin.
Bodkin

#8859 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bodkin »

dječak sa šibicama wrote:
JohnnyS wrote:Dabome da ovo navijanje ima itekako s vjerom. Kina zauzela Tibet, protjerala im vjerskog poglavara, pobila ih masu, naselila Kineze, izmijenila etničku sliku, pa ne vidim temu o jadni i ugnjetavanim Tibetancima, niti se Kineze naziva najvećim ološem planete, već upravo suprotno, pola foruma (i to dominantno onaj dio koji je protuizraelaki raspoložen) jedva čeka njihovu strahovladu.
I onda takvi nekome nesto pokusavaju prisiti.

Cak je bolji slucaj Darfura, nigdje osude niti zgrazanja.

Licemjerje par exelance.
upravo.masakri po africi skoro pa dnevno i niko ne zna za njih. ali nema to veze sa vjerom
Haman

#8860 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Haman »

Ni prvi ni poslednji, jer mu sve tolerise medjunarodna zajednica. :izet: :izet: :izet: :izet: :izet:
Kat

#8861 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Kat »

Eddie Wedder:
They’re looking for a reason to go across borders and take over land that doesn’t belong to them. They should get the f---out, and mind their own f---ing business.
We don’t want to give them our money. We don’t want to give them our taxes to drop bombs on children.
:thumbup:
bogoljub

#8863 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by bogoljub »

10.000 jevereja u sred new yorka protestiraju zbog ubijanja nevinih u Gazzi, a Avetinja likuje svojom pričom nad tim istim ubijenim da su sami krivi, ili njihove porodice koje su izabrale Hamas na izborima.
Morbidno!

Šta je starica kriva koja je započela svoj iftar pa ubijena?
Šta su dječaci krivi koji su krenuli da kupe jogurt pa ubijeni?

iznad ulaza u zgradu UN a piše:
"Svi ljudi dijelovi jednoga tijela su,
jer stvoreni od jedne biti su;
Kad oboli jedan organ ni drugi dijelovi mirni nisu,
Ti koji zbog tuđe patnje ne žališ, ne zaslužuješ da čovjekom te zovu."
Cybernetic

#8864 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Cybernetic »

.
Last edited by Cybernetic on 09/10/2015 00:23, edited 1 time in total.
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#8865 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by UnscarD »

Avetinho wrote:
Cyrax wrote:
Ocigledno da je tako. Onda jedva docekaju da postavljaju morbidne karikature sa raskomadanim tijelima i dizu dreku kako su u pravu i kako je Izrael opet pocinio zlocin.
Bolestan komentar. Tuga je da ima ljudi koji vjeruju da bi neko svoju djecu zrtvovao za neke politicke ciljeve organizovano ...kako bi reagovao da ti ja sada napisem kako su Markale bile smisljena zrtva morbidnih karikatura raskomadanih tijela i kako je sve namjesteno da se dize dreka kako su Srbi opet napravili zlocin? Aaa, tako bi reagovao je li ? Nije ti bas pravo je li ?
E pa to se zove vrlo jasno, HIPOKRIZIJA ili LICEMJERSTVO.
Nomo

#8866 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Nomo »

da je bilo mobitela 91 danas bi Srbi imali cirilicu u vukovaru , a sljivancanin i milosevic i seselj bi imali spomenike u zagrebu i u vukovaru i u dubrovniku . yebi ga slali su sms . fini neki ljudi :-)
BHCluster

#8867 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by BHCluster »

Hoce li im izrael tu kucu opet izgraditi? Znaci receno im je Mi (izrael) ce da vam kucu unisti imate toliko minuta da izadjete ako hocete da zivite! Etnicko ciscenje 1/1!

P.S.
Ako ti ne smeta daj mi broj telefona da te upozorim? Je si li skonto'?
iceman2010

#8868 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by iceman2010 »

Avetinho wrote:
Cyrax wrote:
Odbijam da povjerujem da neko moze da napise nesto ovakvo, da misli ovako, da vjeruje u ovo ili da ide ovoliko daleko da opravda svoj stav. Jednostavno odbijam da povjerujem. Nije moguce.
romeomoraprezivjeti

#8869 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by romeomoraprezivjeti »

iceman2010 wrote:
Avetinho wrote:
Cyrax wrote: Nije nego: De skupite sto vise djece oko lansera. Hocemo da nam djecu pobiju.
Odbijam da povjerujem da neko moze da napise nesto ovakvo, da misli ovako, da vjeruje u ovo ili da ide ovoliko daleko da opravda svoj stav. Jednostavno odbijam da povjerujem. Nije moguce.
Cionista i fasista,samo ovo moze i napisati.
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#8870 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by UnscarD »

romeomoraprezivjeti wrote:
iceman2010 wrote:
Avetinho wrote: Ocigledno da je tako. Onda jedva docekaju da postavljaju morbidne karikature sa raskomadanim tijelima i dizu dreku kako su u pravu i kako je Izrael opet pocinio zlocin.
Cionista i fasista,samo ovo moze i napisati.
On, Jefferson, JUL i jos par likova imaju stavove u pet deka i to su stavovi koji su potpuno u liniji sa stavovima zvanicnog Vasingtona. Ja mogu da shvatim da neko podrzava politiku neke zemlje, ok, ali da je neko stalno, potpuno u liniji po svim pitanjima sa zvanicnom USA politikom, i da nikada od iste ne odstupa, to mi je onako vrlo cudno jer u toliki stepen indoktrinacije ipak ne vjerujem. Komuniciram cesto sa Amerikancima raznih profila i prije ili kasnije se uvijek desi da se po nekom pitanju ne slazu sa zvanicnom politikom svoje zemlje (neki vrlo cesto) ali to kod ove nase ekipe nikada nije slucaj. Uvijek su pod konac postrojeni. Ko vojska.
Nomo

#8871 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Nomo »

Avetinho wrote:
Cyrax wrote:
:run:
jefferson

#8872 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jefferson »

On, Jefferson, JUL i jos par likova imaju stavove u pet deka i to su stavovi koji su potpuno u liniji sa stavovima zvanicnog Vasingtona. Ja mogu da shvatim da neko podrzava politiku neke zemlje, ok, ali da je neko stalno, potpuno u liniji po svim pitanjima sa zvanicnom USA politikom, i da nikada od iste ne odstupa, to mi je onako vrlo cudno jer u toliki stepen indoktrinacije ipak ne vjerujem. Komuniciram cesto sa Amerikancima raznih profila i prije ili kasnije se uvijek desi da se po nekom pitanju ne slazu sa zvanicnom politikom svoje zemlje (neki vrlo cesto) ali to kod ove nase ekipe nikada nije slucaj. Uvijek su pod konac postrojeni. Ko vojska.
Pusti se ti Jeffersona, tvoj jedini problem sa Jeffersonom je sto ja napisem nesto sto mozda kritikuje i drugu stranu.
Ja sam davno rekao sta mislim o Izraelu, problem je ocigledno sto ovdje ima vas par koji bi isto tako jeli kokice i gledali sta Palestinci rade Jevrejima da imate priliku.
U sustini, da budem jasniji, Vas par ovdje nije nista drugacije od onih koji danas ubijaju djecu u Palestini.Nadam se da sam bio dovoljno jasan. Ja nikad ovdje nisam pravda Izrael, ali ocito ako slijepo ne vjerujes Hamasu, odmah si cionista, i slicno, s tim sto Vas par ovdje ne bi imalo nista protiv da gleda isti ovaj scenario protiv Jevreja, cionista itd (jer sve je to isto prema vama).
Da jeste mozda bi procitao sta je Jefferson pisao o Izraelu, ali eto Jefferson misli da je ovdje isto tako u pitanju prikupljanje para od strane Hamasa preko zivota Palestinaca, a to znaci odmah da si na strani Izraela.
Dobro Vam je covjek rekao, one budale iz ISIL-a i slicno pobise hiljade ljudi za sedmicu, niko nista.
Ali eto, gledat cemo ovaj film dok Hamas ne skupi dovoljno para, pa ce pristati na primirje, pa opet tako u krug za 2-3 godine.
Jbg, Palestinci su potrebni svima, Izraelu, Hamasu, a bogami i dezurnim forumasima da pokazu kako se brinu za nesto.
VCorp

#8873 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by VCorp »

Je li samo meni smiješno što Palestince mediji optuzuju za antisemitizam a oni semiti ? :lol:
Bodkin

#8874 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bodkin »

bogoljub wrote:
Bodkin wrote:
tvoj problem i problem onih koji razmisljaju kao ti je sto je izrael po deafultu crn dok su palestinci bijeli. nema tu neke rasprave
1. Ja nemam nikakav problem.
2. Izrael ne može biti bijel zato što je nastao na tuđoj zemlji otimanjem, progonom, ubistvima i zločinima
3. Ako nema tu rasprave, šta se onda javljaš da raspravljaš? :arrow:
da ti kazem da ti monolozi pale samo kod tvojih istomisljenika
BHCluster

#8875 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by BHCluster »

Izrel svojim akcijama postaje apartheid drzava! A mi mozemo palamuditi dok nepukne dan, dati pravo jednoj strani na odbranu a oduzeti drugoj i pokusati to opravdati je ravno samubistvu!
Locked