Dugo sam je trazio i napokon je nasao,sad uzivam u svakoj stranici,odlicna knjiga o zivotu maloljetnih ovisnika o drogi koji ne biraju nacina da dođu do nje
Moderator: Chloe

To je ona o njegovoj porodicinacho_ wrote:Ivan Lovrenović - Nestali u stoljeću
Između ostalog i o porodici, ali i o mnogo drugih stvari.Tesla10 wrote:To je ona o njegovoj porodicinacho_ wrote:Ivan Lovrenović - Nestali u stoljeću?
Je li knjiga romansirana?bhnapoleon1 wrote:Zavrsio Krizarske ratove u ocima Arapa, svakako preporucujem. Zakljucak je zanimljiv
Nimalo, nema onoga sto se cesto stvara crno i bijelo, gdje su Krizari- barbari, smrdljivi, zlocinci a arapi svi intelektulaci. Sta vise u zakljucku govori kako je puno vise zapadnjaka ucilo arapski jezik, nego sto su domaci arapi (i muslimani i krscani) ucili zapadne jezike.Tesla10 wrote:Je li knjiga romansirana?bhnapoleon1 wrote:Zavrsio Krizarske ratove u ocima Arapa, svakako preporucujem. Zakljucak je zanimljiv
romansirati - obraditi/obrađivati u književnom obliku kao romanbhnapoleon1 wrote:Nimalo, nema onoga sto se cesto stvara crno i bijelo, gdje su Krizari- barbari, smrdljivi, zlocinci a arapi svi intelektulaci. Sta vise u zakljucku govori kako je puno vise zapadnjaka ucilo arapski jezik, nego sto su domaci arapi (i muslimani i krscani) ucili zapadne jezike.Tesla10 wrote:Je li knjiga romansirana?bhnapoleon1 wrote:Zavrsio Krizarske ratove u ocima Arapa, svakako preporucujem. Zakljucak je zanimljiv
Vec u tom periodu Arapi su prestali napredovati ili cak dekadencija, vidi se kako vecina onih koji su imali ulogu u pobjedi nad krizarima nisu arapi nego turci, kurdi..
Do mene. Volim kad procitam nesto dati utiske, ali me niko ne pita pa se obradovo da nekog zanima i pozurioExNihilo wrote:romansirati - obraditi/obrađivati u književnom obliku kao romanbhnapoleon1 wrote:Nimalo, nema onoga sto se cesto stvara crno i bijelo, gdje su Krizari- barbari, smrdljivi, zlocinci a arapi svi intelektulaci. Sta vise u zakljucku govori kako je puno vise zapadnjaka ucilo arapski jezik, nego sto su domaci arapi (i muslimani i krscani) ucili zapadne jezike.Tesla10 wrote:
Je li knjiga romansirana?
Vec u tom periodu Arapi su prestali napredovati ili cak dekadencija, vidi se kako vecina onih koji su imali ulogu u pobjedi nad krizarima nisu arapi nego turci, kurdi..
S druge strane
romantizirati - prikazivati, opisati, opisivati u romantičnom svjetlu
Najbolje je da krenes citati, ako ti se dopadne zavrsit ces do kraja, a ako ti se ne bude svijdalo neces nista izgubiti.Tesla10 wrote:Zanimalo me je da li je to jedna studija u vezi tih ratova na bliskom istok. Želim da pročitam studiju, nešto što se kritično odnosi na ta zbivanja tamo
. Romani su dobri, ali to ne tražim. Zato i pitam
.
Dobar siBlack swan wrote:citam kentaur sf vise nego ljudski
kupljen 17-18. 6. 1998. pise ne mogu se sjetiti prve cifre
jbt i sad se sjecam suncanog dana kad sam je kupio10 maruni cini mi se tek izasle marke tada
i cure koju sam bario tih dana bezuspješno
i sela kad amo isli rodbini sutradan kod tetke mile
i zida s cilimom jelena
![]()
eto koliko trebq da knjiga dodje na red
Black swan wrote:citam kentaur sf vise nego ljudski
jbt i sad se sjecam suncanog dana kad sam je kupio10 maruni cini mi se tek izasle marke tada
i zida s cilimom jelena
![]()

Black swan wrote:citam kentaur sf vise nego ljudski
i zida s cilimom jelena
![]()