USA - Izbori za predsjednika 2020

Post Reply
Benjo34

#8851 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by Benjo34 »

Veigar wrote: 09/11/2020 15:16
Benjo34 wrote: 09/11/2020 15:05
saint_mirad wrote: 09/11/2020 14:58 Ne kontroliše duboka država baš sve (iako bi voleli), jer da je tako Trump ne bi pobedio ni u prvom mandatu. Ako ne postoji omnipotentna klika na planeti, ne znači da ne postoji klika koja može skoro sve.

Uzmite analogiju sa Kimom u Severnoj Koreji. Na nivou države, ne može se kazati da može ama baš sve, ali je blizu.

Bankarski konzorcijum je Kim na nivou planete.

Тако је бре. Све је то урота америчког финанцијског сектора, чији је главни извршилац Сорош и његов моглоидни конгломерат. ЦИА је Бидена довела на власт јер су видели да Србија незаустављиво хита ка врху Јевропе. Како да дозволе да Србија буде боља економски од њиховог протектората Немачке?

Србија побеђује запамтите

Трамп вечно, Биден док мора.
Šta ti znači ovo "mogloidni"?
Previše srpske propagande :D sjećam se devedesetih kad se vodio rat na Kosovu da su te zapadne sile nazivali tako na svojim medijima, ako me sjecanje dobro služi :lol:
ovo_malo_duse

#8852 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by ovo_malo_duse »

breba wrote: 09/11/2020 14:45
ovo_malo_duse wrote: 09/11/2020 06:04
breba wrote: 09/11/2020 05:09

Ne radi se o glasačkim listićima. To poslije 8 decembra nije ni bitno.

Elektori tada imaju pravo, a ne obavezu, u većini bitnih država, da glasaju kako god im volja.
Jebote koja bolest. Da electori ne izglasasju legalno izglasanog Predsjednika, nego da po svojoj volji glasaju drugacije. Pa jeste vi svjesni sta pisete. Al realno haj malo mozga ukljucite :-) :pisnuo:
A reci sta ih tačno sprječava u PA i GA?

Te države nemaju nikakve zakone protiv faithless electors. Mogu glasati za Kanye ako im je cejf. Samo tradicija ih primorava na to da prate glasove naroda. A Trump je već razne tradicije demokratije popljuvao.

Da se razumijemo, ja sam glasao za Bidena. Samo pokušavam da pojasnim na koji naći Trump želi da ukrade izbore. Ne interesuje njega sud, samo stvaranje percepcije o nepovjerenju u izborne rezultate.

I govorim da demokrate već sada moraju vršiti pritisak na RNC da jasno kažu da neće podržati scenario faithless electors.

Pennsylvania: Biden up with 45.727

Arizona: Biden up with 16.985

Nevada: Biden up with 34.283

Georgia: Biden up with 10.353

A sad adiooo, A sad adio i kooo zna kad i ko zna gdje.....Sve ostalo je bulshit i vec su krenule odbionice...
Državna tajnica za Michigan, Jocelyn Benson, rekla je za BBC da je u jednom okrugu postojao problem kada je glasanje na kratko pogrešno otišlo Bidenu, ali je pogreška "brzo otkrivena i ispravljena".

Istovremeno, objašnjava da je greška bila "ljudska", a ne greška u softveru.

Prema teorijama zavjere, isti 'kvar' trebao je biti i u 47 drugih okruga u Michiganu gdje je korišten isti softver.

- Nema dokaza da se ova greška dogodila negdje drugdje u državi, dala je objašnjenje je dala Jocelyn Benson.
detroit-mercy

#8853 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by detroit-mercy »

General War wrote: 09/11/2020 13:10
Velkoski wrote: 09/11/2020 12:45 Srbi su bolesni, ovo više nije ni generalizacija :mrgreen:
:-)
Tek onda ako je tako, kako opisati one sto cekaju mesiju u covjeku koji je osam godina proveo ko podprecjednik i nilsta, a ovaj kakav god da je Dodiku zabranio u Ameriku u prvih par mjeseci.
Ljudi ne shvataju da neke velike promjene americke politike na Balkanu nece biti, Kosovo ostaje nezavisno dal bio Biden ili Trump, ma sta Vucic i Seselj govorili. BiH bi mogla dobiti mozda malo fokusa na jacanje centralnih institucija ali nekih radikalnih poteza nence biti nit treba ocekivati.
Sad ono sto sam ja primjetio, Bosanci su bili dosta saroliki po pitanju ovih izbora, imao si onih sto su za Bidena kao sto si imao i onih koji su za Trumpa. Ali, komisje su mi svi ko jedan, Vucic naredio za Trumpa pa jebo te jos ni jednog ovdje nisam cuo da je za Bidena, ko fol Biden je za ratove ( u principu zna se sta ih zulja).
Nikakvog rezonovanja, sta je to dobro u Trumpovoj politici, nista, Vuci reko i tako mora bit.
I to bez obzira sto smo svjedoci da je Trump podigao sav onaj talog sa dna. Moj najveci problem sa njim je nacin na koji je okurazio ove extremne milicije u USA a svi vi koji ne zivite u USA nemate ni pojima ko su, sta su, sta imaju i cime raspolazu.
I ja sad treba da vjerujem nekim paramilitarnim organizacijama da sprovode red i zakon u US, ne hvala, jako sam dobro osjetion na svojo kozi sta znace te paravojne formacije i na sta su sve spremne.
detroit-mercy

#8854 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by detroit-mercy »

neko_sa_strane wrote: 09/11/2020 14:34
bhnapoleon1 wrote: 09/11/2020 14:20
neko_sa_strane wrote: 09/11/2020 14:14
Tokom vikenda Sarajevom su kružile kolone auta proslavljajući pobjedu Bidena kao i prije neke godine Erdoğana.
Ja, i ? Slavilo se po čitavom normalnom svijetu od Londona preko Sarajeva do Melburna.
Ti ne vidiš nikakav problem da se slave pobjede političara iz drugih zemalja jer očekuješ da će njihovom pobjedom BiH magično procvjetati.
Ne vidim, kao sto ne vidim ni problem da se u BiH slave pobjede reprezentacija drugih zemalja kao da ce njihovim pobjedama njima magicno procvjetati nesto.
Veigar

#8855 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by Veigar »

Benjo34 wrote: 09/11/2020 15:22
Veigar wrote: 09/11/2020 15:16
Benjo34 wrote: 09/11/2020 15:05

Тако је бре. Све је то урота америчког финанцијског сектора, чији је главни извршилац Сорош и његов моглоидни конгломерат. ЦИА је Бидена довела на власт јер су видели да Србија незаустављиво хита ка врху Јевропе. Како да дозволе да Србија буде боља економски од њиховог протектората Немачке?

Србија побеђује запамтите

Трамп вечно, Биден док мора.
Šta ti znači ovo "mogloidni"?
Previše srpske propagande :D sjećam se devedesetih kad se vodio rat na Kosovu da su te zapadne sile nazivali tako na svojim medijima, ako me sjecanje dobro služi :lol:
@General War
Pomozi nam odgonetnuti šta znači ovo "mogloidni"?
Veigar

#8856 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by Veigar »

detroit-mercy wrote: 09/11/2020 15:28
Velkoski wrote: 09/11/2020 12:45 Srbi su bolesni, ovo više nije ni generalizacija :mrgreen:
Tek onda ako je tako, kako opisati one sto cekaju mesiju u covjeku koji je osam godina proveo ko podprecjednik i nilsta, a ovaj kakav god da je Dodiku zabranio u Ameriku u prvih par mjeseci.
Ljudi ne shvataju da neke velike promjene americke politike na Balkanu nece biti, Kosovo ostaje nezavisno dal bio Biden ili Trump, ma sta Vucic i Seselj govorili. BiH bi mogla dobiti mozda malo fokusa na jacanje centralnih institucija ali nekih radikalnih poteza nence biti nit treba ocekivati.
Sad ono sto sam ja primjetio, Bosanci su bili dosta saroliki po pitanju ovih izbora, imao si onih sto su za Bidena kao sto si imao i onih koji su za Trumpa. Ali, komisje su mi svi ko jedan, Vucic naredio za Trumpa pa jebo te jos ni jednog ovdje nisam cuo da je za Bidena, ko fol Biden je za ratove ( u principu zna se sta ih zulja).
Nikakvog rezonovanja, sta je to dobro u Trumpovoj politici, nista, Vuci reko i tako mora bit.
I to bez obzira sto smo svjedoci da je Trump podigao sav onaj talog sa dna. Moj najveci problem sa njim je nacin na koji je okurazio ove extremne milicije u USA a svi vi koji ne zivite u USA nemate ni pojima ko su, sta su, sta imaju i cime raspolazu.
I ja sad treba da vjerujem nekim paramilitarnim organizacijama da sprovode red i zakon u US, ne hvala, jako sam dobro osjetion na svojo kozi sta znace te paravojne formacije i na sta su sve spremne.
Shvataju to ljudi vrlo dobro i svi znamo da velikih pomaka neće biti sigurno,al su mi smiješni ovi mogloidi, prvenstveno istočne komšije sa ovim tvistovima i šta sve ne. Tačno su ko trump ne znaju gubiti i prave su plačipičke kad gube. Kad bolje skontaš kosovsku mitologiju, onda i shvatiš da je kolega iznad bio u pravu sa svojom dijagnozom, prolupalo je to bre sve. IZDAJA!!!!
jeza u ledja

#8857 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by jeza u ledja »

detroit-mercy wrote: 09/11/2020 15:16
bunk wrote: 09/11/2020 14:02
ultima_palabra wrote: 09/11/2020 13:51

Po rezultatima bi se reklo da je upalilo.
Jeste,to je istina.
U par okruga su mu pobjedu donijeli glasovi latinosa.
da ali i latinosi su podijeljeni, Florida mahom Kubanci, Venecuela, Porto Riko uglavnom Trump, Arizona, Texas, NexMexico, Nevad uglavnom Mexe, Biden :mrgreen:
Bogami Meksikanci su u mnogo manjem broju podrzali Bidena nego Clinton. Mnogo manjem, mozda cak i 10-15%. To je i veliki razlog zato sto ovo nije bio blowout za Bidena.

Inace, gledam nesto drugo, odnos novoregistrovanih glasaca koji su podrzali Bidena vs Trumpa je 2:1. Ti glasaci su cinili 13% elektorata.
detroit-mercy

#8858 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by detroit-mercy »

jeza u ledja wrote: 09/11/2020 15:49
detroit-mercy wrote: 09/11/2020 15:16
bunk wrote: 09/11/2020 14:02

Jeste,to je istina.
U par okruga su mu pobjedu donijeli glasovi latinosa.
da ali i latinosi su podijeljeni, Florida mahom Kubanci, Venecuela, Porto Riko uglavnom Trump, Arizona, Texas, NexMexico, Nevad uglavnom Mexe, Biden :mrgreen:
Bogami Meksikanci su u mnogo manjem broju podrzali Bidena nego Clinton. Mnogo manjem, mozda cak i 10-15%. To je i veliki razlog zato sto ovo nije bio blowout za Bidena.

Inace, gledam nesto drugo, odnos novoregistrovanih glasaca koji su podrzali Bidena vs Trumpa je 2:1. Ti glasaci su cinili 13% elektorata.
U velikom broju slucajeva ovi izbori su bili izjasnjavanje protiv Trump-a a ne toliko za Biden-a, barem kako ja to vidim.
Juliuscezar

#8859 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by Juliuscezar »

ultima_palabra wrote: 09/11/2020 15:15
saint_mirad wrote: 09/11/2020 14:58 Ne kontroliše duboka država baš sve (iako bi voleli), jer da je tako Trump ne bi pobedio ni u prvom mandatu. Ako ne postoji omnipotentna klika na planeti, ne znači da ne postoji klika koja može skoro sve.

Uzmite analogiju sa Kimom u Severnoj Koreji. Na nivou države, ne može se kazati da može ama baš sve, ali je blizu.

Bankarski konzorcijum je Kim na nivou planete.
Velike banke se muce sa profitabilnoscu zbog niskih kamatnih stopa vec godinama. Nekako mislim da bi prvo to sredili kad bi bili toliko mocni.
E jbg sad ti očekuješ da oni skontaju tako složene procese i sisteme.

Otprilike ide to ovako moć razmišljanja
Bunga bunga bunga hunga korporacije bunga bunga hunga lobi bunga huna izrael bugna lunga Rotšildi lunga bunga masoni....
saint_mirad

#8860 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by saint_mirad »

Prvo vi naučite razliku između bankarskog konzorcijuma i velikih banaka, pa ćemo videti dalje. :run:
ultima_palabra

#8861 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by ultima_palabra »

saint_mirad wrote: 09/11/2020 16:06 Prvo vi naučite razliku između bankarskog konzorcijuma i velikih banaka, pa ćemo videti dalje. :run:
Bankarski konzorcijum je kad se nekoliko banaka udruzi da finansiraju neki veci projekat. Ne znam sta znaci u tvom svijetu :mrgreen:
ja71

#8862 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by ja71 »

Image
General War

#8863 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by General War »

Sasvim ok rezon, na gornjem postu, to sto se tice extremnih milicija koliko god da su jake nisu jace od saveznih institucija, sjeti se VACOa, potusili ih ko macice, i prije godinu dvije oko one zemlje dosla seljadija sa oruzjem pa im prisjelo...mene su recimo vise brinule ove ljevicarske demonstracije, nekvih antifa...nemaju oruzje osim mobitela, pa i kriminalce predstave kao mucenike...pljackaju, glupiraju se po ulici bez konkretno sta hoce i sta je problem da artikilisu. Sto se tice nas ovdje, nije nam dodik kupio aspiratore a evo vidis kako ti ide...a i ovdje glupo mi i ofirno kada je neki parametar stanja kod srba trash novine kao Kurir ili sta ti ja znam, a bosnje su poznate da dizu u nebo nesto sto nema smisla...pa jbt demokrate su bile i iza Vasintonskog, i Dejtonskog sporazuma...i evo. Da se razumijemo i ja sam definitivno za Bajdena ako nista makar radi korektnosti i drago mi je da je pobjedio...ali Trumppva administracija nista lose nije uradila BiH cak sta vise...barem je preCedniku jasno kazala sta misli o njemu, za razliku od evrope i bivse administracije iako ih je ponizavao.
bunk

#8864 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by bunk »

1:23
:lol: :lol: :lol: :lol:
Hemsworth30

#8865 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by Hemsworth30 »

Jesu li teoreticari zavjera prevladali na ovom topicu ili da ipak procitam koju stranicu unazad :lol:

Maloprije sam malo prelistao Al Jazeerin Fb page, razmijenjene vijesti i pojedine komentare ispod. Izgleda da prekodrinske komsije ozbiljno vjeruju u satanizam, silovanje i ubijanje male djece u ritualne svrhe i sl.
detroit-mercy

#8866 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by detroit-mercy »

General War wrote: 09/11/2020 16:54

Sasvim ok rezon, na gornjem postu, to sto se tice extremnih milicija koliko god da su jake nisu jace od saveznih institucija, sjeti se VACOa, potusili ih ko macice, i prije godinu dvije oko one zemlje dosla seljadija sa oruzjem pa im prisjelo...mene su recimo vise brinule ove ljevicarske demonstracije, nekvih antifa...nemaju oruzje osim mobitela, pa i kriminalce predstave kao mucenike...pljackaju, glupiraju se po ulici bez konkretno sta hoce i sta je problem da artikilisu. Sto se tice nas ovdje, nije nam dodik kupio aspiratore a evo vidis kako ti ide...a i ovdje glupo mi i ofirno kada je neki parametar stanja kod srba trash novine kao Kurir ili sta ti ja znam, a bosnje su poznate da dizu u nebo nesto sto nema smisla...pa jbt demokrate su bile i iza Vasintonskog, i Dejtonskog sporazuma...i evo. Da se razumijemo i ja sam definitivno za Bajdena ako nista makar radi korektnosti i drago mi je da je pobjedio...ali Trumppva administracija nista lose nije uradila BiH cak sta vise...barem je preCedniku jasno kazala sta misli o njemu, za razliku od evrope i bivse administracije iako ih je ponizavao.
Mene izbori iz BH perspektive nisu uopste interesovali jer znam da neke vece promjene kursa nece biti. Mene su interesovali iz perspektive osobe koja ovdje zivi, radi i cija djeca rastu ovdje.
Za seljadiju sa oruzjem nisi u pravu jer ne kontas razmjere od jednih Proud Boys i kada ih presjednik pozove na Stand by, ili kad presjednik pozove da se "liberate Michigan" i onda se nadje grupa koja vec planira da otme i ubije guvernera. Da FBI drzi na oku ove radikalne elemente ali ne zaboravi da se ovi radikalni elementi za sekundu mogu izmaci kontroli i uzeti stvari u svoje ruke. Znamo kako je bilo u Oklahomi a obzirom sta oruzja ovdje ima ja jednostavno ne vjerujem tim elementima.
Sad glede nase situacije, ja isto stojim na tome da smo mi sebi sami najveci neprijatelji i da nam veci ne treba ali isto tako moramo znati da je drzava postavljena na nekim nakaradnim nogama i da se hrani unutarnjim antagonizmima.
Ali neke stvari se moraju istjerati na cistac i tu ocekujem veci angazman MZ pa mozda i US (mada cisto sumnjam), poceti od ovih stvari kao sto je zabrana negiranja genocida i velicanja ratnih zlocinaca.
Mislim da tu MZ i US mogu malo snaznije nastupiti tako da se izbije makar taj adut iz ruku nacionalnih stranaka, konstantno porzivanje na antagonizme, prizivanje rata, cijepanja i sl. da bi drustvo jednostavno prodisalo. I tu mislim da bi cvrsci nastup vanjskog faktora urodio puno vise plodom nego sto se misli.
Hemsworth30

#8867 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by Hemsworth30 »

ja71 wrote: 09/11/2020 16:51 Image
Hmm, njih dvojica u kombinaciji lice na Hitlera. Mogli bismo taman profurati tu teoriju zavjere. Godinu dana nakon smrti dio Hitlera se rodio u obliku malog Donalda Trumpa, a druga polovina neko vrijeme poslije u negdje tamo u Bjelorusiji...
zemomak

#8868 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by zemomak »

Hemsworth30 wrote: 09/11/2020 17:32
ja71 wrote: 09/11/2020 16:51 Image
Hmm, njih dvojica u kombinaciji lice na Hitlera. Mogli bismo taman profurati tu teoriju zavjere. Godinu dana nakon smrti dio Hitlera se rodio u obliku malog Donalda Trumpa, a druga polovina neko vrijeme poslije u negdje tamo u Bjelorusiji...
donald trump i jeste svabenzi porjeklom :-D pradid mu emigriro iz njemacke i otvorio javnu kucu na zapadu USA u doba zlatne groznice...
jeza u ledja

#8869 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by jeza u ledja »

Herr Drumpf?
karanana

#8870 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by karanana »

evo vakcine evo kraja belaju.

preofirni su. iskreno, ja sam mislio da ce sacekati barem mjesec-dva, tu sam se zajebo, inace sam uboo.
ultima_palabra

#8871 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by ultima_palabra »

karanana wrote: 09/11/2020 17:51 evo vakcine evo kraja belaju.

preofirni su. iskreno, ja sam mislio da ce sacekati barem mjesec-dva, tu sam se zajebo, inace sam uboo.
Haha, znao sam :mrgreen:
155_mm

#8872 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by 155_mm »

sljedbenici teorija zavjere su uvijek znali sve.
Crvena Tifoza

#8873 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by Crvena Tifoza »

karanana wrote: 09/11/2020 17:51 evo vakcine evo kraja belaju.

Urota protiv Trumpa bre
bunk

#8874 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by bunk »

Iskreno to bi bilo najbezbolnije za planetu...da se radi o ybnom Trumpu..
karanana

#8875 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by karanana »

sve kockice se slazu ili ce biti poslagane u iducih nekoliko mjeseci. a vi progutajte vasu plavu pilulu i nazad u matrix.
Post Reply