za mene su vazda govorili--laHko je Muhi, on snalažljivTomahawk11 wrote:Nije valjda snađen samo onaj ko ima kliker za neki biznis.
Snađen si i kad nađeš sebi odgovarajući posao.
Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
- muha_sa
#8851 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
- Radio Sarajevo
#8852 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
To svakako, zato i kažem postoji plan. Neću doći tek tako i reći "evo ja doš'o"HAVANA wrote: Ne leti,razradi,gledaj gore i prenesi ovamo neki nacin poslovanja,ulaganja,ne slusaj nikog.Ima jako puno prostora za svasta nesto.I radi.
Pasoši su već u džepu, a čekam još malo, pa da mogu uzeti neplaćenu godinu, ako se zajebem i poželim vratiti u Holandiju.
Želim i jare i pare, i ovce i novce
-
sumirprimus
#8853 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
da smo bar banana drzava i to bi bio napredakJThomas wrote:e upravo po šansi da ćeš normalno naći sebi normalno posao i voditi normalan život dostojan čovjeka se države razlikuju. ako se za normalan život (ne za veliku lovu, ne za značajno više od toga) trebaš "snalaziti" - to je banana država. i to je razlog što se ide.
-
sumirprimus
#8854 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
znam, al opet nisam mogo odolitmuha_sa wrote:Kakva ba ŠveCkasumirprimus wrote:dajgle djeda, ja kontam sve on u rajvosa uzivatrenutno na Cengic Vili--tOcnije-- u Dzemala Bjedica ulici
![]()
Podjahkad odem u ŠveCku al se sedmi dan rasplacem i trk u rajvosa
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#8855 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Svakakomuha_sa wrote:za mene su vazda govorili--laHko je Muhi, on snalažljivTomahawk11 wrote:Nije valjda snađen samo onaj ko ima kliker za neki biznis.
Snađen si i kad nađeš sebi odgovarajući posao.tako da NIKAD ni od kog ni pepeljare na poklon dobio nisam a kamli šta više--u vrije opsade nikad mi niko sa vana ni jebeni ikar poslo nije
šta ce Muhi-on snalažljiv
šta znaci u mom slucaju snalažljiv
![]()
Tomo, trebal ti kamion istovarit
samo javni kad dolazii nemoj da me ne bi zvao
- muha_sa
#8856 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
sumirprimus wrote:znam, al opet nisam mogo odolitmuha_sa wrote:Kakva ba ŠveCkasumirprimus wrote:dajgle djeda, ja kontam sve on u rajvosa uzivatrenutno na Cengic Vili--tOcnije-- u Dzemala Bjedica ulici
![]()
Podjahkad odem u ŠveCku al se sedmi dan rasplacem i trk u rajvosa
evo me malkice ovaj moj maji princ popustio pa mogu malo ovdje mahalat--dok ne uzjaše
-
sumirprimus
#8857 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
tomo a sta istovaras? zovi i mene, kad dodje roba da zajebavam sa strane 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#8858 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
sumirprimus wrote:tomo a sta istovaras? zovi i mene, kad dodje roba da zajebavam sa strane
Bila je to ilustracija
- Maraschino
#8859 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Da ne ulazimo u kvalitet obrazovanja kod nas. Mislim da smo pri vrhu po broju visoko obrazovanih kadrova p.g.s a zemlja u murcu.
EU je samo veliko trziste. Tamo isto vazi pravilo snalazenja. Tamo postoji komparacija istih poslova za razlicite firme. Tamo ljudi rade iste poslove za razlicite iznose i ako je osoba staticna, nece znacajno uspjeti.
Primjer kod mene, oba sina zavrsila iste skole. Jedan na visokoj funkciji u firmi a drugi sredina u drugoj firmi. Stariji se borio za poziciju a mladji onako. Stariji mu nudi da prijedje kod njega(u drugi grad) za duple pare a isti posao i ovaj ne zeli. Dosta mu ovo sto zaradjuje, ima kucu, djevojku sa kojom zivi i previse bi mu bilo da seli. To je to. Jedan snalazljiv a drugi slabije. Tako im se osjeti u imovinskom kartonu.
Masa ljudi radi od plate do plate. U tom svemu je sebi obezbijedio neki normalan zivot i sto je najbitnije, nije u strahu od gubitka posla.
EU je samo veliko trziste. Tamo isto vazi pravilo snalazenja. Tamo postoji komparacija istih poslova za razlicite firme. Tamo ljudi rade iste poslove za razlicite iznose i ako je osoba staticna, nece znacajno uspjeti.
Primjer kod mene, oba sina zavrsila iste skole. Jedan na visokoj funkciji u firmi a drugi sredina u drugoj firmi. Stariji se borio za poziciju a mladji onako. Stariji mu nudi da prijedje kod njega(u drugi grad) za duple pare a isti posao i ovaj ne zeli. Dosta mu ovo sto zaradjuje, ima kucu, djevojku sa kojom zivi i previse bi mu bilo da seli. To je to. Jedan snalazljiv a drugi slabije. Tako im se osjeti u imovinskom kartonu.
Masa ljudi radi od plate do plate. U tom svemu je sebi obezbijedio neki normalan zivot i sto je najbitnije, nije u strahu od gubitka posla.
- muha_sa
#8860 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
sumirprimus wrote:tomo a sta istovaras? zovi i mene, kad dodje roba da zajebavam sa strane
trenutno radim na kompjuterima
cekam 3 šlepera ganjc novih da istovarim
-
sumirprimus
#8861 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
na istovaru ja volim radit na mjestu mozionicara.
kad krene u rikverc da vicem moze moze moze, dobaar
- muha_sa
#8862 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
nek su ti živi i zdravi dugo godinaMaraschino wrote:Da ne ulazimo u kvalitet obrazovanja kod nas. Mislim da smo pri vrhu po broju visoko obrazovanih kadrova p.g.s a zemlja u murcu.
mladjeg ja razumijem
mogo sam davnih dana otic vani i sad bi imAo 3 stana i komad zemlje sa plahom vikendicom
to je to--nek svak skonta šta mu je bolje i ljepše
- muha_sa
#8863 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
i kad opali u banderu da mu kažeš DOTAAAAAAAAAAA--sad vidi šta si uradiosumirprimus wrote:na istovaru ja volim radit na mjestu mozionicara.
-
sumirprimus
#8864 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
ne ne, ja njeg na stub namjerno usmjerim, nebil dernomuha_sa wrote:i kad opali u banderu da mu kažeš DOTAAAAAAAAAAA--sad vidi šta si uradiosumirprimus wrote:na istovaru ja volim radit na mjestu mozionicara.
kad krene u rikverc da vicem moze moze moze, dobaar![]()
et kakav si ti sofer, kad ti ja trebam
Last edited by sumirprimus on 19/03/2019 09:53, edited 1 time in total.
- konjislav
#8865 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Prodavac u Lidlu ima ~1400€ netto, sto moze biti za stan, rezije, hranu za porodicu i eventualno da ostane 0-200€ za ustediti.uglavnomja wrote: da se igram advokata, onako kako ja vidim taj post
hulja ilitiga huja je izraz za ljutnju, bijes ... uhvatila ga hu(l)ja zbog necega ...
cisto sumnjam da je nekoga nazvao huljom
a ono prodavac u lidlu je srednja klasa na zapadau![]()
![]()
jeste ako mu/joj bracni drug ima bar 50% vecu platu od prosjeka pa su zajedno srednji
Drugi prodavac u Lidlu (supruznik) donosi jos 1400€, sto znaci ili 1400 - 1600€ mjesecne ustedjevine, ili malo manje i da se malo bolje zivi.
U Bosni je ovo misaona imenica. 1 prodavac u Bingu ili konzumu nije dovoljan ni da pokrije stan, rezije i hranu. Potrebno je barem 2, te poslije toga ti ostane 200 - 300 KM za ustedjeti mjesecno, ili nista ako se imalo bolje zivi.
Pogodi sta je bolje i sta bi 99% ljudi prije izabralo? (nastranu sto si u Lidlu zasticen, ako si bolestan, itd..)
Mislim o cemu mi ovdje pricamo? O srednjoj klasi? U Bosni je 90% naroda niza klasa, de nek nam prvo ovo bude jasno.
-
sumirprimus
#8866 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
plata u bingu je oko 500 600 maraka. nije veca.
za zivot ti treba bar 1200-1500 za osnovne troskove, racune hranu..(porodica, ne samci)
za zivot ti treba bar 1200-1500 za osnovne troskove, racune hranu..(porodica, ne samci)
- HAVANA
#8867 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Naravno,uzmi sve sto mozes i za svaku situaciju razradi plan,kad vec mozes.A prostora ima,uvijek,za mnoge stvari.Hajmo sad sjest u auto od dobrinje do vogosce se voziti,pokazacu ti 5 dobrih prilika.Ja ne mogu stici, niti sam vise kreditno sposoban za te stvari.Recimo eto ti holandjanina pravog,kod druga iznajmio prostor,projektuje staklene fasade.Ne bi mu mrsko doc u bosnu.Citav sprat hale uzeo.A ispod je proizvodnja alu stolarije,covjek iz belgije dosao.26 zaposlenih.Nikog ne slusaj.Koristi sto si zaradio i naucio u tom uredjenijem sistemu.Na taj nacin radi,ne na ovaj ovde.Manje ces zaraditi ali ces imati sigurniju investiciju i mirnije spavati.Ne petljaj se sa ovom bagrom na vlasti ni u kom slucaju.Dice te pa te pokopati kad im ne budes trebao.Radio Sarajevo wrote:To svakako, zato i kažem postoji plan. Neću doći tek tako i reći "evo ja doš'o"HAVANA wrote: Ne leti,razradi,gledaj gore i prenesi ovamo neki nacin poslovanja,ulaganja,ne slusaj nikog.Ima jako puno prostora za svasta nesto.I radi.
Pasoši su već u džepu, a čekam još malo, pa da mogu uzeti neplaćenu godinu, ako se zajebem i poželim vratiti u Holandiju.
Želim i jare i pare, i ovce i novce
- Maraschino
#8868 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Hvala haMu dobri, i tebi tvoji.muha_sa wrote: nek su ti živi i zdravi dugo godina![]()
Zbog njih sam i otisao a sada landaram ko gluho pasce. Nista me vise ne interesuje.
Dole sam bas cesto. Od one stare raje nema nista. Svako se o sebi zabavio, drugacije zivote zive pa gledam koliko mogu da ih pratim a i ne moram. Uglavnom se druzimo kada stignemo. Ja ih razumijem. Jedino od familije ne mozes pobjeci niti oni od tebe
Svako ko ima sanse i ko se pronalazi u svemu ovome oko trzista rada pogotovu u Njemackoj neka dobro razmisli da li je to prilika i za njega da se ne bi kajao. kajanje i propustene prilike u zivotu znaju nekada biti bolne.
Ko ima dobre osnove u BiH za neki normalan zivot, nema potrebe bilo gdje da ide. Nigdje ne cjetaju gotove ruze nego se moras napatiti da dodju do cvata
- 512MB
#8869 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ovde vise penzica landara neg sto sam mislio 
- muha_sa
#8870 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
zato šuti i prati šta pišemo512MB wrote:Ovde vise penzica landara neg sto sam mislio
borba, borba i samo borba
ko skonto skonto
-
sumirprimus
#8871 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
jel tu bilo kakvog sexa il samo cijepanja drva???
- ExNihilo
#8872 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Borba, borba i samo borba, a većina ih se 40 godina kartala po socijalističkim preduzećima.
-
sumirprimus
#8873 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
moj muha treba ovim komjutorasima zabranit ulaz na temu.
koji patribrejkeri

koji patribrejkeri
- muha_sa
#8874 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
sumirprimus wrote:jel tu bilo kakvog sexa il samo cijepanja drva???
mlad neiskusan i jako stidan
bilo je kad sam se malo oslobodio al u studentskom na Bjelavama
-
Seyfo
#8875 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Sad će na ovu Muhinu o Vijećnici reći : 'taće muha sa tamo nekom Vijećnicom,(zar je nisu zapalili?) to sve zaostalo i primitivno, ja skijam u Garmišpartnekirhenu a snijeg sa vile u Sazlcburgu mi skidaju ploče koje grijem na sunčevu energiju.