Ilegalni migranti u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
CPT

#8851 Re: Migranti u BiH

Post by CPT »

Nisrin wrote:
CPT wrote:
Nisrin wrote:BLA BLA BLA BLA BLA
ne brini, nece ti zauzeti mjesto koje ti "zasluzujes" jer si slucajno rodjena nekoliko km lijevo ili desno od njih :thumbup:

Prica ti je nepovezana, totalno...ja sam rodjena u Sarajevu, u Starom Gradu i uskoro, nadam se, napustam ovaj grad i drzavu...
Meni niko ne zauzima mjesto, ali me ugrozava kao stanovnika ovog grada...bio neko migrant/izbjeglica legitimno je ocekivati da ima neki ID, da znamo ko je i odakle je...to ovi kod nas nemaju...ocekujem da imaju kartu kada se voze GRADSKIM prijevozom za koje se izdvajaju svote novce koje idu i iz mog dzepa...legitimno je ocekivati i da im se naprave kampovi gdje ce imati neke kodekse ponasanja, kao svugdje na svijetu, a ne da rade sta zele i kad zele...Mora im se ograniciti kretanje, u smislu, sta on i gdje on ide svako jutro u 7:30h ili poslijepodne u 16h, pritom nimalo cisti i uredni nisu..ne mogu vise nabrajati, jer mi se ne raspravlja dalje!

Nisu svi isti, kao sto nismo ni mi, a ja i ti smo najbolji dokaz! :hajmooo:
Kad jednom napustis taj grad i drzavu shvatit ces ko i zasto prodaju pricu koju ti propagiras u BiH. I nemoj se cudit kad isti i o tebi svasta nesto skontaju samo zbog tvog imena ili drzave rodjenja. Ili kad ti dijete neko razbije jer je eto "migrant". Imas srecu pa te bar boja koze sluzi. Ti zbog komada papira sigurno neces biti sigurnije ali hoce oni ostati bez ikakve nade u buducnosti. Pa ko ga hebe, jelte. Koliko znam gradski prevoz u SA tone u minusu zadnjih 20 godina i nema nikakve veze sa migrantima. Imas na pdf o tome citav doktorat. Izmedu ostalog zbog toga sto je dobar dio grada vozi dzabe. Al dobro, moze se i do na njih svaliti.

Racionalno je ocekivati normalno ponasanje kad nekoliko hiljada muskaraca u sator u sred sume. :thumbup: Svakako treba ograniciti kretanje, mozda cak ljude i "koncetrirati" u "zajednicke prostorije" (khh khm khm Trump). Tako ce sigurno jako brzo otici iz BiH sto je kao pozeljno?!
broj dva

#8852 Re: Migranti u BiH

Post by broj dva »

Tako moj mali od 7 godina kad ga krenem kritikovati stavi ruke na usi i krene sa bla bla bla bla...
U dobrom si drustvu sa ovakvom argumentacijom.
Kejn

#8853 Re: Migranti u BiH

Post by Kejn »

CPT wrote:
Nisrin wrote:Pa vi ste zivo izvlacite iz konteksta, niko nije rekao da su SVI nadrogirani niti da su SVI klosari niti da su SVI smradovi...ali je cinjenica da j enajveci sljam zapao u Bosni i ne daju im dalje...i nemoj mi braniti kozojebe iz Afganistana, Bangladesa, Maroka i tih drzava GDJE NEMA RATNIH DESAVANJA, a svejedno su bez bilo kakve dokumentacije...krenuli trbuhom za kruhom!
I ja idem trbuhom za kruhom, ali legalno, inace necu se pomaci iako znam da je negdje bolje nego ovdje...
Da te citiram? "okolo migrante koji jedva na oci gledaju, nadrogirani..za to se ima para...

Ta "cinjenica" opet nije samo generalizacija i necemo je izvlaciti iz konteksta jer svi znam da su doslovce isti ljudi po citavoj Evropi. Ovi* nisu isti kao prije godinu dana jer je vecina otisla. Oni nisu krenuli "bez bilo kakve dokumentacije" vec je neko to postavio kao uslov a oni se sasvim racionalno btw prilagodili. Znas ono kad Svabo postavi uslov diplomu pa je ti kao kupis u Sanskom Mostu. Al dobro, to "mi" ne radimo jer smo legalisti. Ili kad bi Svabo vracao sve iz Federacije pa su svi onda nekim cudom iz "RS". Al opet, nije se to radilo. :wink:

Image
znaci nemate dokumente, drogirate se... noga i ostale generalizacije
Hhahaha koji si šer mali. Iskopo jednu sliku sa ženskim migrantima kao dokaz.

Gledaj ti silnih zenskih migranata i porodica :lol:
Nisrin

#8854 Re: Migranti u BiH

Post by Nisrin »

CPT wrote: Kad jednom napustis taj grad i drzavu shvatit ces ko i zasto prodaju pricu koju ti propagiras u BiH. I nemoj se cudit kad isti i o tebi svasta nesto skontaju samo zbog tvog imena ili drzave rodjenja. Ili kad ti dijete neko razbije jer je eto "migrant". Imas srecu pa te bar boja koze sluzi. Ti zbog komada papira sigurno neces biti sigurnije ali hoce oni ostati bez ikakve nade u buducnosti. Pa ko ga hebe, jelte. Koliko znam gradski prevoz u SA tone u minusu zadnjih 20 godina i nema nikakve veze sa migrantima. Imas na pdf o tome citav doktorat. Izmedu ostalog zbog toga sto je dobar dio grada vozi dzabe. Al dobro, moze se i do na njih svaliti.

Racionalno je ocekivati normalno ponasanje kad nekoliko hiljada muskaraca u sator u sred sume. :thumbup: Svakako treba ograniciti kretanje, mozda cak ljude i "koncetrirati" u "zajednicke prostorije" (khh khm khm Trump). Tako ce sigurno jako brzo otici iz BiH sto je kao pozeljno?!

Pa nisam drvo da moram ostati na jednom mjestu, poenta mog pisanja je - ja idem LEGALNO, necu se prislepati postojecim izbjeglicama/migrantima bez dokumenata i glumiti nesto sto nisam...svako moze legalno otici odakle god, osim iz Sj. Koreje, ali je put tezak i naporan za takvo sto...Otkud znas koje sam boje koze?! Ja sam VEC BILA izbjeglica i niko me nije sikanirao, znas zasto? Jer sam se inetgrisala u tom drustvu i ponasala kao i svi ljudi koji su tu rodjeni...a i znali su odakle sam i ko sam, crno na bijelo!

Ja sam navela samo neke stavke koje nisu uredu, a njih ima puno vise, puno tih migranata koje branis napada zene- djecu, provaljuju ljudima u kuce, cast izuzecima ali ima velikog sljama...a ima i kod nas lopova, prevaranata, svercera, zar se to treba naglasavati...

Pogledaj kako im kampovi funkcionisu van Bosne- dobiju stanove koji izgledaju kao svaki drugi stan ili kuca, cak ga lakse dobiju nego ljudi koji idu raditi, jer oni su na socijali, pa im svejedno omoguce pristojan zivot , ali onima koji imaju DOKUMENTACIJU...
Trump ne Trump, neki red mora postojati, niosta bolji nisu od nas ili bilo koga drugog da bi imali povlasten polozaj ako nemaju dokumente, a nema sanse da su "svi izgubili ili d aim je spaljeno" i slicna ne/opravdanja, a i sami se izjasne da su napr z Afganistana, Bangladesa, Alzira, Maroka..samo sam napravila paralelu, mi sa licnom i pasosom koje sve procedure prolazimo da odemo negdje raditi, a oni se krecu kroz Aziju, Evropu bez dokumenata kako zele, ali ne i dokle zele, pa ih zapadne Bosna...da su kako treba vec bi bili tamo gdje su krenuli...

Ja sam svakako za to da im se i kod nas, ako vec moraju ovdje biti, naprave kuce/stanovi od sredstava koje se i dobiju za tu namjenu, da im se naprave kantine gdje ce jesti i omoguci rad- makar to znacila poljoprivrreda, je li bolje i to ili da kradu, otimaju, prose? Ja bih se prva bavila poljoprivredom i stocarstvom da nemam izbora. Ali isto tako, vani ne hodaju po cio dan, ne dangube po prijevozu i gradu, imaju tacno kad i gdje mogu ici...

I sta me najvise iritira kod Bosanaca- je PATETIKA i udar na emocije, empatiju, cak i onda kad covjek mora biti objektivan i realan...jer eto, jadna djeca, jadne zene, jadni ljudi...pa logicno da su oni prioritet i niko ne generalizuje i ne stavlja njih u kos s ovom stokom koja pravi probleme!

Zavrsila sam s ovom temom, jer sam iznijela svoje misljenje!
CPT

#8855 Re: Migranti u BiH

Post by CPT »

Kejn wrote:Gledaj ti silnih zenskih migranata i porodica :lol:
sigurno znas da postoje statistike i da je glupo praviti neko generalizacijama po slikama? linkove do statistike sam vec postavio u pocetku ove teme
CPT

#8856 Re: Migranti u BiH

Post by CPT »

Nisrin wrote:
CPT wrote: Kad jednom napustis taj grad i drzavu shvatit ces ko i zasto prodaju pricu koju ti propagiras u BiH. I nemoj se cudit kad isti i o tebi svasta nesto skontaju samo zbog tvog imena ili drzave rodjenja. Ili kad ti dijete neko razbije jer je eto "migrant". Imas srecu pa te bar boja koze sluzi. Ti zbog komada papira sigurno neces biti sigurnije ali hoce oni ostati bez ikakve nade u buducnosti. Pa ko ga hebe, jelte. Koliko znam gradski prevoz u SA tone u minusu zadnjih 20 godina i nema nikakve veze sa migrantima. Imas na pdf o tome citav doktorat. Izmedu ostalog zbog toga sto je dobar dio grada vozi dzabe. Al dobro, moze se i do na njih svaliti.

Pa nisam drvo da moram ostati na jednom mjestu, poenta mog pisanja je - ja idem LEGALNO, necu se prislepati postojecim izbjeglicama/migrantima bez dokumenata i glumiti nesto sto nisam...svako moze legalno otici odakle god, osim iz Sj. Koreje, ali je put tezak i naporan za takvo sto...Otkud znas koje sam boje koze?! Ja sam VEC BILA izbjeglica i niko me nije sikanirao, znas zasto? Jer sam se inetgrisala u tom drustvu i ponasala kao i svi ljudi koji su tu rodjeni...a i znali su odakle sam i ko sam, crno na bijelo!

Ja sam navela samo neke stavke koje nisu uredu, a njih ima puno vise, puno tih migranata koje branis napada zene- djecu, provaljuju ljudima u kuce, cast izuzecima ali ima velikog sljama...a ima i kod nas lopova, prevaranata, svercera, zar se to treba naglasavati...

Pogledaj kako im kampovi funkcionisu van Bosne- dobiju stanove koji izgledaju kao svaki drugi stan ili kuca, cak ga lakse dobiju nego ljudi koji idu raditi, jer oni su na socijali, pa im svejedno omoguce pristojan zivot , ali onima koji imaju DOKUMENTACIJU...
Trump ne Trump, neki red mora postojati, niosta bolji nisu od nas ili bilo koga drugog da bi imali povlasten polozaj ako nemaju dokumente, a nema sanse da su "svi izgubili ili d aim je spaljeno" i slicna ne/opravdanja, a i sami se izjasne da su napr z Afganistana, Bangladesa, Alzira, Maroka..samo sam napravila paralelu, mi sa licnom i pasosom koje sve procedure prolazimo da odemo negdje raditi, a oni se krecu kroz Aziju, Evropu bez dokumenata kako zele, ali ne i dokle zele, pa ih zapadne Bosna...da su kako treba vec bi bili tamo gdje su krenuli...

Ja sam svakako za to da im se i kod nas, ako vec moraju ovdje biti, naprave kuce/stanovi od sredstava koje se i dobiju za tu namjenu, da im se naprave kantine gdje ce jesti i omoguci rad- makar to znacila poljoprivrreda, je li bolje i to ili da kradu, otimaju, prose? Ja bih se prva bavila poljoprivredom i stocarstvom da nemam izbora. Ali isto tako, vani ne hodaju po cio dan, ne dangube po prijevozu i gradu, imaju tacno kad i gdje mogu ici...

I sta me najvise iritira kod Bosanaca- je PATETIKA i udar na emocije, empatiju, cak i onda kad covjek mora biti objektivan i realan...jer eto, jadna djeca, jadne zene, jadni ljudi...pa logicno da su oni prioritet i niko ne generalizuje i ne stavlja njih u kos s ovom stokom koja pravi probleme!

Zavrsila sam s ovom temom, jer sam iznijela svoje misljenje!
Ide ides LEGALNO (hilade Bosanaca nije islo i ne ide) jer MOZES. Vecina njih ne moze. Znaci sjedi i cekaj smrt ili pokusaj uraditi nesto. Vecina je pokusala nesto. Vecina evropskih desnicara nije odusevljena Balkanom i vecina bi stavila zid kao Trump. Pa bi vidjeli onda kako je biti na "pogresnoj strani". Vecina ne zeli vidjeti tebe (karikiram) tebe ili ove migrante. Kad dodju do vlasti nemoj se varati da ce samo oni biti na tapeti.

Vecina ne moze otici "odakle god", jos manje "doci". Bas zbog je i poceli unistavanje dokumenata jer su ljudi iz pojedinih drzava postali nepozeljni preko noci. Ljudi (sasvim racionalno btw) poceli unistavati svoje dokumente i koristiti tudje. Tebe niko nije sikanirao jer si imala srecu. Nemoj to generalizirati na sve ostale i postavljati kao pravilo. Sikaniranje "integrisanih" je svakodnevica na Zapadu. Sigurno si cula bar za najpoznatije?!
paladinka

#8857 Re: Migranti u BiH

Post by paladinka »

Nisrin wrote:
CPT wrote:
ne brini, nece ti zauzeti mjesto koje ti "zasluzujes" jer si slucajno rodjena nekoliko km lijevo ili desno od njih :thumbup:

Prica ti je nepovezana, totalno...ja sam rodjena u Sarajevu, u Starom Gradu i uskoro, nadam se, napustam ovaj grad i drzavu...
Meni niko ne zauzima mjesto, ali me ugrozava kao stanovnika ovog grada...bio neko migrant/izbjeglica legitimno je ocekivati da ima neki ID, da znamo ko je i odakle je...to ovi kod nas nemaju...ocekujem da imaju kartu kada se voze GRADSKIM prijevozom za koje se izdvajaju svote novce koje idu i iz mog dzepa...legitimno je ocekivati i da im se naprave kampovi gdje ce imati neke kodekse ponasanja, kao svugdje na svijetu, a ne da rade sta zele i kad zele...Mora im se ograniciti kretanje, u smislu, sta on i gdje on ide svako jutro u 7:30h ili poslijepodne u 16h, pritom nimalo cisti i uredni nisu..ne mogu vise nabrajati, jer mi se ne raspravlja dalje!

Nisu svi isti, kao sto nismo ni mi, a ja i ti smo najbolji dokaz! :hajmooo:
To isto mozes ocekivati u nekom selu , u vecim gradovima moras svakog pojedinacno pitati kakav status ima.
Kejn

#8858 Re: Migranti u BiH

Post by Kejn »

CPT wrote:
sigurno znas da postoje statistike i da je glupo praviti neko generalizacijama po slikama? linkove do statistike sam vec postavio u pocetku ove teme
Pa ti iskrivljujes statistiku stavljanjem jedne slikice iz naftalina koju provlacis kroz svaku diskusiju ne bi li ubro simpatije neke
paladinka

#8859 Re: Migranti u BiH

Post by paladinka »

Imas li ti neku drugu sliku ili statistiku?
CPT

#8860 Re: Migranti u BiH

Post by CPT »

Kejn wrote:
CPT wrote:
Pa ti iskrivljujes statistiku stavljanjem jedne slikice iz naftalina koju provlacis kroz svaku diskusiju ne bi li ubro simpatije neke
Sigurno ces znaci link do statistike (postavio bar 2x) ili da ti pomognem oko toga? Opazio si u postu pisao o generalizacijama, itd, itd....
Kejn

#8861 Re: Migranti u BiH

Post by Kejn »

CPT wrote:
sigurno ces znaci link do statistike (postavio bar 2x) ili da ti pomognem oko toga?
Pomozi ti sebi prvo sine. Hajde postavi statistiku o tome koliko muskih migranata a koliko zenskih udje i zadrzi se u BiH.
CPT

#8862 Re: Migranti u BiH

Post by CPT »

Kejn wrote:
CPT wrote:
sigurno ces znaci link do statistike (postavio bar 2x) ili da ti pomognem oko toga?
Pomozi ti sebi prvo sine. Hajde postavi statistiku o tome koliko muskih migranata a koliko zenskih udje i zadrzi se u BiH.
Ili da se ogranicemo na periferiju nekog sela oko Kladusi jer to relavatan podatak? statistiku imas u ovoj temi iako nisam siguran kakve veze sto su to "samo muskarci"

sta to uopste znaci?!
Kejn

#8863 Re: Migranti u BiH

Post by Kejn »

CPT wrote:
Kejn wrote:
CPT wrote:
Ili da se ogranicemo na periferiju nekog sela oko Kladusi jer to relavatan podatak? statistiku imas u ovoj temi iako nisam siguran kakve veze sto su to "samo muskarci"

sta to uopste znaci?!
gdje je link. Znaci da nisu izbjeglice i da ih treba odjebati odavde jer je ovo invazija ratno sposobnih muskaraca.
CPT

#8864 Re: Migranti u BiH

Post by CPT »

Kejn wrote:gdje je link. Znaci da nisu izbjeglice i da ih treba odjebati odavde jer je ovo invazija ratno sposobnih muskaraca.
Muskarci ne mogu biti izbjeglice? Que? Da ti te stvari malo provjeris? Znas koliko ima trenutno izbjeglica (po tvom standardu) iz tog dijela planete? Oko 10mio. Al te bi sigurno primio jer su "prave" izbjeglice jelde...
CPT

#8865 Re: Migranti u BiH

Post by CPT »

https://data2.unhcr.org/en/situations/s ... cation/113

Imas na pocetku teme detaljno... ono kad si radio isto i dobio link. A Google ti jos uvijek misterija...

Re: Migranti u BiH
Postby CPT » 14/06/2019 23:02

Kejn wrote:
Haj mojne tisra. Nemas statistiku vec ovdje lafo stavljas slike par djevojcica kako bi dokazo da medju izbjeglicama ima i zena. A ono preko 90 % vojnosposobni muskarci.

Ono kad ti je Google misterija u 2019...
https://www.unicef.org/eca/emergencies/ ... t-children

https://data2.unhcr.org/en/situations/m ... 1560543721
Kejn

#8866 Re: Migranti u BiH

Post by Kejn »

CPT wrote:
Kejn wrote:gdje je link. Znaci da nisu izbjeglice i da ih treba odjebati odavde jer je ovo invazija ratno sposobnih muskaraca.
Muskarci ne mogu biti izbjeglice? Que? Da ti te stvari malo provjeris? Znas koliko ima trenutno izbjeglica (po tvom standardu) iz tog dijela planete? Oko 10mio. Al te bi sigurno primio jer su "prave" izbjeglice jelde...
I gdje su ponavljam statistike za BiH? Samo si pastovo par linkova o cjelokupnoj masi izbjeglica ali nisi nista u vezi BiH. Ovo nisu izbjeglice ovo su ekonomski migranti. Rata nema u Iranu, Bangladesu i Pakistanu.

Ponavljam gdje su statistike za BiH?
zrakomlat

#8867 Re: Migranti u BiH

Post by zrakomlat »

Pos'o je dobar, a para laka...
vjesticanametli

#8868 Re: Migranti u BiH

Post by vjesticanametli »

Sve je bruto i neto....a ovim DZomba expres nogu treba dat
CPT

#8869 Re: Migranti u BiH

Post by CPT »

Kejn wrote:
CPT wrote:
I gdje su ponavljam statistike za BiH? Samo si pastovo par linkova o cjelokupnoj masi izbjeglica ali nisi nista u vezi BiH. Ovo nisu izbjeglice ovo su ekonomski migranti. Rata nema u Iranu, Bangladesu i Pakistanu.

Ponavljam gdje su statistike za BiH?
BIH u citavoj prici nije vazna. Radi se o nekoliko hiljada ljudi od nekoliko mio. Imas statistiku na pocetku i na kraju puta. Po godinama, drzavama, itd, itd... I ne, ogromna vecina NIJE nije iz "Irana, Bangladesa i Pakistana". Samo iz oficielne ratne zone ima 10+ mio. Pored nekoliko hiljada (jako bitnih btw) iz ostalih drzava.
espn

#8870 Re: Migranti u BiH

Post by espn »

Evropska unija osudila prisilni transfer stotina migranata u Vučjaku, traže zatvaranje kampa

https://www.klix.ba/vijesti/bih/evropsk ... /191018034
fidoremilienko

#8871 Re: Migranti u BiH

Post by fidoremilienko »

Sve migrante vratiti odakle su dosli.

Kome trebaju nek ih kuci vodi.
vjesticanametli

#8872 Re: Migranti u BiH

Post by vjesticanametli »

espn wrote:Evropska unija osudila prisilni transfer stotina migranata u Vučjaku, traže zatvaranje kampa

https://www.klix.ba/vijesti/bih/evropsk ... /191018034
Nek se jebu i vode ih sebi :lol:
Nisrin

#8873 Re: Migranti u BiH

Post by Nisrin »

CPT wrote:
Ide ides LEGALNO (hilade Bosanaca nije islo i ne ide) jer MOZES. Vecina njih ne moze. Znaci sjedi i cekaj smrt ili pokusaj uraditi nesto. Vecina je pokusala nesto. Vecina evropskih desnicara nije odusevljena Balkanom i vecina bi stavila zid kao Trump. Pa bi vidjeli onda kako je biti na "pogresnoj strani". Vecina ne zeli vidjeti tebe (karikiram) tebe ili ove migrante. Kad dodju do vlasti nemoj se varati da ce samo oni biti na tapeti.

Vecina ne moze otici "odakle god", jos manje "doci". Bas zbog je i poceli unistavanje dokumenata jer su ljudi iz pojedinih drzava postali nepozeljni preko noci. Ljudi (sasvim racionalno btw) poceli unistavati svoje dokumente i koristiti tudje. Tebe niko nije sikanirao jer si imala srecu. Nemoj to generalizirati na sve ostale i postavljati kao pravilo. Sikaniranje "integrisanih" je svakodnevica na Zapadu. Sigurno si cula bar za najpoznatije?!

Nikako ne razumijes sustinu, nismo ni mi pozeljni bilo gdje sa bh. pasosom, ogrooomna je procedura doci do Njemacke, Sknadinavije, Irske, USA...proces koji traje godinama i proces u kojem moras hiljade eur skupiti prije nego odes i proces koji iziskuje zrtvovanje- razdvajanje porodice i ispunjavanje milion uslova...
Niko njima u Alziru ili Maroku ili Bangladesu (pouzdano znam) ne brani da negdje drugo odu, ali moras sebi stvoriti uslove, ne moze ni svako iz Bosne otici iako bi mozda htio, to nije do drzave kao drzave, nego nije u mogucnosti iz licnih razloga...
Ali isto tako, ne treba postojati razlog da ih se pusta u Bosnu bez bilo kakvog licnog dokumenta jer ne znam zasto su ovdje i ko su, sta ce uraditi u narednom periodu itd...
Zemlje za koje pouzdano znam gdje ti treba dozvola za kretati se, tj otici negdje drugo zivjeti su Sj. Koreka, Rusija, Ukrajina i Kuba...
Dozer

#8874 Re: Migranti u BiH

Post by Dozer »

Meni je nabolje ovo kad kazu "osudjujemo to i to"... OK, osudjujete, i....? Sta? Koga boli qrac sto neko nesto osudjuje...? Ima li kakvih konkretnih stvari, poteza, desavanja...?

Sad cete vidjeti kad Erdogan pokrene haos... Nedavno je rekao da je EU rekla da ce finansijski pomagati Turskoj da migrante zadrzi na svojoj teritoriji, ali da je ta pomoc vise nego nedovoljna. Cini mi se da rece da je tokom proteklih 3-4 godine Turska potrosila 14 milijardi EUR na migrante, a EU je poslala samo 2 milijarde.

Jos sad kad onaj debil Trump zapne sa svojim maloumnim sankcijama, eto belaja u EU jer ce Ergoan sigurno otvoriti svoje granice za migrante i svima reci - odjebaus, eto vam ih tamo. A migranata je u Turskoj trenutno oko 3 miliona.
Ali, najgore je sto ce se taj belaj s migrantima prelomiti preko nasih BH ledja, i to sigurno u najvecoj mjeri jer ce ih svi redom na toj ruti prema nama samo liferovati dalje od sebe, a to znaci = prema nama, tj. nama.
Nasi kapaciteti u svakom smislu su nam svima poznati...

Predvidjam opsti haos na proljece.
Seyfo

#8875 Re: Migranti u BiH

Post by Seyfo »

Nayebali smo.
Locked