Kad jednom napustis taj grad i drzavu shvatit ces ko i zasto prodaju pricu koju ti propagiras u BiH. I nemoj se cudit kad isti i o tebi svasta nesto skontaju samo zbog tvog imena ili drzave rodjenja. Ili kad ti dijete neko razbije jer je eto "migrant". Imas srecu pa te bar boja koze sluzi. Ti zbog komada papira sigurno neces biti sigurnije ali hoce oni ostati bez ikakve nade u buducnosti. Pa ko ga hebe, jelte. Koliko znam gradski prevoz u SA tone u minusu zadnjih 20 godina i nema nikakve veze sa migrantima. Imas na pdf o tome citav doktorat. Izmedu ostalog zbog toga sto je dobar dio grada vozi dzabe. Al dobro, moze se i do na njih svaliti.Nisrin wrote:CPT wrote:ne brini, nece ti zauzeti mjesto koje ti "zasluzujes" jer si slucajno rodjena nekoliko km lijevo ili desno od njihNisrin wrote:BLA BLA BLA BLA BLA
Prica ti je nepovezana, totalno...ja sam rodjena u Sarajevu, u Starom Gradu i uskoro, nadam se, napustam ovaj grad i drzavu...
Meni niko ne zauzima mjesto, ali me ugrozava kao stanovnika ovog grada...bio neko migrant/izbjeglica legitimno je ocekivati da ima neki ID, da znamo ko je i odakle je...to ovi kod nas nemaju...ocekujem da imaju kartu kada se voze GRADSKIM prijevozom za koje se izdvajaju svote novce koje idu i iz mog dzepa...legitimno je ocekivati i da im se naprave kampovi gdje ce imati neke kodekse ponasanja, kao svugdje na svijetu, a ne da rade sta zele i kad zele...Mora im se ograniciti kretanje, u smislu, sta on i gdje on ide svako jutro u 7:30h ili poslijepodne u 16h, pritom nimalo cisti i uredni nisu..ne mogu vise nabrajati, jer mi se ne raspravlja dalje!
Nisu svi isti, kao sto nismo ni mi, a ja i ti smo najbolji dokaz!
Racionalno je ocekivati normalno ponasanje kad nekoliko hiljada muskaraca u sator u sred sume.