Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post Reply

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

jeza u ledja

#8851 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

_BataZiv_0809 wrote:
jeza u ledja wrote:
Cuj ojadila pola planete? Hahaha :lol: Jeste, pretpostavljam zato se pola planete bori rukama i nogama da dodje u tu drzavu. :oops:

Kontekst mog posta nalaze da su Balkanci medju zadnjima koji mogu pricati Amerikancima o ljudskim pravima u vlastitoj zemlji na nacin na koji to radi NajdraziVojvoda.
I ti tu ne vidis medjuzavisnost?
U velikoj vecini slucajeva tu ne postoji zavisnost.
_BataZiv_0809 wrote: Balkanci imaju sva prava, kao i sva ostala ljudska bica, posebno pravo na slobodu misljenja, nismo na Gvantanamu.

Tvrditi da neko nema pravo samo zbog porijekla je.... :wink:
Kakva prava, o cemu ti? Kako si moj komentar "vi ste zadnji koji bi trebali pricati o XY" staviti u kontekst ljudskih prava? :-)
jeza u ledja

#8852 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

NajdraziVodjaa wrote:Cuj cega nije bilo :lol: Pa sloboda, ljudskih prava, biranje vlasti itd itd..pa se svejedno islo naprijed. Ispade napredak svijeta ovisi o pravima pedera, trandja, pravima imigranata da idu dje im je qrcu cejf :lol: bez toga vracamo se u kameno doba :mrgreen:
Ti jesi po razmisljanju u kamenom dobu. Nemas se gdje vratiti. Pitanje je mozes li barem malo naprijed.
NajdraziVodjaa wrote: Kakve slobode? Pa one o kojima ti pricas sloboda biranja ako preko 90% bira da ne zeli gej brakove zasto bi bi se udovoljavalo ubjedljivoj manjini? Ne zove li se to onda prisilno nametanje misljenja manjine apsolutnoj vecini? Naravno da opisujem zabranu sloboda, zabranu sloboda koje je odredila sloboda gradjana da biraju?
Kakvo prisilno nametanje misljenja? Kakvo misljenje ti se prisilno namece? Ako cijeli svijet recimo predlozi da se Bosna raspadne, kako bi Bosanci mogli nametati svoje pravo manjine drugima? Ili ako recimo 90% Sarajlija predlozi da se svi Srbi u Sarajevu strpaju u kaveze i zabavljaju raju povjesani na Obali, zasto bi manjina nametala misljenje da to ne moze? Prava demokracija, jelde. :oops:
NajdraziVodjaa wrote: Nazadna ideologija nacista nije kriva za pogresne odluke u ratu, rat moze izgubiti i neko ko nema nazadnu ideologiju, rat dobija jaci a citav svijet protiv njemacke je bio jaci i tu je kraj sve filozofije, ta sranja o ideologiji ostavljam za propagandne americke filmove.
Zasto su dovedene pogresne odluke u ratu?
NajdraziVodjaa wrote: Ti ljekari, naucinici, profesori o kojima pricas su takodjer bili nacisti nije njih otjerala Njemacka otjrao ih je poraz u ratu, otisli su u Ameriku jer su imali izbor da se suoce sa odmazdom zbog toga sto su bili nacisti ili da svoje znanje i otkrica prenesu u Ameriku, mnogi od njhi su otisli tamo, neki su pobjegli.
Netacno. Einstein je davno brisnuo u SAD i on je urgirao za razvoj projekta nuklearnog naoruzanja, a Fermi je bio glavni naucnik iza tog projekta, i on je brisnuo iz Italije pred rat (zena bila jevrejka). Znaci naucnici koji su mogli biti od neprocjenjivog znacaja za sile osovine. Plus gomila drugih koji su takodje brisnuli preko bare.
NajdraziVodjaa wrote:Pordjenje nacista i amerike apsolutno stoji jedni su ubijali ljude na osnovu narodnosti, rase itd.. drugi su na osnovu rase bili blazi pa su "samo" provodili aparthejd to su cinjenice.
Ne, to nisu cinjenice. To je tvoja nespretno sklepana konstrukcija.
NajdraziVodjaa wrote:Ti si rekao da nazadna ideologija ne moze pobjediti u ratu,
Ne, nisam. Ne razumijes bosanski.
NajdraziVodjaa wrote:Sovjete smatras nazadnim a oni su apsolutnu pobjednik tog rata,
Sovjeti apsolutni pobjednik WWII? :lol: :lol: :lol:
NajdraziVodjaa wrote:sad si otisao 50 godina poslije kako bi poentirao i dokazao da su ipak porazeni ali Staljin je vec odavno umro, on je pobjednik a nije da nije svasta nazadno radio, dakle jos jedna smijesna teorija ti pada u vodu.
Naravno da sam otisao 50 godina poslije da bi poentirao, to je poenta onoga sto govorim. Treba ti crtati - ne pricam o jebenim bitkama i bukvalno o strategiji rata. Definitivno ne razumijes bosanski, jebiga.
NajdraziVodjaa wrote: Ako biti glup znaci suprotno misljenje od nekih kvazi liberala ispranog mozga onda ja biram da sam glup.
Nazalost po tebe, nije to pitanje izbora. :D
madner

#8853 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by madner »

jeza u ledja wrote:
madner wrote:Sovjetski Savez gubitnik WW2? :shock:

Nacisti propali zbog ideologije :shock:
Sovjetski Savez je gubitnik Hladnog rata.

A nacisti i komunisti naravno jesu propali zbog ideologije.
Ima nesto i do protivnika.

U oba slucaja jedna strana ima visestruko veci GDP od druge.

Nacizam nije dovoljno trajao da se moze reci da je ideologija bila neodrziva, komunizam nije svugdje propao.

Nacisti nisu izgubili rat jer su otjerali dio naucnika, sa ili bez njih, imali su najbolju tehniku. Ali SAD sam je imao GDP nacisticke EU na vrhuncu.
jeza u ledja

#8854 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

madner wrote:
jeza u ledja wrote:

Ima nesto i do protivnika.

U oba slucaja jedna strana ima visestruko veci GDP od druge.

Nacizam nije dovoljno trajao da se moze reci da je ideologija bila neodrziva, komunizam nije svugdje propao.

Nacisti nisu izgubili rat jer su otjerali dio naucnika, sa ili bez njih, imali su najbolju tehniku. Ali SAD sam je imao GDP nacisticke EU na vrhuncu.
Nisam napisao da su izgubili rat jer su otjerali dio naucnika, naravno. Napisao sam da to pokazuje nesposobnost rasudjivanja zemlje vodjene glupavom ideologijom. Isto tako nisam napisao da nisu mogli dobiti rat, vec da bi sa takvom ideologijom svakako propali.

Komunizam jeste svugdje propao. Jedine dvije relativno uspjesne zemlje koje jos gaje tekovine komunizma - to rade samo na papiru. One koje su zadrzale rigidnu ideologiju komunizma danas su crne rupe (haman pa bukvalno, pogledati nocnu satelitsku snimku planete :D)

Smatram takve epizode kao bolesti odrastanja covjecanstva. Jednostavno tumori, kanceri, zaraze. Mislim da dugorocno sa takvim zarazama jednostavno ne bi mogli opstati. U nekom najgeneralnijem obimu ja mislim da se vecina ljudi ovdje oko ovoga slaze - ideologija zasnovana na ugnjetavanju drugog ne moze opstati. I ako ostane dugo godina ljudi ce se uvijek boriti protiv nje, ili ce sama sebe urusiti.

Nacizam nije dugo trajao jer se samounistio, prakticno. Naravno da bi mogao mnogo duze opstati da Hitler nije odlucio napasti sve i jednu jebenu zemlju u okruzenju, i onda jos na Rusiju. Moja poenta je da se sve to moze podvesti pod problem same ideologije jer uokvirujem to u siri problem, fundamentalnu falinku sistema. Shvatam ja da bi ti o detaljima iz historije.

Kazes nacisti izgubili rat jer se ekonomski nisu mogli nositi sa SAD......pa sto su oni bili u ratu sa SSSR i SAD? Jel to krivica SAD i SSSR ili nacista? Sta su koji kurac napadali cijeli svijet? Sta je Hitleru igralo u glavi kad je odlucio pocijepati, jel ono Molotov-Ribentrop pakt? Sta su mislili nacisti kad su pobili onoliko ljudi iz cista mira....da ce im se dati po cokoladica nakon rata? Ljudi su isli ba glupavom ideologijom misleci da su jaci, bolji, pametniji i sposobniji nego sto jesu. Jel tako ili nije?? Ha ja. Sve odluke u ratu, uopste situacija u koju su se doveli, bile su plod ideologije i sistema koji je bio zasnovan na kultu licnosti, kultu superiornosti. Zar nije to do ideologije? Ne mozes to poreci.

Shvatam ja da su se desile konkretne stvari koje su prouzrokovale ishod rata. Meni je smijesno da se o tome uopste raspravlja? Tema o kojoj je raspravljano uzduz i poprijeko, napisano tomove i tomove knjiga, dokumentaraca, gledano iz svih mogucih uglova. Ne kontam konstantnu potrebu da se isticu opste poznati detalji iz historije i unose u raspravu o necem sasvim lijevom? GDP kazes? OK, kako to kontradiktira ono sto sam ja rekao? Napali sve zive pa popusili? Ni to ne negira ono sto sam ja rekao. Sve maltene sto navedes kao fakte iz rata ja ti mogu svesti pod problem ideologije zla te zemlje. To je moja poenta, to je moje razmisljanje o tom dijelu historije. Moje misljenje, ne jos jedno besciljno prezvakavanje stranica historije. Ne govorim i ne negiram fakte, to je gubljenje vremena. Govorim o mojoj interpretaciji tih fakata. No ocigledno je tesko naci pravog sagovornika.
madner

#8855 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by madner »

Historija je puna primjera gdje superiorna ideologija bude porazena.

Egalite, Fraternite i Liberte protiv carevina gdje je kmetsvo na snazi npr.

Ideologija je samo multiplikator snage nacije. Za Njemacku je taj multiplikator oko 1 ili veci od 1, dok je komunizam bio veci od 1 za SSSR. Ovo govorim na primjeru WWI, gdje su slicni akteri bili ukljuceni.

Ideologija zasnovana na ugnjetavanju drugog moze opstati, historija je tu neumoljiva. No sigurno je da takva ideologija ne iskoristava maksimalno potencijal nacija.

WWI i WWII su ratovi oko hegemonije tj. protiv hegemonije anglosaksonaca. Zelja za suverenitetom Njemacke i zeljom da im anglosaksonci ne mogu nametati volju dovodi do pravljenja flote koja bi parirala RN i osigurala kolonije, tj resourse. Poraz u WWI dovodi do zakljucka da je nemoguce osigurati resourse protiv UK i USA. Tako da je rjesenje ekspanzija prema istoku.

Ovaj rational nije striktno vezan za nacizam, nego iskljucivo za Njemacku. Bez obzira da je li to Kaiser, Kanzler ili Fuhrer.

Da su obrnute pozicije, da je u Londonu Musolini a u Washingtonu Hitler, ne bi opet Njemci pobjedili.
NajdraziVodjaa

#8856 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by NajdraziVodjaa »

Cak i da jesam, bolje biti u kamenom dobu nego brijati da si napredan i pametan a ustvari si i ispod kamenog doba...

Cek ti poredis referendum i slobodu biranja gradjana jedne suverene zemlje sa nekim imaginarnim glasanjem svijeta o tome da se Bosna treba raspasti? :lol: :lol: Pa onda poredis zabranu gej brakova i stavljas glasanje o istoj u istu ravan sa tim da je to isto ko glasati o ubijanju odredjene nacionalne skupine? :lol: :lol: Pa haj eto nek se glasa ja nemam nista protiv to o vjesanju srba sigurno ne bi proslo na tvoju zalost a zabranu gej brakova bi izglasalo 95% ljudi.

Zasto su donesene pogresne odluke u ratu? Pa to je pitanje za vojne analiticare ja ne znam, znam da sigurno nisu zbog ideologije.

Einstein inace jedini akademski obrazovan Njemac, nije da ih je bruku ostalo u Njemackoj izravno znanjem i strukom pomazuci naciste pa su nakon poraza ili zavrsili u Americi ili pobjegli u Juznu Ameriku.

Naravno da jesi, procitaj ponovo sta pises.

Naravno da su Sovjeti najveci pobjednik drugog svjetskog rata, pogledaj granice evrope nakon istog.

Tako sutra i ja mogu ako u Americi bude sranje i ekonomski propadne ili joj se teritorije podjele kao u Sovjetskom savezu mogu reci da je i njihova ideologija nazadna sto u biti i jeste.

Ako nije pitanje izbora onda sam imao srece, samo da nisam na istom nivou ko ti i tebi slicni.
fosna2014

#8857 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by fosna2014 »

Kakvo je ovo humano djelovanje USA po Afganistanu?
detroit-mercy

#8858 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by detroit-mercy »

jeza u ledja wrote:

Ne zbog ideologije nego ekonomije :mrgreen: .
Kad su ameri na svaki svapski proizvedeni avion pravili 150 ili isti toliki odnos u tenkovima onda je jasno ko ce pobijediti :mrgreen: .
Komunisiti, ovdje se pola forum hvali kako je jebavalo Cehinje i Ruskinje za zvake ili najlonke carape :mrgreen:, povezes dva i dva i eto ti odgovora :mrgreen: :mrgreen: .
detroit-mercy

#8859 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by detroit-mercy »

NajdraziVodjaa wrote:Cak i da jesam, bolje biti u kamenom dobu nego brijati da si napredan i pametan a ustvari si i ispod kamenog doba...

Cek ti poredis referendum i slobodu biranja gradjana jedne suverene zemlje sa nekim imaginarnim glasanjem svijeta o tome da se Bosna treba raspasti? :lol: :lol: Pa onda poredis zabranu gej brakova i stavljas glasanje o istoj u istu ravan sa tim da je to isto ko glasati o ubijanju odredjene nacionalne skupine? :lol: :lol: Pa haj eto nek se glasa ja nemam nista protiv to o vjesanju srba sigurno ne bi proslo na tvoju zalost a zabranu gej brakova bi izglasalo 95% ljudi.

Zasto su donesene pogresne odluke u ratu? Pa to je pitanje za vojne analiticare ja ne znam, znam da sigurno nisu zbog ideologije.

Einstein inace jedini akademski obrazovan Njemac, nije da ih je bruku ostalo u Njemackoj izravno znanjem i strukom pomazuci naciste pa su nakon poraza ili zavrsili u Americi ili pobjegli u Juznu Ameriku.

Naravno da su Sovjeti najveci pobjednik drugog svjetskog rata, pogledaj granice evrope nakon istog.

Tako sutra i ja mogu ako u Americi bude sranje i ekonomski propadne ili joj se teritorije podjele kao u Sovjetskom savezu mogu reci da je i njihova ideologija nazadna sto u biti i jeste.

Ako nije pitanje izbora onda sam imao srece, samo da nisam na istom nivou ko ti i tebi slicni.
Onda se ne cudi kada vodjeni tvojom logikom u PC mogu da zabrane bosanski jezik i proglase slavu za svaki javni objekat. Jebaji ga, vecina odlucuje :-) . Sad da li vecina heterosexualaca, nacionalista, muskaraca ili cega ne vec, manje je bitno :mrgreen: .
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#8860 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Hame_ »

Tramponja ide dalje :-)

GLT GBU-43/B Massive Ordinance Air Blast, aka "Mother of all bombs"...

Image

Ima i zelena...

Image

Sjećam se u ratu najčešća medicinska izvlaka dijagnoza bila je "Air Blast", udar zvučnog talasa.
NajdraziVodjaa

#8861 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by NajdraziVodjaa »

detroit-mercy wrote:
NajdraziVodjaa wrote:Cak i da jesam, bolje biti u kamenom dobu nego brijati da si napredan i pametan a ustvari si i ispod kamenog doba...

Onda se ne cudi kada vodjeni tvojom logikom u PC mogu da zabrane bosanski jezik i proglase slavu za svaki javni objekat. Jebaji ga, vecina odlucuje :-) . Sad da li vecina heterosexualaca, nacionalista, muskaraca ili cega ne vec, manje je bitno :mrgreen: .
Mjesas kruske i jabuke, to su politicki problemi i rezultat ondnosa izmedju vladajucih stranaka te zabrane jezika konstitutivnih naroda sigurno ne podrzava vecina ljudi niti ih je ko pitao, medjuljudski odnosi u BiH izmedju naroda su dobri te zabrane su rezultat odnosa medju vladajucim strankama. Zabranu gej brakova i konretno gej parade i slicne gluposti ne podrzava apsolutna vecina ljudi pa nam svejedno ispiru mozak farbaju zebre u dugine boje i konstatno nam namecu to kao pozeljno i ako apsolutna vecina to odbija.

Te slave i slicne gluposti su rezultat poslijeratnog inacenja i zapisavanje teritorije, bas kao i pravljenje dzamija na svakom cosku u mjestima dje zive vecinom bosnjaci.
Pandakonda

#8862 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Pandakonda »

U.S. May Launch Strike If North Korea Reaches For Nuclear Trigger

http://www.nbcnews.com/news/world/u-s-m ... ar-n746366
jeza u ledja

#8863 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

NajdraziVodjaa wrote:Mjesas kruske i jabuke, to su politicki problemi i rezultat ondnosa izmedju vladajucih stranaka te zabrane jezika konstitutivnih naroda sigurno ne podrzava vecina ljudi niti ih je ko pitao, medjuljudski odnosi u BiH izmedju naroda su dobri te zabrane su rezultat odnosa medju vladajucim strankama. Zabranu gej brakova i konretno gej parade i slicne gluposti ne podrzava apsolutna vecina ljudi pa nam svejedno ispiru mozak farbaju zebre u dugine boje i konstatno nam namecu to kao pozeljno i ako apsolutna vecina to odbija.

Te slave i slicne gluposti su rezultat poslijeratnog inacenja i zapisavanje teritorije, bas kao i pravljenje dzamija na svakom cosku u mjestima dje zive vecinom bosnjaci.
Politicki problemi, aha. Devedeset posto gradjana srpske nacionalnosti 92-e se sigurno zalagalo za ako ne ubijanje i protjerivanje neSrba onda za ogranicavanje osnovnih prava tim ljudima. To je tako i danas. Mozda nije 90%, ali je vecina sigurno.
jeza u ledja

#8864 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

madner wrote:Historija je puna primjera gdje superiorna ideologija bude porazena.

Ideologija je samo multiplikator snage nacije. Za Njemacku je taj multiplikator oko 1 ili veci od 1, dok je komunizam bio veci od 1 za SSSR. Ovo govorim na primjeru WWI, gdje su slicni akteri bili ukljuceni.

Ideologija zasnovana na ugnjetavanju drugog moze opstati, historija je tu neumoljiva. No sigurno je da takva ideologija ne iskoristava maksimalno potencijal nacija.

WWI i WWII su ratovi oko hegemonije tj. protiv hegemonije anglosaksonaca. Zelja za suverenitetom Njemacke i zeljom da im anglosaksonci ne mogu nametati volju dovodi do pravljenja flote koja bi parirala RN i osigurala kolonije, tj resourse. Poraz u WWI dovodi do zakljucka da je nemoguce osigurati resourse protiv UK i USA. Tako da je rjesenje ekspanzija prema istoku.

Ovaj rational nije striktno vezan za nacizam, nego iskljucivo za Njemacku. Bez obzira da je li to Kaiser, Kanzler ili Fuhrer.

Da su obrnute pozicije, da je u Londonu Musolini a u Washingtonu Hitler, ne bi opet Njemci pobjedili.
Ako je za poraz u WWI logican zakljucak da se ne moze protiv UK i US onda se postavlja logicno pitanje zasto se 20 godina poslije pokusalo ponovo isto? Rijesenje sirenje na Istok....rijesenje za sta tacno? Sta se desilo sa tim rijesenjem?

Eto nakon sto su potpuno poklopljeni USA/UK koalicijom, 80 godina poslije su mozda i jaci svjetski igrac nego sto su bili 1914e.

Sve je to gomila besmislenih ideja zasnovanih na glupavoj ideologiji koja ih je uvjerila da je moguce nesto sto nije.
arzuhal

#8865 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by arzuhal »

fosna2014 wrote:Kakvo je ovo humano djelovanje USA po Afganistanu?
To je bio izraz majčinskog odnosa...
madner

#8866 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by madner »

jeza u ledja wrote:
madner wrote:Historija je puna primjera gdje superiorna ideologija bude porazena.

Ako je za poraz u WWI logican zakljucak da se ne moze protiv UK i US onda se postavlja logicno pitanje zasto se 20 godina poslije pokusalo ponovo isto? Rijesenje sirenje na Istok....rijesenje za sta tacno? Sta se desilo sa tim rijesenjem?

Eto nakon sto su potpuno poklopljeni USA/UK koalicijom, 80 godina poslije su mozda i jaci svjetski igrac nego sto su bili 1914e.

Sve je to gomila besmislenih ideja zasnovanih na glupavoj ideologiji koja ih je uvjerila da je moguce nesto sto nije.
Zakljucak nije bio da se ne moze protiv UK i USA, nego da se ta postojecom bazom resursa ne moze protiv UK i USA. Dakle potrebno je prosiriti bazu, kako bi se moglo.

Rjesenje za problem suvereniteta Njemackog naroda i nacije, nacija nije sasvim suverena ako joj druga nacija moze namesti svoju volju ako to zeli.

Nisu ni blizu snage 1914. EU je tu negdje sa Njemackom Imperijom 1914 sto se tice relativne ekonomske moci i vojne snage.

Gomila besmislenih ideja je i danas tu, kada ljudi govore o bipolarnom ili visepolarnom svijetu koriste iste ideje. Logicki je to sasvim ispravno, ili se tezi tome ili se prihvaca hegemonija.
sinuhe

#8867 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by sinuhe »

I kako onda da su tebe protjerali iz Njemacke?
NajdraziVodjaa

#8868 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by NajdraziVodjaa »

jeza u ledja wrote:
NajdraziVodjaa wrote:Mjesas kruske i jabuke, to su politicki problemi i rezultat ondnosa izmedju vladajucih stranaka te zabrane jezika konstitutivnih naroda sigurno ne podrzava vecina ljudi niti ih je ko pitao, medjuljudski odnosi u BiH izmedju naroda su dobri te zabrane su rezultat odnosa medju vladajucim strankama. Zabranu gej brakova i konretno gej parade i slicne gluposti ne podrzava apsolutna vecina ljudi pa nam svejedno ispiru mozak farbaju zebre u dugine boje i konstatno nam namecu to kao pozeljno i ako apsolutna vecina to odbija.

Politicki problemi, aha. Devedeset posto gradjana srpske nacionalnosti 92-e se sigurno zalagalo za ako ne ubijanje i protjerivanje neSrba onda za ogranicavanje osnovnih prava tim ljudima. To je tako i danas. Mozda nije 90%, ali je vecina sigurno.
Da je to istina u ratu u Bosni bi poginulo mnogo vise ljudi nego sto je u stvarnosti poginulo, ti fakat nemas pojma sta pricas, pa takav procenat podrske u jednom narodu koji je naoruzaniji da se ubija i protjera drugi bi doveo do genocida ala onom u Ruandi. Ali dobro i ja glup sa dijasporom pricam o odnosima u BiH, eto vi mi trebate reci kakva je sitaucija :mrgreen:
exliberal-ex

#8869 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by exliberal-ex »

arzuhal wrote:
fosna2014 wrote:Kakvo je ovo humano djelovanje USA po Afganistanu?
To je bio izraz majčinskog odnosa...

Izadje tip jucer sa nekog vojnog insituta i fino pita koja je svrha bacanja ove bombe?
Iste ako ne i bolje ucinke su mogli napravit sa par bombi od jedne tone koje bi pokrile veci teren a napravile bi istu ako ne i vecu stetu.
Osim psiholoskog uticaja ( sto je i dalje pod upitnikom) ova bomba nije niti moze napravit neke vece efekte na terenu.....nakraju ovo ispade medijska bomba....sta ce biti ako rusi bace FOAB?

a najsmejsnije mi je ovo sto ovaj iznad postavi screenshot iz igrice :)
Maraschino

#8870 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Maraschino »

Ispade ovaj Trump najnemirniji od sve djece.

Nije se sa njim igrati, ego ko Kalifornia.
°u°

#8871 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by °u° »

exliberal-ex wrote:

Izadje tip jucer sa nekog vojnog insituta i fino pita koja je svrha bacanja ove bombe?
Iste ako ne i bolje ucinke su mogli napravit sa par bombi od jedne tone koje bi pokrile veci teren a napravile bi istu ako ne i vecu stetu.
Osim psiholoskog uticaja ( sto je i dalje pod upitnikom) ova bomba nije niti moze napravit neke vece efekte na terenu.....nakraju ovo ispade medijska bomba....sta ce biti ako rusi bace FOAB?

a najsmejsnije mi je ovo sto ovaj iznad postavi screenshot iz igrice :)
Bombu od 16 milja, i za čiji razvoj je ulupano 314 milja, bacili u
Image
https://twitter.com/wikileaks/status/852681705391521792
http://www.nytimes.com/2005/09/11/magaz ... .html?_r=0
daddy-kool

#8872 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by daddy-kool »

http://www.independent.co.uk/news/world ... 83386.html

'Concrete evidence of collusion between Trump team and Russia' handed to official investigation
New evidence comes as sources reveal British spy agency GCHQ played pivotal role in uncovering interactions between US President and Russian operatives

http://www.telegraph.co.uk/news/2017/04 ... ald-trump/

GCHQ tipped-off security services in the US about alleged meetings between Donald Trump’s presidential campaign team and potential Russian spies, it has been claimed.

A source close to UK intelligence said that the listening post had become aware at the end of 2015 of possible “interactions” and that this information was then sent across the Atlantic.

Separately, Sir Richard Dearlove, the former British spy chief, suggested that Mr Trump may have borrowed money from Russia in the wake of the 2008 financial crisis.

The former head of MI6 said that potential deals to keep Mr Trump’s property empire afloat may still “linger”.
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#8873 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Hame_ »

exliberal-ex wrote:a najsmejsnije mi je ovo sto ovaj iznad postavi screenshot iz igrice :)
Izgled bombe je identičan, kao da je bitna u svemu ovome slika - takva bomba je bačena.

Imaš ispod zelenu :skoljka:

exliberal-ex

#8874 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by exliberal-ex »

Hame_ wrote:
exliberal-ex wrote:a najsmejsnije mi je ovo sto ovaj iznad postavi screenshot iz igrice :)
Izgled bombe je identičan, kao da je bitna u svemu ovome slika - takva bomba je bačena.

Imaš ispod zelenu :skoljka:

ma vidio sam tu, neznam zasto je trebao taj screenshot iz video igrice :wink:

danas pijem kafu sa nekim grcima i ovaj jedan kaze joj jesi vidio kako su ih povaljali...36...rekoh odake znas da ih je poginulo 36...pa kazu na vjestima...a odakle oni znaju...pa vojska..a ko kontrolise taj dio afganistana...pa ovi teroristi...pa kako onda zanaju koliko su ih pobili....e jebiga i ti... :lol: :lol: :lol:
Hame_

#8875 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Hame_ »

Nama buraniji jest zavala Afkaginstan, nema govora, ali ove glavešine i predsjednici znaju zašto to rade.

Poenta je što nama Trampolini nije imalo pojma da će ovakav kabadahija biti i rokat po Svijetu.

Čak je i Putina zajebo :izet:
Post Reply