Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Herr Flick wrote:Kakav zaokret gospodina Erdogana u svojoj politici
Nije on taj koji je napravio zaokret.
Malo proste logike, trun pameti... Jel' to znaci da je Assad nekad bio demokrata (cemu onda pobuna?), ili je ovaj turski desnicar lizao supak diktatoru, ili danas lize supke po briselu, telavivu i vasingtonu...?
Tesko pitanje, ali ako izvadis glavu iz guzice, mozda nadjes odgovor...
Nista od navedenog.Erdogan i danas ima isti stav prema Asadu kakav je imao jos od pocetka izbijanja rata tako da o nekom nedavnom zaokretu koji pojedinci vide nema ni govora.Prije ce biti da drzi neku konstantu prema njemu a da su ovi koji danas govre o zaokretu preuvelicavali tursku ulogu u svemu ovome svojevremeno ocekujuci i tursku invaziju na Siriju iako su svo vrijeme Erdogan & co govorili da to ne dolazi u obzir.
A fotke koje prikazuju Erdogana i Asada su nastale kada se jos bilo u iluziji da se na Asada moze uticati da demokratizuje Siriju,iluzija koju je rasprsio nasilnim odgovorom na demonstracije.
Kalemun: Sirijci koji su nastanjeni u predjelu Kalemuna 2006. pružili utočište ljudima od kojih danas bježe !
Za samo 24 sata iz sela u Kalemunu izbjeglo 20 000 Sirijaca u grad Arslan.
Arslan je prije rata imao oko 40 000 stanovnika.Prije ovih zadnjih dešavanja i najava Hezbollaha da će napasti Kalemun u toku rata u grad se slilo oko 60 000 izbjeglica. Dodatnih 20 000 izbjeglica će morati da traži smještaj u gradu koji vjerovatno ni postojećim izbjeglicama nije osigurao smještaj.Mnoge izbjeglice su kilometre prepješačili da bi stigli do Arslana. Isti ti ljudi koji danas bježe pred najavama da će Hezbollah napasti Kalemun i očistiti ga baš kao i područje Kusajra, dočekali su libanonske izbjeglice u ratu 2006.
Co0l wrote:
Nista od navedenog.Erdogan i danas ima isti stav prema Asadu kakav je imao jos od pocetka izbijanja rata tako da o nekom nedavnom zaokretu koji pojedinci vide nema ni govora.Prije ce biti da drzi neku konstantu prema njemu a da su ovi koji danas govre o zaokretu preuvelicavali tursku ulogu u svemu ovome svojevremeno ocekujuci i tursku invaziju na Siriju iako su svo vrijeme Erdogan & co govorili da to ne dolazi u obzir.
A fotke koje prikazuju Erdogana i Asada su nastale kada se jos bilo u iluziji da se na Asada moze uticati da demokratizuje Siriju,iluzija koju je rasprsio nasilnim odgovorom na demonstracije.
Povraca se vise od te famozne "demokratije".Doveli su demokratiju u LIbiju i sta su dobili?
Co0l wrote:
Povraca se vise od te famozne "demokratije".Doveli su demokratiju u LIbiju i sta su dobili?
Svaka drzava je prica za sebe i Libija i Sirija su dva razlicita slucaja.Tako da spominjanje Libije u kontekstu Sirije je besmisleno,koliko god se nekom to cinilo kao zgodan 'argument'.
U Siriji vec skoro tri godine u prosjeku bude ubijeno stotinjak ljudi dnevno tako da je u odnosu na nju i ta i takva Libija danas,koliko god bila failed state,u daleko boljoj situaciji.A nije moralo tako da bude...
- U mjestu Sejjide Zejneb prije nekoliko dana je poginuo Alij Šebib, pišu portali naklonjeni libanonskom Hezbollahu.Šebib je podlegao ranama zadobivenim u razmjeni vatre sa borcima sirijske opozicije koje su se vodile za dane Ašure, ne navodi se na kojem mjestu je poginuo. Hezbollah se sa njime oprostio jučer.
udrch wrote:najdraže mi je vidjeti kad poginu ovi teroristi iz HizbuLLata..stidim se što sam ikad davao podršku ovim zločincima..
Isti sam ti. A sada mi svaka vijest da je neko od ove pascadi ubijen popravi dan. Sto ih vise pobiju, to mi dan bude ljepsi. Svijet je ljepsi bez ovih sitskih fanatika i terorista.
udrch wrote:najdraže mi je vidjeti kad poginu ovi teroristi iz HizbuLLata..stidim se što sam ikad davao podršku ovim zločincima..
Isti sam ti. A sada mi svaka vijest da je neko od ove pascadi ubijen popravi dan. Sto ih vise pobiju, to mi dan bude ljepsi. Svijet je ljepsi bez ovih sitskih fanatika i terorista.
Napisite im to na Fb, vjerujem da će ih gubitak vase podrske tesko potresti
Napisite im to na Fb, vjerujem da će ih gubitak vase podrske tesko potresti
Ili neuspjesno pokusavas ispasti smijesan, ili si slijep pored ociju ili uopce ne pratis desavanja na BI. Postoji i cetvrta opcija ali necu da vrijedjam bez potrebe.
Izgubili su podrsku kompletnog ehlu sunneta. Sami su svoju krvavu propast kreirali. Imas tri puta da pogodis ko je iduci na redu kada se u Siriji zavrsi sa Assadovim smecem.
U narednih 20-tak godina ocekujem nagli porast stanovnistva Perzije... A to nece imati veze sa natalitetom.
Nazalost ali sami su birali. Vise nema povratka na staro.
Jel moguce da mali Hezbulah donosi prevagu u korist rezima ako se zna da se na strani pobunjenika bore militanti od Engleske, preko Amerike i sve do Saduijske Arabije??
Ako Hezbulah i neka Ebu Fadl grupica donose prevagu, onda se vjerujem radi o logistickoj pomoci i psiholoskom efektu.
Da je narod zaista na strani pobunjenika, isti bi trebali biti jaci svakim novim danom. Cinjenice govore drugacije. SAA ih prilicno lako gazi na svim frontovima.
Shvatam potrebu da se ljudi ispricaju na ovoj temi i informisu o dogadjanjima, ali dosadasnj tok rasprave pokazuje da se raja samo zavadjaju. Savrseno me zaboli i za jedne i za druge i zaista ne vidm razlog da se bilo ko iz BiH petlja u ovo jer ovo nije nas rat. Tacka.
Co0l wrote:
Svaka drzava je prica za sebe i Libija i Sirija su dva razlicita slucaja.Tako da spominjanje Libije u kontekstu Sirije je besmisleno,koliko god se nekom to cinilo kao zgodan 'argument'.
U Siriji vec skoro tri godine u prosjeku bude ubijeno stotinjak ljudi dnevno tako da je u odnosu na nju i ta i takva Libija danas,koliko god bila failed state,u daleko boljoj situaciji.A nije moralo tako da bude...
Možda je tebi besmisleno, ali čak i površna analiza istorijskih činjenica dovodi de neminovnog zaključka da sve ovo što se dešavalo od Iraka, Libije do Sirije, kao i sve što je bilo prije toga spada u jednu te istu matricu. Naravno da isprani vehabijski mozgovi to ne vide. Neki još uvijek misle da je rat u Siriji borba obespravljenog naroda za svrgavanje diktatora. Kako da ne.
naj ovaj post, moj komentar je - fuj
zaboli me šta ti misliš o mom gađenju prema terorističkoj grupi koja se organizovano, planski, sa naređenjem vrhovnog komadanta bori u tuđoj zemlji, a koja račune polaže nekim ajatolasima i mulama u Teheranu..
da sam ovo napisao za Nusru vjerovatno ne bi tako reagovao..
Terorizam je smišljena uporaba nezakonitog nasilja ili prijetnje nezakonitim nasiljem radi usađivanja straha, s namjerom prisiljavanja ili zastrašivanja vlasti ili društva kako bi se postigli ciljevi koji su općenito politički, vjerski ili ideološki.
Hizbullah - Allahova Stranka, se apsolutno ne uklapa u ovu definiciju.
U tu definiciju se ubrajaju al nusre i ostale fekalije.