nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
amar1994

#8851 Re: RE: Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by amar1994 »

zdruzdjo wrote:danas nakon duze vremena auto-putem pa do jajca i nazad.
u odlasku pa i ne toliko kretenske situacije. mogu reci skoro da nisam pipnuo kocinicu nigdje. onako lagano kocenje masinom. na auto putu laganini 120.
Medjutim veceras se vracah i oko 6 na auto put kod lasve. Boze dragi. Isto za pole position da su stavili ljude pa ih zelja tjera ali strah od auta.
Izmedju ostalih
Vozim desnom trakom uredno nekih 110, a ispred mene g4 koji vozi sporije i priblizavam se. taman dajem zmigavac a iza mene krece u preticanje lik sa tiguan-om. haj kontam idi i vratim se i pustim njega. frajer pocinje preticanje i vozi nekih 115-ak. nikad zavrsiti. kako nailazi na kilometarsku okuku (kakve su na auto-putu) u preticanju, tako ga strah uhvati i koci u pola preticanja. jedva nekako ga pretece. ispred golfa udje i nastavi ici ispred 10 metara istom brzinom koliko i golf. preteknem ih obojicu i nastavim opet uredno 120-ak. eeeee probudi se ponos u bosnjaka, eto ti ga za mnom munjevitom brzinom od 122 pretiece me........i nakon pola minute udje ispred mene na 15 metara i nastavi 120-ak. vozio sam nekih kilometar trpeci kocenje svaki cas. doda gas odmakne se pa onda pipne kocinicu pa spusti na 120 ili malo manje pa onda opet i ja koci. opet ga preteknem iznerviran. onda eto ti ga sa 130-ak pa opet ispred pa opet ispred pocne guslati. na kraju mi je toliko izjeo zivce da sam opleo po gasu u jednom od tih njegovih preticanja i digao na 170 i nastavio voziti. isao je pored mene sa ciljem da me pretekne do 150 a onda se prepao i opleo po kocinici i vratio se uredno. poslije ga nisam vise vidio jer sam nakon dva ti kilometra spustio na 120 i nastavio. Nisam od onih "ne moze niko ispred mene" ali ne volim kad neko ko je isprepadan ispred mene kroji moj stil voznje. ne mogu, pocne me srklet hvatati i nije mi onda voznja udobna nego napeta a tako ne volim voziti.

Ali onda izljece u visokom vito. eeeee to je bio sex. frajer je pretekao koga god je mogao i nemogao a onda u svakoj okuci je vozio sredinom ili sjekao okuke cas u lijevu cas u desnu. a onda na ravnici malo naholca pa opet malo prikoci. krene preticanje a onda bukvalno kako ide okuka pocne se priblizavati autu koje pretice. lika sa mondeom zamalo nije opalio bokom. bukvalno je frajer pobjegao u zaustavnu. jednom sam ga pretekao jer je spustio na 100. nakon toga opet on predje mene. pustio sam ga da ide ispred bez da se srkletim. stigao ga u josanici u koloni bas kad su otvorili jos jednu naplatnu pa sam skrenuo na praznu a on odmah za mnom. obzirom da imam "poslovnu povlasticu" za auto-put i cjena auto puta mi je 0.00 nisam se zadrzavao nego samo ciki u kucici pokazao papire on otvorio rampu a ja nastavio opet ostao debil za mnom. stigao me malo prije skretanja u butilama.

ovo su dvojica najboljih. bilo je giganata jos koji su prasili sredinom autoputa jer valja vladati autom u okukama.
Hahah kod tebe bas veselo , isto iskustvo sa g4 danas , samo ja otisao na 190 [emoji13] i poslije me nije peglao na 120 :D

Kakvi kompleksi pucaju.ljude , za ne vjerovat :D
530i

#8852 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by 530i »

Zato tempo 140 i ti što se vrte oko stoje i koče na svakoj krivini ne prave probleme. Pretekne me maksimalno pet ljudi koji forsiraju, po pravilu sa dobrim autima.
amar1994

#8853 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by amar1994 »

:thumbup:
pa naravno , sta ja imam trazit sa 116ks pored nekog 530d ili a6 3.0 tdi , mislim ono :P
al jok ono sa polu raspadnutim golfom konta , bo te zivot gdje ce mazda bit brza od mene :roll: , a nageo se golf nazad isto gliser :lol: :lol: :lol:

nije mi ekonomicno 140 :mrgreen: , 120 meni zakon , klizi i ne trosi mi mnogo , iznad 160 popi Boga oca :lol: :lol: :sax:
530i

#8854 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by 530i »

Ekonomično je za živce, nema nerviranja...a ima i gro novijih auta koji ne prelaze stoju jer skupo gorivo i jeftine vozačke :D
zdruzdjo

#8855 Re: RE: Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by zdruzdjo »

amar1994 wrote: Hahah kod tebe bas veselo , isto iskustvo sa g4 danas , samo ja otisao na 190 [emoji13] i poslije me nije peglao na 120 :D
Kakvi kompleksi pucaju.ljude , za ne vjerovat :D
Ma veceras bilo veselo. kad sam isao danas, ma banja. bukvalno odmorio se cca150 kilometara voznje. zakocio jace pred fisom jer su skretala raja, i na semaforu u vakufu skocio po kocinici na zuto jer su drotovi stajali na 20 metara od istog.
ali zato veceras..........eeeee neprocjenjivo. mislim dobro je to. treba znati sa kim udises isti zrak dok cekas u redu da platis racune ili sl.
tempuser

#8856 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

@zdruzdjo
Ista stvar neki dan, nakon 1900 km po autoputevima vozim nekih 120-130 i stizem "Slovenca" u nekoj staroj Vectri (table jesu SLO ali oblik lobanje nesumljivo ukazuje na porijeklo). Lik ubrzava, meni u principu svejedno ako odrzava brzinu, medjutim on malo-malo sa tih 120-130 na 100, na kraju ga preteknem, obidjemo se tako naizmjenicno par puta i na kraju ga se rjerim bjegom od 170 kmh.
To je isto kao na "obicnoj" cesti kad sitgnem nekog i on pocne ubrzavati. Sta je cilj? Valjda konta ako vozi 5 min brzinom kojom ja vozim da cu odustatu od preticanja i njemu sacuvati ego? :-)
amar1994

#8857 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by amar1994 »

pa ja hahah , ego je glavni :D
hopi

#8858 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by hopi »

danas skrećem lijevo u jednosmjernu ulicu, i gledam desno i vidim nema nikog mogu se uključiti i kako okrećem glavu ulijevo vidim auto ispred mene i jedva zakočim i izbjegnem ga. On je očigledno vozio suprotnim smjerom i htio izaći iz ulice.
da smo se sudarili bi li ja šta bio kriv
zdruzdjo

#8859 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by zdruzdjo »

amar1994 wrote::thumbup:
pa naravno , sta ja imam trazit sa 116ks pored nekog 530d ili a6 3.0 tdi , mislim ono :P
al jok ono sa polu raspadnutim golfom konta , bo te zivot gdje ce mazda bit brza od mene :roll: , a nageo se golf nazad isto gliser :lol: :lol: :lol:
nije mi ekonomicno 140 :mrgreen: , 120 meni zakon , klizi i ne trosi mi mnogo , iznad 160 popi Boga oca :lol: :lol: :sax:
Ma ja. ide baja sa a6-icom i jede asfalt lijevom. sta ja imam traziti tu. skloni se i caos.

Ali kreten kupi fino auto. Tiguan ona nova generacija. znaci godinu dvije star, i strah ga auta. pa jarane koji ce ti quratz.

A ja najvise volim na ovom nasem autoputu voziti 120 do 130. to mi je onako udobno. sve ispod mi je peglanje i smaranje pogotovo u situacijama kao danas, a preko mi je grc.
amar1994

#8860 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by amar1994 »

zdruzdjo wrote:
amar1994 wrote::thumbup:
Ma ja. ide baja sa a6-icom i jede asfalt lijevom. sta ja imam traziti tu. skloni se i caos.

Ali kreten kupi fino auto. Tiguan ona nova generacija. znaci godinu dvije star, i strah ga auta. pa jarane koji ce ti quratz.

A ja najvise volim na ovom nasem autoputu voziti 120 do 130. to mi je onako udobno. sve ispod mi je peglanje i smaranje pogotovo u situacijama kao danas, a preko mi je grc.

ma jasta , vec na 150 pocinje blago znojenje dlanova i malo jace stistaknje volana :lol: , G sila je cudo u krivinama :D
bas me interesuje hoce li biti razlike kada iduce god stavim 225 umjesto 205 gume :oops: :D
tempuser

#8861 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

Meni je cca 130 km/h mjera na autputu u mom autu, 2500 o/min u 6. brzini, ne obilaze me kamioni i dostavnjaci, a opet nema naprezanja, zena ne zvoca, dijet miran, ja brojim ovcice, kontam sta bih volio za rucak i tako...
zdruzdjo

#8862 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by zdruzdjo »

btw
juce u dva navrata vidim izlaz iz garaze BBI na mis irbinu koju bi neki chuneri da pretvore u dvosmjernu. ono namota na izlazu lijevo pa da uleti u radicevu. ne kontam zasto. prvog sam slucajno vidio a drugom nisam namjerno dao kao ja se nesto snebivam hocu li namotati pored navigarea pa je morao namotati desno jer je neko cekao izlaz iz garaze iza njega. mahanje rukicama je neprocjenjivo kad sam dao sesni zmigavac i skrenuo u garazu :evil: :evil:

Samo ne kontam zasto praktikovanje toga kad ima izlaz na radicevu.
zdruzdjo

#8863 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by zdruzdjo »

tempuser wrote:Meni je cca 130 km/h mjera na autputu u mom autu, 2500 o/min u 6. brzini, ne obilaze me kamioni i dostavnjaci, a opet nema naprezanja, zena ne zvoca, dijet miran, ja brojim ovcice, kontam sta bih volio za rucak i tako...
ma ja opusteno. vuk sit ovce na broju, gledas okolo lagano bez unezvijerenog fokusiranja ispred sebe, lagano se volan drzi, muzikica na radionu lagana iz neke radio stanice u nekoj lokalnoj mjesnoj zajednici, kont kako kahvu popiti negdje, kako zguzvati kilu necega sto se vrti na raznju negdje usput.......
amar1994

#8864 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by amar1994 »

tempuser wrote:Meni je cca 130 km/h mjera na autputu u mom autu, 2500 o/min u 6. brzini, ne obilaze me kamioni i dostavnjaci, a opet nema naprezanja, zena ne zvoca, dijet miran, ja brojim ovcice, kontam sta bih volio za rucak i tako...
ma normalno :thumbup: , nije dzaba inzinjer postavio 130 kao ogranicenje :)
condy

#8865 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by condy »

Ti inžinjeri nas za*ebavaju! Jedni stave ograničenje 130 a ovi drugi prave projektil od auta.
amar1994

#8866 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by amar1994 »

ipak smo mi razumna bica :D :lol: :lol: :lol: :skoljka:
ins

#8867 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by ins »

Od kako su drotovi počeli raditi posao za koji su plaćeni, ova tema skroz ispuhala, sada se na njoj priča o onim koji voze 112 na autoputu! :D
zdruzdjo

#8868 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by zdruzdjo »

ins wrote:Od kako su drotovi počeli raditi posao za koji su plaćeni, ova tema skroz ispuhala, sada se na njoj priča o onim koji voze 112 na autoputu! :D
sad nam takvi prave belaje.

Ali znas kako kazu: od agresivnog vozaca opasniji je jedino prepadnuti vozac.
tempuser

#8869 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

amar1994 wrote:
ma normalno :thumbup: , nije dzaba inzinjer postavio 130 kao ogranicenje :)
Ma vala da je 300 kad meni vako pase.
nookey

#8870 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by nookey »

Vezano za inžinjere...
Ne znam je li do mene, ali ima par mjesta u BiH gdje su ti inžinjeri postavili recimo isprekidanu liniju i stavili dozvoljeno preticanje a nema teoretske šanse da možeš preticati jer je blaga krivina u desno i ne vidiš ništa bukvalno, a recimo stave punu liniju gdje vidiš kilometrima...
530i

#8871 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by 530i »

nookey wrote:Vezano za inžinjere...
Ne znam je li do mene, ali ima par mjesta u BiH gdje su ti inžinjeri postavili recimo isprekidanu liniju i stavili dozvoljeno preticanje a nema teoretske šanse da možeš preticati jer je blaga krivina u desno i ne vidiš ništa bukvalno, a recimo stave punu liniju gdje vidiš kilometrima...
To su smišljali inžinjeri iz grobarske i policijske industrije, za svaki slučaj da imaju posla.
nookey

#8872 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by nookey »

530i wrote:
nookey wrote:Vezano za inžinjere...
To su smišljali inžinjeri iz grobarske i policijske industrije, za svaki slučaj da imaju posla.
ma ja, ili je neko od njih vozio Mclarena pa može preteći u pet metara...
kafanski_covjek

#8873 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by kafanski_covjek »

drndalo wrote:
bitanga_sa_otesa wrote:jel to na skretanju za mladjene stavljen semafor?
Da, uspjesno pusten u rad... Samo se niko nije slikao za dnevnik...
:izet: "strucnjaku" od/do kojem je palo na pamet da ga ondje postavi
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#8874 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Leon16v »

kafanski_covjek wrote:
drndalo wrote:
bitanga_sa_otesa wrote:jel to na skretanju za mladjene stavljen semafor?
Da, uspjesno pusten u rad... Samo se niko nije slikao za dnevnik...
:izet: "strucnjaku" od/do kojem je palo na pamet da ga ondje postavi
Pridruzujem se
Post Reply