TV uređaji - sve o tome

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
CooK

#8851 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

M416 wrote:
CooK wrote:
M416 wrote:Ne mogu da vjerujem sta se desava sa ovim novim VA panelima evo ja monitor moram da nosim na servis fasovao burn in.Nikada prije nisam cuo da je VA panel patio od ovakvih problema kao ovi novi paneli.Malo proguglam kad vidim i Samsung Qled monitori pate od istog problema sa burn in.Iskreno se nadam da ces dobiti novi TV da nece popravljati nista i mislim da ce ti dozvoliti da ti odaberes sta ces u zamjenu,a ne da ti pokusaju utrapiti nesto sto ti ne odgovara bar je tako bilo u mom slucaju prije pola godine u comtrade servisu.
Prvi put cujem da je neki LCD panel, bilo to IPS ili VA, fasovao burn-in. Neki IPS paneli mogu fasovati prilicno dugotrajan image retention ali se opet na kraju sve vrati u normalu ali vecina VA panela nije podlozna ni image retentionu. Burn in je jednostavno nesto sto se ne desava na display-ima sa tecnim kristalom. Ako ti nije problem postavi ovdje koju sliku pa da vidimo na sta to lici.
I ne skontah te u zadnjoj recenici, jesu li tebi u Comtrade-u pokusali utrapiti TV koji ti ne odgovara ili su ti dozvolili da izaberes sta ces u zamjenu? Kod mene nije Comtrade nego KimTec pa mi nije bitno ali onako me interesuje.
Nije mi TV zamjenjen nego monitor u comtrade i imao sam opciju da izaberem sta god hocu sto imaju na stanju i ja izabrah ovaj :D evo slike kao i linkova sa identicnim problemom kod nekih drugih VA panela pa cak i Samsung Quantum Dot monitora :

https://www.reddit.com/r/Monitors/comme ... a_burn_in/

https://linustechtips.com/main/topic/92 ... ing-creepy/

Ovo je slika od mog monitora :

https://imgur.com/a/I9ibEm9
Ok, hvala na odgovoru. Na ovom drugom linku sto si postavio a sto sam ja boldovao procitaj zadnji post, to je najbolje objasnjenje za tu pojavu.
CooK

#8852 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

channel10 wrote:
CooK wrote:
aktivacija wrote:Jedno seljacko pitanje .... :)
Igra li veliku ulogu zastitna folija za kvalitet slike? :)
Kad sam kupio prosli tv, curica mi isti dan uzela safciger i povukla ćizu :)
Sad me strah da skinem.
Folija se mora skinuti. Evo da ne moram kucati, citaj odavde:
Image
Ja se nesto ne sjećam da mi je na ekranu bila bilo kakva folija kad sam.uzeo prošli tv. Jel to dodje na svakom tvu ili?
Ne dodje na svakom TV-u.
channel10

#8853 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by channel10 »

Ok, hvala na odgovoru :thumbup:
CooK

#8854 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

:thumbup:
amar1994

#8855 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by amar1994 »

Ima glupana koji nece da skinu i tvrdoglavi su u svojoj zabludi,izgebat ce se :lol: :lol:
typeOnegative

#8856 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by typeOnegative »

A bilo je i delegata u doba 3D televizora koji su se svojski potrudili da zgule i skinu " foliju" koja je u biti služi da TV može reproducirati 3D sadržaj i poslije zvali i žalili se kako im nema 3D-a :lol:
semirsar

#8857 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by semirsar »

CooK wrote:
channel10 wrote:
CooK wrote: Folija se mora skinuti. Evo da ne moram kucati, citaj odavde:
Image
Ja se nesto ne sjećam da mi je na ekranu bila bilo kakva folija kad sam.uzeo prošli tv. Jel to dodje na svakom tvu ili?
Ne dodje na svakom TV-u.
na ova moja dva zadnja tv bila folija, ne bih je ni skont'o da nije mali patrljak ostavljen pa pravo bode oci, inace je sa svih strana bio u foliji osim pozadi :mrgreen:
zippoo87

#8858 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by zippoo87 »

kod mene na sony-ju nije dosla ta zastitna folija po ekranu,jeste okolo
btw.to okolo jos uvijek mi stoji,nisam je nikada ni skinuo haha a ima preko 2 godine kako sam ga kupio...i ne primjeti se pa mi ne smeta
channel10

#8859 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by channel10 »

Tako je kod mene na h6400 :).
r_faruk

#8860 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by r_faruk »

Jeste li i daljinski zamotali pa onom gumicom dotegnes da se ne odmota....
SanskiBiser

#8861 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by SanskiBiser »

r_faruk wrote:Jeste li i daljinski zamotali pa onom gumicom dotegnes da se ne odmota....

jasta a i milje ne treba zaboraviti :lol:

Image
channel10

#8862 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by channel10 »

r_faruk wrote:Jeste li i daljinski zamotali pa onom gumicom dotegnes da se ne odmota....
Jok. Daljinski je u onoj kesici u kojoj je došao, ali je samo kesica dotegnuta i zalijepljena selotejpom :mrgreen:
r_faruk

#8863 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by r_faruk »

channel10 wrote:
Jok. Daljinski je u onoj kesici u kojoj je došao, ali je samo kesica dotegnuta i zalijepljena selotejpom :mrgreen:
Ih, to je napredna verzija ;)
channel10

#8864 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by channel10 »

Ma.to nisam imao gumicu, pa zato selotejpom :D
bunk

#8865 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by bunk »

Najbolja zastita daljinskog je prozirna folija( ona sto se sendvichi umotaju u nju).. :mrgreen:
sencobih

#8866 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by sencobih »

bunk wrote:Najbolja zastita daljinskog je prozirna folija( ona sto se sendvichi umotaju u nju).. :mrgreen:
Ima na e-bay nekakva kesica u koju ubacis daljinski, zagriješ fenom i ona se skupi oko daljinskog
majstor.yoda

#8867 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by majstor.yoda »

CooK wrote:
majstor.yoda wrote:ne mogu da vjerujem da gledas ocajne kucanice, ili kako se vec zove serija :D

meni se na proslom samsung tv-u pojavile tri fleke na ekranu, nakon godinu i po, tako nesto. prvo mislio da su otisci prstiju, ali se nije dalo ocistiti. odnio u onaj servis kod marka marulica (ne znam kako se zove), sredili to za par dana. nisu mijenjali displej, ali je tv poslije radio ko singerica.

sto se tice ovog Vestela, sad na Mobile World Congressu vidjeh da imaju prilicno veliki stand, svasta izlazu. zraknuo ga iz daljine. medjutim, koliko su ga ovdje ljudi kudili, nisam htio ni da pridjem. svakako je bilo pametnijih stvari za vidjeti :D
Ma ne gledam ocajne kucanice nego se fleka ne vidi uvijek nego pretezno na tamnijim bojama pa saltao kanale dok nisam naletio na neki na kojem se vidi fleka pa da mogu slikati.
Koji TV ti je bio pa su uspjeli srediti fleke bez zamjene panela? Moguce da se kod tebe zavukla prljavstina u panel pa zato nije mijenjan a mislim da kod mene nije to slucaj.
Svaki stand na Mobile World Congress-u je interesantan samo se cesto tu nalaze prezentacije uredjaja koji uopste nisu a nekada i nece biti u masovnoj proizvodni. Npr. prosle godine je Vestel imao robota na standu, kad nisam pukao od smijeha. :D BTW. Otkud ti u Barceloni, zivis tamo ili? :)
radilo se o samsung hd 40" tv-u kupljenom recimo 2015-2016, tako nesto. ne mogu se sjetiti tacno modela. namjerno sam isao na opciju bez smarta, jer mi nije trebala. skuplji puno bio sa smartom, a koristio tv box. ako se dobro sjecam, nije bio problem s prasinom, vec s nekim diodama, tako nesto. ali se ne sjecam 100%, tako da, jbga...

ma znam za MWC i stvari koje se pokazu, a nikad ne vide svjetlo dana. sad dosta proizvodjaca pokazivalo one foldable telefone, ali niko ne da da ih dodirnes i drzis u ruci. sve zapakovano u kutije :D ko zna kad ce to biti kako treba, a i da ce cijena biti ok. TCL isto ima svoj model, koji bi, kako mi je lik zaduzen za ovaj dio svijeta rekao, trebao biti dosta jeftiniji od konkurencije, jer oni imaju tehnologiju za to, odnosno oni prave te savitljive ekrane. a mali mustuluk, TCL bi trebao sa svojim proizvodima ove godine vise biti zastupljen u BiH i da bude konkretan distributer, sto bi samim tim trebalo i spustiti cijenu.

Cak i ZTE planira da udje kako treba na nase trziste, mada kod njih sve zavisi hoce li se uvesti 4G mreza. kako mi rece lik iz te kompanije, nemamo razloga dolaziti ako ne mozete koristiti nase uredjaje :D

A isao sam poslom na MWC. rado bi ja zivio u Barci :-)
diablobih

#8868 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by diablobih »

Dobar posao.
CooK

#8869 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

majstor.yoda wrote:
CooK wrote:Ma ne gledam ocajne kucanice nego se fleka ne vidi uvijek nego pretezno na tamnijim bojama pa saltao kanale dok nisam naletio na neki na kojem se vidi fleka pa da mogu slikati.
Koji TV ti je bio pa su uspjeli srediti fleke bez zamjene panela? Moguce da se kod tebe zavukla prljavstina u panel pa zato nije mijenjan a mislim da kod mene nije to slucaj.
Svaki stand na Mobile World Congress-u je interesantan samo se cesto tu nalaze prezentacije uredjaja koji uopste nisu a nekada i nece biti u masovnoj proizvodni. Npr. prosle godine je Vestel imao robota na standu, kad nisam pukao od smijeha. :D BTW. Otkud ti u Barceloni, zivis tamo ili? :)
radilo se o samsung hd 40" tv-u kupljenom recimo 2015-2016, tako nesto. ne mogu se sjetiti tacno modela. namjerno sam isao na opciju bez smarta, jer mi nije trebala. skuplji puno bio sa smartom, a koristio tv box. ako se dobro sjecam, nije bio problem s prasinom, vec s nekim diodama, tako nesto. ali se ne sjecam 100%, tako da, jbga...

ma znam za MWC i stvari koje se pokazu, a nikad ne vide svjetlo dana. sad dosta proizvodjaca pokazivalo one foldable telefone, ali niko ne da da ih dodirnes i drzis u ruci. sve zapakovano u kutije :D ko zna kad ce to biti kako treba, a i da ce cijena biti ok. TCL isto ima svoj model, koji bi, kako mi je lik zaduzen za ovaj dio svijeta rekao, trebao biti dosta jeftiniji od konkurencije, jer oni imaju tehnologiju za to, odnosno oni prave te savitljive ekrane. a mali mustuluk, TCL bi trebao sa svojim proizvodima ove godine vise biti zastupljen u BiH i da bude konkretan distributer, sto bi samim tim trebalo i spustiti cijenu.

Cak i ZTE planira da udje kako treba na nase trziste, mada kod njih sve zavisi hoce li se uvesti 4G mreza. kako mi rece lik iz te kompanije, nemamo razloga dolaziti ako ne mozete koristiti nase uredjaje :D

A isao sam poslom na MWC. rado bi ja zivio u Barci :-)
Odlican ti taj posao kada u sklopu njega ides na MWC.
PlusSA

#8870 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by PlusSA »

@Cook

Nadam se nekim pozitivnim novostima sutra za TV, baš me zanima šta ce Samsung odraditi :mrgreen:
CooK

#8871 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

PlusSA wrote:@Cook

Nadam se nekim pozitivnim novostima sutra za TV, baš me zanima šta ce Samsung odraditi :mrgreen:
:thumbup: :thumbup:
I ja se nadam. Napisacu sutra sta se desilo tj. sta su uradili.
typeOnegative

#8872 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by typeOnegative »

Nadam se da ce ispoštovat do kraja .drzim fige :thumbup:
CooK

#8873 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

typeOnegative wrote:Nadam se da ce ispoštovat do kraja .drzim fige :thumbup:
CooK

#8874 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

Vezano za ovaj moj TV. Sad sam zvao KimTec servis i informacije su da ce biti zamijenjen panel koji je narucen danas a koji ce im stici za 7 do 10 dana.
PlusSA

#8875 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by PlusSA »

Znaci ako se ima 1x TV i desi se belaj mjesec dana valja cekati :-)

Onda nastupa kupovina rezervnog AWT, Telefunken itd 8-)
Nadam se da ce napraviti cim prije pa da si opet rahat.

Mada u ovom slucaju TV oko 850km si platio hajd prihvatljiva cijena s obzirom da je reddevil keširao 2350km za Sony cini mi se.
Post Reply