Ruska demokratija. Ko je ne bi voleo.Pojedini ukrajinski mediji navode da je ubijeni Rus novinar Arkadij Babčenko. Iz Ministarstva navode da se incident dogodio u Dnjeparskom okrugu u Kijevu.
U saopštenju se navodi da je slučaj prijavila žena stradalog, koja je rekla da je zatekla muža u krvi.
Stradali je, kako se navodi, preminuo od povreda nanesenih vatrenim oružjem na leđima.
Babčenko je bio ruski vojnik, a potom se dao u novinarske vode. 2017. godine je napustio Rusiju, bio je kritičan prema Kremlju i tvrdio je da mu prijete smrću.
RUSIJA
- Point.
#8851 Re: RUSIJA
- eltroxin
#8852 Re: RUSIJA
Ma ovo se iz aviona vidi da su ga likvidirali agenti us&a a sve u svrhu da se otkaze svjestsko prvenstvo u fudbalu. A sve po zamisli Sorosa...
- Tito_i_Partija
#8853 Re: RUSIJA
Putin i oligarhijsko-zlocinacki rezim ponovo na djelu.
Ocekujemo relativizaciju rusofoba, koja bi trebala da stigne uskoro.
- jeza u ledja
#8854 Re: RUSIJA
Cekaju upute, strpi se.Tito_i_Partija wrote:Putin i oligarhijsko-zlocinacki rezim ponovo na djelu.
- jeza u ledja
#8855 Re: RUSIJA
Takoe!Challenger_ wrote: Da, Alžir ima izuzetno bliske (političke, vojne, bezbjedonosne, obavještajne i druge) odnose sa RF i tu se nalaze na sasvim suprotnom polu od USA, Izraela i njihovih zalivskih debeloguzih vazala.

- rajv0sa
#8856 Re: RUSIJA
"ubijeni" novinar živ i zdrav
https://www.theguardian.com/world/2018/ ... till-alive
Iscenirali lažno ubistvo kako bi spriječili ono pravo
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#8857 Re: RUSIJA
Ali zipa onaj čitav niz papanluka iznad.rajv0sa wrote:"ubijeni" novinar živ i zdrav![]()
Jednom sam rekao da taj polusvijet nije ni za koji *****, pa sam se korigovao: KORISNI SU ONI, ITEKAKO, jer oni se sa istinom nisu sreli ni u prolazu. Tako da je istina uvijek, ali uvijek, kontra od onog što lupetaju.
Što bi rekao naš Kapetan, ergo:
Nevjerojatan obrat: Ruski novinar Babčenko "ubijen" u Kijevu zapravo je živ
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#8858 Re: RUSIJA
Point. wrote:Ruska demokratija. Ko je ne bi voleo.Pojedini ukrajinski mediji navode da je ubijeni Rus novinar Arkadij Babčenko. Iz Ministarstva navode da se incident dogodio u Dnjeparskom okrugu u Kijevu.
U saopštenju se navodi da je slučaj prijavila žena stradalog, koja je rekla da je zatekla muža u krvi.
Stradali je, kako se navodi, preminuo od povreda nanesenih vatrenim oružjem na leđima.
Babčenko je bio ruski vojnik, a potom se dao u novinarske vode. 2017. godine je napustio Rusiju, bio je kritičan prema Kremlju i tvrdio je da mu prijete smrću.
jeza u ledja wrote:Cekaju upute, strpi se.Tito_i_Partija wrote:Putin i oligarhijsko-zlocinacki rezim ponovo na djelu.
- JThomas
#8859 Re: RUSIJA
a koliko ih neće naći. da je on stvarno jedan u sto godina, niko ga ne bi ni pomenuo.
- Tito_i_Partija
#8860 Re: RUSIJA
AHAHAHAHAHA!!!Challenger_ wrote:Ali zipa onaj čitav niz papanluka iznad.rajv0sa wrote:"ubijeni" novinar živ i zdrav![]()
![]()
Jednom sam rekao da taj polusvijet nije ni za koji *****, pa sam se korigovao: KORISNI SU ONI, ITEKAKO, jer oni se sa istinom nisu sreli ni u prolazu. Tako da je istina uvijek, ali uvijek, kontra od onog što lupetaju.
De da se na brzinu podsjetimo sta znace papanluk, polusvijet, i istina.

- Tito_i_Partija
#8861 Re: RUSIJA
Nikakvo cudo, uzimajuci u obzir ovo:_BataZiv_0809 wrote:![]()
![]()
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_j ... _in_Russia
- insomnia78
#8862 Re: RUSIJA
Tito_i_Partija wrote:AHAHAHAHAHA!!!Challenger_ wrote:Ali zipa onaj čitav niz papanluka iznad.rajv0sa wrote:"ubijeni" novinar živ i zdrav![]()
![]()
Jednom sam rekao da taj polusvijet nije ni za koji *****, pa sam se korigovao: KORISNI SU ONI, ITEKAKO, jer oni se sa istinom nisu sreli ni u prolazu. Tako da je istina uvijek, ali uvijek, kontra od onog što lupetaju.![]()
De da se na brzinu podsjetimo sta znace papanluk, polusvijet, i istina.![]()

- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#8863 Re: RUSIJA
Nije majka Muju karala sto se kockao.Tito_i_Partija wrote:Nikakvo cudo, uzimajuci u obzir ovo:_BataZiv_0809 wrote:![]()
![]()
- Tito_i_Partija
#8864 Re: RUSIJA
_BataZiv_0809 wrote:Nije majka Muju karala sto se kockao.Tito_i_Partija wrote:Nikakvo cudo, uzimajuci u obzir ovo:_BataZiv_0809 wrote:![]()
![]()

- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#8865 Re: RUSIJA
Preletio si malo, jbga desava se i najboljimaTito_i_Partija wrote:
- Tito_i_Partija
#8866 Re: RUSIJA
Opet kazem, da li je tako cudno da se ovako nesto napravi kad je u pitanju zemlja koja je svjetski notorna po ubistvima novinara i opozicije? Jesu li i ovi drugi inscinirali svoju smrt?_BataZiv_0809 wrote:Preletio si malo, jbga desava se i najboljima
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#8867 Re: RUSIJA
Red je bio kad si vidio da nije istina da to i napises ovdje. Ali odabrao si mracnu stranu lazi i spekulacijaTito_i_Partija wrote:Opet kazem, da li je tako cudno da se ovako nesto napravi kad je u pitanju zemlja koja je svjetski notorna po ubistvima novinara i opozicije? Jesu li i ovi drugi inscinirali svoju smrt?_BataZiv_0809 wrote:Preletio si malo, jbga desava se i najboljima
- Point.
#8868 Re: RUSIJA
Bas tako. Najjači su mi ovi rusofili, ušutili se dva dana i vjerovatno bi i prešutili vijest da je bilo tako, sad nake smajliće meću. Grdne rane.Bucko iz mahale wrote:Nije prvi put da ubijaju novinare,pa zato se povjerovalo i za ovaj slucaj...kada su mogli da obore avion sa 300 putnika,onda su spremni na sve moguce likvidacije
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#8869 Re: RUSIJA
Provalio si se burazengija valja ti sad zivjeti sa timPoint. wrote:Bas tako. Najjači su mi ovi rusofili, ušutili se dva dana i vjerovatno bi i prešutili vijest da je bilo tako, sad nake smajliće meću. Grdne rane.Bucko iz mahale wrote:Nije prvi put da ubijaju novinare,pa zato se povjerovalo i za ovaj slucaj...kada su mogli da obore avion sa 300 putnika,onda su spremni na sve moguce likvidacije
- Tito_i_Partija
#8870 Re: RUSIJA
Sta da napisem? Link je postavljen, sve se zna, sta se ima napisat'?_BataZiv_0809 wrote:Red je bio kad si vidio da nije istina da to i napises ovdje. Ali odabrao si mracnu stranu lazi i spekulacija
A sta su mracne strane lazi i spekulacija? Ona lista ubijenih novinara sto sam postavio mozda?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#8871 Re: RUSIJA
Dobro evo nastranu sad zajebancija, ovim pristupom se vidi da pointu ili ko je vec postavio nije do istine ili do problematiziranja te pojave, nego se radi o cisto navijackom pristupu. Zato se ne treba ljutiti jer ste se sami nastimali na penal.Tito_i_Partija wrote:Sta da napisem? Link je postavljen, sve se zna, sta se ima napisat'?_BataZiv_0809 wrote:Red je bio kad si vidio da nije istina da to i napises ovdje. Ali odabrao si mracnu stranu lazi i spekulacija
A sta su mracne strane lazi i spekulacija? Ona lista ubijenih novinara sto sam postavio mozda?
A dovoljno je bilo postirati dematij i reci jbga zajebo sam se, mada je u pitanju honest mistake jer ne bi bio prvi ni posljednji.
Ali ne sad bi se jos i svadjali
- Point.
#8872 Re: RUSIJA
Istina i Rusija ne mogu u istu rečenicu, tako da ne kontam tu rečenicu, nije nam do istine. Jok, Churkinu je._BataZiv_0809 wrote:Dobro evo nastranu sad zajebancija, ovim pristupom se vidi da pointu ili ko je vec postavio nije do istine ili do problematiziranja te pojave, nego se radi o cisto navijackom pristupu. Zato se ne treba ljutiti jer ste se sami nastimali na penal.Tito_i_Partija wrote:Sta da napisem? Link je postavljen, sve se zna, sta se ima napisat'?_BataZiv_0809 wrote:Red je bio kad si vidio da nije istina da to i napises ovdje. Ali odabrao si mracnu stranu lazi i spekulacija
A dovoljno je bilo postirati dematij i reci jbga zajebo sam se, mada je u pitanju honest mistake jer ne bi bio prvi ni posljednji.
- Tito_i_Partija
#8873 Re: RUSIJA
Ne razumijem zasto bi ti pruzali tu vrstu gratifikacije. Jesi li ti ikad barem izrazio zabrinutost za ubijanja novinara i opozicije u Rusiji, i Putinovu povezanost sa istima?_BataZiv_0809 wrote:Dobro evo nastranu sad zajebancija, ovim pristupom se vidi da pointu ili ko je vec postavio nije do istine ili do problematiziranja te pojave, nego se radi o cisto navijackom pristupu. Zato se ne treba ljutiti jer ste se sami nastimali na penal.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#8874 Re: RUSIJA
Ne meni. Valjda je istina važnija od svakog pojedinca.Tito_i_Partija wrote:
Ne razumijem zasto bi ti pruzali tu vrstu gratifikacije. Jesi li ti ikad barem izrazio zabrinutost za ubijanja novinara i opozicije u Rusiji, i Putinovu povezanost sa istima?
- Tito_i_Partija
#8875 Re: RUSIJA
Ih, a to vam je tek sad istina postala aktuelna i vazna?_BataZiv_0809 wrote:Ne meni. Valjda je istina važnija od svakog pojedinca.Tito_i_Partija wrote:
Ne razumijem zasto bi ti pruzali tu vrstu gratifikacije. Jesi li ti ikad barem izrazio zabrinutost za ubijanja novinara i opozicije u Rusiji, i Putinovu povezanost sa istima?
Nisam te vidio da si nesto plaho trazio istinu kad su u Rusiji i Ukrajini kokali svakog ko je im'o nesto protiv Putina da kaze. Opet te pitam:
Jesi li ti ikad barem izrazio zabrinutost za ubijanja novinara i opozicije u Rusiji, i Putinovu povezanost sa istima?