Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
-
l33t
#88426 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Moze li se provjeriti signal, puca d3 i internet svaku noc u ovom terminu oko 21h. @Telemach 
- MTV
#88427 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Od prodaje novom vlasniku su se uljenili.crnivrag wrote: Ne razumijem kako su svi drugi operateri uspjeli da obezbijede te ugovore, samo oni ne mogu
Izgleda da neka lijena guzica radi u sektoru za odnose sa TV operaterima, i pribavljanje prava na emitiranje kanala.
Jer sve normalno što pribave i u HD rezoluciji, dobiju kroz dozvole koje su date cijeloj United Grupi.
Bila je najava za HD kanale Viasata i jos nista od njih. Kanali vec par mjeseci idu putem Max TV IPTV-a.
- chakany
#88428 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Takav je slučaj bio i sa AlJazeera Balkans. Dok nije AlJazeera Balkans ukinula SD format na satelitu, ni ovi iz Telemacha je nisu željeli uvrstiti u HD formatu.
Kad se samo sjetim koliko smo pisali da nam prebace AlJazeera Balkans iz SD u HD format. Godinama je kanal išao u HD formatu preko IPTV i kabla, samo na Telemachu je išao u SD formatu, i onda kad su ovi odlučili da ugase SD format preko satelita, onda su se iz Telemacha konačno odlučili da uvrste HD signal
Kad se samo sjetim koliko smo pisali da nam prebace AlJazeera Balkans iz SD u HD format. Godinama je kanal išao u HD formatu preko IPTV i kabla, samo na Telemachu je išao u SD formatu, i onda kad su ovi odlučili da ugase SD format preko satelita, onda su se iz Telemacha konačno odlučili da uvrste HD signal
- Telemach
#88429 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@l33t,l33t wrote:Moze li se provjeriti signal, puca d3 i internet svaku noc u ovom terminu oko 21h. @Telemach
Provjerit ćemo. Također, uvijek nas možete kontaktirati jer smo dostupni 24/7.
- dembele
#88430 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Izgleda da su dostigli svoj limit i sada ide samo degradiranje ponude.MTV wrote:Od prodaje novom vlasniku su se uljenili.crnivrag wrote: Ne razumijem kako su svi drugi operateri uspjeli da obezbijede te ugovore, samo oni ne mogu
Izgleda da neka lijena guzica radi u sektoru za odnose sa TV operaterima, i pribavljanje prava na emitiranje kanala.
Jer sve normalno što pribave i u HD rezoluciji, dobiju kroz dozvole koje su date cijeloj United Grupi.
Bila je najava za HD kanale Viasata i jos nista od njih. Kanali vec par mjeseci idu putem Max TV IPTV-a.
Pošten kanal se već dugo vremena nije ubacio. Čak je i SK izgubio NBA ligu. Pa dok smo mi u Telemach u nekom manjem gubitku, budući da NBA ide na AS, iako većina korisnika ima SD verziju, ovi iz SBB su ga izijanili pravo, barem ovi fanovi NBA jer nemaju AS.
- MTV
#88431 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Telekom Srbije i UMG u BiH jos dobro saradjuju, vidjet cemo dokad. U Srbiji standardni rat mts-a i SBB.
U CG mtelCG i TCom CG su ostali i bez Nove M.
U CG mtelCG i TCom CG su ostali i bez Nove M.
- cincilator2012
#88432 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
TM vec odavno trese sindrom BHTelecoma. Usluga poskupljuje, a kvalitet opada. Vidjecemo da li ce ostali operateri imati odgovor.
dembele wrote:Izgleda da su dostigli svoj limit i sada ide samo degradiranje ponude.MTV wrote:Od prodaje novom vlasniku su se uljenili.crnivrag wrote: Ne razumijem kako su svi drugi operateri uspjeli da obezbijede te ugovore, samo oni ne mogu
Pošten kanal se već dugo vremena nije ubacio. Čak je i SK izgubio NBA ligu. Pa dok smo mi u Telemach u nekom manjem gubitku, budući da NBA ide na AS, iako većina korisnika ima SD verziju, ovi iz SBB su ga izijanili pravo, barem ovi fanovi NBA jer nemaju AS.
- chakany
#88433 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
A ja se nadao da će nam nekad uvesti Kino TV, Doku TV, Horror TV, Jugoton TV, Doma TV, i ostale kanale.
Kako je krenulo, mogu nam samo uvesti TV Živinice, ili neki kanal tipa Izvorna TV.
Kako je krenulo, mogu nam samo uvesti TV Živinice, ili neki kanal tipa Izvorna TV.
- crnivrag
#88434 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Evo danas na Mojoj TV krenuo TV kanal "Podrinje TV", možda njega dobijemo.chakany wrote:A ja se nadao da će nam nekad uvesti Kino TV, Doku TV, Horror TV, Jugoton TV, Doma TV, i ostale kanale.
Ima izvrsnu programsku shemu
- chakany
#88435 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
crnivrag wrote:Evo danas na Mojoj TV krenuo TV kanal "Podrinje TV", možda njega dobijemo.chakany wrote:A ja se nadao da će nam nekad uvesti Kino TV, Doku TV, Horror TV, Jugoton TV, Doma TV, i ostale kanale.
Ima izvrsnu programsku shemu
To se traži
Tugo moja
-
duffy_duck
#88436 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Da li još neko od korisnika ima problema
Kada vrati sadrzaj unazad na sljedecim tv kanalima:
Nova BH HD, BHT1 HD, Hayat HD... Kada vratim sadrzaj bude sve u redu. I onda se samo prikaze poruka nema signala. I broj 1770000.
A kada vratim normalno na kanal opet isto pise i stoji tako dok ne restartujem Eon Box.
Kada vrati sadrzaj unazad na sljedecim tv kanalima:
Nova BH HD, BHT1 HD, Hayat HD... Kada vratim sadrzaj bude sve u redu. I onda se samo prikaze poruka nema signala. I broj 1770000.
A kada vratim normalno na kanal opet isto pise i stoji tako dok ne restartujem Eon Box.
-
slyrip
#88437 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pozdrav mene zanima jedna stvar.
Znam da sam imao trio paket, i brzinu interneta od 150 mbps, sad je 100mbps i ne mogu da nadjem na njihovoj stranici ovaj moj paket vise...
Ima li iko isti problem?
Znam da sam imao trio paket, i brzinu interneta od 150 mbps, sad je 100mbps i ne mogu da nadjem na njihovoj stranici ovaj moj paket vise...
Ima li iko isti problem?
- Telemach
#88438 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@slyrip,slyrip wrote:Pozdrav mene zanima jedna stvar.
Ima li iko isti problem?
Ponudu Trio Grande paketa možete pogledati u Cjenovniku: https://telemach.ba/Binary/20714/Cjenov ... 7.2019.pdf
-
rizibizi
#88439 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Telemach hvala za intervenciju, izgleda da je moj box napokon dosao na svoje nakon update-a. Evo vec dva dana nakon sto sam uradio update nemam nikakvih problema ne ureklo se.

- chakany
#88440 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Od sinoć mi kada ulazim na web adresu HBO GO pokazuje poruku ˝Location error˝.
Kao ne mogu pristupiti stranici zbog lokacije, a ja ništa nisam mijenjao
Kao ne mogu pristupiti stranici zbog lokacije, a ja ništa nisam mijenjao
- Rene Higuita
#88441 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Povratna informacija sa vase strane nakon 30 dana bi bila korektan potez.Telemach wrote:@Rene Higuita,Rene Higuita wrote:Sta je sa EON boxom ovih dana?
Kada se ide na epg- info o sadrzaju (i) sve su ikonice opisne, tj. nisu vise ikone, kao npr: details(info) je sada: stb_ondemand_detailedscreen_synopsys_seefull.
Ista situacija je i sa On Demand, cim se udje u sadrzaj sve ikone su opisne i tekstualni sadrzaj prelazi jedan preko drugog.
Na Settings npr. ikona Help je: stb_settings_help.
Nikako da stabiliziraju EON software i isprave bugove.
Web mojtelemach.ba usporen, aplikacija isto tako, svaki drugi dan greska na serveru itd.
Izvršit ćemo provjere. Zamolit ćemo za samo malo strpljenja.
Inace, povremeno dolazi do restarta EON app nakon prebacivanja kanala, kao i nakon ulaska-izlaska iz pojedinih opcija u okviru EON app.
Koliko sam upratio i korisnici u Srbiji imaju istih problema sa EON boxom.
- crnivrag
#88442 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Frišak spisak kanala po paketima za EON i D3 programsku ponudu.
P.S. U okviru dokumenta za D3 programsku ponudu se nalaze i strelice pored kanala koje je moguće vraćati unazad:
EON: https://telemach.ba/Binary/20715/Telema ... 7_2019.pdf
D3: https://telemach.ba/Binary/20718/Telema ... 7_2019.pdf
P.S. U okviru dokumenta za D3 programsku ponudu se nalaze i strelice pored kanala koje je moguće vraćati unazad:
EON: https://telemach.ba/Binary/20715/Telema ... 7_2019.pdf
D3: https://telemach.ba/Binary/20718/Telema ... 7_2019.pdf
-
Sarabon96
#88443 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Hoće li se napokon izjednačiti brzine interneta sa SBB-om, ili ćete i dalje od korisnika praviti ovce koje plaćaju iste cijene paketa kao SBB a imaju slabiju uslugu?
-
duffy_duck
#88444 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ovo se i ja pitam već duže vrijeme ali niko da mi da dostojan odgovor.Sarabon96 wrote:Hoće li se napokon izjednačiti brzine interneta sa SBB-om, ili ćete i dalje od korisnika praviti ovce koje plaćaju iste cijene paketa kao SBB a imaju slabiju uslugu?
- gentoo
- Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25
#88445 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kad BIH (Sarajevo) bude geografski kao BG (blizina Budimpeste npr), kad u SA bude Tier1 providera (Telia.. a i Cogent) onda mozete mastati o istim uslovima.. Do tad, dok SBB ima (vjerovatno min.) 4x 100Gbit upstream ka Telia, GTT i Cogent , Telemach ovisi o tom SBB-u. Nije nemoguca misija, ali vjerovatno Telemach BA i SBB RS nece nikad biti isti..
https://bgpview.io/asn/31042#info
https://bgpview.io/asn/42560#info
Bolje pitanje bi bilo sto nas zaobilaze Tier1 provideri..
https://bgpview.io/asn/31042#info
https://bgpview.io/asn/42560#info
Bolje pitanje bi bilo sto nas zaobilaze Tier1 provideri..
-
Sarabon96
#88446 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ali zato im nije nikakav problem da cijena bude ista, a sadržaj usluge i kvaliteta manja...gentoo wrote:ali vjerovatno Telemach BA i SBB RS nece nikad biti isti..
- gentoo
- Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25
#88447 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Sarabon96 wrote:Ali zato im nije nikakav problem da cijena bude ista, a sadržaj usluge i kvaliteta manja...gentoo wrote:ali vjerovatno Telemach BA i SBB RS nece nikad biti isti..
Mozda zato sto je zivotni standard u Srbiji manji nego u BiH ? Dobijaju vise za isto para = jefinije
-
Boban0726
#88448 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Prosječna plata u Srbiji i BiH je skoro pa ista ako je to neko mjerilo.
PDV je veći u Srbiji ali na nešto malo veću cijenu Premium paketa to dođe isto kada se odbije porez koji plaća operater.
PDV je veći u Srbiji ali na nešto malo veću cijenu Premium paketa to dođe isto kada se odbije porez koji plaća operater.
-
azdralovic
#88449 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ili je samo stvar da im se moze... 
- Telemach
#88450 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@rizibizi,rizibizi wrote:@Telemach hvala za intervenciju, izgleda da je moj box napokon dosao na svoje nakon update-a. Evo vec dva dana nakon sto sam uradio update nemam nikakvih problema ne ureklo se.![]()
![]()
![]()
![]()