Premijer liga BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
cvrčak_na_hedonizmu

#88401 Re: Premijer liga BiH

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Tomahawk11 wrote:
cvrčak_na_hedonizmu wrote:Nemaju se sta sarajevski provoligasi buniti nego Zeljeznicar. Dvije tekme suspenzije tribine, zbog bakljade, a pitarima zabrana gostovanja u kupu protiv nekih anonimusa.

Savez = komsinice i kolege im po varijantama iz Hercegovine

Doduse, ovo je bas glup potez samo prave revolt kod raje :D
Ne zajebaji. Deru nas jednako kao i vas, ako ne i više.

Pogledaj zadnjih nekoliko sezona, dva kluba koji najviše plaćaju savezu kad su kazne u pitanju.

Interesantno, nisam vidio da smanje kaznu sarajevskim ligašima kao ŠB, Zrinjskom, Borcu....ono, ide prvo suspenzija tribina i novčana, onda samo novčana, na kraju bude milja.
Stojim iza tvrdnje da je ovo "vase" maslo i kolega iz Hercegovine. Zabrana gostovanja u Ljubuski ( gdje bi otislo max 50 ljudi ) vs 2 domace tekme suspenzije Juga i to u sezoni gdje je posjeta bas dobra. Pitara ionako nema previse na tekmama za ozbiljnije bakljade. Zato je to i uradjeno.
avetinja

#88402 Re: Premijer liga BiH

Post by avetinja »

ultima_palabra wrote:Nikad se nije tribina zatvarala radi baklji, ovo je prvi put.
Bila je zatvorena prošle sezone na jednu utakmicu (protiv Krupe), nakon više opomena da će se zatvoriti tribina.
decko_sa_kovaca

#88403 Re: Premijer liga BiH

Post by decko_sa_kovaca »

Zalba pa cemo vidjet hocemol imat isti tretman ko hercegovci
Tomahawk11
Globalni moderator

#88404 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

Cvrle, tripuješ majke mi :D

Sredili smo ko i sudiju za derbi :thumbup:
Maharadza

#88405 Re: Premijer liga BiH

Post by Maharadza »

Pitarski savez i država koji štrumfetama "doniraju" najviše od svih sportskih klubova/udruženja u DRŽAVI, aha, jašta...mitomanija na djelu. :run:
cvrčak_na_hedonizmu

#88406 Re: Premijer liga BiH

Tomahawk11 wrote:Cvrle, tripuješ majke mi :D

Kad ste raspad sistema bili, ne bi vam pet sudija pomoglo, realno :D

Ono sto vidim je samo po nasim ledjima - godinama, "slucajno" ili namjerno, pravili se blesavi ili ne, tako je.
Tomahawk11
Globalni moderator

#88407 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:
Tomahawk11 wrote:Cvrle, tripuješ majke mi :D

Kad ste raspad sistema bili, ne bi vam pet sudija pomoglo, realno :D

Ono sto vidim je samo po nasim ledjima - godinama, "slucajno" ili namjerno, pravili se blesavi ili ne, tako je.
Ja ti kažem, uporedi koliko deru nas, koliko vas. Vidjećeš da nisi u pravu.
todd_smith

#88408 Re: Premijer liga BiH

Post by todd_smith »

Naravno, svijet protiv vas. Illuminati mjesecno drzi sastanak u vezi toga.
cvrčak_na_hedonizmu

#88409 Re: Premijer liga BiH

todd_smith wrote:Naravno, svijet protiv vas. Illuminati mjesecno drzi sastanak u vezi toga.
Mnozina, jednina, borba :D lakse na engleskom :mrgreen:

Dobro, vjerujem vama , a ne sebi.

Posteno :D
todd_smith

#88410 Re: Premijer liga BiH

Post by todd_smith »

Pa govorim ti da si u pravu.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#88411 Re: Premijer liga BiH

Post by plain vanilla »

Velez pali na Tusnju, nama kazna, Velezu nista.
Mi palimo, Sloga domacin, nama kazna, Slogi nista :lol:
avetinja

#88412 Re: Premijer liga BiH

Post by avetinja »

Logovan

#88413 Re: Premijer liga BiH

Post by Logovan »

Maharadza wrote:Pitarski savez i država koji štrumfetama "doniraju" najviše od svih sportskih klubova/udruženja u DRŽAVI, aha, jašta...mitomanija na djelu. :run:
Pa ja, pitarski savez, namjestili smo da dobijemo Ljubuški kako bi protiv njih odradili kaznu. :skoljka: :D
Charuga
Globalni moderator

#88414 Re: Premijer liga BiH

Post by Charuga »

todd_smith wrote:samo sto je fazon sto u izvjestaju napise vidio sma baklju, a ovamo nisam bas cuo kako treba skandiranje

prema izvjestaju poslije utakmice se pisu kazne, ne po onome sta se cuje i vidi na televizoru
Previdio si jednu stvar. Ta utakmica, na kojoj su prozivali osuđenog ratnog zločinca, je prekinuta upravo radi toga. Delegat je to morao ubaciti u zapisnik. Epilog je kazna od 2.000 KM.

Tri staklene flaše pored klupe za gostujuče igrače baćene sa tribine. Prekinuta utakmica na više od 10 minuta radi bakljade, a epilog je kazna od 2.000, ako se ne varam (ili 3.000).

Sve je to bilo u ovoj sezoni, da ne spominjem hercegovački šovinizam. Znači ovo je klasično iživljavanje nad jednim klubom.

Aferim, ako su tako odlučili. Ostaje da vidimo hoće li se držati toga, ili će šiljiti bimbu samo nad jednim klubom, na ovaj način.
Nivelacija

#88415 Re: Premijer liga BiH

Post by Nivelacija »

Charuga wrote:
todd_smith wrote:samo sto je fazon sto u izvjestaju napise vidio sma baklju, a ovamo nisam bas cuo kako treba skandiranje

prema izvjestaju poslije utakmice se pisu kazne, ne po onome sta se cuje i vidi na televizoru
Previdio si jednu stvar. Ta utakmica, na kojoj su prozivali osuđenog ratnog zločinca, je prekinuta upravo radi toga. Delegat je to morao ubaciti u zapisnik. Epilog je kazna od 2.000 KM.

Tri staklene flaše pored klupe za gostujuče igrače baćene sa tribine. Prekinuta utakmica na više od 10 minuta radi bakljade, a epilog je kazna od 2.000, ako se ne varam (ili 3.000).

Sve je to bilo u ovoj sezoni, da ne spominjem hercegovački šovinizam. Znači ovo je klasično iživljavanje nad jednim klubom.

Aferim, ako su tako odlučili. Ostaje da vidimo hoće li se držati toga, ili će šiljiti bimbu samo nad jednim klubom, na ovaj način.
Celik je najvise kaznjen do sada zbog dvije flasice badela .

8000 KM !
plain vanilla

#88416 Re: Premijer liga BiH

Post by plain vanilla »

Pa logicno kad je haram :mrgreen:
Charuga
Globalni moderator

#88417 Re: Premijer liga BiH

Post by Charuga »

Izvinjavam se radi greške u cifri, ali bakljada na toj utakmici je uzrokovala veći prekid utakmice nego ona na derbiju. Na jednoj kazna 8 milja, na drugoj dvije utakmice zatvorena tribina. O tome sam pisao.
Grean

#88418 Re: Premijer liga BiH

Post by Grean »

Moraju poceti sa zatvaranjem tribine pa i praznim stadionom jer novcane su besmislene.

Zaboli one koji pale za novcane.
Charuga
Globalni moderator

#88419 Re: Premijer liga BiH

Post by Charuga »

Neise, hajde da vidimo kako će se dalje odvijati kažnjavanje.
Grean

#88420 Re: Premijer liga BiH

Post by Grean »

Jedan od najvećih talenata bh. nogometa i bivši fudbaler Sarajeva Nedim Hadžić definitivno se vraća u Premijer ligu BiH.

Nekadašnji juniorski reprezentativac BiH, nakon raskida ugovora sa portugalskim Leixoesom, već neko vrijeme je bio slobodan igrač.

No, to će se uskoro promijeniti. Talentovani 20-godišnjak, izdanak Akademije FK Sarajevo, trebao bi potpisati ugovor sa Mladosti iz Doboja kod Kaknja. Informaciju nam je potvrdio prvi čovjek ovog bh. premijerligaša, Mensur Mušija.
Vraca se Nedim. Steta za propustenu godinu i po ali i on se zaletio a i mi tada nismo bas davali prostor mladim igracima.

Volio bih da ga vrate u zivot, strasan talenat sa uredjenim osjecajem za gol.
avetinja

#88421 Re: Premijer liga BiH

Post by avetinja »

Problem je što se na derbiju radi o velikoj količini baklji, mnogo većoj nego na ostalim stadionima. Garantujem da nam ne bi suspendovali tribinu da pravimo manje bakljade svaku utakmicu. To što se fažizam ne kažnjava kako bi trebao su malo krivi i klubovi, prvi onaj klub koji je igrao utakmicu gdje se događaj desio.
plain vanilla

#88422 Re: Premijer liga BiH

Post by plain vanilla »

Moze li mi neko odgovoriti, je li ogranicen broj juniora u ekipi?
Logovan

#88423 Re: Premijer liga BiH

Post by Logovan »

plain vanilla wrote:Moze li mi neko odgovoriti, je li ogranicen broj juniora u ekipi?
Ne može.
mirza_15

#88424 Re: Premijer liga BiH

Post by mirza_15 »

plain vanilla wrote:Moze li mi neko odgovoriti, je li ogranicen broj juniora u ekipi?
Koliko ja znam, propisan je samo minimalan broj U21 u zapisniku.
todd_smith

#88425 Re: Premijer liga BiH

Post by todd_smith »

Grean wrote:
Jedan od najvećih talenata bh. nogometa i bivši fudbaler Sarajeva Nedim Hadžić definitivno se vraća u Premijer ligu BiH.

Nekadašnji juniorski reprezentativac BiH, nakon raskida ugovora sa portugalskim Leixoesom, već neko vrijeme je bio slobodan igrač.

No, to će se uskoro promijeniti. Talentovani 20-godišnjak, izdanak Akademije FK Sarajevo, trebao bi potpisati ugovor sa Mladosti iz Doboja kod Kaknja. Informaciju nam je potvrdio prvi čovjek ovog bh. premijerligaša, Mensur Mušija.
Vraca se Nedim. Steta za propustenu godinu i po ali i on se zaletio a i mi tada nismo bas davali prostor mladim igracima.

Volio bih da ga vrate u zivot, strasan talenat sa uredjenim osjecajem za gol.
Imati ce super ekipu da se pokaze. Da se vratio kod nas sto ne bi jer je usrao odnos, ali kada bi se vratio ne bi uopce dobio minute. Nadam se da ce biti nesto od njega.
Locked