Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Telemach

#88401 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

shape of despair wrote:Telemach,problem od prije 2 dana,reko prestat ce.
Od 4-5 mobitela u kuci neki gube wifi,ali skroz,kao da nema rutera, ja opet nikad problema.
Juce gosti sjede, kazu sto nemas intwrneta,kod mene rwko ima. Restartovao sve zivo,nakratko pomogne.
Primjetio sam takoder da se U zadnji 7 dana kad dodem sa posla ne kacim automatski na net, odjednom je tako.
Evo kod zene na samsungu nece nikako, restartovala telefon i nece, pokusava se sponiti i izbacuje joj error authentication.
Poslije 4-5 pokusaja telefon odustane.
Mogi ja svako malo gasit ruter al nije to rjesenje
Zdravo shape of despair,
Proslijedili smo VAše podatke na provjeru.
shape of despair

#88402 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by shape of despair »

Telemach wrote:
Od 4-5 mobitela u kuci neki gube wifi,ali skroz,kao da nema rutera, ja opet nikad problema.
Juce gosti sjede, kazu sto nemas intwrneta,kod mene rwko ima. Restartovao sve zivo,nakratko pomogne.
Primjetio sam takoder da se U zadnji 7 dana kad dodem sa posla ne kacim automatski na net, odjednom je tako.
Evo kod zene na samsungu nece nikako, restartovala telefon i nece, pokusava se sponiti i izbacuje joj error authentication.
Zdravo shape of despair,
Hvala,podrska vam je jaca strana
O'zone
Globalni moderator

#88403 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by O'zone »

Telemach wrote:
O'zone wrote:
Telemach wrote:.
Imate li kakve informacije zašto nema usluge na području Hrasnice (Šehitluci) oko stadiona Famosa zadnjih 2 sata. TV, net i telefon sve mrtvo
Zdravo O'zone,
Molimo VAs za povratne informacije, da li je sada sve uredu s uslugom?
Usluga je OK trenutno
Misaki

#88404 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Misaki »

Pozdrav!
Molim Vas za informaciju vezano za uslugu na podrucju Cengic Vile (konkretno, Dzemala Bijedica br.37). Od jutros nema TV signala...

Lp!
shape of despair

#88405 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Telemach wrote:
Zdravo shape of despair,
Rjeseno, :thumbup:
weltschmertz

#88406 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by weltschmertz »

shape of despair wrote:
Telemach wrote:
Zdravo shape of despair,
Rjeseno, :thumbup:
Meni se apsolutno isto dešava. Kako su ti riješili problem?
shape of despair

#88407 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Prijavio na forumu kvar,zvali me za 30 min. Podesavali su tamo nesto kod sebe, bio sam na liniji dobrih 15 min.
Resetovao kod sebe ruter, ostalo su oni stimali.
Telemach

#88408 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Misaki wrote:Pozdrav!
Molim Vas za informaciju vezano za uslugu na podrucju Cengic Vile (konkretno, Dzemala Bijedica br.37). Od jutros nema TV signala...

Lp!
@Misaki,
Ukoliko usluga i dalje nije uredna, dostavite nam podatke kako bismo izvršili provjeru. Također, podrška je dostupna 24/7.
Telemach

#88409 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

[/quote]

Meni se apsolutno isto dešava. Kako su ti riješili problem?[/quote]

@weltschmertz,
Dostavite nam kontakt telefon u pp i pozvat ćemo Vas.
neves

#88410 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by neves »

Recite mi jeste li primjetili da su povećane cijene TRIO GRANDE paketa, upravo gledam prošle racune gdje je bilo 26 km, dok gledam racun za 6 ti mjesec sad je 31 km?
Telemach

#88411 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

neves wrote:Recite mi jeste li primjetili da su povećane cijene TRIO GRANDE paketa, upravo gledam prošle racune gdje je bilo 26 km, dok gledam racun za 6 ti mjesec sad je 31 km?
@neves,
Nije nastala takva izmjena. Pisali ste nam u pp pa ćemo tako nastaviti komunikaciju :)
defender46

#88412 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by defender46 »

Korisnik sam TRIO Grande Family paketa. Cijena pretpate je bila 49,90KM (umanjena 10KM za nove korisnike) da bi se povećala za ove dvije godine na 54,50KM. Koje su mi opcije sad prije nego istekne ugovor. Da li mogu produžiti ugovor sa ovim paketom i povećanjem od 10KM da sve ostane isto ili moram uvesti EON pakete ? Nemam više nikakvih bonusa s obzirom da nisam više novi korisnik? To je 13 KM povećanje ako uzmem EON FULL paket?
Koliko traju ovi promo paketi? Hvala.
Telemach

#88413 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

defender46 wrote:Korisnik sam TRIO Grande Family paketa. Cijena pretpate je bila 49,90KM (umanjena 10KM za nove korisnike) da bi se povećala za ove dvije godine na 54,50KM. Koje su mi opcije sad prije nego istekne ugovor. Da li mogu produžiti ugovor sa ovim paketom i povećanjem od 10KM da sve ostane isto ili moram uvesti EON pakete ? Nemam više nikakvih bonusa s obzirom da nisam više novi korisnik? To je 13 KM povećanje ako uzmem EON FULL paket?
Koliko traju ovi promo paketi? Hvala.
@defender46,
Dostavite nam broj Ugovora u pp i kontakt telefon. Kolege će Vas pozvati rado i prezentovati ponudu.
dembele

#88414 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dembele »

Koliko vidim, HRT3 i HRT4 više ne idu u HD verziji.
crnivrag

#88415 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

dembele wrote:Koliko vidim, HRT3 i HRT4 više ne idu u HD verziji.
Ne idu, prebaci im se samo sa satelita, i onda ih oni vrate u SD rezoluciju.

To su do sad radili sa svim ovim kanalima koji su bili povremeno automatski prebačeni u HD rezoluciju:

BN, HRT1, HRT2, HRT3, HRT4, RTS1, RTS2, RTS Svet, MTV Igman, Hayat Plus, Hayatovci, BN Music, Hayat Folk, Hayat Music.

Svi ovi kanali su po više puta bili puštani u HD rezoluciji i vraćani ponovo u SD rezoluciju istog dana.
dembele

#88416 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dembele »

A čini mi se da su za neke kanale dali i zvanične obavijesti da idu u HD a onda ih vratili u SD verziju bez ikakvog objašnjenja svojim korisnicima.
crnivrag

#88417 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

dembele wrote:A čini mi se da su za neke kanale dali i zvanične obavijesti da idu u HD a onda ih vratili u SD verziju bez ikakvog objašnjenja svojim korisnicima.
BN i BN Music su godinu dana promovisani na web stranici kao HD kanali, iako su u HD rezoluciji išli svega 2-3 dana i onda su vraćeni u SD rezoluciju.

Nakon mog javnog pritiska zbog lažnog oglašavanja, sa web stranice su skinuli HD oznaku sa ova dva kanala, a u međuvremenu pustili kanal BN Music u HD rezoluciji putem EON online platformi, i EON box-a (ali samo kad se vrati sadržaj unazad).
Boban0726

#88418 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Boban0726 »

Ugovorom sa tv kućom je definisano u kojoj rezoluciji se emituje kanal.
chakany

#88419 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by chakany »

Ja da sam vlasnik neke TV kuće koja emituje u HD-u, ovako bih rekao kablovskim operaterima : Ili mi puštaj kanal u HD, ili mi ga ne puštaj nikako :D
MTV

#88420 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

crnivrag wrote:
dembele wrote:Koliko vidim, HRT3 i HRT4 više ne idu u HD verziji.
Ne idu, prebaci im se samo sa satelita, i onda ih oni vrate u SD rezoluciju.

To su do sad radili sa svim ovim kanalima koji su bili povremeno automatski prebačeni u HD rezoluciju:

BN, HRT1, HRT2, HRT3, HRT4, RTS1, RTS2, RTS Svet, MTV Igman, Hayat Plus, Hayatovci, BN Music, Hayat Folk, Hayat Music.

Svi ovi kanali su po više puta bili puštani u HD rezoluciji i vraćani ponovo u SD rezoluciju istog dana.
To je taj novi trend, vracanje kanala iz HD u SD. 'ta ce ti HD kad i na SD radi kanal :lol:

Inace uskoro u HR putem zemaljske antene
https://direktno.hr/direkt/nacionalne-t ... ce-159136/
crnivrag

#88421 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

MTV wrote: To je taj novi trend, vracanje kanala iz HD u SD. 'ta ce ti HD kad i na SD radi kanal :lol:

Ne znam koji će im onda biti izgovor, kad SD verzije HRT i Nova kanala neće biti dostupne ni zemaljskim i satelitskim putem :-)
semirsar

#88422 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

crnivrag wrote:
MTV wrote: To je taj novi trend, vracanje kanala iz HD u SD. 'ta ce ti HD kad i na SD radi kanal :lol:

Ne znam koji će im onda biti izgovor, kad SD verzije HRT i Nova kanala neće biti dostupne ni zemaljskim i satelitskim putem :-)
u jednom dijelu federacije ce biti u HD a u drugom u SD, zna se, sta se cudis. :mrgreen:
kakaljin

#88423 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

crnivrag wrote:

Degradirarace sliku kao i do sada sta rade sa pojedinim kanalim
MTV

#88424 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

crnivrag wrote:

I kod BN i Hayat kanala postoji samo HD stream pa vam emituju te kanale u SD.
Bice da je do ugovora sto veli @Boban. Jedino tako ima nekog smisla.
crnivrag

#88425 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

MTV wrote: I kod BN i Hayat kanala postoji samo HD stream pa vam emituju te kanale u SD.
Bice da je do ugovora sto veli @Boban. Jedino tako ima nekog smisla.
Ne razumijem kako su svi drugi operateri uspjeli da obezbijede te ugovore, samo oni ne mogu :-)

Izgleda da neka lijena guzica radi u sektoru za odnose sa TV operaterima, i pribavljanje prava na emitiranje kanala.

Jer sve normalno što pribave i u HD rezoluciji, dobiju kroz dozvole koje su date cijeloj United Grupi.
Locked